icon

Snažilky 42+

ivankalaco
25. aug 2016

Snažilky 42+? Poďte sem, nech si povymieňame skúsenosti s lekármi, ako sa dlho snažíte, čo všetko robíte preto, aby ste otehotneli? Ak už ste tehotné, ako prebieha tehotenstvo, aké vyšetrenia vám odporučili lekári a čo všetko robíte pre zdravý priebeh tehotenstva..Žienky, ktoré chcete moralizovať a narážať na náš vek..prosím, zdržte sa komentárov..vek je len číslo 😉

melmel78
17. aug 2018

@santine Ahoj tebe to preco navrhli to PGD vlastne? V Brne to PGD stoji ako som pisala uz tych 1400-3500€, podla toho, aky pocet genov sa skuma. Do Brna sme sli zo zvedavosti, kazdy ma tam posiela tak som to chcela mat overene a urobit si vlastny nazor. Jasne ze je to o klinike a je tam tiez vela klinik. Este zvazujem Helios, mozno aj tam pojdeme kuknut ze co nam vedia poradit, odporucit. Ale cele IVF u nas v Brne vyslo ako som spominala 4500€ aj s PGD....ak by to bolo bez toho, tak minus tych 1400€. V Repromedike to vyjde cca. o 400€ menej ak neratam PGD, co je v podstate zanedbatelny rozdiel pri tychto sumach.

ivankalaco
autor
17. aug 2018

Dievčatá, 14.8.som zbehla na pohotovosť kvôli špinenie, bola som 5+6tt a počula som biť srdiečko, nádherný pocit..

butterfly333
17. aug 2018

@ivankalaco ahoj moja no ako sa cítiš dúfam že je všetko v poriadku

ivankalaco
autor
17. aug 2018

@butterfly333 Celkom dobre, všetko v poriadku 🙂

demetria
17. aug 2018

@melmel78
Kamaratka (lekarka zijuca v Brne) mala v Brne PGD a na jej velke prekvapenie, zo 7 embryi boli geneticky v poriadku len 2. Ostatne mali zavazne geneticke poskodenia, nezlucitelne so zivotom. Vdaka PGD ma dcerku na prvy cyklus vo veku takmer 42r. Nikto u nich taketo vysledky neocakaval, maju starsie zdrave dieta prirodzene, obaja su zdravi a vsetky vysledky maju ukazkove a zodpovedajuce ovela nizsiemu veku. Len sa pridlho nedarilo, tak zacali riesit.
Zelam dobre rozhodnutie.

santine
17. aug 2018

@ivankalaco to je super 😄❤ moc drzim palce! Nech je vsetko v poriadku

santine
17. aug 2018

@melmel78 u nas koli veku a asi aj zlej morfologii. Lekar povedal, ze by sa priklonil v nasom pripade k najrychlejsej ceste. Ale neviem, ako sa spolu s muzom rozhodneme. Tazko sa nam spolu o tom hovori... Naposledy povedal, ze porozpravame sa neskor a nevie, ci to ma vyznam. Buduci tyzden mam ist na kontrolu do centra a ak sa rozhodneme, ze ano, uz odidem s protokolom a receptami. Do toho je tu moja pubertacka dcerka z prveho manz., ktora nie je podla muzovej predstavy, moc si nerozumeju 😯 takze neviem, co bude. Inak strasna palka...

santine
17. aug 2018

@demetria tak tu vidno, ze to ma vyznam.

ivankalaco
autor
17. aug 2018

@santine Ďakujem veľmi pekne

sticker
melmel78
17. aug 2018

@demetria ahoj jasne ma to vyznam ale co som sa este davnejsie bavila s embryologickami tak len vtedy ked je v rodine podozrenie ma geneticku vadu, alebo je velky pocet embryi a aby vedeli ktore vyselektovat a vlozit. Ale ja ked mavam 5-8 vajicok z coho do 5.dna prezije maxi 1-2 embryjka tak je to zbytocne. Dr v Brne hovoril ze podmienkou je aby bola hatchujuca blastocysta pre tuto metodu inak sa to neda vysetrit. Skusime este jednu konzultaciu v inom centre a uvidime. Ale v podstate dr bol v pohode venoval sa nam cize spokojna som bola

melmel78
17. aug 2018

@santine aha jasne...u nas vsetko v poriadku aj morfologia. Len uz nevedia co viac ponuknut..este MACS urcite chceme. Aj my spravime urcite max any sme boli tehu. Ja zial ziadne deti nemam a mam 40 rokov prec. Preto by sme velmi chceli. Tvoj muz myslis ze chce z toho vycuvat? Hold pubosi..aj my sme boli to prejde 😊

