Snažíme sa po potrate - ste v podobnej situácii?
Ahojte zienky, zaujima ma, ci je tu niekto kto si prechadza podobnou zivotnou etapou ako my. Vo februari som potratila, teraz este cakam na kontrolu u doktora a verim ze po nej sa budeme moct opat pustit do dalsieho planovania tehotenstva.
Je na tom niekto podobne? 🙂
Napadlo mi, ze by sme sa tu mohli spolu podporovat a tak. Podobne fora tu uz sice su, ale nenasla som nic, co by bolo aktualne 🙂
@maria898 jejda tak to.ma mrzi, ja som ti sla po precitani tvojho prveho prispevku pisat ze to je divne a ze ja mam tiez nejaku cudnu tuto prvu popotratovu menstruaciu ze dlho trva... A teda ty mas taketo spravy... Tak drzim palce nech to dobre dopadne vsetko! A nech potom pride aj to babatko ❤️
@jaruska_12 drzim palce! Potom mozes dat vediet ked sa podari 🙂 ja som hrozne zvedava co mi dr.povie, uz som hrozne nedockava na to dalsie snazenie a cakanie na dve ciarky 🙂
@148terka148 ach to je super ze ti povedali ze nemusite cakat..tak drzim palce nech to skroo vyjde a dopadne uz dobre ❤️
ja som mala MA v 7/2019. Po dvoch cykloch sme sa zacali snazit. V priebehu snazenia som absolvovala aj hematologiu, kde mi zistili mutaciu. Dlho sa nam nedarilo, bolo to psychicky narocne. Podarilo sa mi otehotniet 9/2020. Popravde, uz sme boli s manzelom vyrovnani s myslienkou, ze deti nebudeme mat (niekolkorocne snazenie). Zacali sme si planovat, co chceme kazdy rok najblizsich 5 rokov zazit, precestovat, .... A teraz som uz v 8. mesiaci. Pri tejto mutacii co mam je dolezite skore zistenie tehotenstva a nasadenie liecby, inak by to nedopadlo dobre. Zienky, pytajte sa na hematologiu, lebo velakrat sa zisti problem tam a da sa to riesit. Mne brala aj moja gyn krv na hematologicky rozbor, ale len na nejaky zakladny rozbor. Tam boli vysledky v poriadku. Az u hematologicky, pri nejakom vacsom rozbore, sa zistila pricina.
Prajem vam, nech si co najskor najdete na teste dve ciarky a vsetko dotiahnete do uspesneho konca.
@m_isk_a velmi pekne ďakujem. Popravde ja sa velmi tesim na porod. Pre mna je porod symbolom nasej veľkej snahy a boja, ktoré boli určite náročnejšie ako bude porod.
Na tvoju otázku neviem odpovedať, lebo nie som lekár.
Prajem ti co najskoršie otehotnenie a hlavne nech všetko dobre dopadne
@m_isk_a nestretla, lebo ešte žiadne nemam. Aj keď počas nasich rokov snaženia stihli niektoré kamosky aj 2, 3 deti.
Mne gyn tiez hovorila, ze to mohla byt nahoda, ale ja som sa nedala a išla som si za svojim, ze chcem vyšetriť krv. Ono sa to lekárom ľahko povie, ze to bola nahoda, ked sa to stalo 1x. Popravde som rada, ze som sa nedala odbit, lebo inak by som sa nedočkala úspešného tehotenstva. Gyn hovorila, ze sa vyšetruje príčina po 2 potratoch, ale nikde som nenasla predpis, ktorý gyn zakazuje to riesit hned po prvom potrate
@gabca025 hej no tiez som to citala ze po 2 potratoch zvyknu posielat na tie vysetrenia... Tak super ze si sla hned a toto tehotenstvo ti mohli hned podchytit 🙂
Ja to mam asi ine v tom ze uz to jedno dieta mam a spolieham na to ze to fakt bola nahoda tak dufam ze sa nemylim a ze sa za tie dva roky od porodu nic v mojom tele nepokazilo... 🙂
@gabca025 ja mám PAI-1 heterozygot a GP IIIa heterozygot ale problém je vraj ten glykoprotein IIIa a možno aj ten dvojitý heterozygot ale to som sa dočítala na webe ...na hematologii povedali že ten PAI- 1 heterozygot nie je nič vážne ..len ty si homozygot a to je zase insie.. ale liečba sa dáva väčšinou na začiatku tehotenstva malokedy dávajú skôr aspoň čo čítam..pri mojej motacii vraj budem.brat anopyrin a potom až pichať injekcie..tak uvidíme 🤷
@blen Ahoj, jeeej super!! A viem si predstavit ten stres! Tak drzim palce nech to cele dobre dopadne a pocujes len dobre spravy 🙂 Kedy ides k dr?
Ja som bola u dr.na preventivke asi pred 2tyzdnami a povedal mi, ze po druhej menstruacii od potratu mozeme ist na to, dnes mi zacala ta druha popotratova men.tak uvidime kedy to pride... Trochu ma laka aj chvilu pockat a najprv sa zaockovat proti covid... Ale neviem ci vydrzime cakat, mam 28r tak sa obavam ze cakala by som asi este celkom dlho 😃 tak mozno takto o mesiac uz budem cakat menstruaciu ktora nepride 😃
@blen hej no, tiez to vidim tak ze nan nebudem cakat 😃 ale s dr som uz aktivne preberala aj ockovanie v tehotenstve a berie to ako celkom realnu moznost takze si hovorim ze ak by zas bola nejaka blba situacia by som v tom druhom trimestri mohla ist... Ale tak to uz moc predbieham 😃😃
A jasne, chapem, drzim palce nech to je cele uz len dobre ❤️ mozno ti daju aj nejake tie lieky na udrzanie hned 🙂 mne povedal ze mi ich nasadi ked otehotniem 🙂
A dakujem! Dam vediet ako sa u nas vyvija situacia 🙂
@m_isk_a ahoj, sme na tom rovnako, taktiez som vo februari prisla o babo, prestalo byt srdiecko, prislo sa na to v 11 tyzdni, bola som na kyrete. Prijala som to dobre, tiez mam doma 2,5 rocnu dceru isto aj vdaka nej. Buduci tyzden mam kontrolu u dokrora. Tuzim po druhom, ale myslim ze obavy a strach bude velky kvoli tejto udalosti. Musime uz len verit...

@maria898 bože držím palce nech vám to dobre dopadne 🙏... to sú toto veci nie že má človek strašne pocity že príde o bábo ..ešte takéto zdravotné komplikácie...