icon

Snažilky 42+

ivankalaco
25. aug 2016

Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉

ceklis
27. nov 2018

@janulka232 vieš ako ja vyzerám? :( hlavu mám ako melon a neni vidieť či mám krk, či nie ;( je to ozaj strašný zahul na psychiku. Neviem keď bude vhodne embryo, čo spravit 😕 či ísť na vklad alebo zmraziť. Mám tie hodnoty zle ale nechápem že ako je možné že bez medrolu boli lepšie a doktorka mi to doteraz nevysvetlila. Keď mi brali kontrolný odber, brala som antibiotiká a len pise že tie spôsobili zhoršené hodnoty!!! Ale doslaka! Načo mi potom brali tu krv, keď skresľuje výsledky? Ja som ich upozorňovala na to že beriem atb. Som hrozne sklamaná z toho, lebo ozaj to nestojí 10eur aby som to riešila každý mesiac. Chodíš do ba, alebo do Nitry?

butterfly333
27. nov 2018

@ceklis nie nedalo sa tento cyklus som PN vyvrtnute koleno čaká ma operácia.

janulka232
27. nov 2018

@ceklis ešte take svinstvo nam doserie zdravie.Ale ved,ked ideš na krv predtym nesmieš uživat lieky.Ja som den predtym nachladla,ale nechcela som zrušit už termin tak hned nejake hodnoty som mala vyšie tak sa ma pytal či som nebola chora.Tak mne chvalabohu celkom zabral medrol,ale brala som aj infuzie.A pred vkladom som išla ešte na kontrolnu krv.A aj,ked uź som bola tehotna zase som bola na krv.Tak berieš take svinstvo a aj tak nezaberu tak mali skusit nie čo ine.Alebo naozaj mali počkat z odberom,ked si bola chora.Ja chodim do Prešova

kakatulik
27. nov 2018

@ceklis jeho😝to je skvelé že dve vajka Budú vkladať hned,alebo mrazit?

ceklis
27. nov 2018

@butterfly333 to sa ti ako podarilo? :( že až operácia? Držím palce nech je koleno čím skôr ok a možno sa aj do ďalšieho iui podarí ✊🏻✊🏻✊🏻

ceklis
27. nov 2018

@kakatulik no ešte nič nie je iste, ešte z tých dvoch môže byt nič 🙈🙄😕 zajtra sa uvidí v akom stave budú. Neviem či ísť na vklad či mrazit, nad ničím iným neviem rozmýšľať, iba nad tým čo spravit :( hrozne sa bojím. Dve vkladať určite nebudem. Ak bude jedno, bude sa mrazit a ak by boli dve, tak rozmýšľam nad vkladom, ale fakt že neviem :( bojím sa tých zlých výsledkov z imunologie

dolynkag
27. nov 2018

@ceklis juj, tak zajtra držíme všetky palce..... nech nam tu pribudajú fazuľky

butterfly333
27. nov 2018

@ceklis ja už mám práve 2x operovane menili mi chrupavku no a zistili ze mám osteochondrozu 4 stupňa. Posledne štádium ani neviem presne čo to znamená.

kakatulik
27. nov 2018

@ceklis je to teda napínavé.a aky máš imunoproblem?

