icon

Snažilky marec 2014

ellenie
27. feb 2014

Ahojte, kto sa chystá snažilkovať v marci, šup sem 🙂

majuska7979
6. máj 2014

@1234lubka baby takze prsia take iste ako vcera a dnes sa mi uz zdaju uplne normalne 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 z toho prepracovania som ich uz videla velke 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 takze prcha pride 😔 😔 😔 😔 ale co uz...ide sa do dalsieho kola...

majuska7979
6. máj 2014

@viwy moja neboj upravy sa ti cyklus...urcite... 😉 😉 😉 😉 😉 len pekne pi to co mas 😉 😉 😉 😉 😉

1234lubka
6. máj 2014

@majuska7979 tak mi zo zubkami nemame problem 🙂 chvalabohu lebo ja nemam prave idealne :D a dlho som mala cumel :D asi do 6 rokov :d ale ja nemam take koli cumlu to take mal aj moj dedo, pradedo..mama...dedicnost..moj mm ma ukazkovy chrup tak dufam ze maly zdedi po nom 🙂 keby nie tal od mala to riesim nnecham to tak ako to mam ja.....dnes uz kramy odznievaju....verim ze v sobotu uz sa bude probovat nova postel :DD

majuska7979
6. máj 2014

@1234lubka ty uz po mrche vsak ;)

1234lubka
6. máj 2014

@majuska7979 sak hlavu hore....🙂 este nic nevies 🙂 ja som zozaciatku nemala ziadne priznaky 🙂

majuska7979
6. máj 2014

@1234lubka hihihihi no to pekne vyskusajte tu novu postielku. 😉 😉 😉 😉 😉 😉 tfuj tfuj aby vysiel dalsi drobcek 😎 😎 😎 😎 😎 😎 no ja som tiez pila mlieko do 7 roku cez cumel..chapes??? az som v soku ze mi to mama tak dovolila ale teraz ked pozeram spat to maminka pracovala...a chodila do prace...a otec tiez a ja do jasliciek..a komunizmus..a proste kazdy to mal niekde asi...preto ja som nechcela tak s damiankom..cize pracujem na plny uvazok ale su veci ktore sa musi naucit za mala..ako umyvat zuby rano aj vecer.. to hlavne aby mal ten zvyk ze vstane a umyje a vecer pred spanim...skor ide o zvyk nech si to zafixuje ze musi umyvat a proste bez toho sa nepohne z domu elebo skonci ako ja...nemam ukazkovy chrup..v tom tiez vynim troska rodicov lebo ma neprizerali ci umyvam ci nie..potom ak som zacala chodit na strednu som sa prebudila ale nie su az v takom zlom stave na to ze som tak dlho nneumyvala zuby...iba od casu do casu...ale blomby su... 😔 😔 😔 😔 😔 😔 😔 😔 😔 a nechcem aby mal moj drobec tak..co najmenej so zubarmi.. 😕 😕 😕 😕 a to sa zabrani umyvanim zubov..a on rad umyva uz mi sam hovori ze on sam umyva a pekne mu to ide 😀 😀 😀 a ked mu zubna pasta konci to hned ze treba kupit novu ..a samozrejme mu nechuti mentova ale tuti ftuti 😵 😵 😵 😵 😵 😵

majuska7979
6. máj 2014

@1234lubka lubi ja to viem 😎 😎 😎 😎 mrcha pride...ale neva 😉 😉 😉 uzijem si svadbu a prijimanie a tam neberem ziadne ovu testy oj nie.. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 doma si ideme uzivat 😀 😀 😀 😀 😀
@1234lubka ale zubnu kefku ma uz od 2 roku...ak nie skor...som sa mu s nou davala hrat ak mu sli zuby ze nech si to tam masiruje...a neboji sa jej ...takze to som zvladla..este viem ako svagrina namna pozrerala ze cumel rano vecer.. a ked som jej vravela ze pride cas to nebuude...ale musim ist na dovolenku aby som s nim bola cely tyzdne...no i tak bolo...a to iste s plienkami 😀 😀 😀 😀 😀 tyzdne stacil...

