icon

Snažilky september 2013

tinky09
1. aug 2013

Baby rada by som s vami začala skupinku, kde by sme jedna, druhu podporovali a pomáhali si, vymienali rady a skusenosti....

vertyeux
13. okt 2013

@monika541
@nkem no a moj maly sa rozhodol v pondelok, ze on uz naobed nebude spavat (ma 2roky). V nedelu vecer nespomenul dudku, tak sme mu ju nedali a ja som to uz vyuzila na to, aby sme ho oducili. vecer zaspi, niekedy sam, niekedy musim byt pri nom, ale na obed nechce, hoci je unaveny ako krtko, oci ma malinke, tak ani za svet, len skace po posteli a blazni sa. a nepomaha nic, uz som vslico skusala. jedine zeby som s nim sla do kocika, to by bol hned ako zarezany, ale to ho zase nechcem naucit, lebo v decembri sa potom v snehu aj zblaznim, ked sa tu budem brodit neodhrabnym sidliskom. tak verim, ze ked uz uplne zabudne na dudku, tak sa umudri a opat bude na obed spavat. lebo teda ja som unavena uz o 11h 😀 az terat som konecne chlapov vyhnala von, nech sa este risko vynici a mozno potom lepsie zaspi. idem si asi zatial aj ja lahnut, treba vyuzit to bozske ticho 😀

nkem
13. okt 2013

@monika541 no to mas pestré teda.. hlavne že aspoň niečo trochu spapala. Ja som už tiež skúšala niekolko hodín jej nedať nič, ale jej to bolo fuk, hrala sa, neplakala. Čím je staršia, tak menej je...aspoň, že to mlieko pije 😒 svokrusa si asi nezazila nahanat dieťa aj s kúsok rozka či lyžičkou, aby niečo zjedla 😖 este, že tá moja je ďaleko 😀

nkem
13. okt 2013

@vertyeux mne na tento spánok pomáhalo leto, tam behala po bazéne a kým sme dosli domov, bola ako stolverka 😀 fakt na tie deti nezaberá nič iba túry 😀 risko je rozumný chlapček, určite to zvládne 😉 odduchuj 🙂 sranda, že mňa táto únava prešla, resp ja nemôžem spat cez deň, ale snažím sa ležať, tak ma podchvíľou pichol v podbrusku, až som musela zastať a skrcit sa 😨 Ale hlavne, že nekrvacam...

monika541
13. okt 2013

@nkem moja svokra má na všetko patent ale s ničím nepomôže, skôr naopak. a to je na dôchodku a cez týždeň si chodí po obedy do škol.jedálne, teda ani variť si nemusí. keby mala rozum a občas bola ochotná mi s anik pomôcť (zobrať ju na prechádzku aspoň občas na pol hodinky), tak by som ju na víkend k nám pozývala na obed a tak by nemala v kuchyni už vôbec žiadne povinnosti. ale keď ona sa nesnaží pomôcť nám, tak ja som prestala ponúkať svoju pomoc jej. a to býva 20 m od nás, takže to má k vnučke na skok. som asi zlá, ale už sa jej do priazne nepchám. toot je ale na iné fórum. skrátka, neviem, aký máš vzťah ku svojej svokre, ale asi dobre, že je ďaleko. a vlastne aj tvoj manžel má svoju svokru rel. ďaleko, nie🙂?

hatapkagb
13. okt 2013

@danielka20101989dadus Ahoj.Tak ano za pracou sme tu isli a uz sme tu aj ostali.Dcerka sa vola Sarah - Jana to druhe meno Jana sme jej dali po mojom nebohom ockovi na jeho pamiatku.v july mala 5 rokov takze tiez najvyssi cas na druhe babo,ale nedarilo sa pretoze som pravdepodobne nemala ovulaciu ako aj pred Sarou 7rokov som chodila po dr na sk zmenila som 3gynekologov a odpisali ma ze nikdy nebudem mat deti tak co uz :( Vpraci ma posielali tu v Irsku aby som skusila gynekologa tu mozno najdu pricinu tak sme to skusili,snubenec spermiogram 100% a ja ovulacia ziadna.nasadili mi liecbu a o 10mesiacov som otehotnela.A teraz som mala tie lieky zase tak stale som nedockava,pretoze ma vcera aj predvcerom bolelo brucho ako na menzes ale ja taketo nemavam len v den menzesu vtedy ma boli brucho,co uz uz len cakat ci to vyslo ci nie 😠

