icon

Snažilky september 2013

tinky09
1. aug 2013

Baby rada by som s vami začala skupinku, kde by sme jedna, druhu podporovali a pomáhali si, vymienali rady a skusenosti....

inngrid
25. okt 2013

@tinka1003 drzím palčeky

tinka1003
25. okt 2013

@tamarka9 si lekarka? Aky odbor? Zabavte sa na svadbe 😉
@danielka20101989dadus to vazne ta objednali tak neskoro 😕 🙄. Hruza 😠. Urcite to tak nenechaj a chod k inemu lekarovi.

monika541
25. okt 2013

@tinka1003 chodím na Žilinskú univerzita, prac. Žilina, ale sú aj v Dubnici, a tak, stačí kuknúť. Mávame max 5-6 víkendov za semester. Piatok od cca 14. A sobota od 8.00 a je to zatiaľ v pohode. Len nie som schopná si vybrať tému záverečnej práce....

12mimi12
25. okt 2013

@monika541 neboj hlavu nevesaj... 🙂 aj ste skusili nejake vysetrenia? ...ja sa hlavne bojim ze to bude na dlho, lebo volakedy mi na sone slecna ktora ocividne len skoncila skolu povedala ze mozno mam endometriozu lebo vysetrenie nebolo prijemne...a nejako mi to ostalo v hlave a uz po prvom mesiaci snazenia mam hlavu v smutku... ☹

12mimi12
25. okt 2013

@inngrid to ja este len zaciatok

inngrid
25. okt 2013

@12mimi12 nesmieš sa bát

monika541
25. okt 2013

@12mimi12 vieš čo? mne ti to akosi neprišlo, že už je to rok, čo sme si prestali dávať pozor a tak, len teraz mala naša Anička 2 roky a sa mi to všetko pripomenulo, začiatky teh.s ňou a pôrod a tak a uvedomila som si, že prešiel rok a nič... ale v utorok idem k doktorovi, vie, že kvôli tomu, že sa vyše roka pokúšame o druhé dieťa, tak uvidím, čo mi navrhne, pretože ked som bola v auguste na preventívke, bol spokojný (a teda aj ja🙂).

inngrid
25. okt 2013

@monika541 potom nas informuj MOni zaujima ma ako sa to posunie dalej,
len rok snazenia aj si si checkovala kedy je ovu lebo moja kamaratka sa snazila rok a po roku ked som sa jej pytala či vie kedy ma ovu tak povedala ze nie tak nie ze by to bol váš príklad ale niekedy ludia sa snazia a nič neriešia a nahoda je blbec mohli ste akurat v neplodné dni

monika541
25. okt 2013

@inngrid veď my sa snažíme celý mesiac, našťastie býva aj chuť a sila🙂), ale možno sme sa fakt netrafili, ovu testy som len párkrát skúšala, no, neviem... je to také divné celé. nechám to už na dr. a musím si napísať dáky zoznam otázok, lebo keď na to príde, môžem zabudnúť 😖 .

hennyinnsbruck
25. okt 2013

@zuzik_24 jasne opytam sa ho ked bude prilezitost,mna to tiez zaujima.

Dnes som bola na kontrole s ocami....
Chodim kazdy rok.
No predstavte si, ze sa mi po 13rokoch oci zlepsili!!! 😀
Ja isla s tym ze zrak iste zhorseny,lebo v poslednych dvoch rokoch sa zhorsil, no opak bol pravdou.
Zaujimave je, ze vysadila som Hak a oci sa zlepsili.... 😀
Optikar ci ako sa to povie, vravel ze to moze mat suvislost, inak si to ani neviem vysvetlit 😕 ani on.
Ja uz v zivote nebudem brat Hak.....!!

