Snažíme sa o bábo po potrate

anetkasivakova
3. okt 2022

Ahojte ženy ja som približne 3tyzdne po spontannom potrate 26ttsom vlastne porodila teda potratila lekár mi povedal ze sa sa sama vycistim takže som krvaciala asi tak tyzden potom spinenie a teraz na koniec do žlta sfarbené citala som ze v takom to obdoby je vysoka sanca otehotnieť tak sa s priatelom snazime asi dva týždne mam take slabsie predmenstruacne bolesti ale menzes nemám citala som ze to môže byť aj ovulka pri takych slabych bolestiach :/ mam s toho potratu nehorazne depresie nemôžem spať ani normalne žiť keďže každý deň plačem a neda sa to zastaviť celé dni čítam len o tom ze keby som otehotniela tak by to hned prestalo a bola by som šťastná ze budem mať bábo 😭 hoci na svojho chlapčeka nikdy nezabudnem😭😭😭

humajnicek
3. okt 2022

Prajem ti veľa síl do života, aby si to zvládla. Nie je to jednoduché, to je samozrejmé. Nezabudneš, to sa proste nestane, ani sa to nedá. Ale zmieriš sa, a to potrebuješ. Všetko chce len čas. Som si istá, že príde druhé dieťatko, ktoré ti pomôže vyrovnať sa so stratou toho prvého.

petamich
3. okt 2022

urcite sa neodporuca snazit o dalsie dieta 3 tyzdne po porode (co v tvojom pripade porod sice smutny ale bol), mala by si dodrzat minimalne klasicke 600-nedelie, zacali ste sa snazit tyzden po? fuha strasne skoro, ja ta uprimne chapem a rozumiem, ze chces to prazdno zaplnit, kazdopadne potrebujes cas na zotavenie a rovnako aj tvoje telo a maternica, pockajte chvilu

bienennest
3. okt 2022

Ahoj, velmi ma mrzi tvoja strata, taketo nieco potrebuje vela casu na prebolenie, nie par dni ci tyzdnov. Len cisto pragmaticky je fakt, ze pri potrate sa ti odluci vystelka maternice, to je v podstate ta cast do ktorej sa uhniezdi oplodnene vajicko pri otehotneni. Takze si neviem realne predstavit zeby sa ti hned po potrate podarilo otehotniet, na to sa potrebuje tvoje telo najskor zotavit a ta vystelka maternice sa musi opat vybudovat. Bojim sa, ze toto snazenie ktore nebude viest k zelanemu efektu ta este viac stiahne do depresii ako uz urcite si, asi to nebude ta spravna cesta. Drzim ti velmi palce nech sa ti podari s tvojou stratou vysporiadat. Niekedy v takomto pomoze len psycholog.

konikkon
3. okt 2022

@anetkasivakova aspoň 2 - 3 cykly počkaj. Zameraj sa na seba a svoje zdravie. Ber to ako dôkladnú prípravu na ďalšie tehotenstvo. Skutočne nie je vhodné to uponáhľať. Maternica sa potrebuje zregenerovať. Čo hovorí tvoj lekár? Aj smútok má svoje opodstatnenie. Viem si predstaviť, čo prežívas. Pred dvoma rokmi o tomto čase som prežívala niečo podobné.

jarkap1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anetkasivakova
autor
3. okt 2022

@jarkap1 Nie akurat mi povedal lekar ze sa precistim sama a Ďakujem ❤️❤️

anetkasivakova
autor
3. okt 2022

@konikkon Prave ze ja som neotehotnela normalne ale som podstupila zakrok iui pretoze som s tym mala velke problemi otehotniet ...iui sa podarilo ale dopadlo to nakoniec zle a teraz sa bojim aj toho ze zase nebudem môcť otehotnieť preto sa snazime teraz lebo som citala ze vykasa sanca otehotiet