melmel78
27. nov 2018

@ceklis ahoooj no tak my sa mame v pohode, o 2 tyzdne idem na velky morfologicky uzv v 20tt, tak mam strach. Tam budu pozerat vsetko a az potom si snad trochu vydychnem. Zatial vsetko prebieha v norme, az na par bolesti, ktore ma cca. 3 tyzdne spravadzaju, ale vraj je to normal, ze sa vsetko natahuje a tak...nasadila som 2x denne magnezko 500mg a progesteron si znova vkladam od spodu, tak sa mi ulavilo.
Citam, ze riesis Medrol a imunologiu. Ja som tiez imuno paciet a chodim tiez do Ba k dr Bergendiovej. Mne prisla ona v pohode, vzdy odpise vcas, do dvoch dni, ked sa jej nieco pytam. Naposledy mi tiez tak na prd napisala davkovanie, ze som tam zasla radsej osobne, lebo som si nebola ista.
Tiez som sa 3/4 roka liecila s Medrolom na embyotoxicke latky, to ma tusim polka zien na Slovensku. Mala som vzdy mierne zvysene hodnoty. Potom sa mi to upravilo, opakovane kontrolne odbery boli v poriadku, tak som to vysadila a uz tam nesla absolutne. Lebo imunita je variabilna a meni sa to stale, preferovala som skor prirodne preparaty na imunity ako vitamin C, D a nejaky komplex multivitaminov, nic viac a citila som sa super. Ked som otehu, tak som nacupitala znova tam, pytali sa ma, preco som potom uz nesla na kontrolne odbery aj ked som mala vysledky ok, tak som povedala, ze nebol dovod, kedze som sa citila dobre a vsetko bolo v poriadku. Teraz doberam Dexamed injekcie, ktore mi nasadili hned, ako som prisla a podla krvy stanovili davkovanie. Zasa som mala mierne zvysene hodnoty, ale nic strasne. Okrem toho, aby som bola chranena, som brala kazde 3 tyzdne infuzie intralipidov, na potlacenie imunity, nech nezabija embryo. Uz len 2 injekcie a finito.....Medrol mi tiez nerobil dobre, zacala som 16mg a postupne znizovala. Opuchla som do ksichtu, vacky pod ocami som mala a naliala som sa vodou, plet som mala divnu. Medrol je taky vseobecny liek, ktory pacientky vraj vo vseobecnosti dobre znasaju, az na male vynimky. Ak ti nerobi dobre, porad sa s dr, nech ti navrhne nahradu. Pripadne tam zajdi osobne a povedz, ze si sa nedozvedela odpoved na tvoj mail a potrebujes to riesit, kedze riesis IVF. Neviem ci v Nitre budu vediet riesenie, podla mna to bude rovnake. Moja dr z reprocentra Bergendiovu uznava ako kapacitu, vraj ona vie poradit. Zasa co som mala skusenost u starsieho lekara, ten zasa imunity vobec neriesi, ze ona sa upravi casom. Drzim ti moc palce, aby si mala dve embryjka 🙂. Daj zajtra vediet, ako to vyzera. I

ceklis
27. nov 2018

@melmel78 ja tiez chodim k doktorke bergendiovej, ja sa na nu nejako nemozem stazovat, bola velmi mila, len ma nejako zaraza a aj som jej pisala mail (zaplatila som si tu mailovu komunikaciu a doteraz mi neodpovedala na dve otazky) s tym, ze ako je mozne ze po nasadeni medrolu mam ovela horsie vysledky cytokinov. Nic neodpisala :( a to ma hneva, lebo k nej sa dostat na osobny termin trva mesiac. Dalsie co ma hneva je to, ze keby som vedela ze tie antibiotika "skresluju" vysledky, urcite nejdem na odber krvi. Nikto ma na to v tom centre neupozornil, takze toto je podla mna od nich nefer a tu cenu za odber mi ani uctovat nemali :(
moja otazka na nu bola, ze teraz ked uz neberiem atb, ci to skreslenie sa neprejavi na cytokinoch a ze ci teda nemozem ist na odber len tych co som mala zvysene, aby som zase neplatila 80eur a odpoved ziadna
fakt neviem :( zajtra mi eventualne povedia ze ok, mate jedno mozno dve embrya a mozete ist na vklad (vystelku mam taku ako doteraz nikdy) :( a co mam spravit?
pojdem na vklad, nepodari sa a budem to zvalovat na tie cytokiny... alebo ho odlozim a vlastne tie cytokiny mam dobre, tak by sa mohlo chytit a nabudúce zase nebude dobra vystelka
ja viem, ze moc spekulujem, ale ja ozaj ak ziskam embryo je to pre mna velmi cenne, mozno jedno posledne :( a tak sa bojim akokolvek rozhodnut. Teda rozhodnuta som, ak bude jedno (budem dakovat aj za to) tak sa bude mrazit, ked budu dve, tak by som hrozne chcela skusit ten vklad, len keby... keby som vedela ake mam tie cytokiny :( spred 3tyzdnov nic moc, ale ako pisem, hodnoty su uplne skreslene vdaka antibiotikam. takze vlastne medrol mozno aj zabral, len tie antibiotika to cele "pokazili" :(
hej hej, mozem mrazit aj to druhe (to by bolo pre mna ako vyhrat v loterii, mat z dvoch folikulov dve kvalitne embrya) a pockat dalsie dva cykly na vklad a dovtedy ist zase na kontrolny odber... ale to su zase dva mesiace :( najskôr az koncom januara a to uz ten medrol nejako nezvladnem po psychickej stranke brat
asi sa moc lutujem, ze? :( dakujem ze si to docitala do konca a ostatnym sa ospravedlnujem za "fnukanie" :(