lenicak
26. okt 2013

@monika541 ahoj 🙂 🙂 a inofolic si neskusala? citala som super recenzie.. 😎 😎

senselinka
26. okt 2013

@zuzu1104 Zuzulienka, ako sa máš? Už som sa včera nestihla ozvať, bola som po tej ceste nejaká zmorená... ale myslela som na teba, či už si pokojnejšia.
Ak sa veľmi bojíš, či je všetko vporiadku a nechceš čakať dva týždne, choď aj ty na pohotovosť (keď sme už prinútili Danielku, aby šla). Ja som takto bola vždy, keď som si nebola istá (bohužiaľ, vždy oprávnene ☹ )naposledy v júni. Hneď ti zoberú krv a výsledky sú do hodiny a oni tam riešia tú pre nás "ľahko čitateľnú" hladinu hcg a urobia ti aj UZV. Ja som šla s tým, že som trochu špinila a začali mi kŕče v podbrušku a kým som tam prišla, nič mi nebolo... ale hcg bolo len 37 a o dva dni som už normálne krvácala a o tri dni bolo okolo 3,5. Ale nie kvôli tomu ti to hovorím, ale preto, lebo aj keď ti dokopy nič nie je (ako vtedy nebolo mne, ale ja som proste vedela, že je zle, aj keď mi lekár povedal, že tam nie je ani náznak špinenia ani krvácania), oni ťa aj tak zoberú a hlavne, keď si už prekonala potrat, vtedy to ozaj nepodceňujú.
Takže ak sa bojíš, či je všetko OK, proste choď na pohotovosť, povedz, že si trochu začala špiniť a máš bolesti a že sa bojíš, keďže si už prekonala potrat, tak si radšej tam, lebo že k svojmu lekárovi si objednaná až o dva týždne.

Ja neviem o svojom bábätku ani toľko, čo ty, mne brali krv pred 16!!! dňami a nerobili mi ani UZV, takže ja ani neviem, kde to moje drobátko pláva... a idem na ďalšie odbery až 4.11., takže sa ešte načakám... a to som tehotná asi o týždeň dlhšie ako ty.... stále sa bojím, pozorujem, nemám ani polovicu tvojich príznakov, proste to čakanie je katastrofálne... ale verím môjmu bábätku, iné nemôžem urobiť nič... vôbec nič.
Ver mu aj ty, veď také milované drobátka by si hádam len tak znovu neuleteli do nebíčka, no nie 😉

nikol2515
26. okt 2013

Ahojte zienky, tak teda minuly mesiac nam to nevyslo a moj vnutorny pocit ma sklamal i ked som mala take priznaky, boli to zrejme nasledky po vysadeni HAK. Celkovo som tak zvlastne naladena, snazim sa odpozorovat si ovulku, aj sa "testujem" a akosi nic nebadam ako na teste, tak ani na sebe. Mam 16 den cyklu... 😖

neila
26. okt 2013

@monika541 uz je to od vcera vecera lepsie 🙂 len rozbeh bol nezvykle pomaly

hatapkagb
26. okt 2013

Ahojte.Tak ja neviem ako zacat nechcem aby ste ma odsudzovali,ale asi tento mesiac sa nebudeme snazit o babatko pretoze vcera som bola na gynde a z tabletiek na ovulaciu co beriem urobili sa mi 2 folikuly ci ako to nazvat.cize povedala ci s tym suhlasim lebo na 80% ak to vyjde budu dvojicky.Ja to nezvladnem s dvojickami som daleko od domova,nikto mi nepomoze.Neviem sa rozhodnut naozaj.ale je mozne ze uz som tehu pretoze styk som mala utorok stvrtok a az vcera som sa dozvedela ze styk nemozem mat skor ako pojdem na sono,pretoze lieky co beriem su silne a mozu sa vytvorit aj 10folikuly a ak sa podari su desatorcata a to nechcu museli by to zastavit.Som taka od vcera nesvoja,lebo nie vzdy sa moze vytvorit 1folikul.tak mi to vysvetlovala vcera.hm...

