icon

Snažilky september 2013

tinky09
1. aug 2013

Baby rada by som s vami začala skupinku, kde by sme jedna, druhu podporovali a pomáhali si, vymienali rady a skusenosti....

tamarka9
4. okt 2013

@vertyeux baby o akej teplote to hovorite? Predpokladam ze vaginalnej, alebo telesnej?

tamarka9
4. okt 2013

@murcia ak to bolo len jednorazove a aj to preslo, tak to bol len nejaky spazmus svalu, alebo take nieco. Mne sa to bezne stava, hlavne ked nechcem aby sa mi kychlo a ono sa mi aj tak 😀

senselinka
4. okt 2013

@murcia môžeš mať cystu na vaječníku, občas to takto bolieva, mňa aj keď sa prudko obrátim v posteli... ale možno to nebolo vôbec nič vážne, len si mala viac napäté bruško, keď sa ti kýchlo a vytvoril sa ti tam tlak a malý kŕč, neboj nič 😉

vertyeux
4. okt 2013

@tonjadabik2 no to by malo byt napisane tusim v kazdom baleni, ze sa to uz nema pozerat po par dnoch, lebo ten vysledok uz nemusi zodpovedat pravde. a ked sa tam zjavi ciarka po par dnoch, nemusi to znamenat, ze si tehotna. ja som to osobne nesledovala, ja som tie testy vyhadzovala do kosa 🙂

zuzik_24
4. okt 2013

@tamarka9 tak tak 🙂

vertyeux
4. okt 2013

@tamarka9 bazalna teplota- je to valstne aj ta vaginalna, ako ty hovoris, meria sa rano hned po rebudeni. ale bazalna sa moze merat aj v ustach, len si tam musim nieco odpocitavat ci pripocitavat. v tej posve je to presnejsie 🙂

zuzik_24
4. okt 2013

@zuzu1104 no ten pracant je veľmi šarmantný, krásneho chlapčeka máš Zuzinka!!!
a tie koláčiky, no čo napísať, krásne, mňam, hneď by som sa do nich pustila 🙂 šikulka si, potom keď budeme mať teda niekedy tú tehu stretávku, tak nám také upečieš??? 😉

zuzik_24
4. okt 2013

@gladriel všetky Ti tu držíme palce!

Inak, krásny dník dievčatá, ste tu toho zase popísali, nebláznite, idem teda čítať, no kedy budem pracovať to neviem 😀

zuzik_24
4. okt 2013

@vertyeux ďakujeme krásne, si zlatá 🙂

zuzik_24
4. okt 2013

@inngrid dobré ránko, aj Ty si prekvapená, čo všetko tu stihli popísať? Šalene to ženy. 😀

tamarka9
4. okt 2013

@vertyeux a ked si tehu, tak je ta teplota vyssia? Alebo aky je rozdiel?

monika541
4. okt 2013

@tamarka9 testy rieš až keď bude meškať, inak sa utrápiš. mne po štyroch dňoch meškania stále ukazovalo nič, až po 15 dňovom meškaní tam zrazu boli dve čiarky. takže uži si krásny víkend, v nedeľu žiadna mrcha nepríde a v utorok na teste bude to, čo chceme všetky vidieť🙂). držím palčeky 🙂

ewik333
4. okt 2013

@vertyeux možno to bude banálna otázka. ale nikdy som si nemerala teplotu v pošve - meria sa normálnym digi teplomerom a to ako hlboku si ho musíš strčiť?

zuzik_24
4. okt 2013

@tonjadabik2 dúfame, že áno, budeme sa veľmi tešiť ak bude druhá / na teste silnejšia. 🙂

murcia
4. okt 2013

@senselinka dakujem za odpoved, len mna to zabolelo aj pri zakaslani, vcera dvakrat.. no a cystu by som teda teraz riesit nechcela, ked riesim tehotenstvo, ach..