ceklis
27. nov 2018

@kakatulik nooo, je to fakt na nervy, to cakanie ze co sa stane a nejako sa treba nachystat aj na to najhorsie. tie sklamania su ozaj na psychiku dost zahul. aj ked si hovorim, ze kaslem na to, podvedomie to stale riesi... ale co... nech sme hlavne zdravi a hotovo
zistili mi zvysene intracelularne cytokiny (to je asi daco co vypluva embryo pri pokuse o uhniezdnenie) :(

melmel78
27. nov 2018

@ceklis uplne v pohode, vobec sa nelutujes, verim a chapem, ze ta to stve, aj mna by to, keby clovek mal x pokusov za sebou a chcel, aby vsetko klapalo ako hodinky a bol si isty, ze ten krok co spravi, bude spravny. Ja som bola presne rovnako na vazkach ako ty. Pred vkladom eeste ked som bola v Iscare som si dala spravit 1.krat imunologiu a vysli mi zvysene hodnoty na cytokiny, teda embryotoxicke latky. Mal ma na starosti docent, ten vsak tieto imuno veci absolutne zatracuje, povedal mi len tolko, ze ak si nasadim Medrol, tak mam ratat s tym, ze moja sliznica nemusi byt pripravena, ze moze byt nizka a nezaberu na nu hormony. Aj tak ten vklad sa nekonal. Lebo mi dal na prd stimulaciu, ktora nesadla . Nakoniec museli zmrazit embryo a odlozit vklad. Ja som sa zatial liecila s Medrolom a toto embryo vyuzila uz v novom centre, kde som si ho dala preniest. Teda o 3/4 roka som ho pouzila na KET, na ktory ma pripravila doktorka, ktora ma dokonale poznala a liecila roky. Ale nevyslo to. Co viem, je jedno ci sa embryo zmrazi, alebo nie, vraj pri vklade ma rovnaku sancu ako cerstve. To mi povedalo niekolko lekarov. Ak teda mas pochybnosti, zmraz si ich a doliec si imunitu aby si si nic v zivote nevycitala. Budes podla mna kludnejsia, ved ci uz bude vklad o pol roka, to je jedno. Hlavne aby ty si bola v pohode a zmierena s tym, ze do toho ides. Bergendiova ma toho vela, ale mne pomohlo to, ze som tam zasla osobne a riesila to s nimi. Na recepcii sedia baby, co ta odporucia na hlavnu sestru a ona zajde za dr osobne a povie jej o co ide. V tom momente ta doriesi hned, nebudes cakat. Poznam kopec ludi, co im nesadol Medrol a vymenili za ine lieky, alebo okrem Medrolu nasadili aj intralipidy. Tie sa vsak davaju pred vkladom a po vklade tesne aby potlacili imunitu. Ja som to tiez brala presne takto, aj ked uspech sa nedostavil. Na tie intralipidy ti vsak lekar z centra musi vypisat odporucanie a v Imunovitale sa len objednas, tam sa necaka, riesia to asap. Pevne verim, ze budes mat 2 embryjka a hlavne kvalitne aby boli, drz sa

