icon

Snažíme sa o bábätko a očkovanie na Covid-19

nelka2211
20. jan 2021

Snažíme sa o bábätko vs. očkovanie na Covid? Je to bezpečne? Kedy je lepšie sa zaočkovať? Pred tehotenstvom, počas alebo po? Aký máte na to názor?

Strana
z2
andreal1
Autor odpoveď zmazal
99jane99
21. jan 2021

@aneta129 Kolegina sa mohla nakaziť 1-2 dni pred očkovaním. Vírus v sebe už mala. Ale test jej ho ešte nezachytil, kedze test zachytí Coronu až cca na 5ty deň 🤦‍♀️
Potom sa dala zaočkovať a vírus ktorý v tele mala už pred očkovaním prepukol... Wow.
A čo sa natom prosím Ťa rieši ?

queen_mary
Odpoveď bola odstránená
pallacinka
21. jan 2021

@aneta129 Ako bolo spomenuté vyššie, toto je tak triviálna vec, že k tomu netreba PhD., aby to človek vysvetlil. A nie, nikdy som nedostala po očkovaní chrípku, predstav si, ani nikto iný z našej rodiny, hoci sa očkujeme každoročne dlhé roky. Ja len verím, že ty si ten “zdravotník”, ktorý varí obedy v kuchyni. Už ma prosím viac neoznačuj, venovala som ti viac môjho času, ako mi je milé.

jaroe
21. jan 2021

@pallacinka prečo tak okato obhajujes očkovanie? Už som si to vsimla vo viacerých diskusiách.

pallacinka
21. jan 2021

@jaroe Neviem, čo myslíš pod slovom “okato” a či chcem míňať ďalej čas a vysvetľovať, ale skúsim to. Áno, obhajujem očkovanie a vždy budem, lebo som presvedčená, že je to jedna z najlepších vecí, ktoré nám veda a medicína priniesla. A ako vedca aj človeka ma mrzí, že na Slovensku je toľko ľudí, ktorí si to nevážia.

zuza3210
21. jan 2021

Ja som sa na folikolometrii práve pýtala gyn a povedal že sa mám dať ockovat .. som zdravotník ale právd kvôli tomuto s očkovaním váham

marianna_peskova
21. jan 2021

@nelka2211 Ja som sa pred pár dňami pýtala rovnakú otázku...
Ženy mi poradili po očkovaní počkať tri mesiace s otehotnením. Osobne si myslím, že kým sa ja budem môcť dať zaočkovať, budem už dlho po pôrode. 😄

99jane99
21. jan 2021

@marianna_peskova Akoze to myslite vážne, že ženy mi poradili a Ja to urobím ?
Fuuu žasnem, to už dnes nikto nemá vlastný rozum, alebo si skor niečo nastudujem, literatúru, výskum atd.atd... Je toho toľko... Ako sa prísť opýtať na koníka a riadiť sa podľa toho ? Skor sa poradím s ľudmi ktorým dôverujem, s rodinou keď už, ale úsudok si vždy spravím svoj...
To si už nikto nechce zobrať zodpovednosť za seba, za svoju rodinu na seba ?
Mozno tie “ženy” to Ti tu radili sedia už rok doma zavreté a majú malé riziko nákazy, kdezto Ty môžes chodiť do prace, medzi ľudí atd.atd... Každá jedna situácia je individuálna...
A tie ženy nemusia mat absolútne žiadnu sajnu, ničím podložene argumenty...
Ale riadiť sa takýmto meritkom, koľko komentárov mi dalo za a koľko proti, a Ja to urobím ? 🤦‍♀️ Veď je to Tvoj život...

tina4931
21. jan 2021

@andreal1 miernejší priebeh chrípky po očkovaní? Zaujímavé, že ja poznám len takych, čo mali po ocko takú silnú chrípku ako nikdy predtým.

aneta129
21. jan 2021

@99jane99 ona ani predtým nikde nebola, mala dovolenku 2 týždne a býva sama...

marianna_peskova
22. jan 2021

@99jane99 Lol... 🤣 Nie že by som musela vysvetľovať svoje počínanie, ale len pre zábavu: ja sa tou radou riadiť nebudem, len som napísala, že mi to ženy poradili... Milujem internetových trollov. 🤣

99jane99
22. jan 2021

@marianna_peskova Hej presne si vystihla pomenovanie pre svoje počínanie 😂 Lebo už len napísať na koňa aby Ti niekto poradil ohľadne takejto veci, a ešte to aj prezentuješ ako troll - veď ženy mi poradili 🤦‍♀️

lucikim
16. mar 2021

Ja som sa dala zaockovat astrazeneca lebo robim v banke a riziko je dost vysoke tym ze robim servis klientom. Dva tyzdne na tom som mala pozitivny tehotensky test.

elze8
9. apr 2021

@lucikim mozem vediet ako sa k tomu postavil vas gynekolog? Idete aj na 2hu davku? Som v podobnej situácii, neplanovane samozrejme

lucikim
9. apr 2021

@elze8 gynekologicka to zobrala uplne v pohode, lebo druha varka mi vychadza na 13tt takze uz budem mat najhorsie za sebou. Pytala sa ma ci som mala zvysenu tepolotu po podani prvej davky a jedine co moze byt nebezbezne je horucka pri druhej. Zatial cakam kym mi pride pozvanie na druhu davku a ci tiez dostanem astru vzhladom na stav

Strana
z2