Snažíme sa od mája 2013
my sa snazíme od mája a este stale nic...doteraz som to nejak neriesila, ale zacinam sa obavat :( ako ste na tom vy?
@tinacho tak len sexujte pre potesenie 🙂))
@snehulienka82 si zlatá, takto to doma prevádzkuješ..... xixix 😉 😀
@tinacho no, tak ono to robenie deti nie je nieco neprijemne... takze 🙂 a my sme sa snazili den pred ovulaciou aj v den ovulacie, tak uvidime. a potom jeden vecer som sa chystala do postele a moj muz sa pritulil a ja ze ci nieco chce?? ked uz sme "po termine" ... a ze ani nie... no a nakoniec to bolo velmi prijemne, napriek tomu, ze to bolo "bezcielne" 😉
@snehulienka82 no tak to my keď sme išli na plodné a neplodné, že teraz áno a teraz nemusíme, tak nám skoro stroskotalo manželstvo. Nikdy som si nemyslela že robenie detí je tak náročné. Mne sa chce už z toho sexu grc......
@snehulienka82 Bolo mi už dosť divne, hlavne včera keď som varila obed, z ničoho nič ma začala bolieť hlava a že od žalúdka divne predivne. Hovorím manželovi: Ty keby som si pred týždňom nerobila test /bol negatívny/ tak neviem čo si mám o tomto myslieť. Bola som rozhodnutá ísť k lekárke na vyvolá vačku, keďže stále ešte nedorazili kramošky. A tak že zrobím si ešte 1 test. A čuduj sa svete sú tam // 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@tinacho wow, tak gratulujem zo srdca!!! 🙂 urcite mate radost! no, ja som dostala MS o 2 dni skor... takze nic
@snehulienka82 díky moc, nepočítaj ovulku a skús to ako si mi hovorila pre potešenie, ono to asi ma význam. My sme sa v januári nejak nesnažili a čuduj sa svete, vyšlo to 😉
@tinacho ja viem, ale my sme sa doteraz nesledovali, akoze sme tomu nechali volny priebeh, ale sme asi menej sexualne aktivny, a uz viac ako 2 roky urcite nedavame pozor... aby teda babo nebolo... tak preto som to chcela "nacasovat"... ak sa mozem spytat, ako casto ste boli spolu? vsade sa pise, ze po roku pravidelneho styku... ale co je pravidelne?? my sme spolu tak raz za tyzden... to asi malo, vsak?
@snehulienka82 no tak to si ešte dobrá. My sme sa snažili cca 2 roky, lenže s manželom sa poznáme 16 rokov, takže vieš si nás predstaviť robiť to často? Veď to nejde, vždy som sa smiala, že keby sa dalo bábo urobiť inak že sex ma nejak neláka. Tak ráno vypiť pohár zázračný a do večera byť v tom haha 😀 😀 😀 .
No takže od začiatku. Najprv sme vysadili antiku, spávali sme spolu 3-5x do mesiaca. Niekedy keď som mala v robote toho veľa tak ani to nie /keď som chodila na služobky tak som sa vrátila ako besná a posledné na čo som mala chuť bol sex. Nepočítala som ovulku, nerobila som žiadne testy, nič som nejedla 😀 😀 😀 .
Potom prišlo veľmi ťažké obdobie, veľmi mi ochorela mamina /onko/ vtedy sa mi zrútil celý svet. Aby som zvládala prácu, mamu a dokončovanie na dome/stavali sme/ tak som sa len dopovala liekmi.
Zrazu mi bolo veľmi zle, myslela som že som prepracovaná a že je toho na mňa veľa, lenže keď mi ani krámošky nechodili, vyhľadala som lekárku. Jasné že po tom všetkom čo som prežila mi oznámila že som cca 8-9t, ale je to MA. Nasledovala hospitalizácia, zákrok a ........zamyslenie sa nad životom. Vtedy som si uvedomila, že takto to ďalej nejde, po depke ktorú som musela prekonať za 1 týždeň / a to som si zobrala dovolenku/, keďže v práci boli uzávierky a DPH nemala som čas rozmýšľať.
Keď sa teraz nad tým zamyslím, ja som vlastne nemala čas ani si poplakať. Každý mi vtedy hovoril aká som silná, že to zvládam s nadhľadom a ja som šla. Ako stroj, ktorý je naprogramovaný 😒
Lenže ako sa hovorí: dovtedy sa chodí s džbánom po vodu........kým sa nerozbije .
No a ja som sa roztrepala na mnoho črepín, všetko na mňa časom doľahlo a ja som to vzdala.
