icon

Snažíme sa o dieťa a partner nevie prestať fajčiť

petra8786
27. jan 2022

Ahojte,chcem sa spýtať či máte s takýmto niečím skúsenosť....nedarí sa nám 5 mesiacov ,pričom sa veľmi snažíme o miminko....len už sa začíname hádať ,kôli partnerovmu fajčeniu....ja si myslím,aj všade radia lekári ,že ak sa dvaja snažia o dieťa partner by mal prestať fajčiť...môj sa aj pokúšal ,ale nejde mu to ...hneď sa k fajčeniu vráti po pár dňoch...ja som z toho už nervózna a povedala som mu,že to teda necháme tak ,ak nevie prestať...neviem,či radšej sa snažiť aj keď on fajčí,alebo počkať aj keď niekoľko rokov,kým neprestane a potom sa snažiť,som z toho dosť vynervovana..dávam mu to za vinu...a on je z toho smutný....ale zase si hovorím,že keď by veľmi chcel...tak prestane fajčiť..čo si myslíte vy .. ďakujem

Strana
z2
nique
28. jan 2022

Moj manzel je silny fajciar (25cig denne), IT-ckar nesportovy typ, takze tak +10kg nadvaha. Speemiogram A+, IVF nam vyslo na prvykrat.
V CAR bol s nami par, kde bol manzel poloprofesionalny hokejista, zdravy ako buk, nefajciar,, spermiogram katastrofa, IVF im vyslo na 7-mykrat s darovanymi spermiami.
Snazenie o babo sme zaziili Tak viem pochopit ten stres. Mojho manzela uz ani nebavilo chodit do postele. 🙂 ale zvladli sme to ako par. Druhe dieta prislo same. Drz sa! A

ladycat2021
28. jan 2022

@petra8786 myslim, ze zena musi prezit horsie vysetrenia ako chlap ... takze pre neho to nie je ziadna potupa ... s takymto pristupom by som ho asi kopla do zadku nech sa spameta 🙄

mamina1419
28. jan 2022

@petra8786 môj manžel fajčil keď sme sa snažili o dieťa. Máme 2 a neprestal ani pri jednom. Viem že to odporúčajú ale nemusí to byť len kôli tomu. Dcéru sme mali na 1. pokus o syna sme sa snažili cca rok a pol. Ale to som mala aj ja problémy a kôli tomu sa nedarilo skôr.

adrbat
28. jan 2022

@petra8786 Koľko žien fajčilo a otehotnelo 🤦🏽‍♀️. Toto mu vyhadzovať na oči?? Sa zamysli, prestaň na neho tlačiť a mysli na niečo iné.

mimer
28. jan 2022

Fajcila som ja a v tej dobe este priatel a ostala som tehotna. Takze s tymto to suvis asi nema

simca06022011
28. jan 2022

@petra8786 no tak vies, chce aj on to deita tak velmi, ze ked sa vam nedari, jemu je trapne ist na spermiogram? a tebe nema byt trapne chodit po vysetreniach, pred tym, potom, rodit... zamysli sa, ci kopete "za jeden tím" aj inak. Aj ked teda ja tiez poznam xy parov, fajciarov a otehotneli v pohode, co poznam, tak prave tehotenstvom prestali fajcit :D 5m je kratka doba, duplom v 33r, na to aby si mala paniku a stres (to ti mimochodom tiez neprospieva).

fiafia
28. jan 2022

@petra8786 5mesiacov je strašne málo a týmto nátlakom na neho veľa nedokážeš. Lepší je vždy med ako bič. Brat fajčenie ako zradu? Celkom silné vyjadrenie

veronika65
28. jan 2022

5 mesiacov ešte nieje taká dlhá doba... Takisto nemusí byť na vine partnerovo fajčenie... Sama som fajčila keď som otehotnela pri oboch deťoch (samozrejme som prestala po pozitívnych testoch), poznám x párov kde fajčili jeden, druhý alebo obaja a mali deti bez problémové... Na druhej strane páry kde obaja nefajčia, nepijú, športujú, zdravo sa stravujú a nedarí sa im... Každý prípad je individuálny

dzina007
28. jan 2022

to ze uz si jedno dieta mala nemusi znamenat ze on ma problem. Priklad moja kamratka - obaja sportove typy nefajcia nepiju a druhe dieta sa im podarilo az po 4 rokoch snazenia.
Netlac na pilu lebo skoncis aj bez dietata ale aj bez partnera. Prestat fajcit nieje take easy ako si niekto predstavuje. Je to proste zavislost. Prestat s tym chce strasne velku silu odhodlania a sil. Da sa to ale je to tazke. Ja som chcela prestat fakcit roky a nikdy to neslo. Az kym som otehotnela a vtedy uz ten materinsky pud bol silnejsi ako chut fajcit.

