Snažilky september 2013
Baby rada by som s vami začala skupinku, kde by sme jedna, druhu podporovali a pomáhali si, vymienali rady a skusenosti....
@denka_pk ešte nemáte termín svadby? možno keby ste na iné myšlienky pri prípravách prišli, tak sa aj bábo zadarí🙂. máš úžasné šťastie, že si tak skoro našla chlapa, s kt.chceš prežiť svoj život a založiť si rodinu. my sme sa s drahým stretli pomerne neskoro, ja som mala vyše 30 a on 36. takže teraz v 35 sa predbieham s časom a snažím sa mať druhé dieťa, nech doštuduje, kým pôjdem do dôchodku🙂
@zuzu1104 testujem aj 2x len mne robi dost problem to nepitie 2 hodky pred....lebo to sa treba vycikat a potom dve hodky nepit a tak urobit, lenze naozaj je to problematicke...furt sa pozabudnem a uz ked sa napijem tak mi dojde,ze som nemala pit 😀 takze ktovie ci za dobrych podmienok robim tie testy ale nevadi,ved jak bude tak bude,zas urcite nie je dobre sa az tak pozorovat si myslim
@zuzu1104 moja svokra býva cca 20 m od nás, máme spoločný dvor, ale ani v päte ju nenapadne prísť sa spýtať, či netreba helfnúť, alebo zobrať malú hoci len von na prechádzku. ale to mi nevadí, skôr sa bojím, aby bola Anik dosť priebojná v škôlke, keď nebude zvyknutá na viac ľudí. tu nie je ani materské centrum a kvôli tým problémom s jedením nemôžem cestovať až do LM do dákeho centra. a kamošky odtiaľto majú u detí úplne iný režim dňa u detí, takže sa stretávame max.na hodinku niekedy podvečer. a to som radšej pri mm, aby bola s ním anik čo najviac. takže ani z voza ani na voz.... ešte že chodím na to dpš, mám nejakú tú psychohygienu🙂
@meranti aj pre mňa je nepitie najväčší problém. doobeda inak zvyknem vypiť aj dva litre, takto stihnem ledva liter a treba si dávať pozor. ja som robila ovu test včera a dnes a zatiaľ len jemná čiarka, som nestihla ich porovnať, dúfam, že zajtra nezabudnem. zajtra by som mala mať ovu podľa krámovníka, tak som zvedavá...
@monika541 nemame termin, a zatial to este nejako neriesime...lebo nie su momentalne na to peniaze..vsetko ide do prerabky domu....ale mozno kebyze sa zadari s miminkom tak uz by sme nad tym rozmyslali....lebo som mu povedala ze ja nechcem byt ,,odkundes,, (to mame take slovičko) ked sa dieta narodi co sa týkam priezviska...nechcem sa volat inac ako moje dieta...no mam stastie, aj ked som relativne dlho hladala...je to moj taky prvy vazny vztah a teda dufam ze aj na cely zivot...sme spolu uz cez 4 roky 🙂 neboj, urcite vsetko vyjde tak ako chces...drzim moc palceky
@monika541 Monika, neboj sa zvykne si, všetko je fakt len o zvyku 🙂 A okrem toho, nemusíš ju dávať hneď do škôlky, nechaj nech ešte trošku podrastie a dáš ju potom len pod prípravky. Ja tiež premýšľam, že Samka tento rok vezmem zo škôlky, lebo je hroozne chorľavý a už sa mi na to nechce pozerať, ale manžel je proti tomu, aby som ho zobrala.
A na svokru sa vy....r, keď je taká trúba alebo ju predaj a bude pokoj 😀
@monika541 no presne tak som aj ja na tom,jemna ciarka ale zacinam pocitovat take pocity,ze by to mohla byt bliziaca sa ovulka (ale to len hadam,kedze predtym som sa nikdy nesledovala,lebo som vedela,ze mam vela hlienu,ale ani tu konzistenciu som predtym vobec neriesila)...ty zacinas mat nejake pocity ze sa blizi?co sa hienu tyka ci pocity v podbrusku?
@zuzu1104 svokru by som skúsila predať, ale nikto by ju nechcel 😠 . nechápem, ako taká zlá žena môže mať takého skvelého syna ako je môj mm. tu všetci vravia, že on je našťastie po otcovi, ale toho som nemala šancu spoznať, lebo zomrel veľmi dávno.
tie choroby sú hrozné, hlavne teraz, keď čakáš bábo a väčšinou je to tak, že mama sa nakazí od dieťaťa. ale uvidíte ako sa to vyvŕbi a podľa toho sa rozhodnete. lebo na druhej strane, keď bude drobček na svete, tiež bude vystavený/-á bacilom zo škôlky. a teraz babo raď, že?
@meranti no, ja sa môžem len na tie testy spoľahnúť, pretože bolesti nemávam a hlien celý mesiac skoro rovnaký... našťastie aj pred 1.tehotenstvom to tak bolo, takže sa nebojím, že by niečo nebolo v poriadku... som zvedavá na zajtrajší test. skúsim už viackrát, hádam to tam už bude silnejšie. len aby ma nevykotilo, keď sa budem musieť obmedzovať v pití
@monika541 čo narobíš, vieš ako sa hovorí - spolu s mužom si berieš aj jeho rodinu. Ja som si toho tiež zo začiatku preskákala, lebo som otehotnela ešte pred svadbou a tak som bola odsúdená v očiach svokry a mojej švagrinej, ale už je to našťastie za nami. Ale vtedy som myslela, že tie dve asi zadusím. Každý si musíme neisť svoj kríž, no nie moja? Ale hlavné je, že si s manželom rozumiete a máte sa radi. 🙂
Však to, že sa nevieme rozhodnúť, lebo ako hovoríš, pre tehotnú to nie je moc dobré a ani pre malé bábätko. :( Som bezradná.