konikkon
3. okt 2022

@anetkasivakova ale to vôbec nie je pravda. Vysoká šanca na otehotnenie je po potrate povedzme v 6 TT. Vtedy Maternica nie je vyčerpaná a nie je dôvod čakať. Ale 26tt je vysoký týždeň. kým Maternica nesplaskne za deň, kým nadobudne svoj pôvodný tvar, obnoví sa vystelka, to trvá. Vieš, aby to nedopadlo opäť zle, ak by si náhodou aj otehotnela hneď. Lebo by bol zázrak, ak by sa to bábätko udržalo. Vystelka maternice jednoducho nebude dostatočne silná na to, aby plod udržala. .Minimálne to šestonedelia dodržať. Ideálne 2-3 cykly. Poraď sa s lekárom a nečítaj na internete zaručene rady.

anetkasivakova
autor
3. okt 2022

@konikkon Tak ja neviem potom vies stalo sa mi to asi pred tromi tyzdnami som s toho strašne zufala 😭

drahomirrra
4. okt 2022

@anetkasivakova Kontaktuj psychologa, to nie je ziadna hanba. A urcite daj svojmu telu cas, tyzden po porode sa snazit o tehotenstvo, to urcite nie je v poriadku.

nivea22
4. okt 2022

@anetkasivakova viem ze je to ťažké, ale tiez sa priklanam k nazoru ze by si mala vyhľadať odbornú pomoc, s niekym sa ist o tom co sa stalo porozpravat, dostat to zo seba. Týždeň - dva po potrate sa snažiť o ďalšie tehotenstvo nie je v poriadku..po každom potrate a je jedno v ktorom trimestri sa to stane treba dodržať šestonedelie aby sa telo a hlavne maternica vycistili a zregenerovali. A ovulacia ti určite tyzden po potrate nenaskocila. Telu potrvá kým sa spamätá. Akurat co si môžeš privodiť infekciu. Áno hovorí sa ze po potrate žena ľahšie otehotnie ale tak po dvoch troch mesiacoch pauzy keď sa jej telo zregeneruje a dorastie výstelka. Teraz máš urcite ešte rozhádzané hormóny a ubolenu maternicu. Riskujes ze si privodis infekciu.

anetkasivakova
autor
4. okt 2022

Diky vam za rady baby 😇 a kedy by sa mi mal dostaviť menzes

nivea22
4. okt 2022

@anetkasivakova po 4 až 6 týždňoch ale môže byť iný ako obvykle. Slabší alebo silnejsi. Určite daj maternici čas tie dva tri cykly nech sa zregeneruje. Bude dobre neboj len niektoré veci sa nedajú uponahlat.

lucinka5051
4. okt 2022

@anetkasivakova ahoj ja som si presla niecim podobnym nedavno..tiez vyvolany porod a docistovanie sa...mne doktorka v nemocnici a le aj moja gynekologicka ale prizvukovala neotehotniet tie dva tri cykly..telo sa musi docistit a musi naskocit ta prva menstruacia aspon ...viem ze to je bolest aj u mna to je peklo ale druha vec je ze treba byt pripravena psychicky nakolko toto sa nedajboze moze zopakovat a to uz by som bola zrela na psychiatriu..cize aj ked nerada ale musim uznat ze ma lekar pravdu a tie dva tri cykly pockam (potrat v auguste)...potrebujem sa dat psychicky dokopy najskor...drzim palce.

liloastitch
4. okt 2022

@anetkasivakova s menštruáciou je to individuálne, ty musíš rátať s tým, že potrat v 26tt už je skôr pôrod,telo potrebuje väčší čas na regeneráciu, kým všetko začne fungovať tak ako fungovalo pred tehotenstvom. Daj tomu čas aspoň 2,3 menštruácie. Ja som rodila v januári sekciou ,otehotnela som v máji - tiež to nie je ideálna situácia vzhľadom na to, že telo po sekcií potrebuje aspoň rok na zahojenie ,ale my by sme to alebo riskli alebo by sme spoločné dieťa viac nemali . Zatiaľ je všetko v najlepšom poriadku, ale čo sa týka môjho psychického stavu po tak krátkej strate bábätka je to podstatne náročnejšie.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre