icon

Snažilky september 2013

tinky09
1. aug 2013

Baby rada by som s vami začala skupinku, kde by sme jedna, druhu podporovali a pomáhali si, vymienali rady a skusenosti....

danielka20101989dadus
19. sep 2013

Baby,prosím o radu...
Treti deň beriem clostylbegyt a mám pocit,že ma roztrhne,mám hrozne kŕče,hlavne rano.,je to ok,?mala niektora z váš tiež taky problém? Pijem cajik z alchemilky,ale bolesti nie a nie prestať. ☹

lilinka004
19. sep 2013

@wildroses ok dobre vediet ;) ja ten hlien poznam teraz sme prisli z dovolenky a mala som ho tam spozorovala som to tak hadam dobre. No sak uvidime. Lebo ja ked som sa pytala kamosky povedala len ze si mam odrarat 15 den od prveho dna menstruacie a ze vtedy mam plodne dni. Ale ked som bola u doktorky a robila mi prehliadku tak som mala plodne dni 11DC tak som bola stoho troska mimo..

wildroses
19. sep 2013

@lilinka004 vo vseobecnosti plati ze 14DC az 18 DC su plodne dni, ale u kazdej z nas je to indi vindi, tak teraz uz len cakat 🙂 ja som zmatena z toho ze hlien som mala dva krat tento cyklus a este nikdy sa mi to pred tam nestalo tak neviem co to znamena 😨

lilinka004
19. sep 2013

@wildroses mozno to je aj psychickeho razu ... bohvie no sak uvidime co bude. Teraz rozmyslam ci som niekedy nieco taketo stalo ale nepamatam sa...

inngrid
19. sep 2013

@wildroses vies čo ja si myslim ze ani nie ale stale ma od ovulky boli v podbrušku ako keby som mala menses dostať ale to je tak všetko inak nič nemam ani hlien ani prsia ani kríze nič 🙂 ale ta bolest môže byt spôsobená ze sa mi dávaj menšt. cyklus dokopy kedze som vysadila pred 2 mesiaci hak - perto si myslim e toto nebude tehu príznak vies 🙂

inngrid
19. sep 2013

@wildroses
@lilinka004 wildroses ako to ze máš ovu prebieha - pišu, ze ked sa otestuješ do 24-48 hod. prizavajú ze mozu byt take, ktoré to majú v ted den preto doporučuju sexovat hned v den kedy sa ti zvýraznia 2 prúzky 🙂

inngrid
19. sep 2013

@danielka20101989dadus fúúúú tak to ti ja neporadím ale snád to enbude nič vázne :(

wildroses
19. sep 2013

@inngrid ano ale ovulacia je to ked ti praskne folikul a uvolni sa vajicko a to zachyti ovu test, lenze plodne dni sa v podstate zacinaju dva dni pred ovu aby mali spermie cas dostat sa do vajickovodu, kde dochadza k oplodneniu. vajicko ktore sa uvolni z folikulu zije len 12 - 24 hod ale spermie preziju aj 48 az 72 hod preto je lepsie znazilkovat uz pred ovu

inngrid
19. sep 2013

@wildroses no neviem prečítaj si toto - ovu test je práveze lepší ako meranie lebo meranie ti uz zaznačí ze si mala ovuláciu - ovu test ta upozorní 1-2 vopred
Niekoľko dní pred ovuláciou začne hypofýza (podvesok mozgový) tento hormón produkovať vo zvýšenej miere. LH hormón pôsobí ako spúšťací mechanizmus na prasknutie zrelého folikulu vo vaječníku. Z prasknutého folikulu sa uvoľní vajíčko, ktoré sa presunie z vaječníka do vajcovodu, kde čaká na oplodnenie.

K nárastu hladiny LH hormónu v krvi a následne v moči dochádza postupne a 24-48 hodín pred ovuláciou dosiahne hladina LH hormónu svoj vrchol. Práve táto výrazne zvýšená hladina LH hormónu spustí ovuláciu, t.j. proces uvoľnenia vajíčka z vaječníka.
Ak je teda ovulačný test pozitívny (spravidla sa na ňom objavia dve rovnako zreteľné farebné čiarky), dôjde k ovulácii v rozmedzí 24-48 hodín po uskutočnení testu. Takto zároveň určíte najplodnejšie dni svojho cyklu – sú to práve dva nasledujúce dni po uskutočnení testu, ktoré sú najvhodnejším obdobím pre pohlavný styk, ak si želáte otehotnieť.