Vtedy si pamätám v práci posledný deň, na kompket som sa zrútila a vtedy neviem či to bol anjel strážny, ale proste nejaký tretí hlas mi povedal stačilo. Odišla som z práce, šla som na PN dala som sa dokopy, oddýchla som./3mesiace/. A teraz v novom roku som to chcela začať riešiť: že počítanie, že ovulačné testy, že lieky a že ideme na to. Popri tom som si začala hľadať novú prácu, konkurzy a tak.........
Poviem ti pravdu ak sme v jan. spali spolu 2x . Vôbec som to ešte nesledovala a keby mi nebolo zle tak ani test si nerobím, šak čo keď mi krámy meškali 10 dní.... 😀 😀
Takže dúfam, že som nenudila, ešte som tu taký dlhý článok nenapísala....
Keď mi tu písali baby že nerieš to, nemyslí na to, tak som si povedala no hej ale ide to vôbec?
Ide len si treba ukľudniť hlavu a zamestnať sa inými vecičkami, myslieť pozitívne a ono to naozaj príde.
@tinacho Si zlata! a dakujem za doveru 🙂 aj ked je to "cudzie", si to o sebe napisala, takze dakujem. Som rada, ze sa ti to napriek vsetkym tym veciam podarilo... teda vam! lebo to dalo ozaj zabrat! a viem, o com hovoris, lebo ja prezivam/prezivala som podobne veci ako ty pises o sebe, akurat asi poradie veci je mozno ine...
spontanny potrat som mala aj ja (teda ak to sa mysli tym MA, lebo uz som to tu viackrat citala), ibaze pred 5 rokmi, tiez v 8.tyzdni a to sme boli spolu tak 8-9 mesiacov, mali sme sex castejsie, velka laska a pod... 😀 ale nejak som sa nesledovala, ani by ma nenapadlo, ze JA ostanem tehotna... a moja mama moc nesluhlasila s tym, ze chodim s niekym a ze s nim aj zijem sexualne pred svadbou... tak vsetko sa riesilo tak potichu, akoze sa nic nedeje... ale vedela to, ze som s nim... no, a potom som jej musela povedat, ze som bola tehotna, ale uz nie som a ze sa ide do nemocnice... ako keby som sa bala to tehotenstvo prijat... nebola som na to pripravena... je to uz davno, ale stale mam vycitky svedomia... keby ze si davam pozor a su ine rodinne "ocakavania" , tak mozno teraz uz mam 4-rocneho syna... ci dievcatko... aj ked si myslim, ze to bolo skor chlapec... resp. len by mal byt... no nic... roky idu a idu, medzitym sme sa zobrali.... ale dieta stale nikde.... ibaze mama mi ochorela, sice nema chvalabohu rakovinu, ale ma vazne problemy s klbami a s chodzou... takze teraz velke stresy, chodenie po lekaroch, vysetreniach, operacie a pod... takze asi aj to vsetko je v pozadi, ze to malinke nejako nechce prist... ale verim, ze si k nam cestu najde a pride. 🙂 snad sme obaja zdravi, a ked uz sa raz spolu podarilo, tak sa podari opat, len musime vydrzat a cakat. 🙂
@snehulienka82 jasné že sa podarí. Mne to tiež pripadalo keď mi niekto povedal že to znovu príde....že fantasmagória...No a tým MA sa rozumie Missed Aboration čo znamená zamĺknutý potrat. Ja som nekrvácala, nič, len tam nebola odozva srdiečka a tak to muselo preč. Vieš ako sa teraz bojím ísť k lekárke, neviem kedy sa rozhodnem. Pamätám si keď som sa pozrela na ten monitor a tá malá fazuľa...,to nadšenie a zrazu že nič.....No ale asi to tak malo byť.
Obráť stranu, nevracaj sa do minulosti, že čoby bolo keby bolo a začni písať novú kapitolu.....ono je to naozaj veľmi ťažké ale veď víťazstvo patrí tým najvytrvalejším 😉
@tinacho Musime byt silne a pozerat sa dopredu! ja som krvacala vtedy... len som moc nechapala, co to je? ci to je zmeskany menzes a pod.... aj ked uz som videla 2 ciarky na teste, len som tomu nejako nemohla uverit... tak preto aj tie vycitky, ze som to akokeby nechcela a ono sa rozhodlo odist... :( ale viem, je to zbytocne sa trapit, tak aspon do buducna viem, co treba robit, keby takyto pripad nastal. Chod aj ty cim skor k doktorovi, a mozno ti daju nejake "vylepsovaky", aby ti pomohli udrzat fazulku. 🙂
@snehulienka82 lekar mi hovoril, ze ed chceme babo tak od konca MS mame pravidelne sexovat tj. kazdy 2-3 den az do dalsej MS 🙂
@kikuska9935 je to individuálne, nie každému sa takto dá a nie každému to vyjde. 😒 Keď je človek na začiatku vzťahu tak mu to ani nepríde, ale ver mi keď prežiješ s rovnakým partnerom niekoľko rokov tak potom to už nie je taká zábava
@snehulienka82 jasné že musíme byť silné, veď čo iné nám ostáva, neboj ja to stále hovorím: že nemôže byť stále zle. Potom by rovnováha nefungovala... 😅
@kikuska9935 moja, ty si este mlada! tak mas dost sil a naladu. 😀 my sme dakedy ako taki dochodcovia... 😀 ale ono to pride, som si ista, len treba vydrzat a nevzdavat sa!
