Snažilky od leta 2015
Ahojte. Som tu nová na MK. S manželom sme sa rozhodli, že od leta sa začneme snažiť o bábätko 🙂. Máte ešte niektorá takéto plány?
Ahojte 🙂 Aj ja sa k vám pridávam 🙂 Teda od leta už naplno 🙂 A tento mesiac už určite začnem užívať kys. listovú.
@mirkac7 Vitaj 🙂 Ja sa chystám užívať od mája ...
@mirkac7 asistentka89 baby a myslite ze je to potrebne? neviem sa rozhodnut...v podstate jem dost zeleniny...a dakde som citala ze sa moze predavkovat... v lete idem na prehliadku tak sa opytam svojej doktorky... my chceme zacat snazilkovat od konca leta
@asistentka89 zle som ta oznacila v predchadzajucom prispevku :D
@zuzana_j23 @asistentka89 kyselinu listovú asi začnem brať odkedy budem mať potvrdené tehu, myslím, že to bude tak akurát, aj moja doktorka mi tak poradila 🙂 a my chceme začať tak v júli 🙂
@zuzana_j23 Mne to odporucala moja byvala lekarka a aj sucasny lekar. Zevraj je lepsie uzivat skor a aj ked jem vela zeleniny, ale moje telo nemusi vediet premenit dostatocne mnozstvo kys. listovej na jej aktivnu formu. Vitaminy telu neuskodia a teda je to najmenej, co mozem urobit pre zdravy vyvin buduceho potomka. (aj ked, samozrejme, to nie je zarucene, ze to tak bude).
Ahojte, tak sa pridám. Aj my sa chceme od polky cca júla snažiť.
Zatiaľ beriem antiku ešte. Ešte dva mesiace chcem brať a potom v júni už vysadiť a v júli ísť na to. 🙂
@uznetusim ahoj🙂 mna muz nahovoril na vitaminy tak ich zacneme brat od juna tak uvidime ,ale asi nimi nemozeme nic pokazit, v juni ideme aj na sr na 2t( pracujeme v uk) a potom uvidime, zatial nechceme stacit na pilu a nejako to velmi prezivat ale najradsej by sme boli kebyze nas tehotenstvo prekvapi ale ak sa neukazu // do konca leta tak pojdeme na to intenzivnejsie..
Vitamíny minimálne neublížia ak nepomôžu. Ideme tiež v júni na dovolenku a vraciame sa 10.7. takže potom na to pozvoľna nabehneme. 😀 Ja už absolútne nič nenaháňam. A pravdepodobne ,,tomu,, dávam čas do konca roka a ak sa nepodarí tak začnem brať znova antiku. Fakt ešte neviem presne čo a ako bude.
@uznetusim ja som zvedava ako tento rok zvladneme..:D dokoncujeme stavbu domu, v podstate ho uz iba zariadujeme, postupne stahovanie, verime ze do konca roka budeme mat potomka v bruchu a potom vybavovacky okolo porodu, materskej...prihlasovanie sa na sr a odhlasovanie sa od vsetkeho tu v uk...och...no nejako zvladneme ale pravdupovediac tesime sa na navrat na sr a na potomstvo...ostatne by sme najradsej preskocili 😀
Jasné že zvládnete. Inak to ani nejde. 😀 Bude pripravené hniezdočko a potom už len užívať. 🙂 Mňa ešte kde tu prepadne červíček pochybností, preto by som chcela aby bol už júl alebo august. Nech sa už prenesiem týmito mesiacmi uvažovania a neustáleho myslenia ,,na to". 😎 Už mám dvoch ,,veľkých" chalanov, tak preto sa niekedy zamyslím, že či znovu ísť do toho, ale ružový uzlík ma láka. 🙂 Moja sestra má skoro 14 ročného chlapca a teraz je v 8 tt. Mala by som s kým ,,tráviť materskú". Keď som bola doma s chlapcami - 6 rokov vkuse keďže sú skoro na deň po troch rokoch narodení, tak som nemala nikoho po ruke. Všetci pracovali ešte aj rodičia. Nebolo kam ,,vypadnúť". Teraz bude aj sestra doma - má termín v novembri, aj naši sú už na dôchodku. Bolo by to menej ,,na mozog". 😀 To sú moje argumenty ,,pre". No a argumenty ,,proti" asi fakt už len to pohodlie, ktoré začína byť. Že sa môžem vyspať, že si môžem odbehnúť povybavovať čokoľvek,.. Ale tak idem do toho, len ako vravím....Už aby to bolo nech toľko nepolemizujem. 😀
@uznetusim presne tak nejako zvladneme..🙂
podla mna sa do takych veci dostava clovek velmi rychlo, rychlo sa prisposobi vzniknutej situacii, ja sa chystam este na vs a po 10r sa zacat ucit..:D och..ale uz si tyzden robim poznamky co sa mi treba ucit a uz to ide samo..to iste budes mat aj ty ak sa vam podari babo...rychlo sa s tym vzijes...
