icon

Snažilky 42+

ivankalaco
25. aug 2016

Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉

ceklis
21. jan 2019

@ketere zlatik, kašli už na to čo bolo. Teraz si oddychnes, spravia komplexne hemato testy (ja som tam teraz tiež bola) a potom hneď prvý vklad už vyjde 👍🏻✊🏻 Moc moc držím palce. Pozri, ja mám to jedno mrazené a to ani netuším či tento rok vyjde vklad, taká som z toho smutná a tak rozmýšľam čo najlepšie spravit aby sa to podarilo :( čím viac rozmýšľam, tým je to horšie. Tak som sa na to zatiaľ vykašľala. Hlavne vedieť všetko čo sa dá o možných problémoch a potom sa s tým už popasujete a pôjde to ❤️

ketere
21. jan 2019

@ceklis ďakujem moc :-* no uvidíme, len tie čakačky ma ubíjajú ☹ čase strašne letí :-/

...a máš už z hemato aj výsledky, či ešte nie?

melmel78
21. jan 2019

@ivankalaco vidim, ze termin porodu mame obe v jeden mesiac, ty na zaciatku, ja na konci 😀 Hlavne to vydrzat do terminu, nech je babo v poriadku. Drz sa Ivka a mne to tehu nejako inak rychlo uteka, zacinam panikarit, ze nic este nemam kupene. Viem, ze je cas, ale ten tak utecie, ze kym sa ja spamatam, budem rodit .

melmel78
21. jan 2019

@joannita no pravda veru, moze aj nemusi byt, ze dostane z toho svinstva raka ci nieco ine. Ale samozrejme kazdy zasah hormonami a kortikoidmi je pre telo zataz. Ja som Medrol brala 3/4 roka, na stastie moj stav sa upravil a potom mi nasasdili injekcie Dexamed ktore som pichala cez tehu na zaciatku.

ivankalaco
autor
21. jan 2019

@melmel78 My už máme všetko okrem kočíka 🙂

butterfly333
21. jan 2019

Baby poraďte prosím aká dávka zinku selénu by ma byt kúpila som môjmu aj sebe no baby píšu ze sú to nízke dávky.

joannita
22. jan 2019

@melmel78 jasne kazdy organizmus reaguje inak. Niekto to berie cely zivot a nic sa mu nestane a niekto pol roka a rakovina koze. Medrol, Dexamed to je uplne jedno, je to to iste vsetko. Ja som tiez brala vsetko mozne 🙂

dolynkag
22. jan 2019

@butterfly333 z tohto kludne 3-4 denne

joysi
22. jan 2019

Ahojte....s partnerom sme boli na dovolenke len my dvaja a v "ten správny čas"..bola som presvedčená že som tehotná...bolo mi zle...bola som unavená...cez víkend mam mat svoje dni...lenze keďže som netrpezliva....spravila som si test a je negatívny....stale na neho "čumím" a hľadám druhu čiarku....som strašne sklamaná....a najradšej by som ľahla do postele a nevstala... ☹

joannita
22. jan 2019

@joysi no vies.....asi vacsine z nas tu trvalo niekolko rokov (vela vela rokov, mne az 11 rokov) kym sme vobec otehotneli (co je len prvy MALICKY, aj ked dolezity krok), takze ked si neotehotnela na prvy, dryhy, desiaty..... krat tak to nieje vobec neuspech, je to normalne 🙂

melmel78
22. jan 2019

@joysi este si skoro testovala skus o par dni neskor 😊. Ak nedostanes ms a citis zeby to mohlo byt tak snad to klaplo. Drzim palce

joysi
23. jan 2019

@joannita bre ránko...ja viem, že som nedočkava, ale tak myslela som, že teraz to vyšlo....nevadi budeme skúšať ďalej 🙂

joysi
23. jan 2019

@melmel78 ďakujem...pockam.....ale tak radšej sa prepnem do reality, lebo som už dosť sklamaná... :( nechám si možno malú štipku nádeje.....

bobricek1979
23. jan 2019

@joysi ahoj nebud zugala koľko máš rokov je nejaky problém či sa len nedarí aj ja budem držať prsty

joysi
23. jan 2019

@bobricek1979 no v lete budem mat 40...ale mysľou mam 19 😉 len stále koncom mesiaca keď mám dostať svoje dni dúfam, že neprídu a ze na teste objavím dve čiarky.... Skusame mat babino pol roka....neviem ci je to krátko, alebo dlho...pri poslednej návšteve gynekológa mi robil ultrazvuk...vyter....zo spodu ma v vyšetril a všetko bolo ok....aj tak sa nedarí ☹

bobricek1979
23. jan 2019

@joysi treba vydržať, to prvé dieťa ? Tak polrika je málo ale vzhľadom na vek si daj ešte podrobnejšie vyšetrenia a hlavne jednoduchšie najprv partner

melmel78
23. jan 2019

@joysi presne ako pise bobricek, vzhladom na vek by som to riesila trochu svihom. Neni cas cakat aj ked vysledky mas ok. Hormonalny profil mas tiez v norme? Co tvoje amh, fsh a ine hodnoty? Partnera posli na spermiogram problem moze byt aj v nom. Alebo rovno zavitajte do repro centra tam vas uz poriesia 😊. A napokon nevesaj hlavu je tu kopec zien co su starsie a bojuju.

