icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

zziiizziii
13. apr 2016

@eliska811 dnes som bola na folikulometrii a žiadna ovulacia 😟toto bol prvý cyklus s fytosojou

efcounek
20. apr 2016

Ahoj holky, muzu se pridat? 🙂 Abych to shrnula, mame 6 letou dcerku, ta byla po ZT, ale prirozene. Pak pauza 3 roky, pak snazeni a vloni v prosinci 1.iui.. Spermiogram mame vyborny, nebo teda aspon v tom prosinci byl. Ja mela clostilbegyt a ovitrelle, iui vyslo, ale v 8 tt opet ZT. Z clostiku se mi ale udelali cysty, takze ten uz nechci. Do lonska jsem normalne ovulovala, ale pak jsem zacala cvicit a ovu zmizela. A ted mam 1.den 2.MS po revizi a tento cyklus byl asi opet anovulacni. Cyklus mam dlouhy 31-32 dni, tenhle byl 35. Zmuze s tim ta soja neco? A kolik ji mam brat?

liliana0000000000000
25. apr 2016

@efcounek ahoj jasne ze sa mozes pridat, ja nemam moc skusenosti s fotosojou mam za sebou iba 1. cyklus uzivania. podla toho co som tu nastudovala si idealny pripad pre fytosoju ak mas anovulacne cykly, ale teraz neviem ako je to ked mas cysty po clostile.
ja som napr. mala ovulaciu tak raz za pol roka tak som sla do toho a uziva sa 3az7 DC, alebo 4az8DC alebo 5az9DC.
ja som uzivala 4 den 4tbl, 5.den 4tbl, 6.den 6tbl, 7. den 6tbl, 8. den 7 tbl a ovulacia prisla na25. dc
sice neskoro ale aspon prisla. drzm palce

liliana0000000000000
25. apr 2016

@efcounek prepac trosku som sa sekla nie 5.az9 ale 6. az 9. DC

pauli353
27. apr 2016

Ahojte,chcela by som poprosit o radu..mala som zvyseny testosteron,tak mi gynekolog predpisal antiku,po cca 3rokoch som ju vysadila,pretoze sme uz rozmyslali nad potomkom,nastal problem v tom,ze mi nechodila Ms,len po vyvolavacke a cca rok trvalo kym.mi kazdy mesiac prisla sama..potom som isla ku gyn.ktory zistil ze neprebieha ovulka,tak mi predpisal clostyl..najprv 1 tabletku 5-9Dc,no potom zvysil davku a clostyl sice ucinkoval,ale nepodarilo sa nam otehotniet,hoci mi bol pichnuty aj pregnyl 2x...vysadila som clostyl,a ovulka nebola..ked som dany cyklus pila alchemilku,tak boli aj foliky..neviem ci je to nahoda..min.cyklus som bola opat u gyn.na sono,a nevidel ziadne dominantne foliky..ovu som mavala cca 17-18Dc po merani ovu testami,aj pri clostyle..a teraz by som chcela skusit tu soju..gyn.ma stale tlaci len na laparku,ale ta s mojou ovu asi nic nespravi..tento cyklus pijem alchemilki,beriem vit.E na sliznicu a chcela by som poradit ohladom.davkovania soje..dnes som 4Dc dakujeeeeeeem

fbonytka
27. apr 2016

@pauli353 ja bych se tu laparku uplne nezavrhovala...diky ni a drillingu mam prvni dite...jinak nemas endometriozu nebo problemy se stitnou? Pokud ne,tak bych asi zkusila soju 5-9dc a to 4-4-5-5-6 tablet...

pauli353
27. apr 2016

@fbonytka endometriozu by mi zistil aj gynekolog?a priznam sa ze u endokrinologa som nebola..myslis ze keby mam volaco so stitnou tak to zistim uz davno ci?

pauli353
27. apr 2016

@soldi mozem poprosit o radu?vid vyssie..dakujem

soldi
autor
27. apr 2016

@pauli353 ochorenie stitky vobec zistit nemusis, velmi vela zien s tym ma problem, krv na zakladne vysetrenie Ti moze zobrat aj obvodny.

endometrioziu by si poznala podla silnej a bolestivej ms. pri beznom vysetreni sa ale spoznat neda, jedine laparoskopicky

pauli353
27. apr 2016

@soldi..mala som ist na laparku vo feb.ale ochorela som..vtedy mi brali aj krv..bola by tam nejaka hodnota vysoka?keby mam problem so stitnou?ci nevies?..a ms mavam bolestivu prve 2dni..a silnu ako kedy..a keby som zacala tu soju aj keby mam bud endo alebo so stitkou,je tam nejake prepojenie aj s clostylom.kt.som uz brala?ked ma soja podobne ucinky ako clostyl?dakujem za odpovede

fbonytka
28. apr 2016

@pauli353 me krev na stitnou brala obvodacka. Uplne bezne ji neberou...ale tak nejvetsi ukazatel je pak problem s vahou,ale to az kdyz je stitna horsi...mensi zhorseni ani nezaznamenas...pokud bys brala soju a mela endo nebo stitnou,tak soja to bohuzel zhorsuje

pauli353
28. apr 2016

@fbonytka tak ja nemam problem s vahou,mam 171 a 53-4kg..tak vaham ci skusit tu soju alebo nie..najradsej by som sa tej laparke vyhla..