majuska7979
6. máj 2014

@1234lubka a vies co je najhorsie ze maly uz je taky samostatny ze by som uz chcela aby mal bratceka na ceste 😕 😕 😕 😕 😕 😔 😔 😔 😔 😔 😔 😔

majuska7979
6. máj 2014

KAPSIČKA PASTIERSKA Späť na zoznam rastlín

Táto všade sa vyskytujúca, veľmi hodnotná liečivá rastlina sa všeobecne považuje za nepríjemnú burinu. Nájdeme ju pri cestách, na lúkach, úhoroch, násypoch, úbočiach, poliach a v zeleninových záhradách. Len čo niekto niekde navŕši hŕbu zeme - najmä pri stavbe domu - už tam, takmer cez noc, vyrastie kapsička. Ľudové názvy: kokoška, holduška, pastierska tobolka, taška. Prízemnú ružicu tvoria stopkaté gracovité alebo perovito strihané listy - podobne ako má púpavec jesenný. Rozkonárená stonka je až 40 cm vysoká. Čas kvitnutia: od marca do novembra. Kvetenstvo je strapec drobných bielych kvetov. Plody sú trojhranné (srdcovité) šešuľky, na hmat kožovité. Mimoriadne ich obľubujú sliepky.

Len čo zmizne sneh a prestane mrznúť, už sa objaví zelená, čerstvá kapsička. Zápar z kapsičky je veľmi účinný proti všetkým druhom krvácania, ako napríklad proti krvácaniu z nosa, žalúdka, čriev a proti nepravidelnému krvácaniu z maternice. Pri krvácaní z rán, ktoré sa nedá zastaviť, výborne pomôže zápar z kapsičky.
Pri silnom menštruačnom krvácaní treba 10 dní pred začiatkom menzesu denne piť dve šálky záparu z byliny, na jednu šálku použijeme kopcovitú čajovú lyžičku kapsičky. Tento zápar upravuje aj menštruáciu v čase puberty. V prechode môže každá žena piť štyri týždne denne dve šálky, potom tri týždne nepije nič a cyklus znova opakuje.

baby toto pijem na zastavenie krvacania pocas kramov..a poviem ze vsetky tabletky co mi dali su na prt len ja pijem jednu salku denne ..

1234lubka
6. máj 2014

@majuska7979 :D sak myslis ze nasi pozerali ci si umyvame? mozno v skolk som dostala prvu kefku...aj ja sa snazim aby si maly umyval ale musim sa priznat ze tu to trochu flakam...byvame u babky stray dlhy dom..kupelńa je na druhom konci domu lebo sa robila ko posledna...sak dakedy ti kupelnu netrebalo sak naco ne? furt sa treapc cez cely studeny dom do hnusnej stidenej kupelne ala 60 roky...joj..teraz uz to bude vsetko ine 🙂 vies nieked sa vsetko tak neriesuäil ako ndes,,,,hlave aj co sa tyka stravovania deti....som normalne isla vybuchnut od zlosti ked malemu ako ja neviem 8 mesacnemu isiel davt cukrik.....a ta veta ze sak ti neumre....no co ti poviem...stale i akoby vsetci davali najavo ze co ja znam ze ja som glupa aoni vsetci najmudrejsi bo uz deti odchovane...a najlepsie tie podpychy...ze decko podla knizky chovane...joj no chvalabohu ze uz ideme het,,,,,a druhe si konecne budem chovat sama ako chcem bez debilnych reci....

majuska7979
6. máj 2014

takze tato rastlina mi upravila cyklus na 28dni...uuz 2 mesiac co som pila cyklus 28 dni 😉 😉 😉

majuska7979
6. máj 2014

@1234lubka no presne to poznam,,ako moja mama ze daj mu lizatko...skoro mi oci vypadli ci keksik,..vsak on bol maly a ked som mu nedala cipsy...zemiakove samozrejme a mal 11 mesiacov to ma sli normalne zozrat..ale to bolo iba 2 tyzdne doma...co sa tyka svokry to malemu nedava nic co by som nechcela..vzdy sa pytala a teraz to on ma 3 roky a uz moze ale samozrejme s mierou..urcite nie cukriky to sa cely cas bojim ze sa zadusi 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

