icon

Snažilky 42+

ivankalaco
25. aug 2016

Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉

renimac
10. jan 2017

@petuska2110 uprimne, si prvy pripad, ktory "poznam", kedze musim vychadzat z vierohodnosti Tvojho prispevku. Mam sice 30, ale kedze som vzdy vyrastala so starsimi, mam kopec kamosiek vo veku 35-42 rokov. Ani jedna nema postihnute dieta, ani nemala problemy pri porode, na ktore by zdravotne dieta doplatilo. Nehovorim, ze to plati pausalne, ale cela diskusia na poslednych stranach je v duchu, ze mat dieta po 40 ma iba nevyhody a ziadne plusy. Tak ja som nazoru, ze to tak nie je a to plati aj o detoch v 20-25ke. Ma to plusy, ale aj minusy. Ved mozete upozornit na rizika, verim, ze to robite v dobrom umysle, ale na co sa v tom vrtat a hrat sa na vseveduceho a neomylneho?

mimik07
10. jan 2017

@kakatulik dakujem

dadulkaf
10. jan 2017

@renimac Presne tak a každá, čo chce dieťatko po 35tke, či 40tke si je vedomá, že vek je vek a ide do toho s vedomím, že sa môže všeličo prihodiť. Každá z nich by mala určite rada dieťatko v 20 či 25tke, keby mohla. Myslím si, že mať dieťa v 18-20tich rokoch a nemať ho čím živiť a šatiť a bez strechy nad hlavou je maximálne nezodpovedné. Každá z nás by to mimino chcela skôr keby mohla, takže @petuska2110 neodsudzuj tie, čo majú dieťa v neskoršom veku. Ty si zažila, čo si zažila, z tvojich slov čítať, že ťa to veľmi postihlo, ale my sme si vedomé a vieme, že to prináša svoje riziká. Preto nebuď zatrpknutá z toho, čo sa stalo tebe a teš sa, že si mohla mať detičky v mladom veku. Nám ostatným sa to nepodarilo alebo sme ich mať mladšie nemohli. Teš sa z budúcnosti, nemysli na to zlé z minulosti. Každý máme svoj osud, niekomu dopraje viac, niekomu menej.

m.i.r.i
10. jan 2017

nahodou som natrafila 🙂
http://najky.webnoviny.sk/vedci-tvrdia-ze-toto-...
tak len trosku dodat pozitivizmu opat...

dadulkaf
10. jan 2017

Práve som si čítala toto. Píše sa tam hneď v prvom odstavci, že najviac detí sa rodí s downovým syndrómom ženám pod 35rokov, lebo nie sú sledované.
http://sk.gendiagnosztika.hu/ganova-diagnostika...

mattkapd
10. jan 2017

Všetkým snazilkam prajem veľa stasticka.. Vždy sa tu stretnete aj s negativnymi nazormi.. Osobne si neviem predstavit že by moja mamina mala po 42 ešte babo.. Dnes ma 46 rokov 2 vnucata, tretie na ceste.. Obe moje sestry sa už pokúšajú o druhé babo.. Ale beriem to tak že vtedy bola iná doba.. Ženy nemali problém otehotniet a deti mali omnoho skor.. Dnes dospievame neskôr, máme problémy s otehotnenim a tak sa posúva aj hranica prvorodiciek.. Takže pokiaľ niekto tuzi tak nech sa paci... Držím palceky

dadulkaf
10. jan 2017

http://sk.gendiagnosztika.hu/ganova-diagnostika...
Používaním ultrazvuku a markerov krvného séra zmeníme riziko veku matky, a tým dostaneme, na dané tehotenstvo charakteristickú korigovanú rizikovú hodnotu. Keď povedzme u 40 ročnej mamičky je vekové riziko Downovho syndrómu 1% (1:100) a vyšetrením riziko klesne na dvadsatinu, tak vypočítané riziko na Downov syndróm sa zmení na 0,5 tisícinu (1:2000). Táto hodnota rizika sa zhoduje s hodnotou vekového rizika 20 ročnej mamičky, teda po prevedení testu je taký istý predpoklad, že porodí bábätko s Downovým syndrómom, ako keby mala 20 rokov a nedala by si urobiť také vyšetrenia.

santine
20. jan 2017

Ahojte zienky, nejako to tu utichlo. Co mate nove? My nic ☹ zatial. Bola som u Dr. a vsetko bolo v najlepsom poriadku. Ale zatial teda sa nam nedari... Pekny vikend.

