Snažilky, počkali by ste?
Ahojte snažilky!
V zime som prekonala MA môjho prvého vytúženého dieťatka. Nebola som na kyrete, vyčistila som sa sama. Bola som na vyšetreniach a všade sme dostali ‘zelenú’ na snaženie sa o ďalšie bábo. Včera som však bola u gynekologičky, a len tak medzi rečou som jej spomenula že už asi pol roka mám také vonkajšie a vnútorné svrbenie, nič nejaké silné, sama som tomu neprikladala nejakú dôležitosť a navyše počas tehotenstva to úplne prestalo, a tiež pocás tohto polroka asi 2x za tento čas ma pálilo pri styku, ale že iné ťažkosti nemám. Vlastne aj to svrbenie veľmi ustúpilo, odkedy užívam gynimun dual probiotiká.
Išla mi teda spraviť vyšetrenie a povedala, že niečo asi bude v pošve prítomné. Za posledné mesiace som bola u rôznych gynekológov, a nikto mi nič na základe prehliadky nenašiel, hoci teda nespomínala som že mám tieto ťažkosti, pretože som si myslela že je to skôr nejaké lokálne podráždenie. Výsledky budú až budúci týždeň, no ja v najbližších dňoch budem mať ovuláciu, a dokým budú výsledky, budem mať po plodných dňoch. Toto asi pochopia len ženy čo tiež prišli o mimi alebo také ktoré sa dlhodobo bezvýsledne snažia, no strašne sme už chceli začat pracovať na dieťati, a neviem čo mám teraz robiť. Dr sa nevyjadrila ani že nemáme ani že máme, potom povedala že počkáme na výsledky a uvidíme či bude treba nasadiť nejakú liečbu.
Čo by ste robili vy ? Tie čo s tým majú skúsenosti, ako prebieha liečba mykózy ? Je to kontraindikované pri otehotnení? Robila som si aj Canestest z lekárne, a vyšiel negatívny.
Ja by som urcite pockala ked neviem na com som. 1 mesiac vydrzis
Pockala. Ak je nutna liecba atb, tak to pre babo nebude dobry start.
MA síce za sebou nemám, ale počkala by som ešte jeden mesiac. Píšeš, že si mala tie problémy už pred otehotnením, ja by som sa bála, že to mohol byť dôvod neúspechu. Radšej mesiac počkať ako ohroziť bábo.
A liečba mykózy prebieha vaginalnymi tabletami (aspoň ja som mávala vždy to, pred tehotenstvom to bol moj opakovaný problém).
Ja by som sa asi snažila.. ked na vyšetreniach nič nezistili, možno to môže byť aj napr. to, že ti nevyhovuje intímny gél, alebo nejaký sprchový gél...
mykózu by ti určite zistili... ale keby to bola ona, ja som ju mala v tehotenstve pravidelne a dokonca som musela brať aj antibiotiká (aj kvoli iným veciam) v úplne prvých týždňoch tehotenstva aj počas 3. mesiaca a malá je tu a je úplne zdravá
Ja by som sa snazila🙂 aj ja som mala MA takze ta chapem. Ak je to mykoza, tak to vyliecite v pohode🤗 ta byva dokonca casto aj v tehotenstve… a kedze ine viacere vysetrenia su ok…
Ja som tiez toho mala pri vsetkych 4 deroch. Mykozy, streptokok, vsetko lokalna liecba. Deti su uplne ok. To iste aj hrdlo, sople, kasle, covid...crevna chripka ...
Ja by som sa snazila, v podstate sa ani hned nemusi podarit a ak ano a najde sa daka kvasinka, uplne v klude sa daju dat antimykotika alebo Fluomizin.
Akoze ja mam mam ppcit mykozu kazdy mesiac, mne gynekolog len kazal jest probiotika... po preventive ked kazdy rok vysli vo vytery dal mi nejake tabletky... ale.kvoli tomusom snazenie nikdy neodkladlaa lebo by som sa dl toho snazenia asi nedozila nikdy :( a mam zdraveho syna a ku koncu tehotenstva vtedy bol masaker brutalne svrbenie palenie asi 2 tyzdne pred porodom ale neviem ci to vtedy bola mykoza bolo to vtedy velmi silne:(
Ďakujem Vám žienky za vaše rady. A aké ešte bývajú časté infekcie ? Okrem mykozy, čo by som ešte mohla mať, čo má také mierne prejavy. Mám pocit že mi to začalo po svadbe, pripisujem to stresom pred svadbou a tiež nezdravej strave, preto si tak myslím, že by to mohla byť najskôr mykóza.
Snazte sa delej, verila by som dr, ze keby bolo cokolvek, tak by povedala ze mate cakat.
Mykozy a kvasinky a rozne ine mavaju aj tehotne zeny, takze klud a pekne sa snazte nech to vyjde 🙂
Ak ti to trvá dlhšie, je možné, že práve tento infekt bol zdroj potratu .
Tak počkaj na výsledky a preliec sa radšej.
Držím palce .
Nakoniec to nebolo nic vazne, dr. mi odporucila iba vaginalne probiotika si davat kazdy druhy den. Takze som rada ze som dala na svoju intuiciu, a neprepasli sme plodne dni 😂

Snažte sa, aj keby si otehotnela pokým sa zarodok usadí si vyliecena.