joannita
27. nov 2018

@ceklis no Imunovital je kapitola sama o sebe!
Napriklad raz som si zaplatila mailovu odpoved 20e a samozrejme dr. Bergendiova ti vysledky posle az ked jej ty prva napises a potom este raz napises ze halo nedostala som odpoved este za ktoru som si zaplatila (Co mi pride nonsens). Odpisala mi, ale uplne to doplietla a pomylila si ma s nejakou inou pacientkou. Tak som jej odpisala ze sa pomylila a ja som ta a ta a napisala som jej cely moj pribeh odznova (stacilo sa jej pozriet do karty btw) a ona mi odpisala ze mam radsej prist na konzultaciu a dala mi termin. Prisla som, skonzultovali sme (dokopy 5 minut) a vytlacila papier ze mam zaplatit 30e za osobnu komzultaciu. Tak jej hovorim p. Doktorka to bude omyl ja som uz 20e platila za email na ktory ste mi ale vy nespravne odpovedali a len preto som musela prist sem. A ona ze: no ale odpovedala som vam na ten mail nie?? 🙈🙈🙈 Ja ze ano ale nespravne! 🙈🙈
To ste mali vidiet ten pohlad na mna, skoro ma nim zabila! Jasne ze som nic neplatila, ale ze jej neni hanba ze to pytala odomna.

ketere
28. nov 2018

@ceklis ahoj... no odkiaľ začať.... neviem či tým, že som psychicky K.O., alebo tým, že som sa dala na ďalší vklad...
....nejako ani sama neviem, čo urobiť, aby to bolo správne, na jednej strane si poviem, musím mať imuno (idem až 13.12.-a ani nemám chuť tam ísť), na druhej sa hrozím toho času, čo pretečie ani neviem ako ☹

...v skratke... bola som na konzultácii po neúspešnom 4tom KET, nejako som Dr. ani neviem ako "natiahla" do ďalšieho vkladu... Proste stále mám pocit, že to musí vyjsť, a práve tento piaty vklad bude práve ten, čo vyjde (samozrejme pri predošlých som si vravela to isté)... Nesúhlasím s tou "kamerou" a "prepláchnutím" maternice (neviem si spomenúť ako sa to volá).... Niekomu to pomôže, niekomu nie, a proste už mám všetkého po krk, stále som len u lekára, stále riešim nejaké vitamíny, a toto už psychicky nedám...

Momentálne som bola dnes 11dc na ultrazvuk, a nedorastá mi už ani sliznica... mám len 6 mm ☹ Takže okrem toho, že nevychádzajú vklady, tak už nespolupracuje ani sliznica, s ktorou doteraz nebol žiadny problém, takže nakoniec piaty KET možno ani nebude... (v piatok mám ísť ešte na kontrolný utz, ak nedorastie trošku, tak sa KET ruší) Neviem kvôli čomu, ale je to tak...

Dr. mi stále hovorí, že mám schudnúť (mám nadváhu), z toho som na nervy, nedarí sa mi... schudnem 5 kg, začnem brať hormóny, a mám 8 naspäť... stále, stále dokola... pri mojej nadváhe, som ešte od začiatku roka, odkedy riešime celé IVF, pribrala cca 15 Kg, a nejako si neviem ani s tým pomôcť...

