icon

Snažíme sa o prvé dieťatko, som napätá, že sa nedarí

majka2211993
28. aug 2018
Strana
z2
majka2211993
autor
28. aug 2018

Na koľko som nieco dotukala a nejde to opraviť musím napísať príspevok ako svoj vlastný komentár... Takže asi 3 mesiace sa s priateľom snažíme o bábo no nejde nám to pred dvoma dnami som si spravila asi 3 testy a bola iba / dnes ráno opäť a zase iba / už som zúfalá hlava smútku pri sexe sa nedokážem sústrediť stále myslím na to ci sa to podarí co mam podľa vás urobiť? Skúsiť nejaké vitamíny alebo?,😥😥

ariannazara
28. aug 2018

@majka2211993 3 mesiace je strašne málo, takže nemaj hlavu v smútku. My sa snažíme tiež už cca pol roka ale niesom nato tak upnuta ako ty, neriešim, nerobím testy, užívame si s manželom a verím ze sa nám podarí!!! Hlavne to treba nechať plávať keď sa nám nebude dariť rok, dva vtedy to začnem možno riešiť ale 3m je fakt krátky čas 😜 mne doktorka poradila kyselinu listovú ale zatiaľ ju neuzivam ale možno začnem. Kľud hlavu hore a užívajte si!!! 💋

renimac
28. aug 2018

@majka2211993 ja už veľmi do fóra neprispievam, a dúfam, že sa na mňa nenahnevas, ale zúfalá po 3 mesiacoch??? My sme čakali na syna 3 roky, na konci som už bola fakt na dne, ale keby som bola zúfalá po 3 mesiacoch, tak som už asi v Pezinku. To je strašne krátka doba, radšej si užívaj spoločné milovanie a ak sa do roka nepodarí, skús potom vitamíny a vyšetrenia. Zatiaľ by som si ale psychiku týmito vecami nezatazovala.

sweetdreams
28. aug 2018

@majka2211993 aj ja myslim, ze 3 mesiace su malicko. dnes uz to malokto da na prvy sup 🙂 tiez odporucam kyselinu listovu - ani nie za na otehotnenie, ale pre zdravy vyvoj plodu, az sa zadari .
@ariannazara

nikol2122017
28. aug 2018

@majka2211993 Ahoj ja síce som ešte nebola tehotná, tiež sa snažíme o prvé bábo, ale podľa mňa sex by ste mali mať vtedy keď naň je ozaj chuť a užiť si ho. A nie mať ho s obavami či sa podarí a či nie. Každopádne všetci aj odporúčajú brať kyselinu listovú, že to zvykne pomáhať.
Napríklad moja kamarátka s priateľom sa tiež dlho snažili a nedarilo sa im. Nakoniec prestali na to myslieť išli spolu na dovolenku a tam sa im to podarilo. Teraz má doma zdravého 4 ročného synčeka. Musíš byť aj dobre naladená, nemôžeš mať zlu náladu, to všetko vplýva na tvoj cyklus. 😊 Ale každopádne ti držím palce aby sa ti to konečne podarilo!❤️❤️
Napríklad ja osobne čakám či mi príde alebo nepríde ms. Mala by prísť až o 2 týždne. Tak som zvedavá.

asia83
28. aug 2018

@majka2211993 Čas a nemyslieť na to.

romci22
28. aug 2018

@majka2211993 ja ťa plne chápem čo prežívaš..sme na tom rovnako.. ale ja som už prekonala depku i keď ma niekedy pochytí musím sa niečím zamestnať..u nás to ťažšie prežíva manžel..tiež sa snažíme 3mesiace a min.mesiac mal kritický to sme si sadli a vysvetlili..odvtedy dúfam je vše v poriadku..užívame si jeden druhého a berieme obaja vitamíny..mám dohodnuté s doktorkou ak sa nepodarí do roka až potom začneme niečo riešiť..inak aj ta bude chytať depka kľudne píš..