@denka_pk odkundes je aj u nás používaný výraz🙂. to s prachmi je hrozné, my tiež splácame úver za domček, ale aspoň sme vo svojom a nemusíme sa nikomu prispôsobovať. mali sme malú svadbu, ale ani nie kvôli peniazom, skôr preto, že mňa veľká svadba nikdy nelákala, mm tiež, a navyše otcovi rodičia boli na tom zdravotne veľmi zle, tak som nechcela riskovať, že týždeň pred svadbou príde zlá správa. dedko mi nakoniec zomrel presne 10 mesiacov po našej svadbe, tak som bola rada, že keď už tam aj nebol, aspo§ na koláčoch si stihol pochutiť a riešil so mnou niektoré logistické záležitosti ohľadne stavby domčeka. veľmi často naňho myslím, pretože som presvedčená, že on mi z neba poslal nášho anjelika - čertíka aničku🙂.
@tinka1003 no dufam že je to ok este to nemam potvrdene,pojdem až o cca dva tyždne...ale vytok už nemam takže by to malo byť 🙂 teškame sa zatial len tak potisku 🙂
@zuzu1104 aspoň že tie dve máš ďaleko🙂), však? ale čo ma nezabije, to ma posilní🙂. ja som s aničkou strašne rada, môžem si tie chvíle RD lepšie vychutnať. druhé dieťa som aj preto chcela mať skôr ako pôjde do škôlky, aby bolo bábo väčšie, silnejšie, keď sa začnú prípadné choroby. budem riešiť potom, keď sa zadarí, len nech sa tak už stane.
babule, idem off... dobrú noc, zajtra sa čítame opäť🙂)
@monika541 heh zauživane slovicko 😀
presne ako hovoris, splacame, prerabame a tak...urcite nie sme jediny co takto extistuju...ale tak nic ine nam neostava...my tiez nechceme nejaku velku svadbu, naozaj iba najblizsia rodina...uvidime ako to vyriesime ked uz to budeme naozaj riesit
no baby, ja som dnes mala ďalšie dve návštevy a akurát som "prelúskala" váš plodný víkend a padám do postele 😀
@monika541 Anik ešte raz všetko naj k narodeninám, ja sa už tak teším na Liptov, nebola som u rodičov od júla, už je mi veľmi smutno 😢
@denka_pk júúúúúúúúúúj krásne máš ty sny nech uz je to tu šup šup
@zuzu1104 dakujem zlatá si
ešte kfilmi milujem všetky tie pešničky z otho filmu soundtracky mam dlho napočuvané sú to tak uzasne pesničky 🙂
@huncut pravdu máš niekedy ho nechápeme ale podla mna nás odmení zato ze sme sa neotočili chrbtom a sme pri nom I ked nás boli čo dovolil nie? ja budem skromná 🙂 odmena v podobe zdravého babatka by mi stačil to je skromnosť čo 🙂
@senselinka myslime na teba a tvoju fazulku aj ked tu nie si neboj nič, máš právo oddychovať 🙂
@monika541 vsetko najlepsie k dvom rockom Anicke 😉
@meranti ja som mala len velmi velmi slabunku ciarocku, tak som zvedava kedy zosilnie, ved uz som 13DC. Manzel ide teraz na dva dni prec, tak to snad neprepasieme. Ale taky zlaty bol rano, my sa velmi nebavime o tom, ze sa snazime, myslim, ze ani nevie, ze sa nejak sledujem, meriam teplotu, robim testy a pod, ale rano ma pomiloval a potom mi masiroval brusko a vravel, ze nech nam tam mala Nelka vyrastie 😀
@meranti ono by sa malo to pitie obmedzit, ale podla mna nie je nutne pocas dvoch hodin vobec nepit.
@monika541 uplne ta chapem, ja som na maleho tiez uplne sama, rodicov mam 450km svokrovcov 550km, manzel chodi z prace neskoro 😒. Kubko sice nie je na mna az tak naviazany, nema problem ostat so znamymi ludmi, ale nema rad cudzich, aj deti akceptuje len tie, ktore pozna. Uz teraz ma boli brucho, ked si pomyslim, co nas caka pri nastupe do skolky 😔

@monika541 som rada, že to dobre dopadlo a že aj Anička papkala, to je super, teším sa z toho.🙂
Je to ťažké, keď je dieťatko na mamku naviazané, ale ako inak to zariadiť, aby nebolo, keď si na to doma sama. U nás je situácia oveľa lepšia, lebo my máme zdvojený dom s mojimi rodičmi, a tak je Samko naučený aj na babku aj na dedka a aj na tatina. Dokonca spáva niekedy pri babke, keď sme sa chceli trošku vyspať alebo pošantiť 😀. Spával s ňou od 10 mesiaca, keď ja som už bola v noci hotová. Takže v tomto mám výhodu.