Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
Po ovu, takže si myslím, že ich vidno asi hocikedy.
AHOJTE , SOM TU NOVA CHCEM SA SPYTAT AKE VYSETRENIA VAM ROBILI KED SA NEDARI VYSE ROKA OTEHOTNIET? MNE NIC A ANI NECHCU, VRAJ MAM IST NA PREFUK VAJECNIKOV, LAPAROSKOPIU, PODLA MNA NEMAM OVULACIU,,,NEMAM HLIEN , MENZES PRAVIDELNY,
Mne povedal, lekár, že ak sa nezadarí po viac ako roku pošle ma na hormonálne vyšetrenie krvi.
ja som si sama dal urobit horm,testy v int, ambulancii ,, moj gynekolog neriesi absolutne nic,, a tie testy by sa mali robit v roznych fazach cyklu a nie len raz,, tam zbada ci zena ma ovulaciu vobec,, len to sa mu asi nechce ,, len operovat , ved su aj ine vysetrenia,, co som citala na nete ,, nie hned rezat
nie, ja som zamestnanec
ahojte, ake caje pijete, ked bylinkove sa nemaju?? dakujeeem 🙂
@montrojruza Ahoj, ja pijem len bylinkové čaje, pila som aj počas tehu, dojčenia, stále. 😉
Ahojte. Tak pridavam dalsiu spravu o sebe. Bola som na preventivke a spomenula som ze sa snazime uz rok. Sonom som mala vsetko v poriadku. Brali mi krv na hormonalny profil a pre manzela som dostala papier na spermiogram. On ho ma v poriadku.Vcera po 2.tyzdnoch sme sli gynekologovi ohladne mojich vysledkov. Takze zaver je taky,ze vzhladom na moj vek mam nizky hormon AMH, iba 0,02. V norme je od 1,8-2. Znemena to,ze moje vajecniky uz prestavaju fungovat a vajicka ktore este mam su uz nekvalitne. Ze moze tam byt este aj to spravne,ale nemusi sa nam to podarit. Odporucal umele oplodnenie,no to my s manzelom nechceme. To ja uz riskovat nebudem. Chceli sme len prirodzenou cestou. Dr.povedal ze sanca je velmi malicka,ale teda aby sme sa pokusali,ze stale je. Sice minimalna,ale je,kedze nie som uplne na nule.
Co vam poviem,mna to tak zlomilo,este ze mam tak uzasneho manzela ktoremu dakujem velmi za oporu a ze on stale veri a nevzdava to.
Takze tak je to u mna. Baby ktore ste tu, mozte napisat preco sa vam nedari, pripadne ake mate hodnoty AMH vy? Ja co citam, tak niektori lekari to nezatracuju,dokonca sa niektorym babam podarilo prirodzene aj s takymi nizkymi vysledkami. Dakujem a drzim nam vsetkym palce.
Este pridavam to,ze mi vcera pozeral ci mam folikuly,kedze piatok mi vychadza ovulacia, videl mi jeden 19 mm, povedal ze mu este chyba 1-2 dni. Ale ze v nom moze byt aj to nekvalitne vajicko,cize nam to zasa nemusi vyjst. No,snad tam raz bude este aj to jedno z mala kvalitnych.
Uvedomujem si, že mám veľa rokov a moje vaječníky už nemusia pracovať ako treba, už majú odpracované.... v kútiku duše som dúfala, ale keď to nepôjde, tak s tým nič neurobím
@miriamn76 Ano, v podstate mas pravdu, aj ja po vcerajsku si stale vravim,ze niekedy je lepsie nevediet. Vzalo mi to nadej,aku som dovtedy mala. Tiez si robim testy a su pozitivne a neprestanem. A...stale budem dufat a verit ze to este vyjde. No a ked nahodou nie, tak dovtedy sa s tym urcite zmierim. Vek ma svoje hranice a s tym nic nezmozeme. Ale palce drzim dalej
Treba veriť a ja si myslím, že sa nám to podarí..ja mám 43 🙂 Pijem Inofolic 2 x denne, jedno vrecúško ráno a druhé večer a čítala som o ňom dosť veľa kladných hodnotení..obnovuje činnosť ženských pohlavných orgánov a dosť žien pri jeho užívaní otehotnelo. Užívam tiež vitamín E, C, B6. Predtým som užívala jeden celý mesiac iba kyselinu listovú a na druhý mesiac užívania som otehotnela..Mala som vtedy 42 rokov aj 9 mesiacov..
