Snažíme sa o bábätko už 9 mesiacov: Prečo sa nám nedarí?
Dobrý deň, chcem sa poradiť možno skôr spýtať na vaše názory možno niekto mal podobný prípad .Skôr ako začnem chcem napísať že mám 20 rokou viem možno pre niekoho malo ale ja to takto chcem a cítim sa na to ,no k veci. Keď som mala 13 rokou dostala som nádor na nohe ktorý sa viliecil pred 4 rokmi a všetko je už ako ma no ale my sa snažíme s prijateľom otehotnieť 9 mesiacov ja nefajčim ani nepijem vôbec prijatel iba fajčí myslite že to môže byt s toho že som bola v tedy chorá a brala lieky že mi to mohlo dako narušiť otehotnenie? Dakujem za každú správu
Ak si bola na chemoterapii, tak sa odporuca 5 rokov po neotehotniet... ale tak toto je celkovo na debatu zo skusenym lekarom. Problem moze byt aj v priatelovi a jeho spermiach, v dnesnej dobe je to tak pol na pol s problemami... takze on nech si zajde na preventivku k urologovi a da spravit aj spermiogram...
Určite k lekárovi...ale najskôr by som si začala robiť dieťa s manželom a nie priateľom.
Tazko ti poradit, nevieme akou liečbou si prešla. To ti onkolog nehovoril viac info k liečbe, priebehu aj čo očakávať po liečbe? Skus nájsť lekárske správy, pripadne rodičia musia byt informovaní o tak závažnej veci. Pripadne zavolat tam kde si sa liečila a dohodnúť si konzultáciu. Ak by bolo tam všetko v poriadku tak otázky na gynekológa
Napis mi spravu
@lasona aký je rozdiel priateľ a manzel? Keď chce ta opustí aj manzel 😃
@anonym67 prijateľ?
A so školou ako? Vzdelanie? Či je priateľ výborne zabezpeceny? Čo je nakoniec jedno,keď bývate sa rozišli náhodou. Nejaké to zamestnania asi budeš potrebovať. A teda ,nevyzerá to,že si škole dala veľa. Ja chápem,že si bola chorá,ale aj tak. Máte bývanie,istoty,aspoň nejaké?
@lasona ja som si tiež spravila dieťa s priateľom, a? To je problém, že to nebol manžel? 🙈 Nechápem tento komentár
@monicka987 priateľ je niekto , kto sa ešte nerozhodol pre dotyčnú. Aj tu máš kopec žien, čo mali za život x frajerov ale sakra si rozmyslia, kto sa stane manželom. A muži sú v tomto ešte tvrdší, väčšina z nich si sakra rozmyslí, ktorá sa stane ich ženou. Dieťa spravia aj frajerke, ale veľmi dobre si rozmyslia či si dotyčnú ak vezmú.
Manželstvo nie je záruka lásky na celý život ale je to minimálne vyjadrenie odhodlanosť i zdieľať ten život s niekým iným a tvoriť s ním rodinu bez ohľadu či budú deti alebo nie.
