icon

Snažilky september 2013

tinky09
1. aug 2013

Baby rada by som s vami začala skupinku, kde by sme jedna, druhu podporovali a pomáhali si, vymienali rady a skusenosti....

zuzik_24
30. sep 2013

@inngrid ale ale, to akože kde je optimizmus? Určite sa Ti to podarí a šťastie Ti prinesie vytúžené bábo. 🙂

inngrid
30. sep 2013

@zuzu1104
Zuzinka presne tak ako píše senselinka - ja sama som sa trapila zo zapalom obličiek posledných 8-9 mesiacov - stale urolog - nefrolog - gynekolg stale dokola antibiotiká a nič mi nezaberalo az som si začala davit vysoké dávky c-čka presne to čo spomína senselinka - lenze to nemôzeš brat obyčné c-čko to sa berie čiská kyselina askorbová - a sodná lebo vapenatá by ti mohla robit problem v bolestiach obličiek v prípade ze uzívaš mega dávky - ja som si ju objednávala zo zahraničia lebo askorát sodny - na slovnesku ani nekupiš - C-čko z DMky je najčistejší askorbát aky existuje - akonahle som začala uzívat mega dávky tohoto cecka do 3-4 tyzdnov som nemala ziadne zapalové problem a neviem čo je urolog a nefrolog fakt takze presne viem čo ti poíšem a to som brala akoze niekolko anitibotik a pomohli mi probiotika a vysoké dávky C-čka - stale som mala E-coli baktériu ktorá sa zvykne usádzať aj v pošve takze stale vytery u gynekologa naštastie tam to bolo v poriadku takze nezufaj !!!! toto C-čko si určite kup davaj si aj 2-3 odmerky nemesis sa ničho bát ak ti to nezaberie pošlem ti trošku môjho c-čka a do 2-3 tyzodnov to bude fuč

senselinka
30. sep 2013

@zuzu1104 pozri tému tu na MK a pošlem ti do IP jednu brožúru. Mne stačí jedna škatuľka tak na tri týždne, ale ja beriem veľmi veľké dávky 🙂 Cčka sa netreba báť, čo telo nepotrebuje, to vyciká 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/vitamin-c-megaskorbicka-liecba-rady-a-skusenosti/

zuzu1104
30. sep 2013

@zuzik_24 miláčku, ja teraz pozerám, že tá aplikácia sa dá naištalovať aj do počítača, to sa mi viac páči, pretože ja telefón vždy niekde vopchám a neviem kde je. Tak sa s tým idem zabávať.
Ale asi nasjkôr by som mala oholiť nohy, veď idem na prehliadkuuu 🙂
No a čo ti napísať k tomu môjmu gynekológovi, tak asi len toľko, že je úžasný, citlivý, úctivý ku svojim pacientkam, ešte nikdy som ho nevidela zamračeného, vždy je vysmiaty a ešte jedna vec, keď sa moje tehotenstvo nevyvíjalo dobre, tak mi tak jemne naznačil, že to budeme musieť ukočiť a bez môjho vedomia zavolal do nemocnice primárovi, aby sa o mňa, čo najlepšie postarali, podotýkam nedala som mu pred tým a vlastne nikdy žiaden úplatok a ani čokoládu, urobil to z vlastnej vôle. Myslím, že to dosť svedčí o jeho charaktere. Ja som potom vyvaľovala v nemocnici oči, že o čom to primár točí, že kto mu volal, až potom mi to objasnil, som bola úplne v šoku, že aký je skvelý ten môj doktor.

inngrid
30. sep 2013

@zuzik_24 len nech mi uz pride mobil z opravy lebo mam taký mobil ze ma ide slahnúť 🙂
a optimizmus mám ho jasné - ale je tazké trošku tak uplne vnutri srdca verit ze budem mat take stastie ja aj ked som začala chodit s mojim tt partnerom s ktym sme 7 rokov prvé 3 roky som tomu ani neverila ze mam take stastie stale som bola v tom ze on ma opustí az na 4 rok som začala verit ze asi je to len a len moje stastie a nikomu som to ani nehovorila aká som s nim štastná tak som sa bála ze pominie neviem či to vies pochopiť ale proste tak to tam dnu niekde vnutri mam hlava mi jasné dáva optimizmus ale srdce ma trošku brzdí ale to je tým, ze to nie vzdy bolo všetko ok ....... ale hlavne ze mozog tento krát very si myslim srdce je proste opatrné 🙂 čo ti poviem ja a moje druhé ja 🙂 irenu som nechala pre susedu heehe

senselinka
30. sep 2013

@zuzu1104 tak ti to nepošlem, nemám to kam prilepiť 😝

Ale skús sa pozrieť, či ťa to nepustí sem a odtiaľ si to stiahni... neviem, či sa ti to podarí, keďže nie si členom, ale za pokus to stojí 🙂

https://www.facebook.com/groups/440254082662910...

zuzu1104
30. sep 2013

@huncut C-čko beriem na imunitu, keďže ju mám dosť v ťahu a teraz ma pobolieva aj močový mechúr a som čítala, že je dobré aj pri týchto ťažkostiach brať vit.C

inngrid
30. sep 2013

@huncut ja uz čakám velmi dlho, a to som ešte len začala sa snazit po svadbe mi lekári zakazali mat babo bol to pre mna šok az rok so mčakala na dobré vysledky a teraz sa modlim aby sa zadarilo a nezhoršil sam I stav a potom nemusela opat na lieky to by bol zly scenár a ten čo nechceme 🙂 takze musí sa
len srdce sa boji verít ale vies tak ako som ti rano pisala nato tu chodím aby som tu mala kočky čo ma podrzia poplakat si ak to nevyjde postazovat sa aj sa usmait proste zdielat s niekym tieto "zenské" veci 🙂

zuzu1104
30. sep 2013

@senselinka ďakujem veľmi pekne, pošlem ti do správy e-mail, môžeš mi to prosím poslať tam?

