Snažilky september 2013
Baby rada by som s vami začala skupinku, kde by sme jedna, druhu podporovali a pomáhali si, vymienali rady a skusenosti....
@zuzu1104 no mala by som byť v piatom mesiaci, neviem pri malej som mala dost malé brucho, ale teraz mi mama pri poslednej návšteve povedala, že z boku to už pomaly bude vidieť..lekárka hovorila, ze som tehu 1 september podľa veľkosti plodu, ale tak uvidím, čo mi povedia za týždeň..
@inngrid zavola Ingridka, ja by som na Tvojom mieste išla na kontrolu... Ako som Ti písala včera, u Teba je na mieste takéto vyšetrenie, pretože sa pokúšate v určitom stanovenom čase, Tvoj zdravotný stav a tak, takže zavolaj a ak bude mať aj dnes voľný termín, tak tam chod, ok? 🙂
@inngrid a vy sa ako dlho snazite?
vies co moja,ja si bazalku nemeriam...s tym som mala zacat asi skor,aby som spoznala cyklus plus keby som to robila,moj muz by ma vysmial....on si z takych veci robi srandu,na com sme sa uz neraz pohadali....by som potom pocuvala len dristy ze nesmiem na to tak tlacit a nechat tomu volny priebeh a nepozorovat sa a blablabla..ovu testy som robila potajme...ved ja ked som si kupila kyselinu listovu a zacala to brat on pozera ze na co to je?som mu vysvetlila tak sa zo mna zacal smiat,ze ci to neprehanam,ved este nie som tehotna...on nevie pochopit asi,ze to je aj prevencia a priprava na pripadne tehotenstvo.....takze nemeriam,len by som bola v strese z toho a zatim sa snazime v podstate prvy mesiac takze to zatial neriesim....
@zuzu1104 Zuzanka, ľahko sa to píše, ťažko realizuje, ale skús zostať kľudná, si unavená, nevyspatá, možno je to reakcia na únavu, alebo to špinenie je ešte zostatok z uhniezďovania (hnedé špinenie je stará krv)...
Daj si dobrý čajík, zahraj sa so Samkom, pohladkaj bruško, pošli fazuľke božtek a poobede pôjdeš na vyšetrenie, neboj, budete s fazuľkou v poriadku. 🙂
@meranti my sa snazíme od septembra, takze v podstate o chvílu 3 mesiac bude, ja som po vysadení hak peto som sa rozhodla tento mesiac merat a aj preto, ze so min. mesiac mala podla ovu testov slabu ovuláciu takze tak
mm neriešim ani ja tieto veci neboj nič I ked vie ze to robím je ticho a snazim sa s tym nedrázdit lebo ani on by to nechapam asi si myslim uz ma dost ked mu poviem ze idu mi moje dni 🙂 tak uz to ani nehvoorím snazim sa 🙂
Dobré ránko, dievčatá, no vy ste aké šikovné, len prídem do "roboty" a už mám čo čítať 😀
@zuzu1104 Zuzik, žiadna panika, špinenie je stará krv, možno ti praskla nejaká cievka a teraz sa to vylučuje... pokoj, čerstvá krv by bol prúser, toto je nič. A aj mňa teraz bolia kríže intenzívnejšie, o kĺboch ani nehovorím, ale to môže byť aj zmenou počasia, keď je škaredo, cítim to oveľa viac. Inak sa cítim v pohode, celú noc sa mi snívalo o ultrazvuku a to tam idem až zajtra, čo sa mi bude snívať dnes, to ozaj neviem 😀 😀 😀 Zle mi stále nie je, jem všetko, dokonca večer som taká pažravá, že sa neviem dojesť... No, príznaky tehotenstva nič neznamenajú, takže musím len vydržať do zajtra a potom sa z toho snáď začnem aj tešiť 🙂
@meranti nooo, ja som si tiež vypočula, že "aby som na to išla menej vedecky"... ma vtedy tak nazlostil, že aj ja si robím ovu testy sama, bez jeho vedomia...
