Snažím sa otehotnieť po kyretáži
Ahojte , viem že teraz ma budete súdiť a ukameňujete ma , ale chcela by som vedieť vaše názory prípadne vaše príbehy keď ste ochotní sa stým podeliť , čitam tu diskusie a píšu tam že ako môžu myslieť tak skoro na sex ale keď naša túžba po bábu je strašna😊 Mám za sebou zlý zážitok , po 10r sme si povedali že sa posnažíme o bábo , hneď prvý cyklus sa aj zadarilo , aj prvorodený sa podaril hneď na prvú šupu , strašne sme sa tešili , ale žial sa to skončilo zle 😥 podla ms by som mala byť v 10tt ale podla sona som bola len 6tt a bol tam len 11mm gestačný vak a naznačený zárodočný terčík čiže plod tam ešte ani ako tak nebol , musela som podstúpiť kyretáž , strašne to bolelo po psychickej stránke a ešte aj bolí lebo je to veľmi čerstvé kto to zažil určite vie a bude to boliet už asi do konca života tá strata 😥 som teraz presne 3 týždne od kyrete bola som po výsledky z histológie nič sa nezistilo že vraj je to normálne a stáva sa , a povedal mi Pán Doktor že keď som už síce rodila a to je prvý potrat , mala som zamlčaný potrat , tak že by nemal byť problém znovu otehotnieť ale ten strach tam stále je aby sa to nezopakovalo ale veľmi túžime po bábu 😱 na prvú kontrolu mám ísť až po prvej ms , ktorá dúfam že už nedôjde, ovuláciu som nikdy nesledovala testami ani bazálnou teplotou viem tak je to ťažsie odhadnúť , po kyrete som len 3 dni slabo špinila a odvtedy chvala bohu nič ani bolesti som nemala a ani nemám , tak 1 týždeň po kyrete sme sa začali opäť snažiť viem je to skoro a som si toho vedomá že môžem dostať nejakú infekciu alebo niečo ale dúfam že sa to tak nestalo , a moje tehu bolo len veľmi v začiatkoch , ale strašne túžime po bábu , styk máme od toho prvého týždňa každý druhý deň nechránený , chcela by som vedieť hlavne tých ktorý stým prešli a začali sa snažiť ešte pred ms , viem každá žena je iná každé telo je iné , ale kedy sa Vám podarilo otehotnieť hlavne pred prvou ms a kedy by som mohla mať ovuláciu , mohla už prebehnúť medzi tými troma týždňami ? Viem nevidíte domňa 😂 len vy ste kedy mali ovu približne či som mohla mať už medzičasom ovu alebo kedy robiť tehu test či sa zadarilo teraz asi dva tri dni mám jemné pichanie v podbušku a v oblasti vaječníkov , viem nemusí to byť príznak tehu a hlavne nie tak skoro ale strašne som nedočkavá , hlavne po tejto strate , viem že nové bábo to nenahradí a nemalo by zaplniť to prázdne miesto v srdci ale som veľmi pozitívna a optimista takže vždy idem dopredu a bude to môj malý anjelik už navždy v tichosti nato stále myslím a v mojom srdci má svoje miestečko 😥,ešte stále si niekedy poplačem a smútim ale musím byť pre svoje prvé dieťa plnohodnotnou mamou a nechcem aby ma videl trápiť sa celý ten 1 týždeň som v posteli preplakala a povedala som dosť , stým už nepomôžem ani sebe ani môjmu skvelému okoliu , môj manžel stojí pri mne vo všetkom , po kyrete zvyknú chodiť na utz po 2 týždňov ale bojím sa ísť pretože sa už snažíme a čo keď sa zadarilo a idem príliš skoro na utz aby som neuškodila prípadnému tehu ďakujem 😊
Po kyrete by ste si mali dat tie tri mesiace pauzu, nech sa maternica a krcok spamata. V nemocnici ti povedali, ze sa mozete snazit hned? Neviem co ti na to povedat, zdravie je prvorade, chapem psychika nepusti, tuzba po babatku je silna, ale tam aj riziko infekcie a vsetko mat nechraneny sex tyzden po kyrete... Ale tak ty musis vediet.