@anonym67 ahoj, ja som mala 20 keď sme sa vzali a začali sme sa snažiť, keď už sa trištvrte roka nedarilo a pritom obaja sme boli zdraví, nebrali sme žiadne lieky, išli sme do centra asistovanej reprodukcie. Ja som bola v poriadku, manžel má problém so spermiami. Vyskúšali sme aj umelé oplodnenie, bohužiaľ sa embryo neuchytilo. Neviem prečo tu niektoré riešite školu atd, slečna má 20 je dospelá, mala by mať strednú školu ukončenú. Ak nechce ísť na vysokú je to v poriadku, ja som v jej veku bola tiež oveľa vyspelejšia než moji rovesníci, nerozumela som si s nimi. Môj manžel je odomňa o niečo starší, s niekým v mojom veku by som ozaj nemohla byť. Kľudne môžem prehlásiť, že máme to najlepšie manželstvo aké len môžme mať, žijeme si svoj sen obaja máme dobrú prácu, bývanie, svoje záľuby, ktoré zdieľame. Nehádžte všetkých do jednéjo vreca. Neviete aký majú život, zázemie, každý má zodpovednosť za svoje činy, slečna rieši problém s otehotnením, nepýtala sa na partnerskú poradňu…
@zmrzlinka2021 no asi hodím reč s mojim priateľom s ktorým čakám druhé dieťa, že si ma neváži dosť. Aj keď mu zavolám ze ho potrebujem pribehne do 15 minút, keď som chorá stará sa o mňa, keď som nešťastná utesuje ma, keď mam strach drží ma a rozpráva ako bude všetko v poriadku a keby aj nie, my dvaja to zvládneme. Lebo toto všetko nie je také dôležité ako to, že ci je alebo nie je môj manžel. My napríklad chceme svadbu, ale veľkú. Lenže som skončila na konizacii, po 3 mesiacoch opäť zle výsledky, onkogynekolog že keď chcem dieťa tak teraz, nedarilo sa nám 9 mesiacov ja som už mala ísť na kontrolu keď som zistila ze tehotná som. Mala som stresy v robote, to mi nepridavalo na psychike tak sme to neriešili. A keď už sme aj uvažovali že by sme sa vzali, otehotnela som opäť ale v 6tt som potratila. A on tam bol a držal ma za ruku a vravel ako ma miluje. O syna sa stará ako mnoho manželov a otcov nie. Malý sa viac teší keď vidí jeho ako mňa. To sú veci ktoré sú dôležité. Zabezpečuje rodinu a to aby sme sa mali po všetkých stránkach dobre. Jedine co nemáme je rovnaké priezvisko.
@monicka987 tak napríklad v tom ze keď ten "priatel" nedajbože umrie zena s dieťaťom alebo deťmi zostane sama na ne väčšinou ešte na rodicaku a ma veľký trt pretože na nič nemá nárok keďže neboli zobrati. Pripadne ju priateľ opustí ešte pred pôrodom a nechce priznať otcovstvo alebo ženu pošle na potrat.. takže ten zdrap papiera predsa len na niečo je
@kavasmliekom to iba slovo "prijatel" ti vadí na tom texte? 😀
@kris_tin257 nevadí ani to, len zaujalo 😄
No ja vám neviem či to nieje troll… nádor na nohe ? 🤔
@maciatkolulu bože vy už nebuďte takí premudreny ľudia keby som nebola zabezpecena tak nechcem dieťa. A áno mám sa lepšie ako ktoré kolvek iné ženy ( matky ) mám prijateľa ale prijatela ktorý je úžasný život by dal zamna .
@anonym67 dobre,si super troll,okaty,už je to trapne
@maciatkolulu to čo tu píšete nechápem a že vraj ste matky a dospeli ľudia ani by som nepovedala
@anonym67 nuž,smola,nejako ťa nechcú už kŕmiť,trolko
@zmrzlinka2021 áno a potom tu čítam o chlapoch, čo sa zrazu zmenili po svadbe, ako vrieskajú po ženách a takéto bomby alebo sa ženia lebo len kdesi daku nabuchali a patrí sa to. Ja mám priateľa a sme spolu dlhsie a bude časom aj manzel ale najprv si chcem urobit dieťa. A už len z toho dôvodu ak budem neplodna tak mu nebudem brániť v šťastí aby si neskor mohol nájsť inú

@anonym67 to je určite otázka na skúseného lekára, nepíšeš akou liečbou si prešla presne... áno môže sa stať, že kvôli liečbe chemoterapiou a oziarmi máš poškodené vajíčka napr. Ale ako píšem vyššie, nepísala si akou liečbou si prešla a je to skôr otázka na skúseného lekára s ďalšími vysetreniami , ktoré by ti to potvrdili.