Ovulačný test Vám pomôže maximalizovať Vaše šance na otehotnenie, pretože práve načasovanie pohlavného styku je najdôležitejším faktorom, ak sa snažíte otehotnieť.

inngrid
19. sep 2013

@wildroses Pokiaľ chcete otehotnieť a výsledkom Vášho testovania je pozitívny ovulačný test, je vhodné mať pohlavný styk s Vaším partnerom už v deň pozitívneho testu a nasledujúce 3 dni. Odporúča sa mať pohlavný styk každý druhý deň.

a viem poznam ludí čo majú pozitívne veci s ovu testami mne tiez sa to overilo ukazal 2 paličky a o den prišiel hlien 🙂

wildroses
19. sep 2013

@inngrid to znie logicky 🙂 a teraz neviem ci som si to nepomylila prave s tym meranim bazalky, vedela som ze jeden sposob ukazuje ovu ked uz prave prebieha a nie este pred, ale rada sa poucim 🙂

inngrid
19. sep 2013

@wildroses v pohode to je práve ten rozdiel, že pri ovu teste sa ti v moči zobrazuje ten LH hormén a na základe neho vies ze sa ti spustí ovulácia - kdež to ked si meriaš - rano teplotu vies podla zvýšenia ze aha dnes mám ovuláciu ale plodné dni máš aj pred aj po - pri ovu teste je podla mna vačšia sanca lebo sexijuješ aj hned po spustení LH hormone - ja som to mala tento mesiac ukázkové čo sa týkalo dní - paliečiek a všetkého uvidíme ako to bude další mesiac 🙂
ale aj ja sa rada poradím ja som si zase myslela ze hned po ovulke zistim či som tehu a to ze az za 10-12 dni by sa mi zobrazilo tak som sa rozhodla, ze sa budem testovat az mrska nepríde radšej 🙂

danielka20101989dadus
19. sep 2013

@inngrid
Dufam,že nie.Aj tak ďakujem😉

wildroses
19. sep 2013

ano ano, pekne si to vysvetlila 🙂 , presne som si to pomylila s tym meranim teploty. tak neviem, mozno aj ja skusim buduci mesiac tie testy alebo sa objednam na folikulometriu, este uvidim bo polovicku budem mat na dva mesiace na tyzdnovkach, takze vtedy tomu velku sancu nedavam. tak ty mas velku sancu ze sa zadarilo ked si mala ukazkovu ovulku, tak este par dni vydrzat a budeme vediet co a ako 🙂

inngrid
19. sep 2013

@danielka20101989dadus drz sa keby čosi prídi sa vyzalovať 🙂

@wildroses a kolko sa snazite ked chceš ist na folikulometriu - ked som mala hned po vysadení HAK tak o 2 tyzdnes om išla na gyndu na kontrolu aby mi urobila stery pre istotu či je všetk ook - a gynekologička mi hovorí, že mam ukazkovu ovuláciu a to uz som nebrala antinu len vies sme nato dvaja ja môžem byt ukazková a akurát spermia može byt zatulaná alebo neviem čo uvidím ved sme mali teraz 1x snahu cez ovulku tak tak jasné, ze by som bola rada ale brala by som to skôr tak, že aj motyka vystretlila ale do vianoc by to bolo super my smm budeme mat v oktorbri vyročie svadby tak by to bol ten najkrajší darček ale nebudem stresovat ak nebude 🙂 stes je náš nepřítel

wildroses
19. sep 2013

@inngrid vies co my sme sa snazili vyse roka, potom som sla na laparoskopiu a tento mesiac sme skusali prvy krat od laparo, tak uz som taka spokojna ze uz je len otazka casu kedy sa nam zadari 🙂

inngrid
19. sep 2013

@wildroses a teraz pouč ty mna čo je laparoskopia? 🙂

wildroses
19. sep 2013

@inngrid 🙂 operacia brusnej dutiny bez toho aby si mala velky rez, takze ti cez pupok zavedu kameru a cez dva pol centimetrove rezy zavedu nastroje ktorymi poopravuju co treba, napr zrasty alebo cysty na vajecnikoch, takto sa robia a prefuky vajickovodov

inngrid
19. sep 2013

@wildroses no super tak uz viem, tak teraz ked si v poriadku budeme sa spolu snaziť 🙂 a čo by si chcela? a mm či priatel?