janulka2811
28. aug 2018

Ak nepises 3 roky,tak 3 mesiace su nic 😉
Hlavu v smutku maj po vysse roka.
Nemysli na splodenie dietata,nesexuj nasilu,ono to tak nefunguje,ze teraz chcem babo a bum bac jedna noc a mame dvojicky.Ak si po kontrole u gynekologa a si OK tak teraz uz iba cakat.
Ako dlho si brala antiku vela zalezi a aku,ak si v strese dieta nebude 😉

fabinko
28. aug 2018

Treba papat vitamíny Maca tabletky a po dvoch mesiacoch su na tehotenskom teste kolajnice ako svet //,odskusane

zuzanittka1405
28. aug 2018

My sa snažíme rok a pol a stále nič... Prídu dní keď som už na dne ale musím ísť ďalej... Poviem si ze ono to príde k nám len ešte asi nieje ten správny čas.. Všetko máme ok aj ja aj manžel.. Beriem mamavit a femibion1...na všetko treba čas a hlavne nemyslieť na to pri sexe....veď sex má byť úžasný a bez všetkých myšlienok a stresov...treba si ho užívať a nie myslieť na to či sa to podarí alebo nie...či už konečne vyrobíme dieťa... Hlavne kľud hlava hore a užívať si to....

nini1010
28. aug 2018

@majka2211993 Chápem aké to musí byť frustrujúce a som presvedčená, že rady ako nerieš to, nemysli na to nemajú žiadny zmysel lebo sa to nedá.
1. Môžeš si začať skúšať pomáhať Inofolicom a Gynex kvapkami.
2. Otázka je tiež či máš pravidelný cyklus, že či ti dr potvrdil že si ok z pohľadu ovulácie, či sa ti tvoria vajíčka a tak. Neviem teraz presne ako sa to vyšetrenie volá, ale dá sa dohodnúť s tvojim dr že ti bude od cca 10 dňa cyklu sledovať cez sono dozrievajúce vajíčko. Chodíš tam potom každé 2 dni a keď vidí že je vajko úplne dozreté pichne ti injekciu ktorá stojí cca 30€ a vyvolá ti ovuláciu. Od vtedy do cca 24 hodín má ovuláciu a môžeš plodiť 🙂
3. Ak nepomôže ani to tak by som šla na hyfosy (v centre asi 120€), to ti ukáže či ti tekutina prechádza vajcovidmi a či má vôbec dozreté vajíčko kade prejsť a spermiogram partnera.
Množstvo párov čaka a čaká a pokúša sa a po roku snaženia absolvuje túto tortúru. Aj to je možnosť, to je jasné. Ale tieto vyšetrenia zaberú mesiac, dajú sa zaplatiť a vieš hneď na čom si. Lebo sa budeš pokúšať a nerváčiť a frustrovať rok a potom zistíš že máš problém, ktorého riešenie je na dlhšie, tak ťa môže aj šlak trafiť ak veľmi túžiš po bábätku.
No a možnosť je aj taká, že absolvuješ všetky vyšetrenia čo som ti napísala a všetko úplne všetko bude v poriadku. Vtedy je naozaj najlepšie sa na 2-3 mesiace na to snaženie úplne vykašlať, lebo psychika je sviňa a vie byť pri tomto mimoriadne kontraproduktívna a vie narobiť veľkú šarapatu nielen v snahe otehotnieť, ale aj vo vzťahu ako takom, v sexe keď sa stane už iba prostriedkom k tehotenstvu a podobne.
Čiže ja radím v kľude sa snažte, nauč sa merať si bazálnu teplotu aby si pochopila svoje telo a kedy máš ovuláciu ale pre pokoj v duši by som si pomimo začala riešiť aj možnosti ktoré som ti napísala aby ťa nezožieralo to známe "čo ak". Ver mi že vie na psychiku veľmi pomôcť keď ti vyjde vyšetrenie ok, že "super, toto už nemusím riešiť, som v poriadku." Ak zistíš že tvoj jediný problém je netrpezlivosť 🙂 Good luck 🙂

