Snažilky september 2013
Baby rada by som s vami začala skupinku, kde by sme jedna, druhu podporovali a pomáhali si, vymienali rady a skusenosti....
@esperanzita hlavičku hore, skús partnerovi kúpiť vit. E, zinok a selén a nech to berie každý deň. Malo by to pomôcť na pohyblivosť a počet spermií. Budem držať palce, aby bolo všetko ok 🙂
@zuzu1104 Zuzu, tým že je šprotovec dostáva do seba vitáminov denne až, až. Každý deň má príjem všetkých vitamíno, minerálov a aj tak ☹
baby, našla som doma ešte 3 ovulačné testy a jedno balenie takého lubrikačného gélu, ktorý vraj podporuje uchytenie spermií.... darujem ich za poštovné, ak niektorá chcete, napíšte mi do IP....
@zuzu1104 naša pediatrička mi povedala, že nevie, čo to je, že si to mám odkonzultovať s gastroenterologičkou. možno bola aj urazená, lebo v sept.keď bola anik prechladnutá som jej hovorila, že sa mi na bruško sťažuje (vyše dvoch mes.) a k tomu aj to nechutenstvo... dr.povedala, že to keď je dieťa choré, tak okolo pupka má zdurené uzlinky a tie mu tlačia na črievka a preto sa malá sťažuje. mne to nedalo, sa mi to nepáčilo, tak som kontaktovala kamošku pediatričku, tá svoju kamošku gastro... a šli sme na odber podľa jej pokynov som dala robiť vyšetrenia. tak uvidím, hádam to nebude nič strašné, lebo sú to hrozné stresy, čo človeku nepridajú na pohode pri snažen 😝
@esperanzita a neberie nejaké anaboliká, alebo také niečo? vraj to spermie nemajú rady...
@esperanzita a nič vám na to neodporučili?
@zuzu1104 Pána Boha už zo mňa musia uši bolieť, čo sa toľko modlím, aby bola tá naša tanečnica zdravá a žravá🙂. tak aj sama podľa toho, aký je rozdiel v hodnotách uvidím, či je to vážne. len jednu vec nedokážem pochopiť, prečo si naša pediatrička nedá tú námahu, aby sama zavolala, že už sú výsledky a aké sú. predošlá mi to zavolala a odkonzultovali sme to a prišla som si len po recept na železo. neviem, asi mám priveľké očakávania 😖
@monika541 tak skús zmeniť pediatričku, neuvažovala si aj to takejto možnosti? Keď sa tak k ničomu nemá. Veď predsa ide o zdravie tvojho dieťaťa..
Verím ti, že s Bohom vyjednávaš a prosíš, aj ja a často. Aj niekoľko krát za deň. Verím tomu že naše prosby budú tam hore vyslyšané 🙂
@inngrid dakujem vazim si vas ze viete nakopnut na ten spravny smer ☹ dakujem . Ozvem sa 8.11. Mam ist na vysetrenie tak drzte prsty som ochotna ist aj na geneticke vysetrenia alebo co bude treba . dam vam info drzte prsty prosim :( beriem bez prestavky vitaminy femibion 1 aj kys.lystovu a napriek tomu sa to stalo este stale tomu nechapem preco
@lenka07 Lenka, takže sa ti to už stalo 2x? Ak áno, tak určite od svojho gynekológa požaduj papier na genetiku, hematológiu, imunológiu a endokrinológiu. Budem na teba silno myslieť a držať palce.
Ja som v júni potratila a teraz som opäť tehotná a veľmi sa bojím, aby to opäť nedopadlo rovnako, ale snažím sa myslieť pozitívne.
Ty sa tiež snaž si aj z toho zlého zobrať niečo dobré a prekonať to, lebo nové bábätko príde len do veselého bruška, na to pamätaj 🙂
@monika541 ale nie si vôbec náročná, len chceš to najlepšie pre svoje dieťatko 🙂
No momentálne sme v jeho izbičke, ja hačkujem hračku a on pri mne hopa a počúva rozprávočky a popri tom sa hrá s autíčkami. On sa vie veľmi pekne a dlho sám hrať, sa mi páči ako si pri tom rozpráva, milujem to 🙂. Ale keď počúva rozprávočky, tak ani nemukne, hrá sa potichúčky. Zlatý je, milujem ho najviac na svete 🙂, teda spolu aj s mimčom v brušku a s manželom 🙂
Práve počúvame: Ako dedko ťahal repku 🙂
A vy čo robíte?
@zuzu1104 Zuzinka, prosím ťa, mám takú osobnú otázku... keď si bola naposledy tehu, už aj bilo bábätku srdiečko? A ako/kedy si zistila, že si "potratila"? Ak sa ti o tom nechce písať tu, kludne mi to hoď aj do IP.
