Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
Ozaj stimulujem na KET teraz, zajtra idem na kontrolu ze v akom stave je sliznica a dohodnut sa co dalej. Mame jedneho mrazacika este spred roka a pol, ked mi odlozili transfer kvoli nedobrej sliznici. Dufam, ze sa krpec preberie zo zmrznuteho sna a bude sa mu u mna pacit 🙂 Dam vediet, ze ako pokracujeme
@bellaluna ahoj, super, a siem sa spytat, v kolkom tt si a kolko si mala rokov, ked sa vam podarilo? Ja som mala na 13 dc folikul 18 mm a sliznicu 7.6 mm. Lekarka sa pytala, ci uz mam stimulaciu ☺ Mam tusaka, ze nas treba dobre nacasovat a este by to mohlo vyjst ☺ v lete mam 42.... 😐
@santine ahoj. Mám 38 a som v 23 tt. Žiadne hormonálne tabletky som nebrala. Folikul mal v pondelok 18mm v ten a ďalší deň sme sa milovali a stredu keď chcel pichnúť injekciu zistil, že folikul práve praskol. Ešte videl tekutinu, takže doporučil ešte pre istotu milovanie aj v stredu... A podarilo sa.
Ahojte, som rada, že sa to tu rozbehlo;). Ja som začala chodiť do CAr minuly rok v marci. Amh žalostne 0,09. Rovno mi povedali, že je to na darované vajíčka. No začali sme s krátkym protokolom, odobraté tri vajíčka, všetky sa oplodnili, dve mi na tretí deň zaviedli. Ostala som tehu, no v 9 tt som bola na kyrete. Prestalo sa vyvíjať:(. Potom sme sa nevedeli rozhýbať. Doslova. Práca, choroba a stále niečo. Začali sme v januári, cystou. Tak som dostala na mesiac antikoncepciu a potom buď puncia alebo sa vstrebe. Druha možnosť sa podarila a cysta odišla s ms. Takze hneď stimulácia. No nedopadla dobre, lebo folikuly rástli rýchlo, odber zle načasovaný. Teraz pôjdeme do Brna. Dostali sme termín na 6.3., tak som zvedava. Preferujú nativ cyklus alebo minimálnu stimuláciu. Dnes mám další odber amh. Hlavne to ma nasmeruje, čo ďalej. V decembri som mala 41 rokov.
@darci17 Ahojky.. ak sa môžem opýtať kam do Brna a k akému lekárovi?
@ivankalaco ahoj, ideme do reprofit v Brne. Dr Strakova Andrea. Neviem, čo od nej očakávať, dievčatá v inom fóre chvália machaca. Tak myslím, že sa vola. Ale on je viac v Olomouci. Tak nejdem vymýšľať. Som rada, že nám dali termín.
@darci17 Ja idem do Reprogenesisu, Dr.Stelcl..ale obe tieto centrá sú dobré, pôvodne som aj ja chcela do Reprofitu, ale potom mi doporučili tohto lekára, že sa špecializuje na ženy po 40-ke a DV.. ja mám 44 rokov, v septembri už 45.. tak ti držím palce ❤
@ivankalaco tak potom podaj informácie, ako si dopadla
@ivankalaco aj o tom lekárovi som veľa čítala. Tak držím palce. Idete určite do darovaných? Aké máš amh? Či už veľa naeuspesnych pokusov? Ja mám dve dievčatá z prvým manželom. Teraz je to o kus ťažšie. Ale nevzdávame sa.
Neviem, koľko mám teraz, viem len, že to AMH mám v poriadku , ale aj tak nechcem niečo riešiť na 10 pokusov, je to moje rozhodnutie, že chcem DV.. jeden pokus IVF stojí 4 tisíc euro + lieky..a šanca je 50%..ak by som išla do vlastných, bude to stáť síce o nejakú tisícku menej, ale ak sa nepodarí, tak potom DV..v podstate ani IVF s DV sa nemusí podariť..ale keď že je tam väčšia šanca, tak nemám čo riešiť..
@ivankalaco po dvoch neúspešných ivf pokusoch, ktoré stali naozaj strašne peniaze, si myslím, že máš pravdu. Hlavne telo ušetríš tej nalozi hormónov. Preto chcem ísť do Brna, že tam nemajú problém prácovat v nativ cykloch.
