icon

Snažilky 42+

ivankalaco
25. aug 2016

Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉

daniela2707
30. jan 2020

@ceklis ano,si to ty🙂)),len uz nemas fotku v slnecnych okuliaroch🙂,nasla som mailiky od teba🙂 uzivaj si malinkeho. Ani sa uz nejdem vypytovat akej kvality si mals embryjka atd. Ja nam cislo 2- to tym vekom uz,v pondelok som mala 42,Ivf som postupila minuly rok v septembri. Et nevysiel,pitom som mala pauzu. Zo styroch geneticky vysetrenych embryjok zostali dve dobre. Tak dva pokusy.

dadulka78
30. jan 2020

@ceklis Prosím ťa, v ktorom centre imunológia v Nr si bola

ceklis
30. jan 2020

@daniela2707 kľudne sa pýtaj 🙂 hej, fotku mi vymazali 😂 že tam nie je vidieť moju tvar. Čo už.
Písali sme si 😍
Amh úplne viedne aj ked som prvý kat otehotnela 0,23 a potom ako kedy. Raz som mala aj 0,6 a pred posledným softom že 0,15
Embryjko bolo úplne prvotriedne, že AA kvalita hatchujuca blastocysta sa mi zdá. Mala som dve vajíčka, obe sa oplodnili a jedno že zo 4 na 5ty deň sa prestalo vyvíjať. Toto pomalšie som chcela dať vložiť ( vtedy som bola na medrole) a to kvalitnejšie zmraziť. No na 5ty deň volali že ostalo len to kvalitnejšie a že mám prist na vklad. Odmietla som a nechali sme ho zmraziť. Že pokym nebudú výsledky lepšie. A stále len a len horšie boli. Na vklad som išla potom o polroka už s tými intralipidmi.

@dadulka78 v Nitre je asi len jedno centrum, Dzurilla centrum
Uzasna pani doktorka je tam. Drahé to je ako svet, ale všetko okolo ivf je drahé. 🙈

ceklis
30. jan 2020

@daniela2707 dva pokusy sú super. Hlavne že vieš že sú kvalitne geneticky vyšetrené embryjka. Tak už len zapracovať na vystelke a držať palce. Ak si v reprogenesis, určite odporúčam tu akupunktúru. Pre mna to bol neskutočný relax u tej pani.

butterfly333
30. jan 2020

@ceklis ahoj zajtra idem prvý krát na akupunkturu pýtal sa ma ten dr koli čomu tak som mu povedala ze sa tehu nedarí myslíš že to pomôže? Chceme ísť v marci na ivf.

martinade
30. jan 2020

@butterfly333 ja som tiez chodila na akupunkturu. Prijemne som zrelaxovala, hadam, ze aj po tych ihlach boli energie vyvazene....

butterfly333
30. jan 2020

@martinade dúfam že to pomôže.

daniela2707
30. jan 2020

@ceklis som v Reprofite...Akupunktura je financne narocna,upustila som z nej. Keby ze chcem pravidelne chodit,mesacne aj s doplnkami 200euro..Mam aj plan B,ak vklady nevyjdu- s darovanymi vajickami.,Budem vsak mysliet pozitivne🙂dakujem za rady🙂

majoranka24
30. jan 2020

@ceklis Dakujem. To znie celkom optimisticky.😊

daniela2707
30. jan 2020

Ja zase nedam dopustit na hormonalnu jogu☺️Dobra na zenske veci a psychiku.

cuttina
30. jan 2020

@daniela2707 Je skvele, ze mas AZ dve geneticky vysetrene embryjka v svojom veku.🙏 To nemavaju ani dievcata v 35-ke.😀 Moj dr. hovoril, ze ak su uz taketo embryjka, je tam 70% sanca na uspech, co je maximum v akomkolvek veku. Vacsinou uz v nasom veku ani nedavaju vajicka na vysetrenie, lebo ich mame malo, alebo su poskodene. Takze mysli pozitivne, vyzera to velmi nadejne. 😊 😍 ✊ Skus aj cvicenia na panvove dno. Pomaha. 😊💪