1234lubka
6. máj 2014

@majuska7979 ja malemu od prveho zubceka cistim :D a tak sa mu to pacilo stale :D aj teraz niekedy protestuje a nieked len sam sam :D ale sme to vyriesili tak ze najprv mamka atak matko sam :D on pasu hlavne chce jest :D trosku mu stale dam no...ale raz sme si nevsimli aon pasta na ustach pricucnuta a ..:D no co uz :D ja som plienyk myslela ze budeme mat dlho...sak on a nocnik.....katastrofa to bola....a potom tyzden pred tym ako mal dva rocky som skusala akoze odplienkovanie za 7 dni...a trvalo to ani nie 7 hodin :D poobede uz pisal do nocnika a do tyzdna uplne bez plienky...aj v noci....a teraz no problem aj v noci sa peken zobudi....predtym som musela ustrazit aby pred spanim vela nepil a teraz v pohode 🙂 aj matko je taky samostatnejsi..uz ani neplace ked idem prec do roboty...ked poviem ze ideme ku babke ta hnd povie...matko ide babke kolotoc a mamka ide roboty na peniazky :D moj zlaty 🙂

majuska7979
6. máj 2014

@1234lubka ale viem o com hovoris..tie pohlady a ze ty ked si bola mala to si tolko toho jedla... 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 a som tu ze preco nedavam damiankovi?????

majuska7979
6. máj 2014

@1234lubka presne 😵 😵 😵 😵 😵 damian to iste maminka ide do prace damianko do skoly a ocinko ponho pride 😵 😵 😵 😵 😵 😵 a nemyslis ze nase deti su samotnatnejsie..a proste budu rozumiet vela veci..a nie ako inne sedia s maminkami doma 24 hod denne...a potom pride skola a bum...decko place...nechce..

1234lubka
6. máj 2014

@majuska7979 ta moj uz cukriky cumla jak...no ale ja mu nedavam...uz som trochu imunna voci tomu...nech robia co chcu ja si ho dom achovam inac....nezadusi sa neboj 🙂ale take trde cukriky to nejhorsie na zuby.....vcera som prisla vecer a som si tozbalila cipsy tak sme spolu z malym chrustali.... :Pmm ostal v sarisi na byte daco porobit..aj dnes ideme...joj u ma nebavi to cestovanie hore dole sak benzin drahy jak...uz nec sme prec....a tie debilne otazky...a pridzece dneska domu? ta ne budem jak glupa behat hore dole...a najlepsi klinec...joj ked sme tu prisli sme si kupili luster lebo v izbe bol taky komunisticky...a mm ze sak ho dame dolu nebudem kuppovat novy a dame nazad stary...a jak si baba vsimla ta to bolo...ze co sme sa nikoho nepytali a sme zobrali ze sme od nej mali pytat peniaze....:D no ta sa mam dakoho pytat ci si mozem zobrat svoj luster :DDD a som zvedava ze ci preziju ze bereme ku svokre hojdacku aj zahradne stolicky aj stol....:D sak to je nase mohli si tu uz davno kupit....

1234lubka
6. máj 2014

@majuska7979 sak uz to neriesim .....ta ved vies ze budud...doma sediet no ta jak....nech si zvyka...nasa suseda povedala ze ked decko je skoro bez mami..teda ked mama skoro zacne chodit do robity tak ze bude mat traumy...:D houby skor naopak :D jej decko ma 4,5 roka v skolke bol asi raz....pritom ona doma svokra doma...mohla by kludne robit kolko chce furt ma kde dat decko....a teraz jak caka druhe ta tiez len furt doma doma....ked idu na nvsevu na druhy konec dediny ta ho nosia na rukach alebo na konovy....tot decko malo co beha samo :D ale to je iny pribeh oni su taka divna rodina :D

majuska7979
6. máj 2014

@1234lubka hahahahah no pekne....neboj zvladnes..u nas to bolo tiez tak kedze sme postavali domcek v pl..a svokrovci tiez.. ale byvali donedavna v byte..to cely cas cestovanie tam potom domov znova tam..domov..proste vzdy trebalo nieco vybavit urobit..ale uz svokrovci predali byt a byvaju v dome..postavali novy vedla nas ale neboj uz teraz 20maja robime oplotenie ze ak budu chciet prist to treba zakoopat 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 no i to bude nase prve byvanie doma...spalna uz je kupelna tiez..damiankova izba no ma postielku tak som zvedava ze ci to zvladnne sam.. 😀 😀 😀 😀 😀

majuska7979
6. máj 2014

@1234lubka normalne kopia moja svagrina co 7 rokov si robi dieta ..a teraz je tehulka..a vies co jej ta 7rocnna teraz hovori z???? ze ju uz nebude lubit ze bude stale s tym malym...to viem uz co ju caka ty kokso 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕

