Snažíme sa už 7mesiacov s jedným chemickým tehotenstvom po 6 mesiacoch - mám nádej?
Dobry den snazilky,
Pisem Vam, lebo tu nachadzam nejake uspokojenie ked vidim ake je to bezny jav ked nejde pocat dieta, My sa s muzom snazime uz 7 mesiac a nic. Po 6tich mesiacoch som otehotnela (bola som tehotna tyzden), cize chemicke tehotenstvo. Je to krute ked si myslis ze uz sa to podarilo a zase nic.. Dopovala som muza aj seba vitaminmi, robila som vsetko ako sa malo ale mam pocit ze po tomto poslednom zlyhani je on ovela viac cynicky a neveri ze vitaminy pomahaju. Isli me na vysetrenia a cakame na vysledky. Muzov spg a DNA fragmentacia- nabuduci tyzden ideme pre vysledky. Ja mam podla vsetkych doktorov vsetko v poriadku - cakam na AMH levely a progesteron vysledky... Dost sa bojim ako to dopadne, Ja viem ze je to este malo mesiacov , ale vsade naokolo su vsetci tehotni bez nejakych velkych cavikov..Zacinam byt z toho zufala a smutna.. poradte nejake dobre story , ako ste dopadli a ako sa sustredit na ine veci?
Velmi pekne dakujem,
Lenka
Ja som v máji 2016 vysadila antiku a zadarilo sa nám až v novembri toho roku...tiež už som šla k dr. akurát mi urobil sono od spodu a skontroloval foliky a povedal že teraz mám ovulku a ono to vyslo //..mesiace som robila ovu testy a nič z toho no určite veľa robí psychika tak držím palce a želám // čo najskôr
@babyttcirl ahoj. u nas - cca pol roka - spontanny potrat v 6 tt. potom prestavka (zdravotny problem) a opat pol roka (cca - mozno mesiac dva hore dole) a uz uspesne. druhe dieta tiez tusim pol roka cca.
sledujes si ovulaciu napr? nesmies tp silit. kazdy cyklus ani nemusi byt plodny. moj chlap niekde vycital, ze v mojom veku (39) mozem mat plodny aj len 1 z 10 cyklov ... ale teda ja som brala inofolic a kys listovu. neviem, ci pomohlo prave to, ale pol roka /7 mesiacov nie je ziadna tragedia. ale dobre, ze to riesite uz - aspon budete vediet, co a ako ... kamos mal napr "zblaznene" spermie, jednoducho nemohucne - pomohli mu lieky ... snazili sa 7 rokov, kym to poriesili, ale teda po dobrom pristupe lekara sa podarilo - a prirodzene. umele odmietali.
@ukulela ja neodmietam ziadnu alternativu, ani umele ani ICSI , hocico by som zobrala. Ja som presvedcena ze to vyjde (aspon raz) ale potrebujem nabrat vnutornu silu. Moj muz je trosku tvrdsi - proste ideme dalej. Ja som taka mierne emotivna, asi ako vacsina zien 😀. No tak teda uvidime ze co a ako- citala som ze koenzym q10 je dobry a ze treba zacat od kvality vajicka. Asi by som sa mala sustredit na robotu, dovolenku, zariadovanie domu atd... dakujem za rady!
Píšeš, že všetci naokolo sú tehotní bez nejakých väčších cavikov. To sa možno zdá len tebe. S problémom otehotnieť sa ľudia väčšinou nezdôverujú na počkanie. Viem to podľa seba, ako sa vždy snažím uhrať do stratena otázky okolia „A vy kedy budete mať dieťa...“ A napriek tomu, že si myslím, že som už obrnená furt dokážem žasnúť, aké netaktné a osobné otázky dokážu položiť v podstate cudzí ľudia...
My sa snažíme o bábo 9 mesiacov. Vie to moja nebližšia rodina a dobré kamarátky. Skoro všetky už kočíkujú. Ale keď si vezmem koľko im trvalo otehotnieť, tak si stále poviem že nemám dôvod na paniku. I keď niekedy už panikárim...
Keď sa pozriem na ženy zo svojho okolia, tak tretina otehotnela do 3 mesiacov. Tretina sa pokúšala zhruba rok a poslednej tretine to trvalo 3 a viac rokov. Keď nad tým uvažujem v každej skupine sa našla baba, ktorá mala nejakú diagnózu, kvôli ktorej vedela, že neotehotnie jednoducho. A napriek tomu sa to niektorým podarilo na prvý šup. A rovnako sú medzi nimi páry, kde nebol podľa lekárov žiaden problém a otehotnieť sa im podarilo až po vyše troch rokoch. Ja viem, je to len malá vzorka z môjho okolia, ale dáva mi to nádej.