@senselinka nemám s tým problém Zuzi. Zistili sme to len na UTZ, srdiečko sme vôbec nevideli a vlastne ani bábätko, stále len prázdny vak. Až na histológii zistili, že tam bábätko bolo, ale veľmi malé a už v rozklade. No a hlavne moje HCG sa nezdvojnásobovalo každé dva tri dni, ale až za 7 dní. Takže aj podľa toho.
Vôbec som nekrvácala, mala som normálne bolesť pŕs aj v podbrušku aj kríže boleli. Takže bolo to dosť šokujúce pre mňa. Je to všetko také v tichosti, nezistíš to na nejakých vonkajších prejavoch.
Ale prečo panikáriš moja, ha? Prečo takéto otázky? Tebe sa nič také nestane.
@zuzu1104 nie, neboj, moja, nepanikárim 🙂
Len som sa ťa vždy na to chcela spýtať a nikdy na to neprišla reč, ani nič... pýtam sa len preto, lebo ja keď som bola tehotná, nikdy sme sa k srdiečku "nedopracovali", aj keď som už bola takmer v 9tt, stále nebolo vidno bábätko, ale to som už postupne aj tak začínala špiniť a postupne by som sa zrejme aj sama rozkrvácala, ale tak na SK ťa automaticky pošlú na kyret, nedajú ti ani šancu sa rozhodnúť...
Ale nemám nijakú paniku, neboj, len ma to zaujímalo, či sa bábätko od začiatku vyvíjalo zle, alebo tam bolo a odumrelo (sesternica takto potratila, že všetko bolo v pohode a išla v 12tt na bežnú kontrolu a už nebilo srdiečko).
Ja viem, že ak teraz bude srdiečko, tak už bude všetko vporiadku, lebo nám sa to srdiečko nestihlo rozbúchať nikdy ☹ Vždy ho zrejme zabila nejaká krvná zrazenina alebo zúžená cievka.
A ako sa cítiš? Býva ti stále tak akoby si mala žalúdok na vode? Mne ani nie, ja sa práveže cítim veľmi dobre, akurát by som stále jedla, ale tak to ja som bola žravá vždy 😀 Inak ma stále nič nedostihlo, mám hrozne veľa energie a aj z domu som pracovala od rána do pol šiestej... tak dúfam, že to takto bude celé tehotenstvo 🙂
Akurát ma občas dosť bolia kríže a bedrové kĺby, ale tak ja mám koxartrózu, tak to je aj z toho... S tým to ešte bude postupom času veľmi veselé 😨
Baby niekde som čítala v nejakej mudrej knižke, že keď sa už rozbucha srdiečko, šanca na potrat sa znižuje..takže žiadne zlé myšlienky, srdieckam už bijú srdieckam 😵
@nkem jasné, Diuš, mňa to len zaujímalo práve preto, že viem, že keď už srdiečko bije, zas sa zvyšuje šanca, že všetko bude OK 🙂
@senselinka A vy ste videli aspoň bábätko?
Srdiečko bude a ešte aké silné, určite. Už sa ti naozaj ten UTZ blíži, som z toho ako na ihlách a ty určite tiež.
Teraz mi je celkom fajn, ale doobedu mi bolo strašne zle, potom o dvanástej do pol druhej som spala a polepšilo sa mi, ale celý deň nemám chuť jesť. Zjem teraz možno polovicu ako keď som ešte nebola tehotná. Nič mi nechutí. Ale hrozne mám chuť na štipľavé a na mandarinky 😀
Žienky, ale ten môj malý asi fakt bude ničo vidieť, lebo pred tehu mi tvrdil, že o chvíľku príde bábätko do bruška, keď už som bola tehotná, tak povedal, že bábätko je už brušku a tvrdí mi to aj doteraz, tak ma hádam jeho videnia nesklamú 🙂
ahojte dievčatá 🙂 dnes som trošku smutnučka...som sa dozvedela že moja sesternica čaká babatko...ako nie som smutna preto že cakaju mimi ale preto ze mi stale nic..uz aj ja chcem...ona bude prva v rodine co bude mat mimino, ako co sme sesternice a bratranci...ja som chcela byt prva 😝 je rovnako stara (mladá 😀 ) ako ja...je v 10 tt.... dnes som 8 DC takze cez vikend musime snažiť lebo buduci pondelok by mala byt ovu
@zuzu1104 myslíš predtým, keď som bola tehotná?
Nie, myslím,že bolo vidno len plodový vak a potom histológia potvrdila, že bolo, ale odumrelo, druhý raz dokonca bez prítomnosti plodu... takže preto sa ja neviem dočkať, lebo ak by to už teraz nevyšlo, tak my sme asi nadobro skončili....
@senselinka ale bude dobre Zuzi, uvidíš, tabletky a aj fraxík pomôžu a bábätko bude v poriadku.

@hatapkagb a vy sa nechystáte tu na SK tento rok?