icon

Snažilky september 2013

tinky09
1. aug 2013

Baby rada by som s vami začala skupinku, kde by sme jedna, druhu podporovali a pomáhali si, vymienali rady a skusenosti....

zuzu1104
10. okt 2013

@zuzik_24 ahoj Zuzanka, takéto špinenie môže nastať aj po ovulácii, takže žiaden strach 🙂
Alebo ti mohol partner trošku poraniť niečo v pošve, ale to nie je nič strašné, možno len malá trhlinka, ale skôr si myslím, že je to tá prvá alternatíva

zuzik_24
10. okt 2013

@zuzu1104 Ahoj Zuzanka, už si mi tu chýbala. 🙂
Mrzí ma, že máš Samka chorého, je to o nervy s tými chorobami zo škôlky. Z jednej sa dostane, do druhej vlezie ani nevieš ako... No, posielam mu pusinku na skoré vyliečenie 🙂

zuzik_24
10. okt 2013

@zuzu1104 ma to dosť prekvapilo, ale odvtedy nič, takže mohlo to byť po ovu, ale aj po milovaní, včera večer sme ešte snažilkovali 🙂
Tebe sa dnes m vráti, že?

zuzu1104
10. okt 2013

@monika541 však to, moja, že aj ja som vďačný objekt pre bacily:( Dávam si veľké dávky C-čka, tak ma to hádam obíde.
Lebo dnes som už 4DPO a pevne verím, že sa mi už v brušku niečo deje 🙂
A keby zas prišla choroba, tak to by nebolo dobré.
Som zvažovala, že sa na škôlku ešte tento rok vykašleme, ale manžel s tým nesúhlasí.
Anička sa má ako?

zuzu1104
10. okt 2013

@zuzik_24 Ahoj moja, ďakujem aj mne už bolo za všetkými tu smutno, ale som nemala čas ani písať. SOm Vám chcela napísať moju pôrodnú story, tak asi pôjdem na to 🙂
ďakujem, Samkovi pusinu odovzdám, keď sa zobudí.🙂
Neboj tá krvička určite nebude nič zlé, verím tomu, že nie. Aj dnes budete ešte snažilkovať?
Áno, dnes príde mm, už je na večer navnadený, teda aspoň tak mi do telefónu hovoril. Ja mám dnes už také krémový biely výtok, takže už je naozaj po plodnom období. 🙂 Ale veď pekný večer si môžme urobiť aj tak.

monika541
10. okt 2013

@zuzu1104 blška búva, zatiaľ je ok, len zajtra bude zle, ideme na odber krvi. už skoro 4 mes.mi ukazuje na bruško a vraví, že má bo. tak síce s tým mm nesúhlasí, ale už to riešim a idem ju nechať cucnúť. on pri tom nebude, tak to musím zvládnuť. ona má silu za desiatich. keď jej prvýkrát brali, museli sme ísť do detského stacionára na rajský plyn. tri sestry držali, ja som držala, moja mama jej spievala a štvrtá sestrička brala krv. chúďa malé. ale potvrdilo sa, že má málo železa, tak aspoň sme začali cielenú liečbu. vôbec mi neprospievala, robila som si starosti, potom keď sme začali dávať železo, zlepšilo sa. i keď doteraz je to taká cvernička so slabým apetítom ☹

monika541
10. okt 2013

@zuzu1104 musíš dúfať, že sa zadarilo, bude super spomienka na samkove 3.narodky a oslavu🙂)

inngrid
10. okt 2013

@zuzik_24 počuj a nebudeš ty tehu ked špiniš hm? 🙂

inngrid
10. okt 2013

@zuzu1104 Júúúúúúj moja rano ma brucho bolelo teraz uz aj hlava čo Tolko informácii príjala som 🙂 ale myslim na Vás