joysi
23. jan 2019

@melmel78 ďakujem za podporu 🙂 bolo by to moje 3 dieťa 🙂 mam už dvoch krásnych chlapcov 8 a 12....neboli sme ešte na žiadnom podrobnejšom vyšetrení....ale tak asi by sme mali....vacsinou všade (na fórach a pod) čítam, že až po roku snaženia treba niečo riešiť, ale tak ja mam už vyšší vek asi ☹

bobricek1979
23. jan 2019

@joysi no ak deti máš neboj podarí sa

bunka1
25. jan 2019

Ahojte. Pridam sa k vám. Mám 43 a s manzelom túžime po baby. Nedarí sa a 1x ivf neuspesne.

dolynkag
26. jan 2019

@bunka1
@bunka1 ahoj, ako dlho sa snažíte, už máš nejaké detičky?

bunka1
26. jan 2019

@dolynkag 20 mesiacov. Ja nemám deti 😏. Mm ma syna z prvého manzelstva. Sme spolu 2 roky.

dolynkag
26. jan 2019

@bunka1 ja mam tiež toľko rokov a podarilo sa prirodzene, ak obaja OK, malo by to vyjsť, možno len trosku na budiť telo vitamínmi

melmel78
26. jan 2019

@bunka1 ahoj 1. ivf malo komu vyjde ale dobre ze nestracate cas cakanim a okrem ivf aj skusate prirodzene. Ja budem mat teraz 41 a mame 4x ivf za sebou + x pokusov pomocou mrazenych embryi. No a podarilo sa prirodzene. Nestracajte nadej raz to vyjde 😉 ci uz pomocou ivf alebo prirodzene

bunka1
26. jan 2019

@dolynkag Dlhodobo beriem kyselinu listovu, potom som výmenila za femibion 1, teraz som začala s inofolic. Okrem to mám selén, zinok, vapnik, horčík, vit.,B, E, D, omega 369, koenzym Q10, macu. V tomto cykle som pridala matersku kasicku a Vitex. Pijem malinik, alchemiku. Všetko až po neuspesnom ivf som zacala pridávať. Pri ivf mi zistili zvýšené tsh 5.1. V pondelok idem na endokrinologiu. Užívam i prednison koli inej diagnóze. 🙂 MM berie macu. Keď sme pátrali prečo to nejde pred 1 rokom boli sme obaja na vyšetrení, spg excelentny, ja ok iba amh znizene 0.83. Teraz sa to rapídne zhorsilo. MM už zlý spg a ja amh 0.63 + tu zníženú činnosť štítnej žľazy. Veríme, že to pôjde prirodzene. Ak nie na jar smer Brno. Zatiaľ šetríme a milujeme sa 😁

bunka1
26. jan 2019

@melmel78 Ďakujem, snáď to vyjde tiež i nám prirodzene....🙂

cuttina
26. jan 2019

@bunka1 ahoj, amh 0. 63 nie je na tvoj vek az taka katastrofa, da sa pri nom otehotniet aj prirodzene. Bohuzial, vekom rychlo klesa. Ja by som nestracala cas a vybavovala si uz Ivf a popri tom sa snazila prirodzene, co ak motyka vystreli. 😊

bunka1
26. jan 2019

@cuttina Už sme boli v decembri na ivf. Soft, 2 vajíčka, 1 oplodnene, neuchytilo sa. Teraz musime našetrit na druhé. Už chcem ísť do RG na jar. S iscarom sme dáko neboli spokojni. Ale dúfame, že už tam nebudeme musieť...... 🙂 Som rada, že som našla túto diskusiu...že nie som sama v mojom veku 43 snazilka 😁

ceklis
26. jan 2019

@bunka1 akoto, že na to tsh ti nič nedali? :( škoda, lebo euthyrox by ho pomohol znížiť a o jeden problém menej. Amh máš super. Ešte je dôležité fsh, to je indikaciou či dozrievajú vajíčka. RG je super, určite vrelo odporúčam. Ten prednison máš kvôli imunologii? Aké dávky a ako dlho ho už uzivas?

bunka1
26. jan 2019

@ceklis fsh neviem aké mám. To že mám problém zo štitnou som zistila až keď som si vyžiadala kartu z iscare. Nik to tam neriesil ani mi to nepovedali. Hneď som riešila vyšetrenie... prednison 5 beriem 20 rokov na artritidu. Brala som na to oveľa viac liekov. Všetko som postupne vysadila koli tomu, že chcem dieta. 🙂