@darci17 Tak už len veriť, že Brno bude mestom naších splnených snov ❤
Tak dievcata, nam vzhladom k vysledkom, veku a dlzke snazenia odporucili rovno IVF a ICSI. Amh lahko znizene, spravna morfologia spr znizena, pohyblivost a pocet vynikajuce.
@santine ako dlhe ste sa snažili?
@bellaluna ahoj, vies co myslim, ze to je rozdiel aj neni 🙂 Zalezi ako sa to vezme. U mna to rozdiel bol. V 38 este kvalita embryi ok, potom sa zacala rapidne znizovat, uz neboli 2 blastocysty, ale bola som rada ak vobec nejaka. Este po 30+ je to ok, ale po 40+ to naozaj ide dost rychlo dole preto aj v centrach riesia tieto zeny urgentnejsie a snazia sa rychlo o tehotenstvo. Vyssie davky hormonov, viac vysetrenie atd....Drzim palce aby vsetko dobre dopadlo 😘
Ja som vcera bola na kontrole a sliznica na 8DC len 5,7mm. Este je to len zaciatok, ale aj tak nizke. Nadalej beriem estrogeny a pridali mi aj sprej Lenzetto - tiez estrogenovy pripravok, ze aby ucinok na sliznicu sa zvysil. O tyzden si zacnem pichat progesteron do zadku a tiez od spodu zavadzat progesteron. Po tyzdni mam ist na kontrolu, ze v ako stave je zasa sliznica a potom povedia, ze kedy vklad. Uz sa len modlit 🙏 aby sliznica narastla ako ma + aby sa snehuliak prebral zo sladkeho mrazeneho sna a pacilo sa mu u mna
@melmel78 Držím ti palčeky..o tom spreji čítam prvý krát..ako sa aplikuje?
@ivankalaco dakujem pekne, je to novinka, tiez som to prvy krat pocula. Nieco som si vygooglila, par zien to malo pri stimulacii prave pri nizkej sliznici, tak snad pomoze. Prioritne je to urcene pre zeny po hysterektomii a menopauze, ked je nizky alebo chybajuci estrogen. Aplikacia je sranda 🙂 . Na zapastie na ruke, na kozu priamo a pocet streknuti ako ti lekar urci. Len najhorsie je, ze si to po streknuti musis nechat cca. 2 minuty zaschnut a potom 60minut sa nemozes v tej casti namocit do vody ( sprchovat, umyt si to). Ta cast tela musi byt zakryta stale oblecenim, aby to iny nechytal. Dnes som si dala prvy krat, tak uvidime co z toho bude
@melmel78 Tak to som veľmi prekvapená, že také niečo existuje a ešte sa to takto čudne aplikuje..ruka by ma nenapadla..Už som si to vygooglila aj ja 🙂
@ivankalaco no nie kazdy mesiac sme sa trafili do prihodnych dni... koli praci, chorobam, stresu, sluzobkam a inym cestam. Takto velmi nepravidelne spolu asi 2 roky. Keby sme brali tie nadejne cykly tak menej ako rok.

@ivankalaco jasne, tak je to aj o stasti a vsetko musi byt v case pocatia spravne nastavene, aby to vyslo. Ked som sa bavila s embryologickou, ze preco sa prestali embrya delit, vraj neda sa povedat, lebo to moze byt vsetlico ale prioritne kladie dr vinu kvalite mojich vajicok a mojej sliznici. Ja som dobrala vceliu kasicku, teraz si od nej dam pauzu, aj ked mi veeelmi pomahala. Ja som pred tym tiez brala Macu + Kotvicnik a DHEA preparat na zvysenie AMH. Z neho sa mi akurat poriadne premastila plet aj vlasy, no ci toto zabralo, neda sa jednoznacne povedat. Ja som uvazovala, ze vyskusam aj Resveratrol, co je silny antioxidant proti oxidacnemu stresu buniek. Nieco na styl DHEA ale zdravsie. Len som z toho vsetkeho tak zblbnuta, ze uz neviem co do seba natlacit a lekary sa v tychto veciach moc nevyznaju. Oni len kyvnu rukou a preferuju tie svoje metody. Mam aj kamosku, ktorej to vyslo po 40tke z mrazeneho a to bol posledny pokus. Skusali 6 rokov.