santine
17. aug 2018

@melmel78 ja neviem, ci z toho chce vycuvat... mozno ano mozno nie. A z pubosky raz bude fajn mlada zena, tomu verim 😊 len to sa mu tazko teraz vysvetluje, ked obcas je to ako na bojovom poli. Musi sa ist na pubertaka urcitym sposobom, nie silou Takze uvidim buduci tyzden. A budem informovat 😙

santeema
17. aug 2018

@ivankalaco nech je vsetko ok dalej zelam🙂

ingelika78
17. aug 2018

@demetria Demetria to ako by si o mne pisala. Ziaden zdravotny problem s muzom obaja zdravi ako ryby, ja kopec vajicok, spermie ok, na zaciatku 12 embryii a po PGD dve geneticky normalne. No som 21tt s jednym z nich - ja na pgd proste nedam dopustit (ale uznavam ze niektorym parom pomoze viac ako inym, nam urcite usetrila kopu sklamania a casu ktory je v mojom veku vzacny ovela vzacnejsi ako peniaze...) tiez budem mat 40 v oktobri.

ivankalaco
autor
18. aug 2018

@santeema Ďakujem veľmi pekne

sticker
heveri35
18. aug 2018

Ahojte, som rada, že som vás tu našla ( 40+), ja mám čoskoro 45 a tiež sa snažíme, zatiaľ len prvý mesiac tak som strašne zvedavá či nám to vyjde 🙂.

ivankalaco
autor
18. aug 2018

@heveri35 Vitaj 🙂 Držím ti palčeky 🙂

ivankalaco
autor
20. aug 2018

@rula Ahojky.. ako sa máš? Dlho som ťa tu nevidela..

sticker
ivankalaco
autor
20. aug 2018

@butterfly333 Ahojky.. Želám ti krásne ránko.. čo máš nové? Ako pokračujete?

butterfly333
20. aug 2018

@ivankalaco ahoj mojko ja nové nič dnes 2dc tak ideme ďalej. Vieš v septembri ma čaká ta reprodukčna imunológia tak snáď niečo majú a pomôžu. No v máji mam svadbu tak neviem ci je dobre sa snažiť ale nechám to tak čo sa má stať nech sa stane.

ivankalaco
autor
20. aug 2018

@butterfly333 Do mája už určite budeš tehuľka 🙂 Mňa čaká sobáš v septembri 🙂

janulka232
20. aug 2018

@ivankalaco ahoj tak dnes som skusila test a samozrejme negativny už fakt neviem čo mam preto urobit aby sa konečne podarilo

ivankalaco
autor
20. aug 2018

@janulka232 Tak to mi je naozaj veľmi ľúto.. Chodíš stále do toho istého centra? Neuvažovala si nad zmenou? Alebo vyskúšať nejakú inú metódu?

butterfly333
20. aug 2018

@ivankalaco teraz v septembri? Super tak gratulujem a prajem všetko dobré. No ved uvidím bude čo má byť.

ivankalaco
autor
20. aug 2018

@butterfly333 Áno.. tento september 🙂

ketere
20. aug 2018

Kočky ahojte, v sobotu som mala utz, pripravujeme na druhý KET, ktorý bude 24.08.2018 🙂 Držte palce 🙂

ivankalaco
autor
20. aug 2018

@ketere Držím palce 🙂

ketere
20. aug 2018

@darci17 Ty ako pokračuješ?

darci17
20. aug 2018

@ketere ahoj, my sme po neúspešnom júni skúsili ešte júl, dosť som sa bála, lebo začiatkom augusta sme išli letecky na dovolenku, či to neublíži. No všetci lekári nás ubezpečili, že je to ok. Dali sme soft, jedno vajko vybrali, nechali kultivovať a vkladali 24.7. Už na dovolenke mi bolo zle🙂. Testy pozitívne štyri dni po transfere. No minuly týždeň som začala špiniť vo štvrtok:(. Tak sa bojím. Zle mi je stále, no vieš, už mám toto za sebou, takze strach bude stále. Zajtra ideme do centra na kontrolu. Tak verím, že bude dobre. Tebe držím palce, nech je tento ket úspešný. Koľko idete vkladať? Dve, či jedno?

santine
20. aug 2018

@butterfly333 ahoj, ja som bola na reprodukcnej imunologii minuly tyzden pre vysledky. Vsetko v norme, to sa tesim velmi, iba jeden parameter vysiel 24,5 - hranica je 25. Vraj odporucaju hematologiu a pripadne Fraxiparin alebo Acylpyrin. Asi je to nezmysel, po Acylpyrine sa mi 5x za den pusta krv z nosa... kebyze mam este cas, tak idem aj na hematologiu, ale v sucasnej situacii a vo veku 42 to uz asi nie je klucove...