monika541
13. okt 2013

@vertyeux oddychuj, kým môžeš🙂)

hatapkagb
13. okt 2013

@inngrid no to by som chcela aj ja,ale nikto nam iny nenavari 😖 to by bolo hej lezat cely den v klude a nic nerobit 😀

hatapkagb
13. okt 2013

@zuzik_24 aky kolacik?ja som mala chut na skoricovy so salkovou plnkou ale Litvanec nam nepriniesol do obchodu polohrubu muku tak nepeciem nic,hm skoda. je to niekedy na nervy ked nemozem zohnat nejake ingrediencie vrrrr 😠

nkem
13. okt 2013

@monika541 netreba veci silit, keď nechce, nechaj ju tak, jej škoda, že nie je častejšie s vnučkou....no v podstate hej, moja mama sa do neho nestará, tak je to lepšie, ďaleko od svokier 😀 no aký mám s jeho mamou vzťah, to sa tak ľahko nedá definovať, lebo som ju videla 2x v živote, keď sme bolí u neho doma, stará lady už 😉 ale v pohode si myslím, si pamätám ako my naposledy hovorila, že nabudúce nech prídeme aj s dietatkom 😝 no si užije babka 😀

monika541
13. okt 2013

@zuzu1104 už som včera nestíhala odpísať. tak dúfam, že je vám obom opäť o kusisko lepšie a Samko zajtra pôjde do škôlky. Anička veru zbožňuje deduška aj babinu. a to sa nám nedarí byť až tak často spolu ako som dúfala:(. MM otec už nežije, len mama a tú Anička momentálne nemusí. Dlhá story... Otec bol vo štvrtok na vyšetrení, kt.som mu vybavovala a ešte ide v utorok na cT, tak mi priniesol ukázať správu a aj aby som mu pomohla to všetko oznámiť nejako šetrne našej mame. už len dúfam, že to, čo dr vo štvrtok našiel sa na CT ukáže ako neškodná cysta a nie niečo horšie.

majte peknú nedeľu🙂

monika541
13. okt 2013

@nkem keď prídete všetci štyria, tak si za drobcami pekne pobehá🙂). ja svokru nechám vždy s Aničkou, nech sa s ňou hrá, nikdy som ju "nesekírovala" keď robila čokoľvek, čo sa mi nepáčilo - si ju posadila na kolená, keď mala ledva tri mesiace a ešte ju aj natriasala hijo hijo na koni a malej skoro hlava lietala, iné som radšej zabudla... ale mám teóriu, že na každého raz príde a toho sa držím🙂). len mi je to ľúto, keďže naši sú 120 km ďaleko a nedá sa tak často byť s nimi. otec by sa pre Aničku rozdal a moja mama tiež.

nkem
13. okt 2013

@monika541 určite božie mlyny melú pomaly, ale isto, aj keď sa to veľa ľuďom nezdá...no ak zratam deti aj jeho súrodencov, tak je to dobrá 10násobná babka, vlastne už 11násobná 😀 a to maju malú rodinu na africké pomery 😀

monika541
13. okt 2013

@nkem som zvedavá, či budete mať chlapčeka al. dievčatko🙂. ak sa vôbec ukáže drobček na sone. už ste šťastnú udalosť oznámili rodine?

nkem
13. okt 2013

@monika541 este nie, ja len mame. Počkáme asi tentokrát do 3mesiaca, aj keď verím,že bude všetko v poriadku. Hlavne, uvidím čo mi v stredu povie lekárka, idem na kontrolné sono, na srdiečko. Povedala, že potom mi dá aj knižku. Rozmýšľala som aj nad krvou do genetonu, ale škoda peňazí, to už vydržím nejaký ten patek 😀

monika541
13. okt 2013

@nkem určite bude všetko OK, veď Ti tu toľké držíme palčeky🙂. Veru, aspoň bude prekvapko, ak vydržíš, kým sa bábo samo ukáže. teda, ak bude chcieť ukázať sa. Anik sa tajila až do narodenia🙂

nkem
13. okt 2013

@monika541 však vy ste moje lásky 😀 anik vas chcela napínať až do konca 😉 no ja som to na tom morfolofickom utz videla aj sama, len mi to doktor potvrdil. Noziska rozcapene ako žabka, pipenka hneď na nás kričala 😀

inngrid
13. okt 2013

@zuzik_24 a aký koláčik? ja uplne milujem makové orechové take koláčiky a mám aj 2 super recepty 🙂
aký máš rada?