petra8786
autor
28. jan 2022

@fiafia tak zradu,len v Tom,že mi klamal,že už nefajčí 2tyzdne...a cítila som z neho aj keď sa išiel hneď umyť ,že fajčil...ale tvrdil ,že nie...a priznal sa až teraz po dvoch týždňoch,že sa mu to nedarí a že fajčil aspoň tri denne

julka828
28. jan 2022

@petra8786 riadne prehanas

banderaska29
28. jan 2022

@petra8786 tak klamal ti, lebo keby si to vedela že fajčí zas by si cirkusovala. to si ale asi nechcela dosiahnuť že ? chceš aby tvoj chlap potláčal ten tlak čo v ňom vzbudzuješ a jedného dňa si zbalí caky paky a povie Ti ahoj, takto ďalej nevladzem ? lebo je to na super ceste aby to spravil.
ak chceš otehotniet, kup víno, skľudni hormóny, prestaň svojho chlapa dirigovať ako dieťa - začnite sa milovať a užívať si sex - bábo vie kedy má prísť a keď si takto nevrlá tak to môže byť nekonečne. moja sestra 5 rokov bola ako ty. až sa na to jedného dňa pekne krásne vyprdla. vnutorne sa vyprda - že tak čo, nebude mať deti. o 2 mes bola tehotná ! 🙂
a to že máš 33 ? máš krásny vek. nemáš 40 kedy by som pochopila túžbu ale aj biologické hodiny..

ak sa Vám to nepodarí ani po roku, potom rieš spermiogram - a keď nanho nebudeš jak stíhačka, určite naň pôjde aj z vlastnej vôle.

mmoni89
28. jan 2022

@petra8786 5 mesiacov nieje až taká dlhá doba aby si začala svojho muža obviňovať že je to kvôli tomu ze fajčí. Určite to nerob,obvinovanie jeden druhého nikam nevedie. Oveľa častejšie je príčinou psychika a prehnane snaženie ako fajčenie.

petra8786
autor
28. jan 2022

@banderaska29 ja viem díky baby za rady...budem sa snažiť byť kľudná a v pohode už 🙂

andie2810
29. jan 2022

@petra8786 nechaj ho tak, nech fajči a radšej mu kup nejake vitaminky ☺️ A tak sa to vykompenzuje... Každý doktor keď zisti o fajčení tak v prvom rade všetko zvalí na cigarety... zober si koľko fajčiarov je a majú deti... a koľko ľudi robí horšie veci a majú deti 🤷‍♀️ Chlapi sú bohužial takí, ani jeden nechce byť pod papučou a mať doma diktátorku ☺️ Nechaj to tak, ak sa nezadarí tak snáď pôjde na spermiogram a ak ho bude mať zlý a bude naozaj chcieť dieťa tak prestane aj sám... a hlavne kľud ☺️ 5 mesiacov je ozaj málinko, aj keď viem že každá z nás by to chcela hneď... držím palce

andie2810
29. jan 2022

@petra8786 a ešte 😂 nemame my rovnakeho chlapa? Ten moj tiež odsuva spermiogram a to už ideme naplno s prestavkami viac ako dva roky... len som chcela ešte dodať že to že maš už jedno dieťa neznamena že si aj teraz v poriadku ☺️ Nie žeby som ti to privolavala hej ale poznam ženy čo si to mysleli lebo veď už dieťa maju a nakoniec bol problem v nich... takže po roku, ak sa nepodarí, by som na tvojom mieste išla znova na vyšetrenia