@anjelicek26 áno čitam niekto píše 3 mesiace niekto 6 mesiacov , po výsledky som bola len včera a Doktor včera povedal že ak chcem tehu tak po prvej ms sa môžme snažiť , ale medzi časom sme sa už začali snažiť 😱 a v nemocke mi nič nepovedali o styku ani som sa nepýtala nakoľko som bola mimo z toho celého 😥
@kasova90 teba musí strašne svrbiet, ked týždeň po kyrete sexujes. To už ozaj nevieš vydržať, kým sa ti všetko zahojí?. A nehovor, že sa snažíte, lebo to nerobíte kvôli otehotneniu, ale kvôli tomu, že ste ako zajace. Každá normálna žena vie, že aj tak by teraz neotehotnela, a keby aj nejakým zázrakom áno, tak že to bude ďalší potrat.
Mala som kyretáž robenú z iného dôvodu, ale kázali mi minimálne mesiac sa nekúpať ani nemať styk.
Ani si to neviem predstaviť, ale ja som mala bolesti dlhšie, ešte aj prvá menštruácia bola bolestivejšia.
@kasova90 kamoska mala a ked sme isli po 1,5 mesiaci zapiť zial, uz musela byt tehu. Lebo este mala depky, vela rokov, ziadne dieta. Cize podla mna zacali asi hned po prvom menzese. Dokonca som ju odviezla na jej naliehanie u vestici, lebo chcela vediet, kedy bude dieta. Zúfalé zeny, robia zúfalé ciny 🤪. Jedna jej povedala, ze ostane tehotna tak za rok, ma jest zensen a take blbosti, druha jej povedala, ze ju caka velke prekvapenie v dalsich dnoch. Comu samozrejme neverila, lebo ta druha to bolo take náhodne stretnutie a v podstate sa na nu iba kukla a nic viac A za dva tyzdne mi vola, je tehu a dr. vypočítal uz 3 tyzden. Tak taky pribeh na odľahčenie. Nebud smutna, stane to co sa ma stat.
@kasova90 teba musí strašne svrbiet, ked týždeň po kyrete sexujes. To už ozaj nevieš vydržať, kým sa ti všetko zahojí?. A nehovor, že sa snažíte, lebo to nerobíte kvôli otehotneniu, ale kvôli tomu, že ste ako zajace. Každá normálna žena vie, že aj tak by teraz neotehotnela, a keby aj nejakým zázrakom áno, tak že to bude ďalší potrat.
@volterra tak asi si stým neprešla keď sa takto vyjadruješ , ano sexujeme sme mladí prečo by nie a možno sa poštastí , ja som sa pýtala na príbehy iných a nie som zvedavá na takéto komenty , a svrbieť ma môže len štipanec alebo vyrážka 😂 tak keď teba zvykne svrbieť intímne miesto to nieje moja chyba 😂
@kasova90 kamoska mala a ked sme isli po 1,5 mesiaci zapiť zial, uz musela byt tehu. Lebo este mala depky, vela rokov, ziadne dieta. Cize podla mna zacali asi hned po prvom menzese. Dokonca som ju odviezla na jej naliehanie u vestici, lebo chcela vediet, kedy bude dieta. Zúfalé zeny, robia zúfalé ciny 🤪. Jedna jej povedala, ze ostane tehotna tak za rok, ma jest zensen a take blbosti, druha jej povedala, ze ju caka velke prekvapenie v dalsich dnoch. Comu samozrejme neverila, lebo ta druha to bolo take náhodne stretnutie a v podstate sa na nu iba kukla a nic viac A za dva tyzdne mi vola, je tehu a dr. vypočítal uz 3 tyzden. Tak taky pribeh na odľahčenie. Nebud smutna, stane to co sa ma stat.
