icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

inka791
25. feb 2016

@liliana0000000000000 ja som brala od 4-8dc 4,4,5,5,6

rositka
25. feb 2016

@ejbinka Teda to je síla, na sliznici je dobrý pít kontryhel, ale to už asi víš, já osobně jeho efekt jsem pocítila, fakt významně vyšší krvácení. Dneska jsem mluvila s kamarádkou, která mi říkala, že často bývá neplodnost - pokud není vyloženě fyziologický problém "způsobena" překyselením organismu, tak jsem se rozhodla, že dám detox, třeba to pomůže. Dle dnešní teploty, to vypadá, že včera došlo k ovulaci - tj. týden poté, co mi řekla dr. že mám anovulační cyklus. Pokud k ovu došlo, pak je jasný, že vajíčko musí být nezralé, což je asi můj problém, protože dle teplot ovu mívám, ale mimčo nikde:/
Nedočetla jsi se někde jak dlouho lze brát v kuse fytoestrogeny?

rositka
25. feb 2016

@liliana0000000000000 Pokud jsem já správně pochopila co se tu píše, tak situace je zhruba takováto: pokud začneš dříve (2DC) tak to stimuluje růst více vajíček, pokud začneš později, tak to podporuje růst/dozrávání do potřebné velikosti jen u toho dominantnějšího

ejbinka
26. feb 2016

@rositka a OT jsi nedělala? Jak jsi přišla na to, že bylo nezralé??

Co jsem pročítala, tak 3 měsíce a pak měsíc pauza a pak opět 3 měsíce. Myslím, že tu Ella psala, že v zahraničí je berou klidně rok...

Na detox a otěhu hodně holky doporučují chllorelu. Také o ní uvažuji, ale až od května. V dubnu mne čekají injekce ke stimulaci a IUI.

nikulka257
27. feb 2016

@nikulka257
Clostil som nebrala...

rositka
27. feb 2016

@ejbinka Nedělal i pře počáteční rozhodnutí mi to připadalo zbytečné, když mi byl řečen anovulační cyklus. Nezralost usuzuji z toho že vajíčko roste 1-2 mm/den tj. v době patrné ovulace mohlo mít max 14 mm.
Jinak děkuji moc za odpověď ohledně braní, nějak jsem to přehlédla.
Čím se provádí stimulace? první IUI?

rositka
27. feb 2016

@ejbinka třeba zabere sója a už nebudeš na IUI muset🙂 držím palce!!!

liliana0000000000000
28. feb 2016

@rositka dakujem velmi pekne za vysvetlenie

kristy82
29. feb 2016

Holky, máte některá zkušenosti s Menomaxem? Dlouho jsem hledala vhodný přípravek, jelikož Fytosoja Forte se v ČR neprodává (do Osteo se mi nechce, protože už obsahuje i 200mg Ca a vit. K a nechci to do sebe cpát v takových dávkách) a Menomax mi vyšel nejlíp, protože obsahuje 40 mg isoflavonů v 1 tobolce, takže poměr cena-výkon vypadá dobře. Ještě jsem koukala na Swiss Estrovone, protože je to 90 tablet, ale zmátlo mě, že sice píší tableta 50 mg, ale v závorce je "standard.40% isoflavonů", takže jsem napsala dotaz výrobci a ten mi potvrdil, co jsem si myslela, že 1 tableta obsahuje pouhých 20 mg isoflavonů, takže na to pozor! Ve všech přípravcích se asi jedná o stejnou látku, ale přesto bych tu ráda od někoho slyšela, že měl úspěch i s Menomaxem 🙂

ejbinka
29. feb 2016

Ahoj holky, tak dnes 12DC nic dominantního, několik kolem 10mm, tak snad se některý z nich rozjede. Bude delší cyklus opět klasika. Další UTZ 19DC v pondělí.
Od 23.2 mi CAR zažádal o Puregon a duben tedy stimulace ne sojou, ale Puregonem a naše první IUI 😎

eliska811
1. mar 2016

@ejbinka 12 DC som nemala ani ja a na 21DC 20mm takže ešte neni neskoro 🙂 snad sa to rozbehne držím palec.

ejbinka
1. mar 2016

@eliska811 Děkuji, věřím v to. Mám dlouhé cykly 😉

rositka
2. mar 2016

@kristy82 Ahoj moc díky za info, zrovna tento jsem si chtěla teď koupit, asi budu muset zas hledat něco jiného. Já jsem zkoušela Sarapis sója a teď Izoflavony duo, ale ty obsahují fytoestrogeny z červeného jetele, který asi není to pravé ořechové.

kristy82
3. mar 2016

@rositka Já už jsem se rozhodla, koupím ten Menomax, dám pak vědět, jak to účinkovalo 😉 Pokud se mi teda dostaví za týden MS a začne nový cyklus 😀 Co se týká těch jetelových izoflavonů, co jsem tady četla, tak by to měly být ty sojové, ale třeba u Sarapisu je taky kombinace obou...

nikulka257
6. mar 2016

@nikulka257
Ake mam mat davkovanie ked mam nepravidelny cyklus a clostyl som nebrala dakujem

ejbinka
7. mar 2016

Ahoj holky, tak soja má úspěch. dnes 19DC a na pravé straně folík 21mm, sliznice krásných 13mm! odpoledne píchnut pregnyl a teď už jen snažení 🙂

rositka
7. mar 2016

@ejbinka Super, blahopřeji, na to že před týdnem samé maličké, tak to to se teda rozjelo🙂. Držím palce a krásnou noc 😉

ejbinka
8. mar 2016

@rositka Děkuji, tak soja za mne výborná, ovulace 20DC což je při mých dlouhých cyklech luxus a hlavně sliznice 13mm a při clostíku v tuhle dobu 2-4mm 😠

inka791
8. mar 2016

Kocky ake máte skúsenosti s clomifenom?