wildroses
19. sep 2013

@inngrid snubenec 🙂 🙂 este mi to znie tak zvlastne, len v sobotu sme sa zasnubili 🙂 ja som vzdy chcela dvojicky, aj nam to "predpovedali", ale budeme stastni prestastni ked sa zadari aj jedno po ruhom 🙂 a ty?

tonjadabik2
19. sep 2013

@vertyeux tak v poslednej dobe to manzelovi tak chuti 🙂 ale aj preto aby bola vecsia pravdepodobnost otehotnenia zvlast ked mam dnes ovulaciu..(podla kalendara) teplotu si meriam kazdy den..a uz mi ide hore dnes 36,7 sledujem aj hlien medzi prstami sa natahuje na gatkach biely sa zda byt.. akoze nedokazu dozriet? nechapem.. ved ked aj viackrat za den tak vecsia pravdepodobnost otehotnenia nie??? ci sa mylim alebo ako to je? ja myslim ze je vecsia sanca.. 😀

vertyeux
19. sep 2013

@tonjadabik2 no ak si spravne pamatam, co som citala, tak ked je vela sexu naraz, tak sa muzovi enstihaju robit take kvalitne spermije, ze sa tvoria len "mladata" ktore nie su take rychle...ale v tomto nie som odbornik, tak neviem presne 🙂 natahovaci hlien je super, tak len sexujte, nech to vyjde 🙂 a este aj zajtra aj pozajtra az kym nebudes citii opat sucho 🙂

inngrid
19. sep 2013

@wildroses a jeje ani sa nepochváliš tak gratulujem je to krásna vec a aj chcete svadbu či nechavate to tak plynúť ukase zivot 🙂 a dvojičky čo babu chalani či pár? ja by som moc chcela babu sestra má a páči sa mi to aj meno mám ale mm by chcel chlapec a z hladiska rozumu aj mne by sa páčil chlapec 🙂 halvne nech je zdravé ale nebudem chciet vediet nech máme prekvapenie to som si istá 🙂

inngrid
19. sep 2013

@tonjadabik2
@vertyeux ano to o tých spermiach som aj ja čítala ze sperima zevraj dozrieva raz za 3 dni ale sampiony raz za 2 dni takze ani as neoplatí kazdý den ja myslim ale tak aj motyka moze vystreliť 🙂

wildroses
19. sep 2013

@inngrid dakujem 🙂 svadbu zatial neriesime, nechavame to plynut, uvidime ako sa to vyvinie, mozno to ovplyvni aj to ked otehotniem 🙂 drahy by chcel dvoch chlapcov, ja skor parik, tak uvidime co nam pan boh nadeli 🙂 tak snad do vianoc sa budeme tesit obidve 😉 inak ja by som sa tiez chcela nechat prekvapit

inngrid
19. sep 2013

@wildroses no dobre dobre bolo by fajne hehe inak ked tak čítam čo tí chlapi furt len tých chlapcov chcú - švagor ked sa mu dcéera narodila neveril ze bude baba - do nemocnice išiel za segrou s tym, ze prvé bolo rozbalil perinku a kukal čo to je neveril chápeš 🙂 a teraz má malinká 5 a miluje ju maximalne a ze by ju ani envymenil jasné 🙂 ale to sklamanie jeho mala som dosť hehe

danielka20101989dadus
19. sep 2013

@inngrid
Jasné,dojdem, sá vystazovat😉na budúci týždeň mám sono,tak som zvedavá čo to tam straší 😝 Ďakujem,si zlatá.

tonjadabik2
19. sep 2013

@wildroses ano ale ovulacia je to ked ti praskne folikul a uvolni sa vajicko a to zachyti ovu test, lenze plodne dni sa v podstate zacinaju dva dni pred ovu aby mali spermie cas dostat sa do vajickovodu, kde dochadza k oplodneniu. vajicko ktore sa uvolni z folikulu zije len 12 - 24 hod ale spermie preziju aj 48 az 72 hod preto je lepsie znazilkovat uz pred ovu.. si pisala.. a presne vtedy dva dni pred ovu sme si dali 4 krat sexik :D a dnes ovu a tiez rovnako 4krat heh :D

wildroses
19. sep 2013

@inngrid jasne, to su proste chlapi, najprv to nedaju najavo a potom su celi namakko z dcereniek 🙂 🙂

wildroses
19. sep 2013

@tonjadabik2 no tak to znie slubne, drzim palceky 🙂