icon

Snažilky 42+

ivankalaco
25. aug 2016

Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉

ceklis
26. jan 2019

@bunka1 inak to je riadna haluz s tým tsh :( ja som mala 3,7 a v inom car v ba mi nechceli spravit soft ivf bez toho aby mi kleslo pod 2,5. Tak mi najprv oni napísali euthyrox a až keď kleslo pod 2, išla som do stimulky. Držím palce u endokrinologa. Všetko ostatne vyzerá byt ok. Keď tak sa už do RG objednaj, niekedy dávajú termíny až o 2 mesiace. A úvodná konzultácia ešte k ničomu nezaväzuje

bunka1
26. jan 2019

@ceklis objednam sa teda 🙂

ketere
26. jan 2019

@bunka1.. prave ta artritida moze byť problém 🙄 tiež ju mam, cca 18 rokov. Autoimunitne ochorenie+zvyseny zapal... Ale bojujem a verím v šťastný koniec 😉

bunka1
26. jan 2019

@ketere Máš pravdu. I keď výsledky krvi mám dlhodobo ako zdravá. Iba mam zničené kĺby už 😏

ketere
27. jan 2019

@bunka1 aj tiež ☹ ale ja aj zápal mám stále... ale lieky kvôli plánovanému tehu (už dá sa povedať dlhodobo) neberiem radšej žiadne... a stále nič ☹ ...len sa bojím, aby som si viac ešte v tej artritíde nepohoršila, keď beriem všelijaké svinstvá okolo IVF a vkladov... NIkdy človek nevie,na čo to má negatívny vplyv :-/

majka765
27. jan 2019

ahojte dievčatá. Teraz v januári som mala 43 rokov a máme 2x ifv - neúspešné za sebou. Chcem sa Vás opýtať, ako je to s tými vyšetreniami, čo tu spomínate - hematológia, reprodukčná imunológia...... výmenný lístok mi má dať môj gynekológ, alebo z car? Car to vôbec nenavrhlo. Zistili mi zníženú činnosť štítnej žlazy - na to beriem už euthyrox. To bolo ešte pred prvým ivf. Ale odvtedy nič - teda nič nevraveli, kam ísť - na aké vyšetrenie ešte. Je mi jasné, že si to budem musieť vybaviť sama, ale zaráža ma fakt, že po neúspešných ivf nepovedia, že aj takéto vyšetrenia treba ešte urobiť. A najviac čo ma trápi, že ani sa mi veľmi do tých vyšetrení nechce ísť, lebo sa obávam toho, že lekári už na mňa budú pozerať, že čo chcem... veď už som stará a tak.... A keďže sme samoplatci, tak tie vyšetrenia sa už tiež celé hradia? Alebo ako to vlastne je?

kakatulik
27. jan 2019

@majka765 keď ťa pošle lekár meplatis nič. Jedine keby si išla na vlastnú päsť tak platíš všetko. Neviem ako hemayologogia,ale kompletné imono stojí samoplatca okolo 900 eur
Informovala som sa.
Od car nič nečakaj, vec pre nich je každé ďalšie IVF čistý príjem. Im je sumafuk či úspešne,alebo nie.

majka765
27. jan 2019

@kakatulik Ďakujem. Takže ak mi dá lekár výmenný lístok na hematológiu, napriek tomu, že som na IVF samoplatca, tak tam nebudem posudzovaná ako samoplatca? Pýtam sa aj kvôli tomu, lebo keď som si robila predoperačné vyšetrenia pred OPU, tak u jednej internistky som neplatila, ale u druhej áno. Tak som tomu nerozumela, prečo je to tak.

kakatulik
27. jan 2019

@majka765 asi tak ako píšeš. Tá druhá internistka nemusela mať zmluvu s poisťovňou.

bunka1
27. jan 2019

@ketere Telo zvládne veľa. Neboj. Teba sa zdravo stravovať + potrebné doplnky stravy 🙂 Zápal mám i ja. Taktiež bolesti. Horšie, že som dosť pribrala počas toho snaženia..... Čo neurobíme preto byť tehotna a mať dieťa 🙂

bunka1
27. jan 2019

@majka765 Mňa odrádza od tých vyšetrení to isté + tie čakacie lehoty.. Nemám čas v mojom veku 😏 Do ktorého CAR chodíš?

majka765
27. jan 2019

@kakatulik ale mala. Len mi vravela, že keďže som samoplatca pri ivf, tak že aj tam mám platiť. A ty si kde bola na reproimuno a hematologiu? Ani na reproimuno si neplatila?

majka765
27. jan 2019

@bunka1 tak to aj mna odrádza to iste. A tiež neviem, kam by bolo najlepšie ísť, aby na mna nepozerali ako na mimozemšťana. Chodili sme do Martina, ale teraz chceme skúsiť inde. A ty? Ktoré car?

bunka1
27. jan 2019

@majka765 My sme boli v iscare v ba. Na druhé už do RG Brno chcem ísť.

bunka1
27. jan 2019

@majka765 Ak ti dá obvodný lekár výmenný lístok nemáš platiť za žiadne vyšetrenia. Teda ak to sú čo bežne preplaca poisťovňa.

kakatulik
27. jan 2019

@majka765 ja som nebola nikde, len som sa informovala v Nitre na reprolmuno. Ja nie som poistená na SK, čiže by som si všetko hradila sama.
Tá internistka tá dobre ofajcila.

majka765
27. jan 2019

@bunka1 aj my sme rozmýšľali nad RG Brno alebo na Žilinou. Stále nie sme rozhodnutí.

