Snažilky v roku 2015
Ahojte dámy 😀 založila som túto diskusiu lebo som chcela vedieť či je to aj u vás tak ako u mňa. Po dlhom premýšľaní sme sa s mojím priateľom dohodli že chceme bábätko v budúcom roku...t.j. že sa budeme snažiť od začiatku roka ale nebudeme tlačiť na pílu no a po lete by sme do toho šli na plno tak aby z toho niečo bolo 😀 😀 😀 teda pokiaľ sa dovtedy nezadarí 🙂 a teda by som sa chcela spýtať čo si o tom myslíte či je to dobrý nápad a či je tu niektorá ktorá to ma podobne ako ja...len dúfam že niesom sama 🙂 🙂
Ahojte 🙂 tak dnes mame 5 den po pichnuti pregnylu. Az doteraz bolo vsetko v poriadku ale od dnes rana mam nechut do jedla, natahuje ma, vadi mi guma na leginach. Myslite ze to je z toho pregnylu? Alebo by sa uz konecne zadarilo? Nechcem si nic nahovarat ale myslim ze tento krat boli velke sance na to aby to vyslo. Skuste sa ku tomu vyjadrit. Dakujem za vsetky pripomienky a komentare 🙂
@drobcek8992 Ja ta chapem ze je to urcite tazke nevesat hlavu ale treba verit. skus to tak stredu stvrtok hned rano a uvidis. Potom daj vediet vysledok.
@moncicip no jasne viem len ma zaujímalo či si išla normálne a mala si aj epidurál alebo si to dala bez neho 🙂
@drobcek8992 jasné ako píše moncicip nevešaj hlavu a úsmev na pery ja som po prvom teste presne takto isto reagovala 🙂 ... ale nemôžes sa na to takto upnúť nebude to robiť dobrotu 🙂 ... užívaj si milovanie so svojou polovičkou 🙂 ono to fakt príde vtedy keď to bude mať prísť 🙂 Verím že sa podarí čoskoro ... My sa snažíme druhý mesiac a prsia mám tiež jak bálony a dokonca tvrdé jak skalu, včera večer sa mi dokonca zodvihol žalúdok ale uvidíme mrchu som dostala 22.12.... takže to môžu byť príznaky mrchy 😖
@niks23 Mila z Teba babka 🙂 tak pozitivne nastavena. NO jasne, ze nechodim zo zvesenou hlavou ;), to by mi nic nedalo. Snazim sa mysliet pozitivne a mam taku malicku nadej, ze to bude v mojom pripade tehotenstvo a nie nejaka cysta na vajecniku... Ticha nadej, robi niekedy viac🙂 ako vesanie hlavy ;). Kazdopadne drzim Ti palce, aby to nebola mrcha 🙂
moncicip - Vies do toho vsetkeho sa citim riadne unavena.. Rano mam problem vstat z postele, co mi predtym nerobilo problem. Vstavala som rano o 6.00 ako keby nic.. a teraz ked sa vytiahnem z postele o 6.30, som stastna, ze som sa vobec vytiahla.. Tak by som chcela.. tak velmi!! No nic, len pockat treba... ach, to cakanie...
@drobcek8992 Heh poznam ja som tiez vtedy bola schopna prespat aj cele dni keby som nechodial do prace, moj muz len na mna kukal ze co vkuse spim.
@drobcek8992 si zlatá :D že babka som najskôr kukala či som až taká stará alebo tak staro vyzerám :D :D :D pobavila si ma ďakujem 😉 ... Nemysli na to najhoršie žiadna cysta ani nič podobné 🙂 ... V duchu to nejde inak ja viem že stále dúfaš, ja zrejme robím to isté ale nejak sa tomu už nepodriaďujem 🙂 ... Niekde som čítala že po milovaní nohy hore tak som to robila a potom som sa tak pozastavila nad tým že pre boha prestať drahý ma v tom podporoval bol zlatý ale už to bolo moc na to že sa snažíme druhý mesiac ešte to nejdem tak hrotiť 🙂 Daj vedieť keď si urobíš test ako si dopadla držím palce 🙂
@niks23 nohy do hora? :D To u nas tak este nie je, ale mozno tiez nad tym pomyslim... Ja ak si dobre pamatam, moj priatel, ak to mam tak napisat ,,nedal pozor'' iba dva razy.. a to bolo na konci menstruacie.. Vies, ked uz je koniec.. no ty este stale mas, no zaroven uz ani nemas mrchu... a dalsi raz bolo prednedavnom.
