icon

Snažilky 42+

ivankalaco
25. aug 2016

Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉

ivankalaco
autor
9. aug 2018

@janulka232 Aj my máme jedno embryjko v mrazáku a verím, že to bude súrodenec 🙂 Presne tak, vek je iba číslo 🙂

zdenkakarolina
9. aug 2018

@martinsen ja som mala pri oboch detom tri mesiace dni a od č ho už nie

janulka232
9. aug 2018

@ivankalaco a tie ostane sa nakoniec prestali vyvijat?

ivankalaco
autor
9. aug 2018

@janulka232 Áno. zostali nám dve hatchujuce blastocysty.. Jednu mi vložili a jednu sme dali zmraziť 🙂

zoji79
9. aug 2018

@santine ahojky, tak ja tiez chodim sem len obcas 🙂 dakujem,ze nam drzis palce, uvidíme ako to dopadne...uz mam plany, ked sa zazrak nestane. Minimalne musim zhodit par kil, pri poslednej stimulke som pribrala 4 kg (4-5 tyz)😖. Prajem, aby si mala krasne embryjko, ked bol folik taky pekny. Budem mysliet na teba a tak isto daj vediet ako si na tom 🙂 Vela stastia a hlavne uspesne tehulkovanie 🙂 🙏

santine
10. aug 2018

@zoji79 ahoj zoji, tento mesiac zase nic, uz mam aj po ms, po rokoch som z toho nebola urevana... Oddychujeme pri mori. Po navrate sa mam ist ukazat doktorovi, navrhol ivf a geneticku kontrolu embrya. Dakujem Ti za podporu 🤗.

melmel78
10. aug 2018

@janulka232 jej super drziiiim 👍🙏

zjuzinka
10. aug 2018

@janulka232 drzim palce!! Aj mna caka treti ket v nedelu 🙂 nas posledny mrazacik

janulka232
10. aug 2018

@zjuzinka dakujem aj ja Tebe držim palce nech nam to konečne vyjde.A kde chodiš do centra?

zjuzinka
10. aug 2018

@janulka232 brno reprofit

ivankalaco
autor
14. aug 2018

@janulka232 Ahojky.. ako sa máš a ako sa cítiš?

janulka232
14. aug 2018

@ivankalaco Ahoj bola som v pohode,ale včera ma dost pobolievalo brucho aj križe uvidim ako sa budem dnes citit.Tak dost mam obavy aby som zase nemala mimomaternicove dost sa toho bojim.A ty sa ako citiš?

ivankalaco
autor
14. aug 2018

@janulka232 Neboj tento krát to už určite bude v poriadku a čoskoro sem pridáš fotečku pozitívneho testu 🙂 Ja sa mám celkom fajn, žiadne extra príznaky.. len som lenivá a stále hladná.. ale to som bola aj pred tým 🙂 Už sa neviem dočkať 21.8.. vtedy sa dozviem, či je všetko tak, ako má 🙂

janulka232
14. aug 2018

@ivankalaco to dufam,že bude všetko v poriadku nerada by som šla zase na zakrok..Ja som tiež často hladna,ale z liekov tak musim si na to davat pozor.Ty si mala hcg velmi krasne tak držim palce aby 21 sa už ukazalo srdiečko

ivankalaco
autor
14. aug 2018

@janulka232 Ďakujem 🙂 Toto čakanie je najhoršie..

janulka232
14. aug 2018

@ivankalaco to Ti verim aj tie dva tyždne kym sa dozviem vysledok idu pomaly

ivankalaco
autor
14. aug 2018

@janulka232 Teraz si doma na PN alebo chodíš do práce?

janulka232
14. aug 2018

@ivankalaco ja mam teraz dovolenku

thoughtfulweirdo
14. aug 2018

@ivankalaco Ahoj, ja medzi vás nepatrím, mám o polovicu menej rokov, ale raz som sa do tejto diskusie začítala a odvtedy tu občas nakuknem, ako sa vám darí a veľmi, strašne veľmi ti držím palce a dúfam, že už pôjde všetko tak, ako má, a dočkáš sa svojho bábätka ❤ veľmi obdivujem, čo všetko si skúsila, vydržala, podstúpila a hlavne že sa nevzdavas, myslím, že si veľkou motiváciou pre všetky, ktorým sa dlhšiu dobu nedarí otehotnieť.
Samozrejme držím prsty každej jednej, čo tu prispievate a dúfam, že raz sem zase nakuknem a budem vidieť len samé pozitívne testy 🤗

ivankalaco
autor
14. aug 2018

@janulka232 Tak to sa potom vlečie.. viem to podľa seba, som sa stále sama doma..

ivankalaco
autor
14. aug 2018

@thoughtfulweirdo Veľmi pekne ďakujem za želanie a krásne slová..