...mám pocit, že všetky ale ozaj všetky neduhy a všetka depka sveta na mňa tento mesiac doľahla... Nejako si neviem dať dokopy hlavu, čo je to najpodstatnejšie... Neviem čo so sebou, netuším čo bude ďalej, ale som v stave, že ak to tento mesiac nevyjde, tak na to všetko hodím bobek, a zariadim si život inak... bohužiaľ ☹

ceklis
28. nov 2018

@joannita kokos!!! Si ma teda dostala! A ako si nakoniec dopadla s tými výsledkami a medrolom? Akože doktorka je milá, ale ozaj mi príde divne pýtať si za konzultáciu peniaze keď vlastne na moje otázky nemám doteraz odpoved :( mala som ísť radšej do Nitry hneď

cuttina
28. nov 2018

@ketere ani nevies, ako velmi tibdrzim palce, aby sa vam zadarilo. Citam tuto diskusiu uz dlhsie, ale tebe specialne moc moc prajem, aby sa vsetko vydarilo, aj s chudnutim. Viem, ake je to tazke, este aj po vsetkych tych hormonoch. ☹️ Aspon takto na dialku posielam objatie a este to nevzdavaj! ❤️

janulka232
28. nov 2018

@ketere moja aj ja Ti silno držim palce nech to konečne vyjde.Chapem Ťa ako sa citiš mne tiež vyšiel až piaty vklad.Už som ani neverila,že sa podari,ale partner mi daval velku silu

ketere
28. nov 2018

@cuttina
@janulka232
dakujem babulky 😘

joannita
28. nov 2018

@ceklis no asi tak. Ale Nitra je dost od ruky, to by som ja nedala casovo. Nakoniec mi predpisala co mala a bolo to ok, vysledky som mala potom dobre...

bobricek1979
29. nov 2018

@ketere moc budem na teba myslieť a držať moc prsty, čítala som tvoj príbeh ja verím, že to dáte nevzdávaj to, verím že sa čoskoro dočkáš toho najkrajšieho 💕

ketere
29. nov 2018

@bobricek1979 ďakujem :-*

rybka0703
30. nov 2018

Babulky sľúbila som, že keď bude ovu ozvem sa, dodávam graf.

dolynkag
30. nov 2018

@rybka0703 tak budúci týžden čakáme pekný testík, držím palce

rybka0703
30. nov 2018

@dolynkag Ďakujem si zlatá, už prestávam pomaličky aj veriť, že sa prirodzene aj podarí.

melmel78
30. nov 2018

@ceklis ahoj no ako? Co embryjka? Si sa neozvala 🙂

kakatulik
30. nov 2018

@melmel78 toto aj mňa zaujíma.

melmel78
30. nov 2018

@ketere velmi ti drzim palce, viem, ze to rozhodovanie nie je lahke po tom vsetkom, cim si si presla, ale musis to brat tak, ze kazde jedno rozhodnutie bolo to najlepsie, ake si mohla v ten moment spravit. Nic si nevycitaj, vsetky veci v zivote sa deju z nejakeho dovodu. Zial niekedy je cesta trnista. Verim, ze sa dockas babatka ❤

ketere
30. nov 2018

@melmel78 dakujem moc ♥️♥️♥️

ceklis
30. nov 2018

@melmel78
@kakatulik sorry baby, nejako nič nestíham :( a som z toho celého hrozne vyčerpaná (psychicky)
Na štvrtý deň boli ešte dve, jedno ok vyvíjajúcej sa a druhé pomalšie. Dúfala som, že to pomalšie nejako dobehne aspoň na tu kompaktnú morulu a pôjdem na vklad. Volali ráno že to pomalšie sa zastavilo vo vývoji a to druhé je hatchujuca blastocysta. Tak som ju dala zamraziť :( strašne som sa bála vkladu kvôli tým výsledkom zlým z imunologie. Idem v pondelok na kontrolný odber, potom pred vianocami k doktorke a keď to bude mat zlu tendenciu a nenavrhne nejaku alternatívu, tak medrol vysadím a idem do Nitry. Takto som skončila 🙂
❤️ Ďakujem že na mna myslite 😘😘😘