Snažilky od júla do Vianoc 2015
Gratulujeme vsetkym super babam,ktorym to v juli vyslo.. Ostatne nezufame a ideme dalej.. 😀 Rada uvidim vsetky aj v tejto skupine 😉
@juliett99 ano precitala som si o tom, vyzera to zaujimavo. Ja uz mam kupenu Fytosoju, takze idem vyskusat tu... 3 cykly urcite.
MOŽNÉ ÚSKALIA TEHOTENSKÝCH TESTOV
Gynekológovia dokonca odporúčajú počkať - ak bude však príslušná natoľko trpezlivá - s prevedením testu ešte aspoň ďalšie dva týždne po vynechanej menštruácii. Vysoké percento embryí (niekedy sa udáva až 80 %) je od samotného počiatku chybne založených. Ak sa vôbec zahniezdia, väčšinou spontánne v krátkej dobe zaniknú. V tomto prípade sa ani nehovorí o potrate. Jedná sa o prirodzený proces, ktorým sa príroda bráni proti vzniku vývojových chýb alebo mimomaternicového tehotenstva. Žena, ktorá o svojom ranom tehotenstve nevie, v takom prípade zvyčajne zaznamená oneskorenie menštruácie o niekoľko dní, často bez toho, aby si vôbec uvedomila, že bola tehotná. Ak žena tehotenstvo plánuje, môže sa pomerne často stať, že dostane na začiatku pozitívny výsledok, ale o niekoľko dní neskôr je radosť vystriedaná smútkom, keď sa dostaví krvácanie. Následným vyšetrením už potom gynekológ tehotenstvo nezistí. Prípadný ďalší test potom samozrejme má negatívny výsledok.
Iným prípadom, kedy môže test priniesť «falošný» výsledok, je mimomaternicové tehotenstvo. Jedná sa o patologický stav, ktorý nie je zlučiteľný so zdarným vývojom plodu. Ak sa embryo uhniezdi inde ako v maternici, trofoblast produkuje nižšie hladiny hCG ako pri fyziologickom tehotenstve. Pozitívny výsledok preto dostávame s niekoľkodňovým oneskorením. V tomto prípade nemožno viniť tehotenské testy z nespoľahlivosti. Ich fungovanie závisí na prítomnosti hCG v moči. Pri nefyziologickom priebehu tehotenstva nie je normálny priebeh koncentračnej krivky, a preto dochádza k odlišným výsledkom.
CITLIVOSŤ TEHOTENSKÝCH TESTOV
Ešte pred niekoľkými rokmi sme užívateľkám v ranej fáze tehotenstva radili vykonávať test s ranným močom, v ktorom je najvyššia koncentrácia hCG. Dôvodom bola pomerne nízka citlivosť vtedy dostupných testov. V súčasnosti však stráca uvedené odporúčanie zmysel. Testy možno vykonávať kedykoľvek počas dňa. Citlivosť tehotenských testov sa dnes pohybuje na hranici možného. V súčasnosti predávané testy sú schopné zachytiť už veľmi nízke koncentrácie hCG. Zachytia už koncentráciu 25 alebo dokonca 10 MUI / ml (čím nižšie číslo, tým je citlivosť vyššia). S touto citlivosťou fungujú veľmi spoľahlivo už od prvého dňa očakávanej menštruácie, prípadne - najmä pri citlivosti 10 MUI / ml - za určitých okolností až o 4 dni skôr môžu dať pozitívny - ale neistý - výsledok, ako bolo vysvetlené vyššie.
Komerčne dostupné tehotenské testy, spadajúce do kategórie zdravotníckych pomôcok, sú v dnešnej dobe vysoko citlivé a spoľahlivé. Princíp fungovania (detekcia prítomnosti hCG) je u všetkých rovnaký. Jednotlivé značky sa líšia predovšetkým kvalitou prevedenia - a často aj marketingovým prísľubom. Dizajn tyčiniek umožňuje hygienicky vykonávať test na toalete bez nutnosti zhromažďovať moč do nádobky. Na trhu sa tiež objavili testy s elektronickou interpretáciou výsledkov. Prinášajú vyšší komfort hlavne v prípadoch, kedy je výsledok na samej hranici stanoviteľnosti a užívateľka si nie je istá, či zobrazený prúžok vidí dobre. Najviac sa však predávajú, pravdepodobne z finančných dôvodov, testovacie prúžky. Ich výhodou je jednoduchosť prevedenia a nízka cena. Nevýhodou naopak potreba zhromažďovať moč do nádobky. Balenia mnohokrát obsahujú viac prúžkov. V prípade, že si žena v skorej fáze tehotenstva nie je s výsledkom stopercentne istá, pretože pozitívny výsledok sa zatiaľ zobrazuje veľmi slabo, môže test zopakovať o niekoľko dní neskôr, keď sa hCG vylučuje močom vo vyššej koncentrácii, a výsledok je preto zreteľnejší.
Tehotenské testy sú veľmi vítanými a spoľahlivými prostriedkami, ako možno v pokoji a súkromí domova orientačne zistiť, či je žena tehotná. Aby sme dokázali svojim klientkam správne poradiť, je potrebné vedieť, ako testy fungujú a ako sa majú správne používať. To sme sa snažili v hlavných bodoch zhrnúť v tomto článku.