efcounek
28. apr 2016

Ahoj, se zpožděním, ale děkuju za radu. já jsem teď 9.DC, takže jsem si na začátku MS koupila Estrovone od Swissu, a brala ji 3. a 4. DC 2 a1/2 tbl denně a 5.-7.DC 2 tbl denně. Jsem dost hubená, tak jsem to ze začátku nechtěla přehnat, a v pondělí jdu na kontrolu a podle výsledku 2.iui. I toho estrovone se bere tak moc nebo berete něco jiného? Estrovone jsou tablety po 50mg

dejna20
28. apr 2016

@pauli353 ja len ze mam endometriozu a bolestivu ms nemam ani dlhu. Ale gyn mi nasiel cysty na uzv. Aj krv to potvrdila. Ale nez narastu cydty tak ta endo uz musela zurit u mna davno, tak zistit sa len tak neda. Nie kazda ma pri nej bolestivu menstru...

majcika
29. apr 2016

@soldi ahoj Soldi, aké dávkovanie fytosoje by si mi poradila ak moja ovu je kol 10-11dc Lf je 14 dní. Meriam Bt, cítim ovu, grep džús aj alchemylka už sú nasadene a maca u partnera. V roku 2011 mi fytosoje zabrala ideálne 🙂 ďakujem za pomoc

soldi
autor
29. apr 2016

@majcika mozes si nasadit po 100 g 5 dni po sebe zacinajuc 1dc, to by mohlo stacit 🙂

majcika
29. apr 2016

@soldi ouou ja som už 4DC tak radšej počkám do nového cyklu?

soldi
autor
29. apr 2016

@majcika kludne zacni aj dnes, soja aj tak lepsie ucinkuje az dalsi cyklus 🙂

hrmiona
2. máj 2016

Ostala mi Fytosoja forte, 20 kapsul. Darujem za poštovné, ktorej pomôže, exp. 08/2016

kakatulik
2. máj 2016

@hrmiona tebe pomohla?

hrmiona
3. máj 2016

@kakatulik nie nepomohla, ja mám PCO a až neskôr som sa dočítala, že na to sója vôbec nie je dobrá. Preto mi ostala.

kakatulik
3. máj 2016

@hrmiona ahaaaaa☹

majcika
6. máj 2016

@soldi ďakujem za radu 🙂 ešte len čisto pre zaujímavosť otázka - prečo si navrhla nasadiť sóju 1DC keď bežné sa dáva cca 3 DC. Má to nejak lepší vplyv na vajíčka?

fbonytka
14. máj 2016

@hrmiona taky mám pco a soja funguje dobře....asi je to individualni

hrmiona
14. máj 2016

@fbonytka Ja som soju skusala asi 2 cykly a uplne bez vysledkov. Hlien som po nej mala husty ako zelatinu a menstruaciu ziadnu. U mna nefungoval ani Clostilbegyt. Takze to musi byt individualne. Drzim palce az sa skoro dockas vysledku 😊

renimac
31. máj 2016

Čaute baby. Prvý cyklus beriem fytosoju, podľa odporúčaní som začala 3 DC v davkovani 4-4-5-5-6. Predtým som mala ovu vždy na 13 DC, sem tam 15 DC. Dnes 17 DC a po ovu ani chyru ani slychu, teplota nízka. Môže to byť spôsobené fytosojou? Za rok a pol merania som ovu neskôr ako na 15 DC nemala. Cyklus je pravidelny, 26-27 dní.

liliana0000000000000
1. jún 2016

@renimac ahoj aj mne sa to stalo len ja som mala často anovulacne cykly ale keď som ovu mala tak vždy 15az16DC a prvý cyklus užívania fytosoju som mala ovu sz 25dc s druhý cyklus 20Dc

renimac
1. jún 2016

@liliana0000000000000 co meriam, ja som mala ovu kazdy mesiac, potvrdenu aj folikulometriou. Podla teploty prebehla ovu vcera, takze "spozdeni" dva dni. To prezijem 🙂. Nemam cas citat celu diskusiu, tebe fytosoja pomohla?

liliana0000000000000
1. jún 2016

@renimac zatial nie

renimac
1. jún 2016

@liliana0000000000000 a ako dlho ju beries? Mas aj nejake zdravotne problemy?