zuzu1104
10. okt 2013

No tak moja tehu a pôrodná story. Otehotnela som ešte na výške, brala som antinu, takže to bolo pre nás veľkým prekvapením, môj muž bol ešte vtedy také dieťa, takže to len ťažko rozdýchaval, ale keď už som bola v pokročilejšom štádiu, tak sa začal na bábo tešiť, hladkal mi bruško a rozprával malému Samkovi rozprávočky. 🙂 V šiestom mesiaci som bola na UTZ a chceli sme vedieť pohlavie, ale keďže bolo bábo v zlej polohe, tak doktor povedal, že sa mu zdá, že to bude dievčatko. Tak ja som to rozhlásila po celej rodine a už sa nakupovali cukríčkovo-ružové vecičky. No a v siedmom mesiaci, presne na moje meniny, nám doktor povedal, že dievčatku dorástol pipík a vajíčka, boli sme fakt v šoku, ale veľmi sme sa tešili. 🙂 Na konci 37 týždňa som sa začala trošku otvárať a mala som obrovský tlak, tak ma doktor poslal do nemocnice, že si tam mám trošku poležať. Ráno ma prijali, ľahla som si pekne do postieľky, pozerala som telku a každú chvíľu mi niekto volal, že ako sa cítim. Pamätám si to ako dnes, môj bratranec mi zavolal ako posledný a opýtal sa ma či nechce ísť ešte Samko von a ja, že ešte asi nie. Položila som telefón a vyslovila tú osudnú vetu. Miláčik už poď von, mamina ťa už chce vidieť. No a odbilo dvanásť hodín, musela som ísť na malú a vtedymi prvý raz niečo horúce stieklo na nohy. Šla som za sestričkou a ona povedala, že to nebola plodová vody. Ale ja som bola presvedčená, že bola a tak som volala hneď mm. A ten expert ma 3x zrušil, lebo si myslel, že to zvoní budík 😀. Tak som mu napísala sms, že sa možno o chvíľu stane tatom, že mi odtiekla voda, tak sa konečne prebral a samozrejme zburcoval celý dom. 🙂
No a o štvrtej mi plodová voda odtiekla opäť, to už potvrdila aj sestrička, ale ešte som nemala silné kontrakcie,t ak som si ešte do pol siedmej pospala, aby som vládala tlačiť. Ale už takej siedmej boli kontrakcie silné, tak som nabehla do izby sestier, že už je to asi tu. Zobrali ma na pásy a tam mi sestrička pvoedala, že ja som ešte len na jeden prst otvorené, že asi porodím až zajtra ráno. Tak si myslím no fasa. Poslali ma do vzdychárne, kde bola jedna rómka a hrozne páchla, tak som si vyžiadala naštandardný box. Tam som si pekne skackala na fitlopte, počúvala hodbu a predýchavala kontrakcie, ktoré mimochodom neboli vôbec silné.
O pár minút prišla sestrička, že ma ide skontrolovať a to som už bola na 4 prsty otvorená(bolo 9 hodín). Dala ma ľahnúť na jeden bok a potom na druhý nech sa kontrakcie zintenzívnia a veru zintenzívnili, ale vydržala som. 🙂 Manžel ma podporoval, lebo aj on bol pri pôrode(vrelo odporúčam mať muža pri pôrode, personál sa správa úplne inak), sestrička mi masírovala kríže, to bolo fakt príjemné a už o pol desiatej som bola otvorená na 6 prstov. Zavolali doktora, dvakrát som potlačila a samko vyhupsol von🙂 Mal obmotanú pup. šnúru okolo krku a bol celý modrý, ale hneď ako mu tú šnúru od krku odmotali začal plakať, najkrajší plač v mojom živote🙂, no a potom mi ho priložili na bruško, bol to ako pocit eufórie, neviem to ani opísať, ale taký prílev lásky som ešte nikdy necítila až vtedy a pociťujem ho doteraz. 🙂
No a perlička, môj manžel musí mať teda riadne silný žalúdok, lebo pozeral ešte aj ako rodím placentu a dokonca pozeral aj ako ma doktor šil. A to som si myslela, že odpadne, len čo uvidí hlavičku 😀
A tak som sa stala mamkou🙂, už veľmi túžim si opäť toto všetko zopakovať!
Dúfam, že nám Pán Božko čoskoro dopraje mrňúska číslo dva

zuzik_24
10. okt 2013

@zuzu1104 ja som dnes tiež viac vyťažená, tak len občas som sem nakukla 🙂
na pôrodnú story sa teším 🙂
Neviem, či dnes budeme snažilkovať, som si robila testík a vyšiel takto, myslíš, že ešte máme, keď sme včera?
Pekný večer si treba urobiť tak či tak, ja by som si dnes rada pozrela nejaký dobrý film, pustíme nejaké DVD asi a budeme relaxovať. Aj keď žehliť by som mala, košele sa mi tam mrchy nakopili. 😀

zuzik_24
10. okt 2013

@inngrid tehu? to by bolo nejako skoro... veď som 15DC, ovulka len teraz odoznela... 😒

zuzu1104
10. okt 2013

@monika541 tak nech to obe dobre zvládnete, budem na vás silno myslieť, odber krvi u dieťaťa je veľmi nepríjemný :(
Ja som tiež bola taká, keď som bola malá. Doktorka vždy maminu upodozrievala, že mi nadáva jesť, lebo mi až rebrá bolo vidno. Chodila som potom na nejaké injekcie, čo mi pichali do zadku, ale neviem, čo to bolo. Keď som dostala menzes, tak som začala zrazu dosť priberať. 🙂

zuzik_24
10. okt 2013

@zuzu1104 no Zuzinka, krásny príbeh máš, všetky by sme mohli mať takýto krásny a rýchly pôrod. 🙂

zuzik_24
10. okt 2013

@zuzu1104 veľmi Ti želám, aby mrňúsik č.2 pribudol do Vašej rodinky čo najskôr. 🙂