petra8786
autor
29. jan 2022

@andie2810 no snáď nemáme rovnakého alebo aspoň dúfam,nie toho istého chlapa 😅😅no môj povedal potom,že pôjde ak bude musieť,len čo to bude musieť presne znamená ešte neviem 😅uvidím,zatiaľ to nechám tak chudáka som ho tu tryznila teraz 3mesuace minimálne,nechám ho asi trochu vydýchnuť,lebo ešte aj sex má na rozkaz každý deň 😂😂myslím,že takýmto štýlom by asi za chvíľu zutekal..no ale ešte sa nesťažuje aspoň zatiaľ čo sa toho sexu týka..tak snáď ešte pobudne a časom sa zadarí a aj Vám 😊😊

katrinka233
29. jan 2022

@petra8786 ahoj ja som mala presne takuto situaciu, moj priatel mi rok pred snazenin povedal ze skonci aby bol “cisty”, ale nedokazal to, velmi sme sa kvoli tomu hadali, mala som pocit ze sa nam kvoli tomu nebude darit. Nakoniec ako tak prestal s cigaretami, ale zacal so zuvacim tabakom, jednoducho je zavisly na nikotine a nevie prestat… ale teraz som v 32tt… skus sa s tym nejako “zmierit” alebo prist na nejaky kompromis, lebo tie hadky a stres su ovela horsie pre pocatie, ako tie cigarety 🙂 drzim palce.

sense
29. jan 2022

Ja už som ti písala v inej téme keďže s odstupom par dni zakladás ďalšiu, aj ja mam prvé s ex hneď dokonca aj ďalšie tehu bolo hneď. Ale to neznamrna že aj ďalšiu budú hneď okrem toho 5 mesiacov nie je žiadna doba na zufalstvo, chyba môže byť v ňom ale aj v tebe, cyklus ženy a hormóny sa menia a ale aj nikde len psychika à strres robia svoje... Nerob z milovania vyslovene produkciu dieťaťa... Veľakrát to príde keď to najmenej čakáš

petra8786
autor
29. jan 2022

@katrinka233 ďakujem si zlatá..áno všimla som si ,že ani nám ten stres kôli cigaretam neprospieva...on je inak zdravú,vysportovany,veľa času trávi na prechádzkach so psom a v prírode,nechcem ani ja kôli tomu medzi nami tlak, ktorý by nás psychicky vyčerpal ..povedala som mu,že nech fajčí teda a on na to povedal ,že to aspoň obmedzí na také 3 cigarety denne...a kávu tiež obmedzil na jednu denne ..tak aspoň nejaké kompromisy sú...on sa snaží,len naozaj vidím ,že bez cigariet keď je úplne,tak je v depke. A potom nemá zmysel asi sa snažiť ak on pritom trpí ..vravím,už som sa s tým zmierila a ideme ďalej,dúfam,že sa nám tiež zadarí ako Vám 🙂

petra8786
autor
29. jan 2022

@sense áno ďakujem za radu...máš pravdu,snažím sa to brať v kľude už ..aj keď si tu čítam rady od Vás pomohlo mi to nabrať iný pohľad na to všetko...ja som videla chybu len v ňom a mala som pocit,že ja sa snažím a on by sa mal tiež...a chcela som stále viac požiadaviek ,aby spĺňal...čo som už prehanala......odkedy som povolila a povedala mu,že mi to nevadí teda,len nech mi neklame,že nefajčí ak fajčí....tak je to ok...je to medzi nami oveľa uvoľnenejšie bez napätia .priateľ povedal,že sa nemáme kam ponáhľať a keď mimino bude o rok tak o rok,keď o dva tak bude o dva,len nech si nerobíme kôli tomu stresy a nech medzitým riešime iné veci ako dom atď a nie len sa sústrediť na mimino príliš ..má pravdu a vravím,už to chápem aj ja ..že takto by to viedlo akurát k rozchodu a hádkam...

kundiboo
29. jan 2022

@petra8786 aj my sa snažíme rovnako dlho a priateľ je tuhý fajčiar , na spermiogram mi povedal presne to.isté, že keď to bude také strašne nevyhnutné , myslím si ze by mi to dalo strašnú námahu aby som ho donútila niekam ísť. Chlapské ego proste. A tiež niekedy rozmýšľam nad tým ci to není kvôli nemu...

katrinka233
29. jan 2022

@petra8786 ano presne, mas dobry pristup, kompromis je dobry 🙂 drzim vam palce

Strana
z2