akože, to že lear povedal , ze to mame tak robit, neznamena, ze to tak robime.... ved na silu sa to neda...potom sa ti to az zhnusí....
ahojte, aj my sa snazime uz od maja a stale nic. Uz sme si dva-krat mysleli, ze sa podarilo, lebo mi meskali 2 tyzdne, ale potom tie blbe dni prisli. Som z toho uz mierne na nervy, lebo mam uz dve laparoskopie za sebou - cysty aj endometriozy, dve polrocne hormonalne liecby a teraz ma doktor v januari dorazil tym, ze ked sa nam 9 mesiacov nedari, tak ze budem musiet ist na umele. Manzel ma stale upokojuje, ale ja na to nejako nedokazem prestat mysliet. Neviem co mam este urobit, aby som zvysila sance. Viete mi nieco poradit? Dakujem a drzim nam vsetkym palce, nech sa nam to co najskor podari.
@mishelita ahoj, mozno skus si najst ineho lekara... a uvidis, co povie. Urcite by som hned nesla na umele, ved je tu vela parov, ktori sa snazia aj niekolko rokov, kym sa im to podari. A ani umele sa nemusi podarit hned... a existuju aj prirodny liecitelia, rozne vitaminy... baby tu ospevuju aj inofolic... hlavne sa nevzdavaj!!! vsetko ma svoj cas!
@snehulienka82 ahoj, dakujem velmi pekne za tvoje povzbudive slova 🙂 dnes som si nakupila alchemilkovy caj, tak vyskusam, ze ci pomoze. rozmyslam nad roznymi moznostami ako by som sa mohla viacej sledovat, mam doma uz aj kalendar od jonasa a dnes som si chcela kupit teplomer na bazalnu teplotu, ale baba v lekarni na mna pozerala ako na mimozemstana, ked som jej povedala, ze teplomer na bazalnu teplotu :D ja stale beriem kyselinu listovu, na zaciatku som sice brala nosifol, ale to mi robilo strasne zle s travenim a manzel tiez berie vitaminy. pomahas si aj ty niecim? dakujem a drzim palce, nech to co najskor klapne
p.s. bola som u takej strigy co cita z kavy a povedala mi, ze onedlho budem tehotna, tak uvidime, ci sa jej proroctvo vyplni 😉
@mishelita ahoj, som rada, neboj, aj ja som niekedy na dne... ja si meriam bazalnu teplotu 2. mesiac, predtym sme to nechavali na nahodu, ale uz sa mi to nezdalo... tak som zistovala takto, ci mam ovulaciu. Predtym pol roka cca som brala Duphaston, ale nie vzdy sme boli predtym spolu, a z tabletky sa neda otehotniet... Potom som sa rozhodla to vysadit, lebo mi to dr. predpisal na udrzanie plodu, ale ja najprv musim ostat tehotnou... no, mozno som urobila blbost... ale podla grafu BT mavam ovulaciu a teploty ukazkove... takze neviem, kde je problem, asi v tom, ze furt sme v strese, nie kvoli babu, ale kvoli inym veciam... Beriem kys. listovu a manzel selen so zinkom... a mam tiez kalendar od Jonasa, a vo febr. sme mali dobry termin aj zivotnosti a mal byt chlapec, ale asi nic z toho, ked som dostala vcera MS. Este pockam asi mesiac, a potom sa objednam do nejakeho centra na komplexne vysetrenia... ale este uvidim... ja som si bazalny teplomer objednavala z internetu: www.otehotnenie.sk, tusim okolo 8-9 Eur to stalo, je to lacnejsie ako ovulacne testy a vidis vlastne cely svoj cyklus, kedy co sa deje v tvojom tele a nasledne graf ti pekne vsetko ukaze... chce to iba trosku namahy rano vstat a zmerat si teplotu, vzdy v rovnaky cas. ale da sa to v pohode vydrzat... 😉