erikavesela
20. jan 2017

Ahoj, aj ja mam 42, pred 10 mesiacmi sa mi narodil krasny a zdravy chlapcek, predtym som umelo prerusila tehotenstvo kvoli downovmu syndromu (je to vec kazdeho, ako sa rozhodne, my sme sa rozhodli takto a nelutujem, to len keby chcel niekto moralizovat, nehodnotte!) a pozri, zadarilo sa, doma mame este jedneho 10 rocneho chlapca a sme stastni, ze to vyslo aj po zlej skusenosti. Tehotenstvo bolo sice tazsie ako to prve, ale dalo sa to prezit, chce to len pozitivne mysliet. Ja som chodila normalne k lekarke, je pravdou, ze sa mi venovala viac, lebo spominany problem sme riesili pred 5 rokmi spolu. Uzivala som femibion, vapnik a magnezium pre tehotne. Inak som fungovala normalne, ale nechodila som do prace. Absolvovala som vsetky vysetrenia, ktore sa dali, aj amniocentezu, ak si z Ba, odporucam dr. Ferianca...je fakt dobry, pomohol mi aj pred 5 rokmi a aj teraz som bola u neho na odbere plodovej vody. Neboj sa toho, ak si to chces dat urobit, my sme to povazovali za dolezite...nie je to o nic horsie ako odber krvi, dnes sa to robi za "asistencie" ultrazvuku. Z toho dovodu, ze som prveho syna rodila cisarskym rezom, tak aj teraz mi bol robeny cisarsky. Drzim ti palce a verim, ze ti to vyjde..drz sa a mysli pozitivne, by si neverila, aky ma pozivne myslenie na cloveka vplyv😊

ivankalaco
autor
20. jan 2017

@santine Ja som bola u lekára dnes na pokec ohľadne nášho snaženia a povedal mi, že som zdravá ( pred 5 mesacmi som mala spontánny potrat v 11 týždni) , že sa spokojne môžeme snažiť..odporučil mi Inofolic combi..vraj je lepší a silnejší..aj tebe pekný víkend 🙂

butterfly333
20. jan 2017

@ivankalaco ahoj ja sa tiež chystám ku gyn na preventivku ja už neviem ako dalej snažíme sa 3 roky dnes 14dpo no už mám ružovy vytok tak ms zajtra jak na koni. Už ma to prestava bavit. 😡

libawet
20. jan 2017

@petuska2110 som veľmi rada, že si sa ozvala. Je to naozaj pohľad z prvej ruky, pretože si dieťa snažilky 42+ a napísala si realitu, do ktorej Ťa Tvoji rodičia v tomto, už dosť pokročilom veku na tehotenstvo, priviedli. Veľa tých snažiliek po 42 by si Tvoj príspevok mali čítať zas a znovu, aby vedeli, čo ich deti čaká a nemyslím tým teraz len tie zdravotné problémy, ktoré môžu nastať. Ja za Tvoj príspevok tlieskam a klobúk dolu pred Tebou, že si mala odvahu sem, do tejto témy, vôbec napísať.

bondy
20. jan 2017

tak já svůj život žiju podle toho jak uznám za vhodné, né podle toho co si kde přečtu .
Tam nahoře je to napsané jak se diskuze jmenuje, ponechte si každý své úvahy a soudy, různé terorie apod.
Kdo nechce ať nemá, kdo chce prosím, směle do toho, myslete pozitivně a věřte snažilky, že pokud je vaše přání dobře zadáno, pak se splní.

dadulkaf
20. jan 2017

Už je tu zase stará známa, zrejme to tu chce zase trošku oživiť a provokovať.

rula
21. jan 2017

dobre ranko, tak idem to tu ozivit.Posielam ❤vsetkym velkackym snazilkam.Som zvedava,ako sa bude drzat BT,ak zajtra spadne , nevadi,ide sa dalej Uz 2 dni citim brucho na ms, inak pohoda.Uzite si krasny mrazivy vikend, chodte lyzovat,wellnesovat, upratovanie a vianocny stromcek este pockaju.💃

rula
21. jan 2017
ninmar14
21. jan 2017

@libawet no zaklad je ze ty ako osoba ktorej sa to vobec netyka citas vsetky komenty👍😂😂😂😂a zapajas sa a pritom o tom nevies nic. Ja ti tiez napisem priklad z mojho okolia...kamaratka sa narodila 41 rocnej mame...teraz ma kamoska 42 a jej mama 83...a vies co??predstav si ze sa o svoju mamu uzasne stara pomaha jej a nikdy sa za nu nehanbila ze je starsia prave naopak vazi si ju ze je vdaka nej na svete!!!...mozno ked ty budes mat 80 tvoje 60 rocne deti sa o teba nebudu moct alebo chciet postarat lebo oni sami uz nebudu vladat a skoncis niekde v starobinci...ktovie??treba sa na to pozriet z viacerych stran a hlavne neodsudzovat nemas na to pravo