1234lubka
6. máj 2014

@majuska7979 no aby si bola v obraze....my tera byvme u mojej babci..je to vlastne mamin dom uz. ten dom ma asi 70 rokov..akoze je zachovali len....sak vies jak to stare domy....daco smetu porobili, nie velqa asle daco hej.....a teraz maju vsetci pindy ze ideme het..a to ja sa mam starat o babcu? ja??? sa dom neni moj a baba ma tu dalsie 2 deti naokolo dokonca aj sesternica tu byva nedaleko u nas v dedine...ale to je dlhy pribeh..uz nech sme het..furt sa dakomu spovedaj kde ides kedy prides a pot tot debilne narazky ze len furt dakde lietame ze len furt periem ze len hlavu umyvam. no pri decku ked peries tak 3 krat do tyzdna je dost malo....a to furt ked prideme od svokry tak vsetky veci smradalve okurene alebo u nich sa vsade fajci..tak musis poprat ne? a v dnesnej dobe je normalne sa umyvat kazdy den a to ja sa kupem teda sprchujem kzady druhy zeby sa nepovedalo i tak ma debilne reci..joj uz sa neviem dockat!!!! 🙂.moja babca sa kupe raz za dva tyzdne...no koment

1234lubka
6. máj 2014

@majuska7979 tak ako si vychovala tak ma....ta co ti poviem : takze vy mate domcek v pl hej 🙂 super🙂 v akom meste? takze v anglicku ste len aby ste na to nemuseli brat uvery? zvladne to maly neboj das mu tam dajake paradne zaclonky hracky vsetko ani stamad nebude chciet odist 🙂 zozaciatku vies ze pride ku mamke a taikovy ale sak aj my sme si zvykli nie?🙂

majuska7979
6. máj 2014

@1234lubka no proste vies kazdemu by bolo najvyhodnejsie ze by ste tam ostali a starali sa o babku ..alebo ak sa nieco pokazi..oni nemuseli..a teraz to padne na nich..to este len budu bitky medzi rodinami 😵 😵 😵 😵 ja si z reci uz nic nerobim..
@1234lubka n presne sme tu iba aby sme nemali uvery...ale tak zit v uk..no neviem..uz som tu dlho 9 rokov...takze to uz je dlha doba..zvykla som si ...i ked domov mi chyba ale neviem ci si zvyknem byvat v pl...dufam ze ano... 😨 😨 😨 😨 😨 😨 😨

majuska7979
6. máj 2014

@1234lubka belchatow..nejjakym 380km od svk hranice

majuska7979
6. máj 2014

@1234lubka joj tak ja padam moja...mlady nechce ist dnes do skolky kedze vidi ze som doma..no a ma sople takze ho asi necham somnou a ideme na nakupy jedla ..idem ho dat ostrihat...a kupit posledne drobnosti na svadbu...a no a nakupy jeedla lebo ani len mlieko nemame v ladnicke...zyva prazdnotou este ze mam auto to mozem nakupit toho 😀 😀 😀 😀 😀 😀

1234lubka
6. máj 2014

@majuska7979 nam to rastien vsade po celom dvore....no fakt vsade :D

1234lubka
6. máj 2014

@majuska7979 sak to zeauto suoer vec nakupis vsetko co chces 🙂 ked mas zaco :D mi chceme nasu "džadu" predat...v oktobri konci stk...treba nove gumy tlmice....snad niekto kupi feliciu za 300ecka :P ale neviem qao bdueme bez auta...v sarisi nam ho tak nebude treba ale..clovek si raz dva zvykne ked sa moze raz dva odviezt 🙂