hlavne, že minule keď sme mali doma návštevu, tak som si dala pohár vínka a on, že by som nemala, veď čo ak sa zadarilo... hlavne, že to bolo počas MS, tehu som určite nebola, no ale veď chlapi to vedia najlepšie, že? 😠 😠 😠
@zuzik_24 no,si myslia,ze jak nam pomahaju tymi recami,ze vsetko je v pohodee a treba byt nad vecou, ale neuvedomuju si,ze nas tym len viac zlostia 😀....mne vcera vravi muz ze podla mna si v tom lebo sa ti zvacsilo brusko 😀 😀 😀 ja pozeram nanho...ano laska,mas pravdu,za dva tyzdne normalne zene z tehotenstva zacne rast uz brusko 😀...cize v podstate mi povedal,ze som pribrala (ale v podstate ma pravdu,lebo som zduta z bliziacej sa mrchy ☹ )
Kočky, ďakujem, nakoniec som o desiatej objednaná k lekárovi, takže za chvíľu fičíme do Popradu, vezie ma sestra. Vďaka Bohu za to, že prišla včera.
Ale v noci sa mi snívalo o kope krvi, tak dúfam, sa mi ten hnusný sen nevyplní. Myslite na mňa
@monika541 Moni, môj muž bol v tomto naozaj skvelý, ale je pravda, že aby šiel na spermiogram, "musela" som 3x potratiť... ale zas my sme s otehotnením nikdy problém nemali, keď sme sa rozhodli, vždy to šlo na prvý šup...
Keď som ale bola v nemocnici po treťom potrate, robili mi laparoskopiu a aj kyretáž naraz, prišiel za mnou a povedal mi, že bol u urológa... že sa o mňa veľmi bál a že nechce, aby som viac trpela a aby sa uistil, že je všetko vporiadku, sám od seba sa tam vybral... baby, skoro som odpadla. Strašne si ho za to vážim, chlapské ego je niečo príšerné, ale toto bolo gesto jak hovado... urológ mu vtedy povedal, že keď vieme otehotnieť, nemusí ísť na spermio a že všetko má vporiadku. Neskôr na ten spermiogram aj tak musel ísť, keď sme plánovali umelé, ale tiež tam šiel bez mihnutia oka.
A ešte vám musím povedať príhodu, ktorá sa mi v nemocnici stala s mojím mm, doteraz sa na tom strašne smejeme, on je taký trulko môj 😀 😀 😀
Keď som bola druhý deň po operácii a už mi vytiahli aj cievku a mohla som chodiť, vyšla som za ním na chodbu a keďže tam bola zima, mala som vo vrecku župana ponožky, ale som sa nevládala zohnúť, aby som si ich obliekla. On tie ponožky, samozrejme, nevidel. Tak mu hovorím, prosím ťa, daj mi ponožky, je mi zima. Tak sa zohol a začal si dávať dole tie svoje, aby mi ich obliekol 😀 😀 😀 😀 Baby, ja som sa tak začala smiať, že som mu ani nevládala povedať, že mám vo vrecku svoje, len som mu ich podala a smiala som sa, až mi slzy tiekli... Som sa bála, že sa mi aj stehy potrhajú. Ešte teraz sa na tom rehocem, keď si to predstavím. Musím mu to ísť povedať, na čo som si spomenula 😀
@zuzu1104 neboj sa, my tu teraz dame siky dokopy ako riadn čarodejnice, nech ste ok. Ale mne v nemocke pri anik povedali, že hnedá krv nie je pre tehotenstvo nebezpečná, nevie sa, prečo sa todeje. Spýtaj sa dr na dufaston, ten sa berie na udržanie tehu do14 týždňa. Mala som aj ascorutin ale na ten je kontraindikácia tehotenstvo, tak moj dr mi ho zrušil. Brala som len v nemocnici. Posielam silu babatku, nech sa drží v brušku o 106!

Kočky, ja som si práve na papieri našla hnedé špinenie, bojím sa veľmi. Hneď som volala lekárovi, tak povedal, že mám poobede prísť, že ma vyšetrí :(, ja sa bojím