ninmar14
21. jan 2017

@petuska2110 tvoj koment respektujem lebo aa ta to tyka...ale budem ti oponovat takmer vo vsetkom! Myslis si ze mlade zeny nerodia predcaane??myslis si ze ovela mladsim zenam sa nestane ze porodia postihnute deti???Velky omyl!!!Prave zeny v nasom veku su ovela zodpovednejsie ci sa tyka zdravotneho stavu a takisto viac sledovane takte nemysli si keby si sa narodila 20 rocnej matke ze nemusis mat problemy.Co sa tyka financneho zabezpecenia praveze ti mladi maju ovela vacsie existencne problemy!!Vacsina 40rocnych zien ma uz co to odrobene a mozu si to dieta dovolit to ze u vas to bolo inak neznamena ze vsade je to tak

lilislnko
21. jan 2017

tiež mám dobré správy, napriek triple testu, ktorý v 13 tt vyšiel veľmi zle ( bola som chorá, ale lekár povedal, že výsledok to neovplyvní ), po zmene gynekológa v 16 tt vyšli napriek veku úplne ukážkovo a aj morfologicky utz ok, amniocentezu som odmietla, som teraz v 23 tt a asi chlapček

kakatulik
21. jan 2017

@rula preco mas zaznacene dve ovulky?
Zajtra este neklesne. Alebo mas dlhsiu LF.

ivankalaco
autor
21. jan 2017

@butterfly333 Tak ti držím palčeky, nech preventívka dobre dopadne a nech sa ti splní to, čo si najviac želáš..viem aké to je..ak po niečom túžiš a nedarí sa..Neskúsiš ten silnejší Inofolic ? Sú to kapsule, denne sa užívajú dve a mesačné balenie 60 kapsúl stojí 41.40. Doktor mi povedal, že je lepší a silnejší a že skôr pomôže 🙂

renimac
21. jan 2017

@libawet dzizs, ty si fakt nedas pokoj.

rula
21. jan 2017

@kakatulik neviem preco mi ukazuje 2 ovu 😀 jedna asi vypocitana od appky a druha podla hlienu a ovu testov 😀.
A BT ked zajtra klesne, pride mi ms, to uz poznam.5 dni pred ms pada dou.takze zajtra je rozhodnute

3d
21. jan 2017

Ahojte dievcata, buduce maminky 👍. Chcem sa s vami poradit. V 40 tke som porodila svojho prveho synceka. Velmi by som chcela este o jedno dietatko zabojovat aj ked mam prave 43. Bohuzial 2 x mi to nevyslo , minuky rok. ( 2x MA v 8 tt). Dala som si robit vsetky vysetrenia, stitna zlaza ok, hematologia ok, az na hetererozygota A a C. Tak som si teraz nasadila femibion 1 a rozmyslam ci to mam podporit aj s inofolicom. Mate niektora s tym skusenost, ze ste brali oba?

lelia
21. jan 2017

snazilky, pozrite si komenty v kazdej teme, kde zakomplexovana libawet prispieva,tak vsetko len neguje.Je mi jej straaasne luto,ako ja hovorim "nasrata sa uz narodila".Ale prajem jej pekny zivot.

123klarika
21. jan 2017

Ahojte..viete mi niektorá odpovedať na moju otázku? Bola som u lekára na vyšetrení a povedal mi, že mám prasknutý folikul, bola som tam riešiť jeden zdravotný problém a tak som sa ho zabudla niečo o tom popýtať. Ak praskne folikul, vypudí vajíčko, ako je to potom ďalej?

kakatulik
21. jan 2017

@123klarika potom dojde k ovulacii. Vajko masiruje cez vajcovod do maternice a na tejto ceste moze byt oplodnene.

tagon
21. jan 2017

Prasknuty folikul je dobre nie? Mali by ste sa rychlo snazit☺ ked praskol tak z neho vyslo zrele vajicko..ja som sa inak snazila otehotniet od 25 rokov..vsetkym moznym aj nemoznym som presla..bolo to narocne..je paradox ze prve dieta som porodila az ako 38 rocna..a ked som uz v nic nedufala a ani nemyslela na dalsie tehotenstvo tak to prislo samo od seba..mam 40 a v marci budeme mat druhe dievcatko..je pravda ze toto druhe tehotenstvo je ovela tazsie ako bolo prve ale proste to asi takto malo byt..zrejme som v tych 25 rokoch nebola zrela😂😂😂

santine
21. jan 2017

@erikavesela
Jej, dakujem za povzbudenie 😉 pozitivne mysliet je asi najtazsie po sklamaniach. No dufam stale. Budte zdravi 🙂

santine
21. jan 2017

@ivankalaco dakujem a drzim vam palce 🙂 skusim ten silnejsi Femibion. Dr. odporucila pre muza Folandrol. Tak ideme do dalsieho kola. Aspon viem, kedy a ze mam ovu aj normalnu vystelku podla minuleho uzv u Dr. A to je pozitivne. Chystame sa na konzultaciu do car, pre istotu. Lebo cas velmi bezi... krasny vecer ❤