zuzu1104
10. okt 2013

@monika541 presne na Samkove narodky bola ovulka, tak to by bolo také krásne 🙂 Bodaj by si mala pravdu. Už sú za dverami aj tie vaše, tak by sa aj vám mohlo vtedy podariť 🙂

zuzu1104
10. okt 2013

@zuzik_24 Aj dnes to pre istotu ešte poistite aj keď test už nie je pozitívny, ale istota je guľomet 😀

zuzu1104
10. okt 2013

@zuzik_24 ďakujem moja, veru rýchli som mala, sestrišky až čumeli, že ako som rýchlo porodila, hovorili, že na prvorodičku je to paráda a že pri druhom by to malo byť ešte lepšie, ale tak nie je to zas pravidlo. 🙂

zuzu1104
10. okt 2013

@inngrid Aj my myslíme na teba 🙂a chýbaš nám tu
si si robila už ovu test?

zuzik_24
10. okt 2013

@zuzu1104 rada by som to ešte poistila, no trošku som nervózna z toho krvácania dnes... a vieš čo je zvláštne? Po včerajšku už nemám takú strašnú chuť na milovanie, je to zvláštne, lebo doteraz som bola nabudená ako blázon... 😅
ovu test je pozitívny len vtedy, keď súčiarky rovnako silné, že? len si overujem, či som si to správne zapamätala 😀

zuzik_24
10. okt 2013

@zuzu1104 no mamina mala kolegyňu (ešte za onoho režimu) a tá mala tak rýchly pôrod, že doma zopár kontrakcií a kým prišli do nemocnice, tak dieťatko už porodené cestou hore výťahom. A to tam stála v tom výťahu, že mala silónky a že malé jej vhuplo do silóniek. 🙂

zuzu1104
10. okt 2013

@zuzik_24 no lebo už je po ovulke a vtedy už nie je ženička taká chtivá, lebo nastáva obdobie sucha🙂
Test je pozitívny vtedy, keď je testovacia čiarka rovnaká alebo silnejšia ako kontrolná

zuzu1104
10. okt 2013

@zuzik_24 pááánečku tak to musela byť sila, to by som nechcela

zuzik_24
10. okt 2013

@zuzu1104 tak teda uvidím, čo dnes večer, dnes na milovanie nemám ani pomyslenie, ale tak do večera kopec času, tak možno nejaké chute na mňa ešte prídu 😉

zuzu1104
10. okt 2013

@zuzik_24 no jasné Zuzi 🙂
Mňa momentálne bolí podbruško tak mierne a mám taký krémovo biely výtok, no som zvedavá, čo to je

monika541
10. okt 2013

@zuzu1104 krása🙂! Aj ja som chcela mať mm pri pôrode, no keďže bola sekcia, čakal vonku s mojou mamou. Aničku držal na rukách skôr ako ja ☹ , veľmi mi to bolo ľúto, ale hlavne že všetko dobre dopadlo. Nám na príprave na pôrod povedala sestra, že aj personál má rád otca pri pôrode, kvôli komunikácii s matkou aj kvôli príp.. problémom.

zuzu1104
10. okt 2013

@monika541 no to ma mrzí, ale ako hovoríš, hlavne, že bolo všetko v poriadku. 🙂 A že je Anička medzi nami 🙂
Ja som bola fakt rada, že tam bol manžel, lebo ja som mala dosť veľké výkyvy nálad a keby ma niekto nahneval v tom stave, tak by som bola schopná vrieskať na celú nemocnicu 🙂

meranti
10. okt 2013

@monika541 no v robotke je to tak, ze sefova ma panicky strach z toho, ze otehotniem a odidem prec,lebo je so mnou spokojna a dobre sa jej so mnou pracuje, od vela veci som ju odbremenila a zasa niekoho noveho zucat....ale tak je to vsade, v kazdej jednej praci,proste to tak chodi tak bohuzial, bude sa s tym musiet zmierit, ja mam v 1. rade svoj zivot a mam sa pozerat na seba,co chcem ja v zivote a nie co vyhovuje/nevyhovuje druhym..pracu mam rada ale pre dieta sa pri najhorsom (ak by to sefka nerozdychala) sa jej vzdam..robota sa najde aj ina,dietatko odkladat do neviem kedy urcite nechcem,to by som sa trapila az by som sa utrapila a privodila si este nejake zle psych. stavy :(

zuzik_24
10. okt 2013

@zuzu1104 ja mám tiež taký biely hlienik, ale skôr žiadny, len taký slabučký. No a doobeda to krvácanie, ale odvtedy už nič. 🙂 A podbruško ma tiež bolí...
To by bola aká paráda, že by sme boli obe tehu naraz 🙂

inngrid
10. okt 2013

@zuzik_24 ta ja neviem ale tak tu kočka otehotnela počas brania hak, dalšia posledný den ms všetko je mozné 🙂