@mimik07 ak budes mat cas a chut, tak tu si nieco precitaj o zvyseni AMH pomocou DHEA...zacali ho odporucat uz aj v centrach 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/dhea-alebo-ine-moznosti-na-zlepsenie-amh/
Ahojte dievčence, takže Inofolic u mňa narobil riadnu šarapatu :(, Beriem 2 x denne už druhé balenie (mám tie 60 vrecúškové) , prvý mesiac všetko Ok teraz druhý mesiac od 12DC cyklu malé hnedé špinenie každý deň a dnes som na 19DC dostala mrchu, takže s ním končím, doberiem ešte tých pár sáčkov čo mám cca na 1 týždeň. Budem už iba piť alchemilkový čaj a beriem vitamín B-komplex so obsahom B12.
Určite to nevzdávaj, len Inofolic nie je vhodný pre tie čo majú pravidelnú menštruáciu ako hodinky a ovulační cykly aspoň z mojich skúseností 🙂
uf aka som rada ze som nasla taku skupinku 🙂 mam sice len 40 alee...pocit, ze chcem byt este matkou ma neopusta...vsetci naokolo ma presviedcaju ze idem hlavou proti muru ale...prave preto, ze sa citim omnoho zrelsia viem, ze by som si dieta uzila omnoho viac..a omnoho viac by som mu vedela aj dat...drzim vsetkym snazilkam palce... 🙂
ja budem mat v marci 44 rokov a velmi chceme druhé,nevzdavam to...🙂
Tiez si myslim,ze netreba nic vzdavat. Inofolic nie je vseliek na vsetko a pre kazdeho. 🙂
@sidma jee to je...uzasne...ja sa tiez nevzdavam ale my mame komplikovanejsiu situaciu..manzel je neplodny a tak znova navstevy CAR alebo adopcia na ktoru uz cakame ale stale nie som presvedcena ci toto je ta spravna cesta...stale vsak tuzim dat synovi surodenca a ..nejak tak to vidim ze sme este nekompletna rodina 🙂
@marhulka88 ja to citim podobne.....ale viem,ze sa to podari....ak nie,tak si to aspon nebudem vycitat,ze som sa o to nepokusala....dcera chce velmi surodenca, na adopciu si netrufame......v okoli nema nik s adopciou dobru skusenost.....( ja zase nemozem donosit muzske pohlavie....a druhe dievcatko sa nam nedari..... ) ....prve tehotenstvo bez akychkolvek problemov v 38 rokoch - dcera este nebola nikdy chora a nie je kojena....🙂....... mame Misku a druhe dievcatko bude Eliska..........🙂 takze tak....🙂 nech sa dari...🙂
devcence ja mam 45 uz a nepojde to nema podporu u gynekologa ani nic ,,
@brigget Neboj pôjde..poznám viac žien, ktoré otehotneli v tvojom veku..treba sa o to pokúsiť a uvidíš, že to ide 🙂

Ja som bola na preventívnej prehliadke u gynekológa pred 2 týždňami, sono som mala OK, aj keď vraj mám menej folikúl vo vaječníkoch čo je však primerane veku. Povedala som mu, že sa už niekoľko mesiacov snažíme, tak mi predpísal inofolic 2x denne, začala som užívať 1DC tak uvidíme 🙂