Sice sme prebrali to, ze chceme babatko, no nejako to nesilime, skor by som povedala, ked si zmysli, to robi :P
No jasne, ze dam vediet, co i ako... ja som tiez zvedava, ako ty dopadnes, tiez potom napis ;)
@drobcek8992 no chápeš nohy som oprela o stenu a 15 minút tak ležala :D trubka na všetko sa dám nahovoriť :D :D :D :D ... nevadí však človek nikdy nevie čo zaberie :D 🙂 ... my od decembra ideme naplno. Prišlo to tak nečakane že počas milovania sa ma opýtal či by som s ním chcela bábätko a či na tom môžeme začať pracovať od teraz 🙂 a ja že či si to nerozmyslí a je pevne rozhodnutý povedal že áno že život chce stráviť so mnou a od vtedy sa snažíme 🙂
Jasné že dám vedieť len zrejme počkám ešte či nepríde mrcha 🙂
@niks23 no to pekne! To bolo asi take necakane pre Teba, co ? 🙂
Ja som s tym jedneho dna vybehla... Povedala som mojmu partnerovi, ze uz zjavne prisiel na mna cas, ze by som chcela mat babuno. On najprv, ze este nie, lebo financie, lebo tamto... lebo hento...
To som mu s laskou v hlase vysvetlila, ze mozme este pockat 2 roky, samozrejme, no ani o tie 2 roky nebude vhodny cas na dieta, pretoze urcite i v tom okrese bude treba nieco... no lebo ako vsetci dobre vieme, stale sa nieco najde, co je ,,treba".
No to on dva dni po nasom rozhovore prisiel za mnou, ze ci sa mozeme vratit k tomu, o com sme sa rozpravali. Jasne, preco nie? No i vtedy mi povedal, ze on by aj chcel, ale sa este boji, no tiez by chcel. Povedala som mu, ze sa nemusi bat, ze si poradime, ze vsetko bude ok, no i pristupil na to.. A teraz, ked mi neprisla mrcha, to chodi vysmiaty od ucha k uchu a si mysli, ze sa podarilo... 🙂
@drobcek8992 vieš čo ja som práveže bola tá ktorá bola skeptická že čo financie a tak ďalej. A on povedal že sa nemám báť. Prišiel z ČR kvôli mne sem na Slovensko. Veľa musel obetovať kvôli mne. Rodina, priatelia, práca a zrazu prišla ponuka tu na Slovensku na dobrú prácu a behom týždňa sa to všetko zomlelo a začali sme bývať spolu. Dostal veľmi dobrú prácu aj dobre platenú 🙂 takže sa nemusím obávať... Tiež som chcela najskôr svadbu a potom dieťa ale ja si myslím že už som aj stará na bábätko resp. nie stará ale že proste už mám ten správny čas. Pretože do 30-tky karieru neurobím a po 30.-tke to tiež nie je také ružové. Chcem byť mladá mamina aby som s bábätkom vládala aby som sa mu na plno venovala. Nechcem mu ísť na stužkovú keď budem mať 50 rokov. Viem aké je to super že mamina ma mala v 19tich teraz má 43 rokov a v pohode môže ísť na dovolenku a užíva si život chodí na hory a tak ďalej 🙂 čiže už zase nemá starosti a neplačú jej doma malé deti 🙂 ... aspoň tak to vidím ja 😉
@moncicip ja by som navrhovala po dvoch deťoch podviazať vaječníky a serus. To neni možné ako zneužívajú systém ale ten systém je tak aj nastavený chyba je aj niekde inde nielen v nich. Ale to je úplne na inú tému. Je mi jasné že niekedy to bude na mašľu a že budú aj krízové dni a noci no chcem zažiť pocit byť mamou, aj keď budem robiť chyby a nebudem dokonalá mama budem ten malý uzlík milovať a chrániť 🙂 som dojedla obed a je mi totálne nevoľno raz mám chuť na sladké potom zase na slané ide ma z toho poraziť... neviem či si mám spraviť test alebo počkať normálne mi určite už aj otáznik trčí z lebky že čo 😀 😀
@niks23 Ak si taka supernedockava tak vydrz este do zajtra rana. Ja by som test uz z ineho ako ranneho ani nerobila.
A s tym systemom mas veru pravdu, teraz mame dieta ktoreho matka je narodena prosim pekne v roku 2000 !!! Sme sa s kolegynou smiali ze aka som ja "preexpirovana" matka ked mam takmer 31 a este len jedno dieta ....