zuzka2288
28. aug 2018

Bohuzial plati, ze 20 rocna ma kazde druhe vajicko dobre na otehotnenie, 40 rocna iba kazde 10te. A medzitym plynuly prechod. Takze 30 rocna mozno kazde 6te atd. Je to statistika. My sme s partnerom otehotneli po 2 mesiacoch, ale sme v 3tom ho stratili, dalsi uspesny pokus nam trvalo snazenie 14 mesiacov (dnes uz mame babo). Najme nezufat, vyradit faktory znizujuce pravdepodobnost ako cigarety, alkoloh, lubrikacne gely, nevhodne polohy, treba sportovat, pit vela najlepsie nechlorovanej vody a ono to pride. Ak to rok nejde treba zajst za odbornikom na plodnost.

takacovama
28. aug 2018

@majka2211993 My sme sa snazili tristvrte roka :D Tri mesiace je velmi kratka doba, zajdite si niekam sa odreagovat, na nejaku dovolenku alebo predlzeny vikend .

lucyk1992
28. aug 2018

My sa snažíme druhý mesiac. Pri snažilkovaní sa mi aj zmenil cyklus z 28 na 26dní, takže dúfam, že sa budem triafať do ovulky 😀😀😀 teraz mám druhý deň menzes, začala som užívať aj Femibion 1 - kyselinu listovú, tak som zvedavá kedy sa nám podarí 😉😉😉

wodanka
28. aug 2018

@fabinko si ma pobavila 🙂 vitaminy a Macu uzivam 10 rokov (ano rokov, nie mesiacov) a este stale tam nie su //

majka2211993
autor
28. aug 2018

Áno ja viem ze 3mesiace sú málo no aj to dokáže bolieť...

mata3za
3. sep 2018

@majka2211993 uplne ta chapem, my sa snazime 5mesiacov a kazdy cyklus si myslim ze to uz musi vyst a potom pride obrovske sklamanie. Pre mna ke najhorsi pocit to, ze to neviem ovplyvnit, mozem brat vitaminy, snazit sa ale to je tak vsetko. Hlavne ked mam okolo seba same deticky pripadne pary co prisli k detom ani nevedia ako.... odkedy berem inofolic tak som na tom psychicky este horsie, lebo teraz to.uz musi vyst... a je jedno ci sa snazis mesiac alebo rok, lebo ked po dietati tuzis tak ho chces hned.

majka2211993
autor
3. sep 2018

@mata3za mne tiez odporučil moj gynekolog inofolic tak som zvedava zajtra idem kúpiť... A som zvedava ci sa podarí... Ved toto a najhorsie je ze priatelova mama ma namna stale otazky kedy uz budem mat vnuka? Uz si tehotná? Aha pozri ake bábätko aja chcem už kočíkovať... A to ma strasne deprimuje az depta a ja sa potom doma zavriem do kúpeľne a vsetko si vycitam ze urcite som ja na chybe... Drzim ti palce nech sa vam podarí krasne a hlavne zdrave bábätko... Mne ma prist teraz 8.9 MS tak som zvedava najhorsie je ze mam citlivé prsia ale test v utorok ukazal iba jednu /tak nwm co ai mam myslieť asi je to len v mojej hlave tak uvidime...

anielicek009
3. sep 2018

Fakt uzivaj si to ked pride babetko budu ine starosti teraz si uzivaj manzela vase milovanie predsa len 3 mesiace su kratucko ono ked planujes nepride to a ked neplanujes tak to pride to je ako zakon schvalnosti

bambina1
3. sep 2018

Ahojky moja skusenost bola taka tiez sme sa snazili o dietatko rok a tiez som bola napata ale zmenili sme prostredie a tam som bola total uvolnena nic som neriesila uzivala som si to a jasne ze pred tym som uzivala vytaminy kyselinu listovu mne osobne to pomohlo to je ako rada a potom mi nedosli kramy a cakala som malu..