daniela2707
30. jan 2020

@cuttina 💋dakujem

ceklis
30. jan 2020

@butterfly333 vieš čo? Ja už verím kadečom. Mne ta akupunktura nikdy nič nehovorila a práve tu som sa docitala že je to super. A naozaj ta pani čo mi to robila, robí to dobre. Pred vkladom ma uvoľniť celkovo telo aby sa ľahšie dostali dnu s embryjkom a po vklade robila niečo na prekrvenie výstelky a take to malo celé príjemnú uvoľňujúci atmosféru. Cítila som sa tam v ten deň veľmi zle :( čakala som asi tie hodiny na 5minutovy zákrok akoby ma stále odkladali ako poslednú, nikto so mnou nekomunikoval a odchádzala som o tretej keď to už zatvárali že som sa ani nemohla s nikým rozlúčiť a ta koordinátorka ani záujem nemala aby ma akože odprevadila. No ta pani čo robila akupunktúru mi to všetko vynahradila. Hneď po vklade a úspešnom teste som aj rozmýšľala že jej zavolám a občas tam zbehnem, ale nedvíhala mi telefón.
Takze ja akupunktúru určite odporúčam. Verím že na energiu a celkovú náladu pomôže. A to ostatne je už ozaj niekde na tom hore 😳

ceklis
30. jan 2020

@daniela2707 ale toto bola taká akupunktura len okolo vkladu. Jedno 30min sedenie pred vkladom a druhé asi 20min po vklade a stalo to 100eur. Ja by som to absolvovala aj dnes. Naozaj mi to dalo neskutočnú energiu a uvoľnenie pred tým celým stresom. Jaaaj a pani mi ešte napichala take ihlicky do ucha, asi 4kusy a to som mala mat 14dni a ja neviem ale ozaj som bola úplne nad vecou, uvoľnená a v klude. Zmierena so všetkým. A dala mi eSte take zvláštne tabletky. Toto oni nemajú? Len takú “seansu” pred vkladom?

ceklis
30. jan 2020

@daniela2707 ja si myslím že to vyjde hneď s prvým vkladom 😍

butterfly333
30. jan 2020

@ceklis ja čo idem tak to idem 12x po hodine .

10111973
30. jan 2020

@ingrid0105 aj u nas v GF 1 IVF a 3 x inseminacia neuspesne lebo skoro nikdy sme to nestihli vcas🤔bola som na native sledovali folikul a vzdy nez ma objednali na zakrok ze mi ho vyberu tak uz praskol.. Cize pokazde spravili len inseminaciu🤨

daniela2707
30. jan 2020

@ceklis dakujem zabpozitivne slova,dobre sa to cita🙂nebudem velmi premyslat a krenkovat. Ja mam rada tu hormon jogu,aj harmonizaciu zakoncovaciu,uvolnim napatie. Urcite vy som isla aj do akupunkturi,keby bolo viac penazi.Ja to prajem kazdej zene,lebo si to zasluzime. Dobru noc🙂

ingelika78
30. jan 2020

@cuttina suhlasim s tym 70% na uspech pri geneticky vysetrenom zdravom embryu. ja som mala v 39 dve zdrave embrya 🙂 .

ivankalaco
autor
31. jan 2020

@selinaliana skús dať do skupiny Snažilky, tu už neriešime plodné a neplodné dni ♥ želám ti krásny deň ♥

ivankalaco
autor
31. jan 2020

Akupunktúra pred vkladom a po vklade pomáha na uvoľnenie a aj prekrvenie maternice a celkovo na psychickú pohodu. Ja som mala akupunktúru pred a aj po vklade, tiež ihličky v uchu a bylinný preparát, tabletky, ktoré napomáhajú rovnováhe v tele. Pre akupunktúru som sa rozhodla preto, lebo som čítala štúdiu, kde písali, že zvyšuje úspešnosť IVF, už si nepamätám, aké percentá tam boli uvedené. Podstúpila som ju v Reprogenesise a stála so všetkým 100 euro. Trvala asi 40 min pred vkladom a asi 40 min po vklade..