@snehulienka82 ahoj, no ja som tiez momentalne trochu mimo, lebo svagrina prisla s tym, ze je tehotna, tak som si doma aj trosku poplakala, ze preco sa nam nedari a to je o niekolko rokov starsia a jedno dieta uz maju, ach jaj. asi sa na to moc sustredujem, keby existoval nejaky gombik, ktory by som mohla stlacit, aby som na to nemyslela, to by bolo super, osobne obdivujem tie baby, co to dokazu. budem musiet nieco vymysliet. ja na tom kalendari od jonasa nemam nikde uvedenu zivotnost - mam sa bat, ci co? no ja cakam MS o par dni, ale bolesti uz mam, tak cakam kedy dorazi. keby tak nechcela dorazit. kamaratka mi hovorila, ze je lepsie, ked zena pre otehotnenim trochu priberie- to som aj- neumyselne, po vysadeni antikoncepcie sa mi neskutocne zhorsila plet a samozrejme prisli aj kila navyse, ale stale sa nedari. ale uz som sa rozhodla, ze sa ich idem zbavit, zacnem sa stravovat zdravsie, nie ze by som sa prepchavala sladkym alebo co, ale chcem sa dat na paleo, hadam sa mi to podari. pekny vecer este zelam 🙂
@mishelita ahoj, mozno mas od Jonasa ten jednoduchy vypocet, ja som si objednavala specialny, lebo som pred par rokmi mala MA v 8.tt. Tak preto radsej tento, no ale nic sa nepodarilo, takze neviem, ci to vobec funguje... teraz pijem este bylinkove caje, baby tu ospevuju alchemilkovy cas, ale ten nepoznam, takze neviem. drzim moc palce, aby sa vam to podarilo. zatial to este nie je cely rok... a mozno ani nie vzdy ste boli spolu, ked bola vhodna chvila, nevzdavaj sa. to chudnutie nie je zly napad, zalezi na tom, aka si bola predtym... ale moc nechudni, lebo ani podvaha nerobi dobre... ja som mala viac kil predtym, potom som nahle schudla ani neviem ako, ale som rada, lebo sa citim dobre vo svojej kozi. u nas skor manzel pribral, ale mne to nevadi, je taky "muznejsi" :D
@snehulienka82 ahoj, no ja som si praveze tiez ten specialny objednala a nikde to tam neni vyznacene, no neviem, hadam to klapne aj bez toho. no tu alchemilku mam uz doma, idem ju zacat pit. nam sa zase nepodarilo, dufam, ze ty si na tom lepsie 🙂 co sa tyka vahy, tak si myslim, ze az tak zle na tom nie som, meriam 180cm a mam 67kg, takze mne treba hlavne spevnit svalstvo. hehe, aj u nas pribral hlavne mm 😀 , presne aj ten moj je taky muznejsi- moj maco 😀
hadam sa nam to coskoro splni, drzim palce
@mishelita diky, aj tebe, nech sa podari... no, my sa asi teraz prestaneme chvilu snazit, musime doriesit ine veci, neda sa takto dalej fungovat, ako my zijeme, lebo to je potom na cvokhaus... nemyslim kontkretne robenie deti... mame hrozne stresy kvoli rodicom, akoby sme zili uz ich zivoty a nie svoj vlastny... a vcera sme k tomu rozbili auto... a mozme byt radi, ze vobec zijeme.... asi tak... 😎
@snehulienka82 joooj, no dufam, ze ste v poriadku. chuda. neboj, vsetko sa na dobre obrati a ked to ani cakat nebudes, tak potom budes stastna ako blska 😉
chodte si niekam oddychnut- par dni staci, netreba drahu dovolenku, len na par dni vypadnut z domu a prist na ine myslienky. hadam sa za par mesiacov budeme bavit o ovela prijemnejsich veciach 😉
ja som rada, ze sme od rodiny dalej, lebo predtym, ked sme byvali blizsie, tak sme sa neustale hadali kvoli rodine, ci uz jednej alebo druhej.
drzim palce, nech sa vam to co najskor polepsi 🙂
@mishelita no ved to, my by sme aj isli, ale ked je mama na nas odkazana... nemozme my teraz nikam chodit... ale snad bude aj lepsie! 😉
Ahojte dievcata,davno som tu nebola,tak vas zdravim,mam uz hormonalny profil aj folikulometriu za sebov,vsetko je o.k. aj sme snazilkovali,kedy povedala pani gynekologicka ze je navacsia sanca otehulkovat,tak uz iba cakat do 7 aprila,spravili sme vsetko aby to uz konecne vyslo,tak ja verim,ze uz cervena nepride
Ahojte... my sa s mm snazime tiez od maja. 11 sme mali svadbu takze od polky sme isli.uz napno.... v juny som otehotnela a v 4tt som potratila :'( ..... a odvtedy.....
ja som po 7r uzovani antikoncepcie....
Teraz beriem inofolic tak uvidime....

@snehulienka82 vieš sklamaná ani neviem, skôr znechutená, nahnevaná a proste fuj. Mám už z toho depku, nebaví 😒