majka765
27. jan 2019

@bunka1 tak ja by som asi skôr mala výmenný lístok od gynekológa. Ale ani to by nemal byt asi problém.

majka765
27. jan 2019

@kakatulik no, mi hovor. Dobre že tam na mna nezačala kričať v čakárni, že som nevravela, že som samoplatca. Nechápala som. Vravela som si , nikdy viac ku nej, ale to bolo take blbe obdobie, väčšina mali dovolenky. Ešte aj krv som si musela sama odniesť, a tam v labaku sa má pýtali, prečo som samoplatca a že sa mám ísť pýtať na poisťovňu. Ale nechala som to tak, mala som pred opu, mala som mat kľud a take somariny som riešila.

kakatulik
27. jan 2019

@majka765 ona si mozno myslela,ze si samoplatca vseobecne. Od gyn.ten listok bude stacit.

bunka1
28. jan 2019

@majka765 Mne interné urobili v iscare. Síce za poplatok, ale som nemala čas ani chuť hľadať kto mi urobí narýchlo vyšetrenie. Inak by ho urobili i inde s výmenným lístkom. To, že si platíme ivf neznamena, že si platíme bežne vysetrenia u ostatných lekároch.

melmel78
28. jan 2019

@majka765 ahoj asi to tu uz baby spominali, ale CAR by ti pri 1.neuspesnom IVF malo navrhnut dalsi postup a vysetrenia ako hematologia, imunologia a genetika. Tieto musis mat urobene, aby si si bola ista, ze je vsetko ok, pripadne ak nieco najdu, tak to vcas riesit, nez zacnete dalsie IVF. Neviem do akeho CARu chodis, ale toto neni normalny postup a centru ide vyslovene o prachy, nie o vysledky. Vsetko je to o ludoch ( lekaroch), mne hned po prvom neuspechu navrhli dalsie vysetrenia, dokonca aj hysteroskopiu spravili. Cize vymenit CAR odporucam, alebo lekara v CARe. Ja som nepotrebovala vymenny listok tu v BA na hematologiu, len som povedala, ze som pred dalsim IVF a potrebujem vysetrit krv. Ale to bolo minuly rok, neviem ako to beru teraz. Reprodukcna imunologia je tusim v NR, BA a v KE. Vyber najblizsiu, lebo sa tam dlho caka na termin. Genetika by mal mal vlastneho CAR, ktoreho ti navrhnu, vacsinou externy lekar, ktory tam dochadza 1x do tyzdna, alebo ta poslu za nejakym s ktorym maju zmluvu. Takto to bolo aspon v mojom pripade. 43 rokov je dost na babatko, ale netreba sa vzdavat, su tu aj starsie buduce maminy 🙂 . Aj ked clovek narazi na kopec idiotov a neochotu.

melmel78
28. jan 2019

@majka765 a este som zabudla, za hematologa som neplatila ani cent, pritom som sa objednala bez vymenneho listka. Imunologia je najdrahsia, genetika tiez nieco stoji cca. 50€ , ale nie tak vela ako imunologia. Reprodukcna imunologia komplet mna vysla cca. 120€ + 60€ konzultacia s lekarom. Internistu som si platila raz v CARe, raz mimo ale vzdy som platila ci uz 10€ alebo 50€ podla toho, ako to ponahlalo. Ak mas cas, aj obvodacka ti vie spravit interne predoperacne a tusim gratis

cuttina
28. jan 2019

@melmel78 ono aj zalezi, preco IVF nevyslo. Ak je nizke amh a vysoke fsh, stare vajicka, zly spg..., tak ani imuno, genetika a hemato netreba, to s tym nic nema. V mojom CAR ma tiez neposielali na vysetrenia, ale aby sme zbytocne nestracali cas, isli sme hned do IVF. Ak je vsetko v poriadku a embrya sa nechcu uchytit, vtedy je dobre urobit si vsetky vysetrenia. Ale CAR ide hlavne o to, aby IVF/IUI bolo uspesne, robia si z toho statistiky a to je aj ich reklama. Ci otehotnieme prirodzene je im ukradnute.

melmel78
28. jan 2019

@cuttina tak vychadzam z predpokladu ze majka ma vysledky hormonalneho profilu ok okrem tsh stitnej zlazy ako pisala. Tu je problem v lekarovi ze kvoli veku sa s nou moc nekaslu a prave preto by mali. Nizke amh je este v poho ale vysoke fsh, tsh , tst a zly spermiogram uz take idealne nie su. Predsa len pred dalsim ivf nech si radsej da tieto vysetrenia spravit pre pokoj duse aby nestracala cas ak by jej na nieco prisli. Genetiku si moze nechat na potom. Samozrejme ze je dolezite vediet preco sa embrya neuchytia alebo co sa s nimi udialo pred vkladom. To napoveda vela o tom co dalej. Ak ti neporadi lekar ktoremu sa zverujes na ivf tak kto potom.

butterfly333
28. jan 2019

@melmel78 mne na reprodukčnuj imuno povedala ze ma to bude stáť 355e

butterfly333
28. jan 2019

@melmel78 moja to kde ste boli na reprodukčnuj imuno? Mne v NR povedala ze ma to bude stáť 355e

melmel78
28. jan 2019

@butterfly333 v Ba Imunovital a to som si dala kompletku na reproimune spravit. To v NR vazne tolko stoji? Riadna palka.

butterfly333
28. jan 2019

@melmel78 áno tak mi napísali ze to toľko stojí. A keď sa tam objednám kedy dávajú termín?

butterfly333
28. jan 2019

@melmel78 ešte otázka kto mi napíše výmenný lístok gyn?