inngrid
26. okt 2013

@hatapkagb čosi nik ta odsudzovat nebude ja by som hned brala dvojičky musíš sa nato pozriet pozitivne jednym vrzom dve deti a máš párik a máš pokoj ak nechceš viac detí 🙂 ja by som to brala hned a stale je sanca ze to tak nebude a potom ako píšeš ich môže byt viac tych folikulov takze ak sú teraz len 2 skúsila by som to 🙂
kde máš napísané ze uspeješ a kde je napísané ze budu dve? všetko je len % a pravdepodobnosť
nerieš tam hore zariadi a keby aj boli 2 neboj zvládneš to 🙂 tú starostlivost

hatapkagb
26. okt 2013

@inngrid nic som nespala.mam dcerku 5rocnu a k tomu dvojicky,neviem si to predstavit.Naozaj az ma napina taka som v strese co dalej.no keby ze uz som tehu a s dvojickami nevadi,ale ide fakt o to ako sama sa postaram o dve babatka a este dcerku k tomu nemam vodicak...Ja viem kolke matky by sa potesili tomu.Ale naozaj k nam nik nechodi ani domaci aj ked sa tvaria ze su priatelia nepridu.No ale aj tak by som to chcela skusit vravela ze su krasne vyvinute folikuly ze malo by to tentoraz vyjst.

tinka1003
26. okt 2013

ahojte, dnes je tu oproti minulym dnom akosi mrtvo, asi si uzivate vikendik 🙂. My sme si dnes urobili tu s kockami z konika, ktore maju rovnako stare deticky oslavu druhych narodenim, prenajali sme si materske centrum, kazda nieco priniesla, deticky sa pobavili, mamicky a oteckovia pokecali... super bolo 😵. Teraz oddychujem, v noci som zle spala, tak som hotova. Cely den mam taky zvlastny pocit v podbrusku, taku miernu bolest, tak neviem co to toto. A stale ma trapi vytok a mierne palenie - no nic moc prostredie pre vznik tehu 😒.

zuzu1104
26. okt 2013

@senselinka Ahoj zlatko, už som sa upokojila, som si proste povedala, že čo sa má stať sa stane. Ja ani len nešpiním, vôbec nič. Ani pri tom predošlom tehu som vôbec nešpinila, proste dieťa umrelo v maternici. No a čo sa týka tej našej super nemocnice, tak tam by ma hneď nechali a to ja nechcem. Chcem byť doma aj keď sa bojím, ale aj tak budem bábätku veriť, že je v poriadku. ďakujem ti Zuzanka, že ma takto podporuješ si zlatíčko.
Vidím, že aj ty si na tom rovnako ako ja, že sa veľmi bojíš rovnako ako ja. Ale bohužiaľ nemôžme robiť nič iné, len čakať. Tebe sa ten UTZ už blíži. Pevne verím, že mi napíšeš, že je zlatíčko v poriadku a pekne si bubka v brušku. 🙂
No ja tých príznakov už nemám až tak veľa, len ma pobolievajú kríže a sem-tam v podbrušku a hlavne ma prsia brutálne bolia, už pár dní ma trápi aj únava a dnes mi bolo od rána až do nejakej jednej zle od žalúdka, som ho mala ako na vode. Ani raňajky som normálne nedojedla, lebo ma z nich napínalo. Už ma prešla tá žravosť, teraz mi nič nechutí a fakt cez deň toho veľa nezjem.
My sme dnes boli v Košiciach na oslave jedného rôčika manželovho synovca, tak som bola na tej oslave totálne otrávaná, lebo tá cesta ma úplne zabila, bolo mi fakt počas celej cesty zle, bola som bledá ako stena :(
Ty si šla k rodičom?

zuzu1104
26. okt 2013

@monika541@inngrid@zuzik_24 Ahojte zlatíčka, od včera som tu nebola, lebo som včera skoro zaľahla a dnes sme boli v Košiciach na oslave jedného rôčika manželovho synovca, takže akosi som nemala priestor sa vám ozvať. Ešte raz vám ďakujem za včerajšiu podporu, veľmi ste mi pomohli a dnes sa už cítim lepšie🙂
Dúfam, že vy už pekne snažilkujete, tak vám prajem pekný plodný víkendík. 🙂

zuzu1104
26. okt 2013

@tinka1003 Ahoj Tinka, takže ste mali takýto krásny dník? To je super, že sa z koníka s mamičkami stretávaš. 🙂
Počuj moja, to budú asi kvasinky, skús ich preliečiť, lebo ani sex nebude moc pohodlný, keď ich máš, bude ťa to bolieť. Mne vždy pomohla tá jednodňová čipka Canesten a vonkajšok som si potierala masťou Clotrimazolum, čo mi predpísal lekár. Ale určite to prelieč ešte pred snažením sa. A ešte, musím teda poklopať, že od kedy užívam C-čko z DM-ky-poradili mi ho tu dievčence zo septembroviek, každý deň kávovú lyžičku, niekedy aj dve, tak kvasinky nemávam. A to som ich mala dosť často.