vertyeux
4. okt 2013

@tamarka9 ano, presnejsie po ovulacii ti teplta stupne asi o 0,5stupna- u niektorych menej a mala by sa drzat teplota okolo 36,8-36,9 az vyssie. ked si tehu, tak teplota ostava takato vysoka, ak nie si tehu, tak teplota klesne na nejakych 36,7 a menej a to zanmena prichadazjucu mrchu, pocas ktorej sa teplota opat znizi na nejakch 36,3-36,4 a tam sa opat drzi az do ovulky. teplotu ale musis merat vzdy rano skor nez vstavnes z postele, mala by si mat aspon priblizne rovnako dlhy spanok a vstavat v rovnaku hodinu. ked nahodou vstavas o hodinu skor oproti normalu a zmerias si teplotu o hodku skor, tak si pripocitaj 0,1 sstupna a naopak, ked vstanes neskor, tak si zase odpocitas 🙂
@ewik333 moze sa aj ortutovym aj digitalnym, neviem ako hlboko, to nie je presne definovane. ja ho tam vzdy strkam po zaciatok tej hrubej casti, zmeriam a zapisem 🙂 teda tak sa to robieva, ja to uz nerobim. ale kao som pisala vyssie, merat vzdy v rovnaky cas alebo potom pripocitavat/odpocitavat teplotu 🙂

vertyeux
4. okt 2013

@ewik333 predavaju sa aj teploemry na meranie bazalnej teploty, tie su na dve desatinne miesta, daju sa kupit bud v zdravotnickych potrebach alebo na nete. ked som ja zhanala, tak ich nemali v normalnej lekarni. ale da sa to merat aj jednomiestnym 🙂

tamarka9
4. okt 2013

@vertyeux dakujem velmi presne si mi to opisala, presne takto som to potrebovala vysvetlit 🙂

zuzu1104
4. okt 2013

@danielka20101989dadus svokry proste netreba riešiť, iba zbytočne si my tým robíme nervy
verím tomu, že sa to tento cyklus podarí, ale moja únava nemá momentálne nič spoločné s tehotenstvom, ešte nemám byť z čoho tehotná 🙂
tak si držme palce všetky, aby sa to skoro podarilo, veď všetky po tom veľmi túžime

gladriel
4. okt 2013

@zuzik_24 dik dnes som sa trosku vystrasila ale neber to do uvahy nemeram si bazalnu dnes som skusila a 36.9stupna ale priatel stale urcite si 😀

zuzu1104
4. okt 2013

@ewik333 aké máš dlhé cykly?
A nezúfaj, všetkým nám tu z tých našich vysnívaných detičiek zašibkáva 🙂 takže nie si v tom sama

vertyeux
4. okt 2013

@tamarka9 som rada 🙂

monika541
4. okt 2013

čaute baby🙂). tak som pekne dorazila do Žiliny. Som ani spať nemohla, čo som sa tak tešila🙂). Neviem, čo sa už so mnou deje, či je to tým, že o týždeň (ne)mám dostať ms, alebo krásnou jesennou prírodou, skrátka celá rozcitlivená, normálne ma tá ranná krása prírody rozplakávala, že som na cestu skoro nevidela. Tak, že by predsa nám to vyšlo a už pracujú hormóny? 🙂 🙂

ewik333
4. okt 2013

@zuzu1104 no u mňa je to také zložité, cykli nemám vždy rovnako dlhé, to je na tom to čo ma hnevá. raz je to 28 potom 26 posledný som mala až 33 dní. Asi budem musieť začať s tým meraním teploty. Skúsim a uvidíme. Inak našla som tu na koníku zaujímavý odkaz na samovyšetrovanie krčka maternice, to ma tiež celkom zaujalo, asi vyskúšam aj to keď mi mrcha odíde :D

tonjadabik2
4. okt 2013

@zuzik_24 snad bude..testnem asi v sobotu alebo v nedelu alebo v pondelok rano.. snad uz daco vybehne.. sedim na gauci a zrazu daco tecie vela zo mna som sa zlakla a kuknem a ze biele vytoky.. 🙂

ewik333
4. okt 2013

@vertyeux aha no dobre tak ja to teda vyskúšam... inak všimla som si tu aj diagramy na to... Baby viete mi poslať link na takéto niečo aby som si to mohla niekde značiť alebo kde mi samo vyráta plodné dni?

ewik333
4. okt 2013

@vertyeux dík skúsim normálnym a keď nepôjde takto pozháňam špeciálny

vertyeux
4. okt 2013

@ewik333 ja poznam tento www.fertilityfriend.com a taksito www.ovufriend.com 🙂

tonjadabik2
4. okt 2013

@vertyeux ved ja to tiez vyhadzujem.. len teraz som si ho nechala.. ale sak mam este odlozene nakupene testy.. 😀

senselinka
4. okt 2013