selinaliana
31. jan 2020

@ivankalaco dakujem moc ;)

cuttina
31. jan 2020

@ivankalaco aj ja som citala zahranicne studie, ze akupunktura sa zda, ze ma naozaj pozitivny vplyv na uchytenie embrya. Taktiez ale aj cviky na panvove dno a cokolvek, co prekrvuje maternicu. Ja som citala, ze preto je aj dobry orgazmus v case (pred, po) vkladu, al. akakolvek fyzicka aktivita. U mna sa to potvrdilo do bodky. Prvy vklad som prelezala, snazila sa ani nehybat a nic. Druhy som mala fyzicky, aj psychicky (od rana sa nieco nepredvidatelne dialo 😀) narocny, az som myslela, ze ten vklad bude urcite neuspesny. A vysiel. Akupunkturu som mala v zalohe po tretom neuspesnom vklade. Uz som si aj hladala nejake kontakty, ale nic overene. Mimochodom, vedeli by ste mi odporucit niekoho dobreho na akupumkturu? Ked pojdeme na dalsi vklad, skusila by som to. 🙂

007snezienka007
31. jan 2020

ahoj, mam dve otazky, v ktorom centre je moznost tej akupunkuri? A druha otazka, ktora mi celkom nie je jasna, geneticke testy embryok sa robia automaticky nie? Alebo si to treba nejako specialne ziadat?

butterfly333
31. jan 2020

Baby dnes som bola 1x na akupunkturu bolo to príjemné snáď to pomôže.

ivankalaco
autor
31. jan 2020

@007snezienka007 V Reprogenesise, genetické testy embryí sa robia na žiadosť a platia sa.

evelka81
1. feb 2020

@ceklis Ahoj a ty si mala zvysene len cytokiny ci aj NK bunky , ked si presla z merdolu na intralipidy? Ja mam len mierne zvysene cytokiny prvy parameter ale aj tak mi dala medrol berem 16 mg. Vo februari by som chcela ist na vklad s darovanym 3 pokus bez estrogenov v prirodzenom cykle.

ceklis
1. feb 2020

@evelka81 najprv ma liečila v imunovitale na cytokiny práve medrolom. Ale neúčinkoval a cytokiny sa zvyšovali :( tak som to po 4mesiacoch vysadila a išla do Nitry a tam sa len doktorka chytila za hlavu, že prečo take velke dávky (12mg) medrolu mi dala v ba. Že to sa berie nejaký pomer a ten mám úplne v pohode a u nej mi zase vyšli cytokiny ok, len NK bunky boli mierne zvýšené (tie v Ba zase boli v pohode) a na základe toho a plánovaného vkladu mi naordinovala tie intralipidy. Naozaj netuším čo pomohlo 🤷🏼‍♀️ Mala som aj clexane.

evelka81
2. feb 2020

@ceklis tiez budem mat aj clexane. Od vianoc nas opakovane boli hrdlo nevieme sa toho zbavit. Asi to tiez ovplivni kontrolu cytokinov.

ceklis
2. feb 2020

@evelka81 no určite to nejako ovplyvní :( nedá sa ti ísť na odber krvi až keď sa budes cítiť lepšie? Ja som dokonca mala pľúcne chlamýdie a mala som antibiotiká a vtedy mi brala krv a cytokiny jasne že oveľa horšie. Doktorke som vravela o antibiotikách aj chorobe a aj napriek tomu mi zvýšila z 12mg medrolu na 16mg. Úplne zle. Namiesto toho aby povedala že mám dobrat atb a prist na kontrolu o mesiac. Čo už. Mne to prišlo v Bratislave tak akoby to brali ako na bežiacom pase. A keď medrol nezaberal a cytokiny sa len zhoršovali, pýtala som sa na nejaku alternatívnu liečbu a ona že mám smolu, že som stara a jednoducho reagujem ako 2% a ona mi už nevie pomôcť a že to mám vysadiť a prist o polroka rok na kontrolu. A v Nitre sa ozaj chytala za hlavu keď som ukázala prvé výsledky na základe ktorých mi nasadila na začiatok 20mg medrolu