icon

Snažilky september 2013

tinky09
1. aug 2013

Baby rada by som s vami začala skupinku, kde by sme jedna, druhu podporovali a pomáhali si, vymienali rady a skusenosti....

lenuska1990
30. aug 2013

@inngrid no ja som si ho objednala z lekarne za 18,44 ale na nete som ho nasla za 14 ecok tak si ho nabuduce objednam z netu

janiinka2
31. aug 2013

Ahojte dievcata.Pridavam sa este k Vam,ved september je len pred nami 😉 Ako tak citam,je zbytocne nieco odkladat,aj tak to pride,ako ma.Ja som mala teraz trosku problem s dychacimi cestami a do utorka 3.9. budem brat este antibiotika,v tom case by som mala dostat mrsku.Vychadza to,ze v plodnych dnoch budem zhruba 2 tyzdne bez liekov.Myslite,ze to je ok alebo radsej pockat?Vdaka za nazory.

paloma20
31. aug 2013

@tinky09 ahoj, čítam tu niečo o tom fraxiparíne.... ja užívam anopirin-kvoli hustej krvy, doktorka mi však nakázala v tehu tie injekcie.... nie som zatial tehotná ale pokúšame-mám jej spomenúť že sa snažíme? aby mi dala hned injekcie ?? pretože na hematologii mi povedala že v tehu žiadne lieky-a vôbec nie anopirin-tak neviem ako sa mam zariadiť...môžeš mi trošku poradiť??

maarlie
1. sep 2013

🙂 2 pracovné zmluvy na dobu neurčitú
🙂 hypotéka schválená, zmluva na byt podpísaná...

...tak sme si pred mesiacom povedali, že ideme vyparátiť nehodu 😉
v pondelok prišiel menzes ale potencionálny otecko trvá na tom, že treba urobiť test, že tam isto niečo je! 😀

janiinka2
1. sep 2013

No super podmienky na start,nech sa vam tak dari aj v snazeni a objaveni // 😉

senselinka
1. sep 2013

@paloma20ja som u hematologičky dostala anopyrin povinne!!! Bez neho sa ani nemáme snažiť otehotnieť a hneď po zistení // musím nasadiť fraxiparin, mám za sebou 4 potraty, takže nerozumiem, ako môže hematologička povedať takú somarčrinu, že tehu musí byť bez liekov... Dokonca hematologička mi povedala, že fraxík bude až od cca 7 mesiaca, ale gynekologička navrhla hneď od začiatku, keďže tých potratov už bolo akosi priveľa

zuzu1104
1. sep 2013

Ahojte snažilky, tak včera mi skončila mrcha, dnes mám už len také slabulinké špinenie. Trvala 6 dní tá mrcha mrchavá, ale konečne skončila a tak môžme ísť s mužom konečne na nové snaženie. Dnes asi započneme keksíkovanie. Je síce skoro len 7DC, ale tak snaženiu sa medze nekladú 😀 Mám síce trošku strach, že sa situácia z pred niekoľkých mesiacov zopakuje, ale aj pevne verím, že keď sa bábätko teraz podarí, tak sa už aj udrží.
Vie mi niektorá poradiť, ako sa zbaviť toho hrozného strachu?

11miska07
2. sep 2013

@zuzu1104 Ahoj Zuzi, rada by som Ti poradila, ale sama neviem, tiez ma prepadnu tie myslienky, ci sa podarilo a ci bude vsetko v poriadku. Ach jo. Ja idem akurat v piatok k Dr. nech ma pozrie, ci je vsetko u mna ok a mozeme sa snazit. A tiez mam dnes 7DC. Tak nam ine neostava, ako si držať prsty a mysliet pozitivne (lahsie sa to povie, ako koná)

zuzu1104
2. sep 2013

@11miska07 Ahoj Miška, ďakujem, že si zareagovala. Máš asi pravdu, musíme myslieť pozitívne, že to takto krát vyjde. Chcela by som sa nejako zamestnať, aby som na to nemyslela, ale to sa proste nedá. Vždy sa nájde nejaká časť dňa, kedy na to musím myslieť. A aj sa dosť pozorujem, už mi z toho všetkého preskakuje.
Kedy si potratila? Ak sa smiem spýtať?