@betulinka1 máte pravdu zúfalé ženy zúfalé činy a aj ja v tom verím že sa stane čo sa stať má , dobrý príbeh ďakujem ❤️
@volterra tak asi si stým neprešla keď sa takto vyjadruješ , ano sexujeme sme mladí prečo by nie a možno sa poštastí , ja som sa pýtala na príbehy iných a nie som zvedavá na takéto komenty , a svrbieť ma môže len štipanec alebo vyrážka 😂 tak keď teba zvykne svrbieť intímne miesto to nieje moja chyba 😂
@kasova90 jasné, sexujte kedykoľvek, keď ste mladí. Ale tak mali ste sa začať snažiť hneď na druhy deň po kyrete. Načo ste čakali týždeň? Z hľadiska otehotnenia je to úplne jedno, či deň alebo týždeň po kyrete.
Tam ide o infekcie, bolesti, nezahojeny krcok, mat "chut" a zapojit logicke myslenie, taky zapal maternice ti poviem je neskutocna bolest a dva-tri tyzdne silnych antibiotik a vie sa to potom opakovat... Nasmu babu zastalo v 14tom tyzdni srdiecko, kyret som znasala velmi tazko, ale dodrzali sme pekne tri mesiace, aj psychicky mi to dost pomohlo. Ano doma prvy den po kyrete som si spomenula, ze ako bolestivo tuzim po dietati, ale logika nepousti... vsetko sa musi zahojit. To, ze ty to nevidis neznamena, ze to nebol chirurgicky zakrok.
@kasova90 podľa súčasných poznatkov je úplne v poriadku začať sa snažiť po prvej menštruácii (keď sa bavíme o kyretáži po potrate v takomto skorom štádiu). Takže netreba čakať 3 mesiace, ak sa na to cítite. Do tej prvej menštruácie je ale dobré počkať, nech sa všetko pekne dočistí a zahojí. Krčok sa zatvára cca po 2 týždňoch, takže 2 týždne bez kúpania a bez sexu (najmä nechráneného) obvykle postačuje. Vy ste to “riskli” skôr, no ak si zápal nedostala doteraz, už to bude ok.
Ja som mala kyret presne ako ty v 10. tt s plodom zodpovedajúcim 6. tt. Prvú ovuláciu som mala presne 4 týždne po kyrete. A snažiť sme sa začali po prvej menštruácii - zatiaľ 2 cykly neúspešne. A radím ti, radšej sa veľmi neupínaj na to, že to pôjde hneď, lebo zošalieš. No prajem ti, aby to čím skôr vyšlo 🙂
@kasova90 podľa súčasných poznatkov je úplne v poriadku začať sa snažiť po prvej menštruácii (keď sa bavíme o kyretáži po potrate v takomto skorom štádiu). Takže netreba čakať 3 mesiace, ak sa na to cítite. Do tej prvej menštruácie je ale dobré počkať, nech sa všetko pekne dočistí a zahojí. Krčok sa zatvára cca po 2 týždňoch, takže 2 týždne bez kúpania a bez sexu (najmä nechráneného) obvykle postačuje. Vy ste to “riskli” skôr, no ak si zápal nedostala doteraz, už to bude ok.
