Snažilky 42+
Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉
@ivankalaco zlataaa.. ja tiez odratavam - na krvicku... neskutocne sa to vlecie 🙃
@ketere Želám ti pekný deň..kedy ideš na krv? Ja práve čakám, čo nám napíšu z centra, koľko máme embryí..sú to nervy 😂
@ivankalaco az 6.8. (Sme teraz 2 tyzdne mimo, tak preto az tak neskoro, bude to 21 dni od vkladu).
Kolko je tych embyok, uz sa ozvali?
@ketere Máme 3 embryá, teším sa.. Ja idem potom na krv 7.8...
@ivankalaco super Ivanka dobry vykon 👍 a nevies akej kvality su? Predpokladam ze asi blastocysty len ci vam nespominali viac k nim.
@melmel78 už som tu, potom ti napíšem 🙂
@ivankalaco myslím na teba ❤️ Všetko dobre dopadne, verim že sa to podarí ❤️
Ďakujem veľmi pekne, už som doma, všetko bolo super, už len veriť, že všetko dobre dopadne 🙂
@ivankalaco takže už maš bambulku v brušku nech sa pekne zahryzne a pusti až o 9 mesiacov👶.Ja som už začala brat lieky a na tyžden v piatok kontrola sliznice🙂
@ivankalaco nadhera, drzim moc palce 😉
@janulka232 Držím palce, nech kontrola dopadne na jednotku 🙂
@ketere Ďakujem veľmi pekne 🙂
@ivankalaco držím moja mooooc palčeky.
@butterfly333 Ďakujeeeeem 🙂
ahojte, chcem vas len povzbudit 🙂 drzim vam velmi velmi velmi palce, vsetkym...a moja maminka ma mala v 42, nechtiac....vyslo mi to na tatove narodeniny :D 🙂
Želám krásne ránko dievčatá, ako sa máte? Ako pokračujete v snažení? 🙂
@santine Ahojky 🙂 Tak KO som myslela kontrolu, teda presnejsie ultrazvuk. Prvy krat v zivote mam zly utz a tusim som aj prvy krat bez ovulacie. Nejak ten posledny vklad mi pomiešal cyklus, ba skor si myslim, moze za to embryoglue. Uz som s tym mala problem, ale nie takyto. Ze ja co mam zle? Hmmm, u mna bola otazka, ze co mam dobre doteraz :D Okrem ms co mi chodi na secundu nacas, sa mi zdalo, ze vsetko je zle, teraz aj to hrapluje ☹ Mam endosku IV. stupna, mala som cysty, take 8-11 cm, cca 10 ks a velmi vela mensich , + myom. Vajecniky napadnute, odoperovane 50% z nich, lavy vajecnik je pijavica, stale mi napadne nejaky organ. Mala som ho v hrubom creve, potom mi ho vyviazali a spravili plastiku a momentalne je prilepeny na maternici. Mali mi ho radsej vybrat ☹ Mam za sebou strasne vela operacii aj kvôli endometrioze, rozsekane creva, chyba mi dost aj z hrubého creva, tak ze imunita totalne narusena. Stitna zlaza nefunguje normalne, mam brutalni HIT, vajcovody su v keli (museli ich odstranit kvôli sajrajtu co v nich bolo) a mam este vselijake potravinove alergie. Okrem toho som sledovana u hematologicky. Len tolko .... mozno na nieco som aj zabudla :P .....ale napriek tomuto sa mi podarilo teho a mam jednu krasnu dceru. Urcite este budeme dalej bojovat (tak ma rok cca). Teraz ma caka ket, a chcela by som to vyskusat spolu s nativom. Nasadila som same vitaminy, som zvedava, ci sa stane zazrak s tou mojou maternicou a ovu.
Neviem, ci davas mm nejake lieky ci vitaminy, ja mojmu davam :D i ked protestuje.... mm nema az taky zly spermosgram, ale prave teraz som mu vymenila profertil za nieco nove. Uvidíme.
A nemyslim si, ze 42 je tak vela pri IVF, zas na druhej strane, clovek sam musi citit ako na tom je. ´To ze sa ti ulavilo, verim, je to nejaky ciel predsalen a predpokladam, uz mas aj nejaky plan co ked nie....kiez by ti to nevyslo, teda ten plan, co ked nebudes mat dietatko ;) Dufam vyjde ti skor to tehulkovanie. Drzim palce 🙂
Tych 17 mm mas na kolkaty dc? Teraz by si isla na nativ? Potom mas opu, ci nie? Alebo to je len sledovane, ako dobra rezerva s tym folikom do buducna?