11miska07
2. sep 2013

@zuzu1104 Juuj Zuzi, ja nemam takuto zlu skusensot za sebou (nastastie), ja len kvoli veku, ktory ale vnimam len na papieri, inak nie. No podla mna sa vseobecne neda nemysliet na veci suvisiace s otehotnenim, ked vies, ze to chces. A presne, tiez si vzdy najdem priestor behom dňa, kedy rozmyslam.

ciaaa
2. sep 2013

ahojte snazilky.. tak sa pridavam k vam septembrovkam 😀 dnes konecne 1DC po kyrete.. a rozhodli sme sa, ze to skusime hned po prvej mrche 🙂
tak nam vsetkym drzim palce, nech nam to vyjde 🙂

senselinka
2. sep 2013

@zuzu1104 Zuzi, so strachom sa nedá robiť nič, len sa hrozne hrozne snažiť, aby si človek nepripúšťal negatívne myšlienky, predstavovať si bábätko v brušku, premýšľať nad tým, aké bude, ako bude vyzerať jeho izbička a úplne spokojne hľadať na nete vecičky, kočíky, proste to, čo preň ešte budeš potrebovať... Ja som potratila 4x a každý ďalší raz bol horší a horší stres, raz to bolo lepšie, inokedy som sa tešila a hovorila si, že sa to už nemôže stať... stalo sa a keď otehotniem opäť, strach bude nenormálny. Ale túžba väčšia a na tú sa musíme zamerať 🙂

janiinka2
3. sep 2013

Ahojte snazilky.Presne ako vsetky vravite,tazko nejak radit ako sa zbavit strachu az na vieru,ze sa t!o podari.Po mnohych precitanych pribehoch tu na modrom koniku treba ozaj verit,ze sa to podari.Ved kolke uz aj lekari odpisali ako pripady,ktorym sa to nepodari a napriek tomu maju babo.Strach ale asi ide ruka v ruke s d!nom,ked sa clovek rozhodol nedavat si pozor a snazit sa o potomka.Pri prvom raze,ked sme pripustili tuto myslienku,som sa bala aj cistiacich prostriedkov,nech to neohrozi potencialne dieta v brusku.Ale to bol aj naivn!y pocit,ze sa to hned pri prvom raze podarilo 😉 ....treba ale dufat,verit a niekedy asi aj brat s rezervou doktorov.Ja od zajtra,resp. pozajtra nabieham na Inofolic tak dufam,ze pomoze.Drzim vam vsetkym palce a pohodu!

maia2808
3. sep 2013

ahojte snazilky, aj ja sa k vam pridavam ak ma prijmete medzi seba 😀
mam za sebou 2 potraty a nasledne odstranenie prepazky z maternice co bola pravdepodobna pricina potratov...od maja sa konecne zase snazilkujeme a dufam, ze nam to coskoro vyjde! drzim nam vsetkym moc moc palceky 😉

zuzu1104
3. sep 2013

@11miska07 to je dobré, že si takú strašnú vec nezažila, je to strašný pocit.
Ako dlho sa snažíte?

zuzu1104
3. sep 2013

@senselinka presne tak, túžba prevyšuje strach. Si silná žena, že si toho toľko zvládla, dôležité však je, že už zistili, čo bolo príčinou tých potratov. Budem držať palce, aby sa to už nikdy nestalo.
My sme sa už začali snažiť, snažím sa byť pokojná, aby to vyšlo. Celé dni sa zamestnávam, aby som na to nemyslela. Trošku mám s tým teraz problém, pretože môj syn teraz nastúpil do škôlky a cítim sa dosť osamelá a premýšľam nad hlúposťami.

gladriel
3. sep 2013

Ahojky holky tak dnes som bola u lekarky menila som ju tak mi robila vstupnu prehliadku a samo aj sono.zial este nebolo nic vidno ale vraj ovulka prebehla.ze mam pockat.fu som nedockava uz kedze sa divne citim uz par dni.sice take tipicke priznaky nemam.iba nafuknute brucho(to moze byt aj zjedla),unava dost silan (zial unavu sice mensiu som mavala casto) a lahko s vytocim a dnes pri pohlade na priatela sa mi robila guca v hrdle ako ked sa vam chce plakat.este asik chute mam divne.no uvidim to cakanie je hrozne.v nedelu mam dostat mrchu tak sa vam potom ozvem.a vy ako?