..take zaujimavosti keby nejaka mala chut citat 🙂
@ninna86 ja som si uz presla biochemickym tehu, hned naprvykrat a nevedela by som to, keby si nerobim testy. ale bola to neznesitelna bolest pri MS a nechali ma lezat v nemocnici 5 dni. viem, ze sa to stava a sava sa to casto, ale aj tak ma to neodradi od testovania. raz to aj tak musi vist, na druhu stranu som zmierena s oboma vysledkami, preto aj ked testujem, dolezite pre mna bude, ci vobec pride/nepride MS. ale aj tie ciarocky na testoch ma potesia...aspon vieme, ze sa to da 🙂
@fergiea ja som sa tak zacitala do toho a to som tu dala len plku toho textu, je to tak jednoducho a pekne vysvetlene tam 🙂 ja tiez si mozes zacat teraz stresovat, lebo ma dnes bolia brutalne krize a to som mala ovulku v sobotu..ale nepomozeme si 🙂 stale sa tu budeme podporovat a hecovat, lebo sme take iste a kazda to velmi chce 🙂 a vzdy budeme take 😉 😝
@ninna86 jasnacka tak to je 🙂 a ked uz tie testy mam, tak ich budem skusat 😀 a zase ked som mala to biochemicke, testiky mi najskor 4 dni silneli po trosicke a potom uz nie a dosla MS. ale to som testovala az na nejaky 25DC vtedy. teraz je to velmi skoro, viem to, ale nepomozem si, ked som tam uz vcera nasla ducha a dnes znova :D
Baby 3 dní mi mešká mrcha, ale ja sa tak bojím si spraviť test ☹ vždy keď si už myslím , že áno tento krát to vyšlo zas príde ... ach jaj mimochodom neviete kt.je najcitlivejší ? Ďakujem 😉 😉
@raduska12 ja som vzdy bola spokojna s pepino testami. Takze nenatahuj seba ani nas a testni 😉
@mimuska2109 nic nie je hirsie, ako cakat na smrt vlastneho dietata, lebo sa neda obal zalepit... Nie, nemeriam k tomu som este "nedosla" xixi, ano hlien sim mala...
@sandra1989 no ved to teraz je taka doba vela stresu a to nerobi dobrotu. Ano uz chodim do iscare a lutujem ze som nesla skor.... do MT k tomu doktorovi je tam len jeden muz a jedna zena, neviem ako sa vola.
@kava01 To je hrozne...ja som zacala krvacat a nechali ma cakat 3 hodiny na pohotovosti. Krv som mala v teniskach a nemohla som si sadnut lebo vsade boli po mne mlacky a stopy a strasne som sa hanbila a tak som stala opreta o stenu. Sla som sa pani na prijme opytat kde by som mohla dostat vlozky a vraj som mala obist celu nemocnicu do nejakeho obchodu🙂. Ked som prisla na oddelenie dutinka uz bola prazdna. Hrozny den pre mna tiez.
Babulky, pozrite sa na toto...ja vrucne ocakavam mrchu, dnes ma uz brusko zacalo pobolievat tak ze uz asi zachvilku pride..ale ked ma zacal brutal boliet pravy vajecnik tak ze spravim ovu test..a tam ciara jak svet! Videla som ju uz ked len bol namoceny!tak este rychlo tehu test a tam nic..takze nejaka oneskorena ovu??? Dnes som 35dc...😀
@fergiea @juliett99 @mia005 @meggie07 @1234lubka
Zabudla som dat foto 😀
@lucia1002 peckaaaaaa...nooooo.....skus tehu test rano... inak ja som jeden cyklus tiez mala taky ze mi 28dc vychadzali kolajnice na ovu teste a aj tak mrcha prisla..kazdopadne tebe drzim palce,aby to bolo vytuzene tehu 😉
Zeny...dala som sa na jumping..na stare kolena..haha..ide zima tak nech neprekysnem 😀
@sany944 my ideme 10.9 do brna vraj su tam velmi dobry tak uvidime. Ka osobne mam na SR zlu skusenost co sa zdravotnictva tyka,moc im neverim...
Ale my akurat riesime aj novy bytik a tento rok koncim vysku tak pevne verim, ze ked sa zbavim
Stresov a bude teosku klud tak aj mimco pride...
@fergiea uz som si nasla tvoj starsi komentar...tie teploty tvoje nie su nezvycajne...take maju byt po ovu...tym som myslela ze su super, lebo sa to stale drzi hore a je vidiet ze ovu prebehla... 😉 jaaj co by som dala zato keby som mala normal robotu od pondelka do piatka a vikendy, sviatky doma 😉 sesternica ma doma nelinku yorka a ten ma zboznuje ked pridem... 😀 nenecha ma ani vyzut, uz po mne skace 😀 naposledy ma tak doskriabala, co sa po mne liepnala aby ma mohla vyoblizovat na tvari 😀
@fergiea zlatko, to tehu nebude....skor to je nejaka neskora ovulacia...pretoze ako mozes vidiet na grafe, nejake viditelne zvysenie tam nebolo, aj ked som mala uz predtym pozitiv.testiky...ale ako tento veru neboli...a ani ma vtedy nepichal vajecnik ako teraz...mam teraz nocnu, takze rano skusim ovu test este a potom ked sa vyspim, mozem poobede skusit tehu, ale viem, ze na nom nic nebude...este si asi budem musiet min.12 dni pockat 😀

@fergiea mne tie stupa teplota pomalicky od ovulky ide velmi pomalicky .. ja som dnes 6DPO