zuzu1104
26. okt 2013

@hatapkagb Ale moja, čo to hovoríš. Žena je ako stvorená na úlohu matky a určite by si zvládla aj dvojičky, nič sa neboj, všetko bude dobré. Ak budú dvojičky, tak budú to takí zlatušíkovia, že ani nebudeš vedieť, že ich máš. 🙂 Netráp sa tým dopredu a hlavne mysli pozitívne. Dôležité je, aby boli detičky zdravé, no nie? A nikde nie je napísané, že to naozaj budú dvojičky.

inngrid
26. okt 2013

@hatapkagb ja byt na tvojom mieste by som do toho išla ale kazdopádne je to rozhodnutie na Teba a tvojom partnerovi určite na Vás oboch a neboj nik ta tu neodsúdi akokolvek sa rozhodneš 🙂

inngrid
26. okt 2013

dnes som rano vstala celá taka nervozna asi z tych poslednych dni a mm mi hovori ze ma treba posexovat lebo som nervozna premyšlam či nebudem nervozna cely buduci tyzden ked uz nam začinajú tie plodné dni ze ano 🙂
som ja ale mrška 🙂 ale čo by som pre fazulku neurobila 🙂
ja sa Vlastne pre nu obetujem a zahram sa na nervoznu kokos zo mna bude aká mamina 🙂 he

zuzu1104
26. okt 2013

@luckalucka83 ďakujem Lucka moja, že ma povzbudzuješ 🙂 si zlata

tinka1003
26. okt 2013

@zuzu1104 tesim sa, ze si kludnejsia, nic ine ti neostava, len verit, ze vsetko bude ok a fazuliatko sa bude krasne vyvijat. A TO AJ BUDE! Onedlho sa tu budes rozplyvat nad tym, ake krasne silne srdiecko si na utz videla 😉
Isto to budem musiet preliecit, akoze nie to nic strasne, ale sex mi veru nie je prijemny, reps. uz dva dni sa mu vyhybam 😒. Nechcem si tam ale teraz nic davat, keby nahodou sa podarilo pocat, aby som tomu nejako neublizila.
@hatapkagb urcite ta nikto nebude odsudzovat, je pochopitelne, ze sa bojis mat dvojicky. Rozhodnutie je cisto na tebe.

zuzu1104
26. okt 2013

@tinka1003 Joooooj, taká by som bola šťastná, keby som videla fazuliatko so srdiečkom, tak veľmi chcem tomu veriť.
Tak počkaj do menzesu ak nedorazí, tak budeš musieť vydržať do 4 mesiaca a ak dorazí, v čo pevne verím, že nie, tak to prelieč aj keď príznaky odoznejú do vtedy, ale kvasinky len tak nezmiznú

hatapkagb
26. okt 2013

Baby dakujem vam velmi pekne.Nech je ako je,a nech bude ako bude no nie?tesim sa uz teraz snad to vyjde uvidime,urcite dam vediet.pekny vecer a krasnu nedelu 😉

12mimi12
27. okt 2013

@inngrid
@monika541 dievcata hned som sem bezala.....vcera mi nedosla mrcha....meska 🙂 nechcem si robit zbytocne nadeje ale aj tak stale na to myslim 😉 takze dnes este pockam a zajtra idem robit testik....brucho mam ale nenormalne natlakovane....takze dufam ze nebude sklamanie, ze nedojde a test predsa zasa bude len jedna ciarka.... 😖

monika541
27. okt 2013

@12mimi12 ja chcem od teba vidieť 2//, pejne sa s bruškom porozprávaj a teším sa na zajtrajší výsledok🙂! Tfuj tfuj držím palce🙂.