majka2211993
autor
4. sep 2018

@anielicek009 nie sme manzelia a ano ja viem ze vzdy veci pridu necakane....

anielicek009
4. sep 2018

@majka2211993 aha tak prepac :( vies ako som to myslela

majka2211993
autor
4. sep 2018

@anielicek009 nie to je v poriadku nemyslela som to zle... Ja chapem ako si to myslela ja len reku este niesme manzelia len spolu zijeme a noesme ani zasnubeny... A inak dakujem za tvoju ❤️

terka_123
Autor odpoveď zmazal
romci22
25. sep 2018

@terka_123 troska sa vam sem zapletiem..to ze ma tvoj partner ma problem s erekciou je cisto psychika..u nas bolo to iste..je treba sa porozpravat a vyriesit to lebo toto je zoziera jedneho aj druhého..bohuzial ale je to tak..a bude to len horsie..

katka2505
25. sep 2018

Treba dat tomu cas.Ked to budete najmenej cakat,zadari sa.Niekedy je to prave o psychike,ze ked na to clovek velmi mysli a tlaci,tak to nejde a ked to potom necha na nahodu,tak sa zadari.Poznam takychto viacero pripadov.

terka_123
Autor odpoveď zmazal
romci22
25. sep 2018

@terka_123 viem o com pises..presli sme si tym istym a boli preplakané dlhe noci..v jednom momente mi rupli nervy..vela veci som vykricala a nakoniec som zhodnotila a povedala ze nebude vediet kedy mam plodne dni, kedy si robim ovu testy, kedy tehu testy, bude vediet len ked sa nam to podari a bude to potvrdene lekarom..nakoniec som mu povedala ze je vela parov co sa snazia dlhsie ako my a neopusatju sa, dokonca aj v okolí máme pár..cize odvtedy je mi skor oporou a neutápa ma ešte hlbsie v depresii ako predtym..a poviem vam je to ovela lepsie..neriesi nic..pije si svoje vitaminy a uzivame si po dlhej dobe sex tak ako mame..

zuzka2288
25. sep 2018

@terka_123 Nech partner skusi kardio sport. To zlepsi spermiogram aj erekciu a celkovo naladu. Na kadejake lieky ci doplnky sa vykaslite to nefunguje. Sport kazdopadne prospeje aj tebe. A co sa tyka sexu skusali ste kostymceky - napr. skolacku ci zdravotnu sestricku? - taketo veci dokazu zazraky. ;)

lula3108
25. sep 2018

boze zeny ved zacnite to riesit...ked ma muz zly spermiogram tak treba brat vitaminy a ist do CAR nech vam poradia a nie sa zozierat a hadat sa doma...v tomto robi hrozne vela parov chybu, ze stale cakaju a cakaju a po pol roku su obidvaja na nervy, nemaju radi sex a ked sa dieta podari tak je to manzelstvo uz pomaly v troskach...nechajte si pomoct, treba chodit na vysetrenia a riesit ze preco sa nedari...vela robi stres, ktory si prave tymto sposobujete...samozrejme je to tazke to neriesit, ale hlavne je treba byt v klude a netlacit na to az tak velmi...to ze si robis kazdy den tehotenske testy ti nepomoze, ocikat papierik je to najmenej...places ako sa tri mesiace nedari a pritom ani neberies vitaminy, nevies ci mas vsetko v pohode a muza z toho len deptas...jasne aj my sa snazime a vyse roka, ale stale si z toho vieme urobit srandu, nechcem aby nase manzelstvo bolo len o tom aby som si merala teplotu a riesila ovulaciu a muz mal stres lebo rychlo rychlo plodime...nervami a placom a krikom sa deti neplodia

Strana
z2