7 mesiacov vôbec nie je veľa. Ja viem, že sa to zdá ako dlho. Poznám ten pocit, keď sa mi každý mesiac pri príchode MS tlačia slzy sklamania do očí. A nie, neviem na to prestať myslieť i keď si poviem, že zvoľním. Ale vždy si poviem, že raz toho svojho drobčeka budem mať konečne v náručí a to viac si ho užijem 🙂
@titla Dakuem ti velmi pekne! Vazne si ma potesila a povzbudila. Sedim v office na prestavke a usmievam sa, Aj ja mam vo svojom okoli taky mix, niektore baby mesiace nic, niektore potratili, a niektore hned na prvy/druhy sup... Najhorsie je to ze uz som si myslela ze teda dobre, otehotnela som a tesila som sa iba tyzden a koniec.. Potom si to clovek vycita ze co urobil ze to dalej nepokracovalo.. ale poznam aj pary co 3 krat potratili a nakoniec to dobojovali... asi sa naozaj treba nejako presmerovat na inu vlnu.. Velmi pekn ti dakujem! Ja naozaj verim ze sa to podari , nam obom 🙂 . Otazka je len - kedy!
@babyttcirl Ahojaj ja som bola minulý cyklus tehu..ale HCG stúpalo pomalinky a nakoniec kleslo..čiže tiež biochemické. Bolo to po roku snaženia.
Tento mesiac mám pauzu od stimulky a ďalší verím, že to už vyjde aj s dotiahnutím do úspešného konca 🙂 Mysli pozitívne, držím palce 🙂
No takze , dosli nam vysledky vsetkeho. Muz ma dobry spg, pocet 101 mil, pohyblisvost dobra - okolo 65% , len morfa je okolo 6-7% , ale aj tak je to v pohode, dobre vysledky, Ja mam progesterone den 21 -34 tak zevraj som ovulovala , coz aj viem, ze kazdy mesiac ovulujem.. ja to citim. a este AMH so mala 15 (resp. 14,8). je to podla Vas normalne AMH? Doktorka tvrdila ze vsetk omam v norme, uplnej norme, a follicle scan bol 19 vajicok.. ona povedala ze sa mame snazit dalej a ze to vyjde... kedze uz to vyslo predtym ( aj ked len kratko).. takze som si na jednej strane vydychla a na druhej sa musim nabudit ze vsetko pride kedy ma .. podla nich sme ulne normalna zdrava mlada dvojica.. tak snad to uz vyjde coskoro :D @nina774411 @titla
No my sme sa snažili o bábo takmer 2 roky. Vždy som bola presvedčená o tom, že som zdravá ako ryba, menzes som mala odjakživa ako hodinky a na nič som nikdy netrpela. Vôbec mi nenapadlo ísť na nejaké vyšetrenia a bola som si istá, že to mužove spermie budú vadné. Začala som naliahať aby išiel na spermiogram, no potom sa nám vlani v lete "podarilo" jedno biochemické. Len tak prišlo a odišlo, ale už som aspoň vedela, že dokážeme splodiť dieťa.
Potom tento rok vo februári sa mi podarilo nejakým zázrakom otehotnieť znovu a našťastie sa udržalo. No v nejakom 8 tt som začala špiniť a z krvných testov mi zistili ochorenie štítnej žlazy - zníženú činnosť (hypotyreózu) a to je tiež jeden z dôvodov, prečo sa nedarí otehotnenieť. To špinenie bolo príznakom toho, že štítna žľaza už nezvládala produkovať hormón potrebný aj pre mňa aj pre vývoj plodu a moje telo sa ho snažilo zbaviť (ešteže som v tom období brala Duphaston...). A keby mi okamžite nenasadili liečbu na tú štítnu žľazu, určite by som zase potratila. Ale potom sa všetko upravilo a teraz už začínam cítiť malého, ako sa mrví v brušku 🙂
Tak ak ste toto náhodou ešte neurobili, dajte si vyšetriť aj štítnu žlazu, ak sa vám nedarí otehotnieť. Ja som to podcenila a neriešila nikdy, lebo vždy som fungovala úplne normálne a nikdy som nemala žiadne prejavy, prejavilo sa mi to až v tehotenstve.

My sa snazime 38 mesiacov a nic. Vsetko Ok, vsetky operacie, vysetrenia, odbery, vitaminy, lieky, injekcie, dovolenky, obklady, cvicenia, strava, gely.... Vsetko zbytocne.