Ja som mala kyret presne ako ty v 10. tt s plodom zodpovedajúcim 6. tt. Prvú ovuláciu som mala presne 4 týždne po kyrete. A snažiť sme sa začali po prvej menštruácii - zatiaľ 2 cykly neúspešne. A radím ti, radšej sa veľmi neupínaj na to, že to pôjde hneď, lebo zošalieš. No prajem ti, aby to čím skôr vyšlo 🙂
@dixitka ďakujem za normálny koment ❤️ áno keby som mala dostať infekciu alebo zápal už by som dostala , chvalabohu to tak nieje a je všetko ok , boli sme teda obaja v skorom štádiu a preto to je iné si myslím ako v tých prípadoch keď ide o vyšší týždeň , áno nechcem to silou mocou siliť , ale psychicky to stále tam je 😥 a čítala som aj to že veľa žien čakalo až od 3-6 mesiacov a potom sa im nedarilo ale každý sme iný , a prajem ti aby sa ti poštastilo a prebiehalo to do úspešného konca ❤️ a ďakujem
@kasova90 jasné, sexujte kedykoľvek, keď ste mladí. Ale tak mali ste sa začať snažiť hneď na druhy deň po kyrete. Načo ste čakali týždeň? Z hľadiska otehotnenia je to úplne jedno, či deň alebo týždeň po kyrete.
@volterra áno chápem tvoju iróniu , niekde aj pravdu máš len proste to nejde nemyslieť nato , a keď človeku sa poštastí a má radosť tak po chvíli je po všetkom , a je to nefér voči tým ženám ktorí túžia po bábu a boli by dobrý rodičia
@anjelicek26 áno čitam niekto píše 3 mesiace niekto 6 mesiacov , po výsledky som bola len včera a Doktor včera povedal že ak chcem tehu tak po prvej ms sa môžme snažiť , ale medzi časom sme sa už začali snažiť 😱 a v nemocke mi nič nepovedali o styku ani som sa nepýtala nakoľko som bola mimo z toho celého 😥
@kasova90 po kyrete sa ma dodržať 600 nedelie keďže sa tam nasilu otvára krčok a môžeš si zaviesť nejaku infekciu. To není že v nemocnici nepovedali ale zdravý sedliacky rozum. Ale k otázke. Potratila som samovoľne bez nutneho kyretu.. po 2 týždňoch sme mali prvý sex(chraneny) a zacala som si sledovať ovulaciu ta bola až okolo 25-28DC a otehotnela som hneď po prvej ms ale potratila zas(my sme mali iné zdr. problémy tak preto) následne bol kyret kde sme dodržali 600 nedelie, mala som hysteroskopiu a až po nej sme mali prvý sex. Otehotnela som 9 mesiacov po kyrete v 4 cykle a aj porodila s liekmi a božou pomocou 🙏
Tam ide o infekcie, bolesti, nezahojeny krcok, mat "chut" a zapojit logicke myslenie, taky zapal maternice ti poviem je neskutocna bolest a dva-tri tyzdne silnych antibiotik a vie sa to potom opakovat... Nasmu babu zastalo v 14tom tyzdni srdiecko, kyret som znasala velmi tazko, ale dodrzali sme pekne tri mesiace, aj psychicky mi to dost pomohlo. Ano doma prvy den po kyrete som si spomenula, ze ako bolestivo tuzim po dietati, ale logika nepousti... vsetko sa musi zahojit. To, ze ty to nevidis neznamena, ze to nebol chirurgicky zakrok.
@anjelicek26 áno chápem a je mi ľúto čo sa ti stalo 😥 a hlavne už v takom týždni to by som určite nedala psychicky 😥 keď už žena vidí svojho budúceho potomka na utz , v takom týždni je už aj srdiečko , ja som nemala v 6tt ani srdiéčko len vak a naznačený zárodočný terčík , keby som videla už normálny plod určite by to bolo horšie , a chvala bohu ku tej infekcii asi keby som ju mala dostať tak by som ju dostala už lebo už prešli 3 týždne 😊
@kasova90 po kyrete sa ma dodržať 600 nedelie keďže sa tam nasilu otvára krčok a môžeš si zaviesť nejaku infekciu. To není že v nemocnici nepovedali ale zdravý sedliacky rozum. Ale k otázke. Potratila som samovoľne bez nutneho kyretu.. po 2 týždňoch sme mali prvý sex(chraneny) a zacala som si sledovať ovulaciu ta bola až okolo 25-28DC a otehotnela som hneď po prvej ms ale potratila zas(my sme mali iné zdr. problémy tak preto) následne bol kyret kde sme dodržali 600 nedelie, mala som hysteroskopiu a až po nej sme mali prvý sex. Otehotnela som 9 mesiacov po kyrete v 4 cykle a aj porodila s liekmi a božou pomocou 🙏
@anonym_c5fb8e to niektorým nevysvetlíš, ani keby si im to nakreslila. Ale pevne dúfam, že si to niekto len vymýšľa, lebo takto sprostá žiadna normálna žena, čo už má dieťa nemôže byť.