my by sme chceli deti hned po sebe, ak nam bude dopriate tak by to bolo super a potom mozno este jedno-dve neskor...ale to iba manzel obcas basni o 4 detoch ale myslim ze budu skor 3..ja by som chcela 3, on bud 2 alebo 4... 😀 ale kazdopadne uvidime ako to bude ked budeme mat prve, druhe a potom sa asi uvidi ci sa budeme citit na dalsie a kolko nam nakoniec deti bude dopriatych...
my by sme tiez chceli zacat cez leto pracovat na druhom 🙂
aj my by sme chceli pracovat na druhom 🙂 a ako aj pri prvom aj teraz planujem od maja uzivat kyselinu listovu 😉
@kiwi12 ja som mala nastastie bezproblrmove tehotenstvo a uz by som si aj davala pozor na jedalnicek 🙂. sle chodila som cvicit,klasika praca. skor sa bojim teraz,ako budem zvladat s bruchom behat za krpcom 🙂. a baby ti potvrdia,ze tehotenstvo a porod je nic oproti tomu, co nastalo potom u nas doma 🙂. ja sa skor bojim co bude po... ale napriek vsetkemu,chcem ist do toho znova a verim,ze sa podari ;)
ja som mala tiez bezproblemove tehotenstvo, presne ako hovori @phoebe28 horsie bude potom. ja sa este bojim ako to zvladne ked budem v porodnici a potom ako budeme spat lebo teraz maly spava s nami v manzelskej a dve deti by som uz nezvladla v posteli uz teraz som utlacana 🙂 ale ked si predstavim 500 krat stavat v noci ku postielke tak radsej nech spi snami 🙂 ale verim v to ze druhe bude celu noc spat aj v postielke nie ako Tomko on prvy krat prespal celu noc ked mal rok a pol... ale co by sme pre nich nespravili sa cudujem ze vobec tuzim po druhom 🙂 🙂
@zuzy62 nas spava vo vlastnej postielke a vo vlastnej izbicke. tak sme ho dali od roka a je to fajn, vieme, ze sa mozeme pripravovat na druhe 🙂.Nas v podstate s nami nikdy nespal, lebo aj ja aj manzel sme sa stale bali, ze ho pripucime a nikto okrem neho sa nevyspal. Ale teda on sa nam budil od malicka 3x za noc, co sa da a nastastie manzel do poldruhej ho vzdy obsluzi 🙂.
@phoebe28 no ja som ho kojila aj 5 krat za noc, do pol roka spaval v postielke ale potom som uz nevladala k nemu vstavat, vposteli sme si uz nanho zvykli, dufam ze sa mi ho podari naucit spat sameho za nejaky mesiac mu ideme prerobit izbu tak ho pomali budem ucit kym sa druhe narodi🙂
@zuzy62 no hej s tym kojenim je to ine. ja som po mesiaci snazenia kojenie vzdala. zo zaciatku ma to mrzelo, teraz ma tesi, ze mame sukromie s manzelom. a sam sa to nauci, len treba byt vytrvaly, nam to zobral celkom v pohode,ze je sam v izbe, napriek tomu,ze cez den nas prenasleduje 🙂. a to ti poviem,ze ked idu zuby,tak sme skoro kazdu hodku pri nom a to ani mlieko nepije ;) takze aj nekojene deti neprespia celu noc ;)
Ahojte ahojte, tak premyšlam ze či neskusit stastie a urobit surodenca chrustovi malému 🙂 ovu testiky objednané
Ahojte, ako sa vam dari? Pozeram, ze tu od leta ziadna z vas neprispela...Uz sa vam zadarilo alebo sa snazite nadalej? My sa stale snazime, vobec som neverila, ze to nevyjde na prvykrat... Pekny vecer
@mirkac7 Ahoj,ja som aj zabudla na túto diskusiu.Tak nám sa zadarilo na prvý krát a dokonca to bolo ešte v Júni.Teraz som v 21 tt a v brušku máme Adelku 🙂 Držím Vám všetkým veľmi palce,nevzdávajte sa.
Ahojte som tu nova a rada by som sa pridala do skupiny. 😉 Tiez sa pomaly snazime o babatko. Vysadila som antiku ,od septembra uz neberiem a dufame ze coskoro budu dve // na testiku. Gratulujem tehotnym a ostatnyn nam drzim palce... Pijete niekto alchemilkovy caj??? 😉

@puffu suhlasim s tebou 🙂 myslim si ze kazdy ma trosku strach ze ako vsetko dopadne, ci bude dobry rodic atd. Ale aj tak uz sa velmi tesim..nemozem sa dockat :D