1234lubka
6. máj 2014

@majuska7979 jasne co by si si nezvykla 🙂 len najst pracicku a pojde to 🙂 ci obdivujem ta ze tak dlho..ale urcite nija by som nevydrzala niekde v anglicku..bola som 4 mesiace v kuse (viem ze sa to neda porovnat :P) v plzni...no ale som mala dost...doma je doma....teraz ma sice dost serie ze sme neisli niekde tak ako vy "na zarobky"..ale ved mozno este pojdeme....mam v plane sa trosku poucit nemcinu...a orientovat sa tym smerom....skor rakusko ako anglicko...uvidime molzno sa nejako poskintame aj tu doma 🙂 ale nebolo by odvedci keby mm isiel niekam zarobit nejaky peniaz nech sa odbrememnime od splatok....

majuska7979
6. máj 2014

@1234lubka no tak som vsetko pekne stihla damianko ostrihany...nakupy jedla narobene..este som stihla kuknut v obchodoch po topankach ale nemaji moj rozmer..:( ako naschval a musim ich objednat na nete...damiankovyi som kupila cierne botasky na svadbu...myslim si ze tie topanky elegantne su nanic...aj tak to nevynosi 😀 😀 😀 😀 a no neuveris...vosla som do drogerky a rovno k testom..uz som ich drzala v ruke a vtedy mi prebleslo hlavou...boeze maja ty si taka naivna krava,,hadam si nemyslis ze si tehu..vsak vies ze niesi 😀 😀 😀 😀 😀 no a som pekne tie testy odlozila a vysla 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 som na seba taka hrda...a to vsetko behom 2 hodin...lebo parking som mala zadarmo na 2 hodky 😀 😀 😀 😀 😀 3min vskor som odstartovala..ako normalne last minute 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a no s tym autom mas pravdu...je to urcite pohodlie...ale my sme nemali auto pokym som nebola v 7 mesiaci...vtedy sme kupili...ja tu pouzivam mestksu dopravu do prace akurat mm ale to jazdil z bratom ale ked uz je maly to mm sa bal ze ke dpride porod ze aby sme mali auto 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a od vtedy mame tuto staru sumcicku...14rocna babka 😀 😀 😀 😀 😀 ale jazdi a na moje jazdenie..co zname ze vodicak som robila na strednej a samozrejme som nemala na com hned praktikovat a jediny kto mi daval jazdit to bol moj chlap 6rokov neskor 😀 😀 😀 😀 cize to je ako by si zacinala..a no najlepsie ze par krat v polsku a potom tu v uk..ale uz som si zvykla 😀 😀 😀 😀 a je to pohodlie..hlavne ze tu je ruch..londyn..to vies...busy preplnene a skociarom sa nikde nedostanes 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

majuska7979
6. máj 2014

@1234lubka joj moja pekne sedkajte doma...zahranicie je fajn,,viac peniazkou ..ale domov je raz domov.....ver mi kolko razy som mala home sickness...proste az pride do momentu ako som teraz a bojim sa vratit ..lebo neviem co bude..vsetko od zaciatku...a tu uz mam vsetko ustabilizovane.. 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 😕 strach je a riadny...

1234lubka
6. máj 2014

@majuska7979 :D pozi ja som robia vodicak v roku 2005 :D a zacala som jazdit ked mal maly asi 7 mesiacov jak bol mm v brezne...som nemala na vyber 🙂 ked som jazdila s nim tak stale do mna dzubkal a ked nebol doma som sa naucila sama 🙂 nasa felinka rok 96 🙂 och ale treba uz do nej ine investicie....bude mi za nou luto mozno si aj poplacem....nase prve auto....matka sme v nom viezli z porodnice....joj 🙂 zo svadobnych penazio sme ho kupili co som vytancovala na redovej 🙂 verim ti.....tam mas uz nejake istoty....vsetko poznas.....kde to si vlastne? LONDON??? a doma...no teda dokonca v pl.....ale ved si zvyknes neboj sa, sak aj tam budu maminky z detmi...skolka ihrisko zajdes z detickami a hned to pojde 🙂 na sk ste nechceli prist? Odkial si? inak pochvala za testy 🙂 etse vydrz do 10teho 🙂