sticker
janulka232
14. aug 2018

@ivankalaco ale ja idem na dovolenku tak snad budem myšlienkami niekde inde a nemysliet na zle veci.Ivka čo som pochopila ty maš už velke deti a teraz čakaš malu bambulku 🙂? Nam sa zatial nedari aj,ked už tri roky navštevujeme centrum

ivankalaco
autor
14. aug 2018

@janulka232 Áno, mám už dospelé detičky 21,25)..Teraz som v 6 týždni.. môj budúci manžel nemá deti a veľmi si želáme mať aspoň jedno spoločné.. veríme a dúfame, že tento krát to dobre dopadne 🙂

janulka232
14. aug 2018

@ivankalaco určite to už tento krat dobre dopadne viem čo si si už prežila.Silno držim palce a tešim sa s Tebou

ivankalaco
autor
14. aug 2018

@janulka232 Ďakujem ti veľmi pekne, aj ja tebe želám, aby ti to vyšlo.. Viem, aká ťažká je cesta za našimi snami..

ivankalaco
autor
14. aug 2018
melmel78
16. aug 2018

Ahojte vsetci, tak dnes sme boli Brne v Reprogenesise. Klinika v peknych priestoroch, v takom parciku, personal rovnako mily od recepcnej az po koordinatorku. Mali sme dobry pocit, ale v podstate zly sme nemali ani doteraz v Repromedike tu v BA 🙂 . Boli sme za dr Koukalom, je to velmi mily panko, presiel si vsetky nase papiere co som doniesla ( cerstvy hormonalny profil, starsie vysledky z genetiky, imunologie, hematologie + jednu ukazku stimulacneho protokolu, ake lieky v akych davkach som brala). Debatovali sme asi hodinu a pol, potom ma vysetril a navrhol svoje riesenie. Podla neho nam v podstate uz nema co viac ponuknut, okrem PGD/PGS (predimplantacna geneticka diagnostika). Zeby zachoval protokol, ktory som mala vzhladom na urodu 8 vajok, vraj s AMH 0,75 je to dobry vykon. Alebo druha alternativa ist do Softu a to co sa urodi, tak sa urodi a z toho budeme cerpat. Co ma pozeral od spodu, tak sa mu lavy vajcovod zdal nejaky zlepeny, nevedel ho najst. Mam dostat za 4 dni menzes, tak som sa pytala, ci to neni z toho. Vraj nie....Bavili sme sa aj o moznosti ist na hysteroskopiu, lebo som pred 2 rokmi mala reviziu maternice a kludne tam mohli ostat zrasty. Jeho postup bol vsak taky, ze cim skor do ivf, vzhladom na vek, odobrat vajka, nechat embryjka 5-6 dni kultivovat, potom spravit asistovany hatching a dat ich vysetrit geneticky. Nakoniec nam predlozili sumu a skoro som odpadla...4500€. Zial sme uz samoplatcovia, cize musime dobre vyberat...Teraz som trochu zmatena z toho, ze co spravim. Vazne neviem. Ci skusit este konzultaciu inde, alebo sa vratit do Repromediky, lebo tu mi to vychadza ovela menej. Ja viem, ze ked chceme babo, tak bohuzial....no nie je to malo penazi

santine
16. aug 2018

@melmel78 ahoj, tento postup navrhli aj nam v Repromedike, aj PGD. Smiem sa spytat, kolko to vychadza u nich? Mam ist na kontrolu bud.t. a potom sa rozhodneme, ci do toho ist... uz viete, ci Reprogenesis alebo Repromedika? A preco ste vlastne isli do Brna? Vela otazok, viem 🙂 kazdopadne drzim vam palce.

mataj73
17. aug 2018

Keď som sa v MT pýtala na PGD/PGS vyšetrenie, tak len toto vyšetrenie stálo cez 700,- Eur a nezaručovali, že umelé oplodnenie sa podarí, lebo sa môže pritom poškodiť embryjko.

melmel78
17. aug 2018

@santine
@mataj73 Ahojte ano nie je to istota ani s PGD to je pravda, ale co som si nastudovala na nete aj co mi hovorila embryologicka v Iscare ci tu v Repromedike, robi sa hlavne pri paroch, ktore maju geneticky problem potvrdeny na genetike, alebo tam, kde ma zena velky pocet embryjok. Da sa robit len ak embryjko dosiahne stadium hatchujucej blastocysty, inak to nema vyznam. A podla mojich skusenosti, len malo embryi dosiahne tento stav. Ak ano, su to kvalitne embrya a s velkou pravdepodobnostou sa dokazu uhniezdit okamzite v maternici. V Brne tento zakrok stoji cca. 1400€ az 3500€. Je to podla toho, aky pocet genov sa skuma....Takze pre nas uplne zbytocna vec, ja vela embryjok nemam a naposledy som hatchujuce ani nemala.