Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@ivankalaco vidim, ze termin porodu mame obe v jeden mesiac, ty na zaciatku, ja na konci 😀 Hlavne to vydrzat do terminu, nech je babo v poriadku. Drz sa Ivka a mne to tehu nejako inak rychlo uteka, zacinam panikarit, ze nic este nemam kupene. Viem, ze je cas, ale ten tak utecie, ze kym sa ja spamatam, budem rodit .
@joannita no pravda veru, moze aj nemusi byt, ze dostane z toho svinstva raka ci nieco ine. Ale samozrejme kazdy zasah hormonami a kortikoidmi je pre telo zataz. Ja som Medrol brala 3/4 roka, na stastie moj stav sa upravil a potom mi nasasdili injekcie Dexamed ktore som pichala cez tehu na zaciatku.
@melmel78 My už máme všetko okrem kočíka 🙂
@butterfly333 z tohto kludne 3-4 denne
Ahojte....s partnerom sme boli na dovolenke len my dvaja a v "ten správny čas"..bola som presvedčená že som tehotná...bolo mi zle...bola som unavená...cez víkend mam mat svoje dni...lenze keďže som netrpezliva....spravila som si test a je negatívny....stale na neho "čumím" a hľadám druhu čiarku....som strašne sklamaná....a najradšej by som ľahla do postele a nevstala... ☹
@joysi ahoj nebud zugala koľko máš rokov je nejaky problém či sa len nedarí aj ja budem držať prsty
@bobricek1979 no v lete budem mat 40...ale mysľou mam 19 😉 len stále koncom mesiaca keď mám dostať svoje dni dúfam, že neprídu a ze na teste objavím dve čiarky.... Skusame mat babino pol roka....neviem ci je to krátko, alebo dlho...pri poslednej návšteve gynekológa mi robil ultrazvuk...vyter....zo spodu ma v vyšetril a všetko bolo ok....aj tak sa nedarí ☹
@joysi treba vydržať, to prvé dieťa ? Tak polrika je málo ale vzhľadom na vek si daj ešte podrobnejšie vyšetrenia a hlavne jednoduchšie najprv partner
@joysi presne ako pise bobricek, vzhladom na vek by som to riesila trochu svihom. Neni cas cakat aj ked vysledky mas ok. Hormonalny profil mas tiez v norme? Co tvoje amh, fsh a ine hodnoty? Partnera posli na spermiogram problem moze byt aj v nom. Alebo rovno zavitajte do repro centra tam vas uz poriesia 😊. A napokon nevesaj hlavu je tu kopec zien co su starsie a bojuju.
@melmel78 ďakujem za podporu 🙂 bolo by to moje 3 dieťa 🙂 mam už dvoch krásnych chlapcov 8 a 12....neboli sme ešte na žiadnom podrobnejšom vyšetrení....ale tak asi by sme mali....vacsinou všade (na fórach a pod) čítam, že až po roku snaženia treba niečo riešiť, ale tak ja mam už vyšší vek asi ☹
@joysi no ak deti máš neboj podarí sa
Ahojte. Pridam sa k vám. Mám 43 a s manzelom túžime po baby. Nedarí sa a 1x ivf neuspesne.
@bunka1 ahoj 1. ivf malo komu vyjde ale dobre ze nestracate cas cakanim a okrem ivf aj skusate prirodzene. Ja budem mat teraz 41 a mame 4x ivf za sebou + x pokusov pomocou mrazenych embryi. No a podarilo sa prirodzene. Nestracajte nadej raz to vyjde 😉 ci uz pomocou ivf alebo prirodzene
@dolynkag Dlhodobo beriem kyselinu listovu, potom som výmenila za femibion 1, teraz som začala s inofolic. Okrem to mám selén, zinok, vapnik, horčík, vit.,B, E, D, omega 369, koenzym Q10, macu. V tomto cykle som pridala matersku kasicku a Vitex. Pijem malinik, alchemiku. Všetko až po neuspesnom ivf som zacala pridávať. Pri ivf mi zistili zvýšené tsh 5.1. V pondelok idem na endokrinologiu. Užívam i prednison koli inej diagnóze. 🙂 MM berie macu. Keď sme pátrali prečo to nejde pred 1 rokom boli sme obaja na vyšetrení, spg excelentny, ja ok iba amh znizene 0.83. Teraz sa to rapídne zhorsilo. MM už zlý spg a ja amh 0.63 + tu zníženú činnosť štítnej žľazy. Veríme, že to pôjde prirodzene. Ak nie na jar smer Brno. Zatiaľ šetríme a milujeme sa 😁
@cuttina Už sme boli v decembri na ivf. Soft, 2 vajíčka, 1 oplodnene, neuchytilo sa. Teraz musime našetrit na druhé. Už chcem ísť do RG na jar. S iscarom sme dáko neboli spokojni. Ale dúfame, že už tam nebudeme musieť...... 🙂 Som rada, že som našla túto diskusiu...že nie som sama v mojom veku 43 snazilka 😁
@bunka1 akoto, že na to tsh ti nič nedali? :( škoda, lebo euthyrox by ho pomohol znížiť a o jeden problém menej. Amh máš super. Ešte je dôležité fsh, to je indikaciou či dozrievajú vajíčka. RG je super, určite vrelo odporúčam. Ten prednison máš kvôli imunologii? Aké dávky a ako dlho ho už uzivas?
@ceklis fsh neviem aké mám. To že mám problém zo štitnou som zistila až keď som si vyžiadala kartu z iscare. Nik to tam neriesil ani mi to nepovedali. Hneď som riešila vyšetrenie... prednison 5 beriem 20 rokov na artritidu. Brala som na to oveľa viac liekov. Všetko som postupne vysadila koli tomu, že chcem dieta. 🙂

@ketere zlatik, kašli už na to čo bolo. Teraz si oddychnes, spravia komplexne hemato testy (ja som tam teraz tiež bola) a potom hneď prvý vklad už vyjde 👍🏻✊🏻 Moc moc držím palce. Pozri, ja mám to jedno mrazené a to ani netuším či tento rok vyjde vklad, taká som z toho smutná a tak rozmýšľam čo najlepšie spravit aby sa to podarilo :( čím viac rozmýšľam, tým je to horšie. Tak som sa na to zatiaľ vykašľala. Hlavne vedieť všetko čo sa dá o možných problémoch a potom sa s tým už popasujete a pôjde to ❤️