@vertyeux no moja, ale my zase dúfame, ze snád sa čo chvíla budeme tešit na tieto ráno bez lenošenia 🙂 btw ja som vstáavala 6:30 rano som išla do kostola ja nikdy moc nelenoším 🙂

@nkem no ale teraz musíš prezradit ktorá!!! to neni pekné zakat a nedokončit vies to? takto som v napatí 🙂 krásnu nedelu 🙂

@monika541 krásnu aj Tebe monička vy ste toho ale postíhali 🙂

inngrid
13. okt 2013

@hatapkagb my dnes obedujeme o 14 🙂 tak čo mm aj tak spal tak ranajky boli o 10 obed neskôr kym nie sú deti raz za čas môže byt posunutá nedela 🙂 nebránim sa 🙂

hatapkagb
13. okt 2013

@inngrid aj mne by sa to pacilo aspon jeden den a jednu noc aby dcerka spala mimo domu hmmm to by bolo fajn,ale aj s tym ze na druhy den nemusim nic varitaaaach snivam dalej 😀

monika541
13. okt 2013

@nkem 🙂, a to vraj chlapci sa takto radi predvádzajú🙂. Anik veru tajnostkárka ako kvet.🙂

monika541
13. okt 2013

@inngrid jáj, počkaj, ani rok neprejde a budeš vzdychať, ako by si si povegetila🙂! Zo srdca doprajem🙂. Môj muž doteraz spomína ako sme si vegetili za oných čias. Ale už sa aj Anik začína sama hrať, je to lepšie. Teraz krásne búva, ja si čítam a občas aj sem kuknem🙂. Čo dobré si druhému prichystala?

monika541
13. okt 2013

@inngrid oprava - drahému 😉

nkem
13. okt 2013

@inngrid joj to nemôžem 🙂 myslím, že sa čoskoro k tomu prizná aj sama 😉 ten jej príspevok v tej diskusii bol z 10. Októbra. No nemozem ja za to, že všetko zistím 😀

inngrid
13. okt 2013

@monika541 ale robila som takú mrkvovu kyslu polievkovku milujem ju je uzasná, ryzu a kuracie nozičky na cibulkách pečené a k tomu mrkvový šalát 🙂

inngrid
13. okt 2013

@nkem šikula

tinka1003
13. okt 2013

Ahojte dievcata, zacala som si nahodou citat tuto temicku (zatial som len na 9tej strane) a rozhodla som sa, ze sa zapojim. Mam dvojrocneho synceka a snazime sa o druhe babatko. V maji som otehotnela, ale zial na utz v 10tom tyzdni mi povedali zlu spravu a musela som ist na kyretaz. Teraz mi konci tretia MS po zakroku, bola by som velmi rada keby sa zadarilo a dotiahli sme to uspesneho konca.
Prajem vam, nech si skoro najdete // na testiku. Je tu uz nejaka tehulka?

monika541
13. okt 2013

@inngrid no samé dobroty🙂. My ešte s anik čakáme tatíka, má perkelt aj zem.babu. tú si dokonca aj krpatá dala🙂. Od zajtra sme tri dni samé doma, tak sa chlapec musí riadne najesť, aby večer vladal. 😀 .tento mesiac ho zničím 😀 😀 ! Sa už aj on začne modliť, aby som už bola konečne tehotná 😀 ...

monika541
13. okt 2013

@tinka1003 Ahoj, vitaj🙂. Aj my máme 2 ročnú slečnu a chceme ešte jedno bábo. U mňa už však vyše roku bez úspechu, ale už máme aj tehuĺky mrdzi nami. Pekný deň🙂

inngrid
13. okt 2013

@monika541 fuha aby ti po mesiaci neodišiel na dlho 🙂 ked ho takto zničíš 🙂
ale medzi name mám podobné plány 🙂

@tinka1003 Ahoj tinka Vitaj mezdi name - a ked ti dám radu ani nečítaj všetkych tých 117 strán neboj my ešte napíšeme toho az az cez tyzden tu píšeme ako draci takže neboj budeš mať to čítat. 🙂

monika541
13. okt 2013

@inngrid no, dúfam, že keď odo mňa, tak od aničky určite neujde. to je taká moja poistka🙂). ale vážne, už je to moc dlho, čo nám to nevychádza, tak by ma už potešilo, keby konečne. teraz cez moje vhodné dni sme aj boli choré, tak hádam len preto sa nezadarilo...