@anonym_c5fb8e to niektorým nevysvetlíš, ani keby si im to nakreslila. Ale pevne dúfam, že si to niekto len vymýšľa, lebo takto sprostá žiadna normálna žena, čo už má dieťa nemôže byť.
@volterra by si sa čudovala ale sú také. Aj tu bola asi pred rokom keď po kyrete tiež sa hneď začali snažiť, potom vypisovala že sa nedarí a keď otehotnela tak bola sklamaná lebo mali zlu situáciu doma finančnú a oni si už začali dávať pozor 🤦♀️
@volterra akože v prvom rade , ja som ťa neurážala tak láskavo neurážaj ani ty , nepýtala som sa ťa na názor , ja som sa pytala na príbehy iných ľudí , je to namne aj keď v deň kyretu budem sexovať o sto 6 , teba do toho nič nieje , a nepýtala som sa ťa ani otom že ma poučaj alebo my vysvetluj tak láskavo scrolluj ďalej
@volterra akože v prvom rade , ja som ťa neurážala tak láskavo neurážaj ani ty , nepýtala som sa ťa na názor , ja som sa pytala na príbehy iných ľudí , je to namne aj keď v deň kyretu budem sexovať o sto 6 , teba do toho nič nieje , a nepýtala som sa ťa ani otom že ma poučaj alebo my vysvetluj tak láskavo scrolluj ďalej
@kasova90 tak prečo si teda v deň kyretu nesexovala o sto 6 (podľa tvojich slov) ? Možno si už vtedy mala "ovu" a možno by si už bola znovu "tehu". To by si hádam aj budúci mesiac rodila. 🙄 Vidno, že na školách treba viac sexuálnej výchovy. Ty si evidentne chýbala, asi aj na biológii a slovenčine tiež.
@kasova90 Je mi ľúto, čo sa ti stalo.
ALE obidvaja ste nezodpovední. Viac k tomu nenapíšem nič, lebo vidím, že to nemá význam. Aj tak si ideš svoje.
Kameňovať ťa netreba, život to spraví aj sám. Neviem načo sa pýtaš keď vieš všetko sama najlepšie. Cigánky sexujú aj v deň pôrodu, nie si jediná nezodpovedná.
Ahoj. Ja som mala kyret v 9tt bol koniec maja...po kyrete ma akosi dalsie 2 dni stale viac bolelo podbrusko, isli sme na kontrolu lebo som sa nacitala v noci take scenare, ze som sa vydesila .. no ale nakoniec to bol aj moj pripad, museli ma znova "docistovat" takze 2 kyrety behom 2 dni...ja som sa pytala 3 dr kedy sa mozme zacat snazit, kedze sme sa uz takmer rok snazili predtym tak nazory boli rozne 1-3 mesiace cakat.tiez sa mi velmi nechcelo, ale pockali sme 1.ms a zacali sme sa snazit....no a postastilo sa nam v septembri- po 3.cykle.

Po kyrete by ste si mali dat tie tri mesiace pauzu, nech sa maternica a krcok spamata. V nemocnici ti povedali, ze sa mozete snazit hned? Neviem co ti na to povedat, zdravie je prvorade, chapem psychika nepusti, tuzba po babatku je silna, ale tam aj riziko infekcie a vsetko mat nechraneny sex tyzden po kyrete... Ale tak ty musis vediet.