@moncicip ale jasné nič mi neujde 🙂 ... akurát som volala svojmu gynekologovi a objednala sa na preventívnu prehliadku 🙂 Jeeejda tak to riadne meškám 😀 😀 ty máš aspoň jedno ale ja ešte žiadne. To som teda exemplár. A robíš na gynekologicko-pôrodníckom oddelení? Aký máš názor na epidurálku? 🙂
@niks23
Podla mojho nazoru, je tiez dobre mat dieta v mladom veku. Zasa tiez nemam na mysli 15-16, to urcite nie, i ked viem, ze uz sa to stava normalnostou.
Ja mam 22 a citim sa byt zrela. Citim v sebe tolko sily, stastia, energie, ktoru by som chcela prekazat niekomu inemu. Poblaznit sa s malym drobcom, vytesit sa, ze ho mam. Pracu mam, zazemie mam, to si myslim, ze sa so spokojnou hlavou mozem pustit do toho...
@bea0802 Ďakujem Ti veľmi pekne 🙂 ... Vieš ono je to pracovanie krásne no zároveň je to dosť nie že stres ale keď sa to nepodarí tak ten prvý krát je ťažké to prijať že na teste len jedna čiarka. Človek čaká že raz stačí a mimčo už v brušku. Ale vôbec to tak nie je a je to náročné... No mám po boku úžasného chlapa ktorý mi pomáha 🙂 a sama som sa trošku zaprela a popremýšľala som nad sebou že takto to nemôže ísť ďalej. Len teraz ma vyviedlo z miery to že ma prsia bolia neskutočne a bolo mi zle keď som sa najedla a drahý mi včera podotkol že som sa nejako rozjedla sa mi smial že mi dopraje len nechce aby mi bolo zle :D tak držím palce aby to prišlo čím skôr a ďakujem. Musíme držať pri sebe 😉
@drobcek8992 ty sama vieš na čo sa cítiš na čo si pripravená 🙂 ... ak to takto cítiš sama je to super a riaď sa tým čo ti hovorí telo, ono ti samo najlepšie napovie čo mu chýba a čo potrebuje. Ja už teraz viem že žiadne vitamíny pre tehotné brať nebudem. Jedine kyselinu listovú a podľa potreby magnesium alebo vitamín C 🙂 ... a samozrejme čajíky 🙂 ale to je môj názor. A mám intoleranciu laktózy takže o to ťažšie je to pre mňa ale zvládneme 🙂
@niks23 no my mame o dva týždne svadbu...a potom sa uvidí...tiez si tak vravím ze to bude hned no hned si poviem nebuď sprosta...proste radsej sa nato snažím pozerať rozumne aby som nebola sklamaná po prvom mesiaci....no uz teraz sa veľmi teším ked to raz príde .... 😀 Haha ze ako si sa rozjedla este ze ti dopraje 😀 ...ono treba si užívať aj to obdobie planovania a zvyšok príde kedy ma..no prajem vsetkym aby to bolo čo najskôr 🙂
@bea0802 Juuuj to je aké krásne že svadbu tak to teda gratulujem 🙂 ... my svadbu budeme musieť premyslieť keďže je z čech a rodina odtiaľ a kde svadba a všetko 🙂 ... musíme to poriadne naplánovať a ja predbieham veď ešte ani nemám prsteň na prste 😀 😀 😀 trošku s nadhľadom to ber lebo ak to nepríde tak to fakt bude sklamanie a dosť veľké 🙂 aj teraz prišiel za mnou do práce že vyzeráš byť unavená ale aj tak krásna 😀 ... To budú krásne mesiace. To ako sa chlapi o nás budú starať už teraz sa fakt na to teším aj ja 🙂 a svadbu si ako dlho plánovala ? 😉
@niks23 ano bude to jedno z najkrajších období v živote aspon takto si to predstavujem 🙂 ...to máš jedno ci svadba bude skor alebo bábätko....dokonca bábätko vas spojí oveľa viac. .....dakujem pekne veľmi sa na ňu tesime ani neverím ze uz je to čoskoro tu 😀 dalo by sa povedať ze rok presne vo februári sme si zvolili dátum a rozhodli sa pre zimnú svadbu hned sme rezervovali sálu,fotografa ...v lete kostol a šaty ...A posledné dva-tri mesiace vsetko ostatné.

@moncicip tiez som si pomyslela, ze pockam ete do konca tyzdna a uvidim, co a ako. A ak v piatok, popripade v nedelu mi test nic neukaze, no to sa vyberiem do lekara.
Dakujem za odpoved, snazim sa nevesat hlavu, no tak velmi by som chcela, ze az sa mi smutno urobilo ...