inngrid
30. sep 2013

@senselinka aj ja beriem megadávky dávaš si toto C-čko? čisté?

zuzik_24
30. sep 2013

@zuzu1104 super, že sa to dá aj do PC nainštalovať, tak šup na to, teda až po tom holení 😀
Gynekológa Ti môžeme teda všetky závidieť ( v dobrom). Nie každý lekár dnes tak poctivo dodržuje Hippokratovu prísahu a je k ľuďom milý a pomáha im bez toho, aby za to od nich niečo čakal. Mám z toho radosť. 🙂
Inak, keby bolo keby, tiež mala byť zo mňa gynekologička, len osud to zariadil inak. 😀

senselinka
30. sep 2013

@inngrid dávam si do cca 3dcl vody 1 čajovú lyžičku a na špičku sódu bicarbonu, aby to stiahlo kyslosť a pijem to ráno nalačno a druhý pohár večer

zuzu1104
30. sep 2013

@inngrid ďakujem, si poklad 🙂 budem sa držať vašich rád kočky

inngrid
30. sep 2013

@zuzik_24 a čo robíš ?

inngrid
30. sep 2013

@senselinka to je asi kolko gramov? 🙂

zuzik_24
30. sep 2013

@inngrid ja a moje druhé ja... každý ho máme, priznám sa, že aj ja... úplne rozumiem tomu, čo si napísala Ingridka, aj vo mne je vždy aj tá druhá Zuzana, ktorá sa obáva, má strach, bojí sa...
Niekedy sa skrátka človek bojí "priznať" šťastie, aby si to tým priznaním nepokazil... poznám.

senselinka
30. sep 2013

@inngrid fu, to neviem, okolo 3000 mg? Asi tak nejak

zuzik_24
30. sep 2013

@inngrid v IT spoločnosti... od lekárstva to má ďaleko... najskôr som mala byť sestrička, potom lekárka... Ale osud to zariadil tak, že na strednú zdravotnú ma nevzali, aj napriek dobrým známkam (naši nemali dostatok "známostí"), a na výšku som sa nedostala, lebo som ani nemohla... Otec bol dlhodobo chorý a mamina to finančne nezvládala, tak som už počas gympla brigádovala, potom krátka nadstavba (ekonomická) a šup do práce... ☹

inngrid
30. sep 2013

@zuzik_24 🙂🙂

inngrid
30. sep 2013

@zuzik_24 IT spoločnosti sú super 🙂 a čo tam? ja som chcela byt psychologička niekedy 🙂

zuzik_24
30. sep 2013

@inngrid myslíš, že sú super? Ja Ti neviem, pracujem v tomto biznise už skoro 17 rokov a teda už mám toho pokrk... 😀, robím na obchode, niečo ako Sales & Marketing Support
to sme tu pekná partička, jedna skoro gynekologička, jedna skoro psychologička 😀
a čo robíš Ty?

lady36
30. sep 2013

Ahojte baby, v piatok som tu písala, že som mala v júni mimomaternicové tehotenstvo a tento mesiac sme sa začali znova snažiť. Meškal mi menzes 2 dni tak som si urobila test a nemôžem tomu uveriť-sú tam 2 čiarky. Strašne sa teším aj bojím zároveň, či sa to mimo... znovu nezopakuje, lebo asi týždeň v kuse ma bolí brucho. Myslela som že ma bolí preto lebo som mala dostať menzes. Zajtra sa chystám na gyndu, tak mi držte palce... Nechápem že sa nám to podarilo hneď na prvý krát.

vertyeux
30. sep 2013

@tonjadabik2 ani ja som nemala vytoky, ani doteraz nemam, je to individualne, testni sa a uvidis 🙂

inngrid
30. sep 2013

@senselinka 3000 mg = 3g to nie sú mega dávky 🙂

senselinka
30. sep 2013

@inngrid a ty berieš koľko?
Myslela som mega oproti ostatným bežným užívateľom, resp. neužívateľom :p
Možno to je aj viac, netuším, koľko má jedna ČL. A toľko beriem bežne, akonáhle som chorá alebo mám náznak niečoho, zvyšujem dávku, toto je dávka, keď som zdravá 😉

danielka20101989dadus
30. sep 2013

@addrianna00

Jeeeej,tak blahoželám 😵 😵 😵
A nech je všetko ok😉

inngrid
30. sep 2013

@zuzik_24 máš privat správu ale teraz ked tak premýšlam tak mam pocit, ze sa my dve možno aj poznáme 🙂

inngrid
30. sep 2013

@senselinka ja 13-15 g. čize 13 000 - 15 000 mg 🙂 to sú mega dávky podla mna do 5g je normal denná dávka 🙂

inngrid
30. sep 2013

@zuzik_24 a myslim ze it je super - vela chlapov myslim, ze to je lepšie

zuzu1104
30. sep 2013

@zuzik_24 Zuzik, ty si chcela byť gynekologička? To snáď nie, podľa mňa to je to najnechutnejšie povolanie. Teda odhliadnúc od pôrodov detičiek 🙂