paloma20
4. sep 2013

@senselinka ahoj.ja neviem.budem sa na to musieť popýtať.anopirin užívam zatial len pol tabletky.ale nikto mi zatial žiadnu oficialnu diagnozu nedal.preto sa pýtam.

tonjadabik2
4. sep 2013

ahojte.aj my sa snazime o babetko.cely august sme sa snazili.tento tyzden by som mala dostat no uvidime ze co.. len si meriam bazalnu a klesa..tak to asi nevyslo.. ak to nevide teraz..snad po ms to vide..

senselinka
4. sep 2013

@paloma20 jasné, to chápem, ak máš hustú krv, určite budeš musieť niečo užívať/pichať, len nerozumiem, prečo ti povedala, že tehu musí byť bez liekov... ale možno máš inú diagnózu, takže ti už v tehu anopyrin nepomôže a budeš mať len fraxiparin. Ja by som sa na to spýtala, mnohé baby si pichali fraxík už pre otehotnením, ale zas ak by sa ti nedarilo otehotnieť, pichať si ho len tak aj pol roka je asi zbytočné... Anopyrin určite užívaj, ja ho beriem od februára a zrejme už budem celý život, ale tak ja mám trochu inú diagnózu... a keď zistíš, že si tehu, hneď sa ozvi a nech ti dajú fraxík. Ale radšej sa tri razy opýtaj, kľudne buď za debila, ako potom ľutovať... ide o naše zdravie a bábätko 🙂 Mne je jedno, čo vyzerám ako hypochonder, radšej zdravý hypochonder ako mŕtva sympoška 😀 😀 😀

senselinka
4. sep 2013

@tonjadabik2 vitaj a nezúfaj, ešte nič nie je stratené a ak to aj nevyjde, máš dosť času, bábätko príde, keď bude mať, ja tomu verím a to som po 4 potratoch 😉 Hlavne sa z toho a na všetko teš 😀

janiinka2
4. sep 2013

@tonjadabik2
Mesiac je este dobre skore 😉 Takze neboj,vyjde.Vzor si treba brat od babuliek,co maju za sebou niekolko potratov a myslia pozitivne.Dufam,ze nas to nepostihne a vsetky co to prezili uz nikdy viac nepreziju.

tonjadabik2
4. sep 2013

@senselinka hej dakujem za podporu.. 🙂

tonjadabik2
4. sep 2013

@janiinka2 dakujem hej treba mysliet pozitivne aj ja si myslim.. 🙂

inngrid
4. sep 2013

tak dievčence prvá ms po vysadení hak za name tak uz len si odledovat ovulku a snád nás čaká potom prekvapenie 🙂

alienka000
4. sep 2013

@ciaaa vsetky palce drzim 😉 pozeram tuto diskusiu, vsak nakoniec, mozno sa este pridam...

ciaaa
4. sep 2013

@alienka000 dakujem.. aj ja ti drzim vsetky palce 🙂 a verim, ze tu aj ostanem a nebudem sa musiet presuvat inam 😀

janiinka2
4. sep 2013

Taaak Inofolic kupeny,dnes vecer abo zajtra zacinam 🙂 Uzivate ho alebo nieco ine ako vyzivovy doplnok?

gladriel
4. sep 2013

@janiinka2 ahojky mne priatel kupil gynex brala som ho len tyzden pocas ovulky radsej ho teraz neber obsahuje alchemylku a ta sposobuje stahy maternice pockam kym zacne mrcha a budem ho brat znova 3 tyzdne.inofolic mi doporucila vcera zendka ale vraj ho mam pit 2 krat denne a ked som kukla kolko stoji uff.ale urcite o nom uvazujem.k tomu femubion 800 a alchemilkovy caj ten pijem od 1DC-po 10DC.

ciaaa
4. sep 2013

@janiinka2 ja beriem cistu kys. listovu 1x denne a od pondelka som zacala inofolic 2x denne 🙂 spolu beriem 800 μg kys. listovej a denna davka pred otehotnenim je 400-800 μg, a k tomu od 1DC do ovulky pijem 0,5l alchemilkoveho caju 😀