kristy82
14. mar 2016

@soldi Celé jsem to tady pročetla, ale bohužel těch info bylo tolik, že si vše nepamatuju... Tak se ptám, nějak se mi nechce dostavit MS, můžu v tomhle případě začít brát isoflavony? Mám 38 DC a bojím se, že se zas nedočkám :(

nibiru
14. mar 2016

Kočky hlavne dojčiace nechcem strašiť ale fytosoji som podlahla ked sa nám rok nedarilo po cca 3 mesiacoch som ju vylucila pre strasne bolesti hlavy pocas jej brania, ale nejde o to popri tom som dojcila i ked sa to neodporuca dcera dovtedy zdrava ako repa žiadne alergie ako nastupila do mš byvala stale chora dostali sme sa az na alergologiu kde jen potrvdili silnú alergiu na soju ☹ ked som sa nezaväzne bavila o tom s pediatričkou,nemohla mi to potvrdit ani vyluciť ale sama priznala že možnosť tam je nakolko cez mlieko alergen prechadza do mlieka niekedy si pripadam vynna za to že dnes nemože nič čo obsahuje soju alebo lecititi.

soldi
autor
14. mar 2016

@kristy82 nie, takto by som soju urcite nepouzivala, ona Ti ms nenavodi. ak sa Ti nechce cakat, tak zbehni ku gyn na vyvolavacku a mozes so sojou zacat od dalsieho cyklu

@nibiru soja je estrogen a ked kojis, tak je estrogen vysoko a si ho umelo este zvysujes. mohlo to dopadnut zle aj pre Teba. ale soja nemoze za to, ze si robila nieco, co sa vyslovene neodporuca.
a to s tou alergiou je velmi diskutabilne, to by si pocas kojenia nemohla uzivat nic, co je alergen

nibiru
14. mar 2016

@soldi ved to že neviem ale si ma upokojila ☹ naštastie som ju neužívala dlho vtedy sa mi zlepšil hien ktorý som skoro vobec nemala a posunul z 15 na na 12-13dc,druhé dieťa stale nemám dokoca som teraz skončila v nemocnici s prasknutou cystou na lavom vajeniku a krvacanim do brušnej dutiny moj gynekolog neriešil prečo sa nám nedarí okrem HP ktorý bol ok a tým to uzavrel,minulí rok som mala na lavom vaječniku cystu vraj 1cm ani mi to nepovedal teraz mi praskla počas ovulacie teda bola pri vaječniku pritomná tekutina zo žlteho teieska a cysta mi praskla do brušnej dutiny ma 4,5cm a ked som isla odniest prepustaciu spravu gynekolog mi zadrel a ona narastla na 4,5cm? popravde v zufalstve som si fytosoju znovu kupila ale nezacala brat vymenila som gynekologa na radu lekarov v nemocnici som zvedava co mi povie ja mam cyklus 28 dnový ako hodinky boli cykli kedy mi meškala tak 1-2 dni max. hlien mam ovulaciu pravdepodobne tiez no neviem sa zbavit pocitu že mi nedozrievaju vajíčka uvidím čo mi povie nový lekár.

soldi
autor
14. mar 2016

@nibiru tak drzim palce, nech to uspesne poriesi. v Tvojom stave by som so sojou neexperimentovala

dracica666
15. mar 2016

@soldi ahoj citala som na zaciatku ze fytosoja ma rovnake ucinky ako clostyl, vlastne je to na dobre dozrievanie vajicok, ale chcem sa spytat ci aj s fytosojou hrozi ze niekedy dozru viac ako jedno vajicko naraz. Dakujem vopred za akukolvek odpoved .

soldi
autor
15. mar 2016

@dracica666 ahoj, soja pracuje na trosku inom principe ako clostil a osobne nepoznam pripad, keby si posobila hyperstimulacne

dracica666
15. mar 2016

@soldi dakujem za radu 🙂

eliska811
18. mar 2016

Takže. V prvom rade sa chcem veľmi poďakovať @soldi za odborné konzultácie 🙂 a samozrejme aj @elllla , ktorá sa venovala tejto štúdii a priniesla ju až k nám.
1x som si dala sóju 25.11.2015 to už bol 4DC ale keďže MS prišla až večer bolo to ako 3. Brala som ju poctivo 5 dní ako kázala soldi aj keď sa priznám, že som si ubrala 1talbletku lebo sa mi zdalo ten posledný deň 6 naraz veľa 😀 + džúsik. Čuduj sa svete pomohlo to na 16DC + ovu test teplota skočila 18DC. Bola som ten najšťastnejší človek na svete. Po ovu ananás. Pol roka som mala len anovulačné cykle. Cyklus skončil MS ale prišla na 30 deň.
Nový cyklus 22.12.2015 nová šanca. Opäť sója ale teraz 4,4,5,6,6, potom nasledovali asi litre grepového džúsu, ovu testíky ma trošku klamali lebo toho džusu bolo ozaj veľa ale najpozitívnejší bol 15DC . Ananás veľmi nechutil tak radšej bromelain v tabletkách.
16.1. mamatest niečo sa mi tam vidí ale aj minule sa mi videlo a bol to iba kanálik
17.1. test Dr. Max slabulinký dúšik, ovu skoro +
18.1. 28DC na každom teste pekný duch a digi 1-2
A teraz 13TT drobček je v poriadku a ja som vám veľmi, veľmi vďačná za obrovskú pomoc na ceste za naším šťastím .

soldi
autor
18. mar 2016

@eliska811 srdecne gratulujem a dakujem, ze si sa prisla podelit o taku krasnu spravu 😵 😵 😵

dracica666
18. mar 2016

@eliska811 gratulujem 😉