@zoji79 ahoj, no precitala som si tvoj dlhy prispevok a klobuk dole, po tolkych diagnozach a ze este sa ti podarilo otehu 👍👏😇 . Kolko mas rokov? Lebo som sa nepozerala pred tym, mozno si to aj pisala. Mna tiez caka konzultacia ale chcem az tak koncom augusta ist, lebo viem, ze ma hned supnu na ivf a kedze si chceme uzit leto, turistiky, s hormonami to moc nejde dokopy.
@melmel78 o týžden 39 😉mala bola z 5.-ho. Dalších 10 neúspešne, ideme na 16. IVF teraz niekedy. To že kedy začneš s IVF, ty sa rozhodneš😉 ak ideš ku nám cez poisťovňu tak to potrava aj tak pár týždňov ked ideš do Brna si sama sebe pánom ak ideš ku našim bez poistky , musíš ich ukecať. Ale niekedy je lepšie ísť skoršie, kvôli vyšetreniam , hlavne ked dlho sa čaká na výsledky. Myslím na reproimuno, atd. Neurobila som luk na teba, tak prepáč neviem ako si na tom😉 ale každopádne držím ti palce 😘
@ivankalaco za malo 😉❤️
Ach žienky mešká mi to 3 dni, po viac ako 2 rokoch snaženia, mám strach si ísť kúpiť a urobiť test, roky mám pravidelný cyklus ako hodinky 24-25 dní ,a dnes 27DC stále nič. Naposledy mi MS meškala pred 15 rokmi a to som bola tehotná. Bojím sa, že to nie je tehotenstvo ale dáky gynekol.problém alebo len stres ... Naposledy som bola u lekára na kontrole v januári všetky výsledky v úplnom poriadku - AMH 3,6 spermIogram v poriadku a nám sa aj tak 2 roky nedarilo. Mám strach, že na tom teste neuvidím 2 čiarky.
@martinsen Tak šup do drogérie pre test.. a hlavne sa neboj.. Ja viem, že máš obavy, ale aspoň budeš vedieť či si tehu alebo ti iba mešká menštruácia..

Ahojte, strašne Vám držím palce, aby ste si na testoch našli //. Tak ako ja po aprílovom KET s posledným mrazáčikom z darovaného vajíčka, ktorý má už 18 týždňov 😉 Obrovskú radosť po pozitívnom teste pomaličky vystriedali malé obavy, či to zvládneme prvé tri mesiace (po predošlých nevydarených tehotenstvách). Keď sme prekročili 12 tt, tak namiesto úľavy prišli trampoty so skrínigovými testami. Prvý skríning - pozivívny s vysokým rizikom na DS 1:55., potom návšteva na genetike, kde sme sa dohodli, že výsledok je ovplyvnený mojím vekom (42) a aby pri ďalšom skríningu zadala moja gynek. správne údaje (teda vek vajíčka - 23). Hoci som sa s lekárkou dohodla, že z druhého skríningu pošle do labáku správne údaje, na druhý deň mi odovzdala výsledok skríningu s rizikom na DS 1:3 😲 (info o IVF a veku vajíčka nikde). Tak som jej výsledok hneď vrátila, nech to dá prepočítať. Do 5 min som mala nové výsledky (doplnila len dátum KET a vek vajíčka) a výsledok sa zmenil z rizika na DS 1:3 na 1:1000 (negatívny). Tak si urobte názor na vierohodnosť týchto testov.
@blue2018 dakujeme pekne aj ja dufam v // uz po tolkorocnom snazeni dufam pridu co nevidiet. Tvoje obavy doverne poznam tiez som prezivala ale len do 20tt. Presne ako pises tie testy su na prd len stresuju matku zbytocne. Ja som si preto este dodatocne dala urobit Trisomy a bol klud. Tam to vyslo negativne.
Sú tu aj staršie ako 44?
@zoji79 no pekne teda a ze mas este nervy chut na takychto x pokusov. Co na to tvoje telo? Nemas nejake problemy z tych hormonov? Predsa len je to chemia. Aj ked chapem ze ak niekto velmi tuzi spravi cokolvek. Ja uz som samoplatca mam 40 rokov. Uz aj 4 pokus co sme mali sme si hradili cely. Je to financne narocne zial tak setrime na dalsi. Ale koncom augusta chceme ist. Pri poslednom horm profile mam dobre vysledky akurat Amh 0.75. Nizka zasoba a navyse kvalita vajok vekom ide dole. Riesit budeme v Ba v Repromedike dam im este sancu.

@ria294 ďakujem moj