Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu
rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵
no pomohla mi v tom,ze som zdrava ako ryba. Odkedy ju uzivam sa citim lepsie,upravil sa mi cyklus,ktory som si rozhadzala inofolicom. Posledne nesiace sme sa nesnazili. Zaciname v dalsom majovom cykle. VMK je super na vsetko. Este aj alergia sa mi zlepsila.
Baby brala som fytosoju od 3-7dc ovu vzdy 14-15dc dnes 15dc a ani hlien ani ovu nič. Mohla sa mi posunut??
@soldi ahoj baby mi poradili sa spytat teba. Minuly cyklus som brala clostil 2x1 ovu bola na 15dc potvrdena na folik u gyn a bt. No nezadarilo sa a tento cyklus som skusila fytosoju od 3-7dc 55667. Ovu mavam vzdy 14-15dc ms pravidelna vsetko v poriadku. Dnes som 15dc ovu nikde hlien tiež nikde mohla sa mi posunut ovu?
Ahojte baby chcem radu ta fytosoja vam pomohla? Nemam priechodne vajcovody a netvori sa mi ovulka
@simkamatko no neviem, keď máš nepriechodné vajcovody ?? Ja som sóju užívala, mala som problemi s ovu, pomohla mi , ale vajcovody mam priechodné ....
Ahojte baby chcem sa spýtať či fytosoja pomáha aj na upravenie cyklu ?dnes som začala brat ako pri Clostilbegyte uvidím či sa podarí 🙂
@mlenna15 na upravu cyklu asi nie je na vajíčka kvalitnejšie.
Ahoj je prosím ešte táto téma aktuálna ? Totiž od začiatku roka sa nedarí. Mám 25. A môj lekár povedal že mám len čakať a snažilkovat. Beriem inositol, kyselinu listovú. Rozmýšľam nad tou fytosojou.
@sibrez ahoj 😉 Ono je to ako clostil ale pracuje trosku na inom princípe, nevysušuje sliznicu a pomáha k tvorbe vajíčok. Soja je ale prírodný estrogen, naopak clostil synteticky hormón. Soja sa užíva ako clostil. Ak ju začneš brat skôr ma na vplyv folikulov ak neskôr , tak podporí rast dominantného. Výhodou je, že ju môžeš brat každý cyklus , nie ako clostil ktorý sa dlhodobo brat nesmie. Záleží aké máš balenie a kolko je v tabletke mg soji.
@sibrez záleží aj od toho , či mávaš ovu aj potvrdenu, podľa toho sa užíva aj soja...a bolo by aj dobre, keby chodíš na folikulometriu, vtedy by si vedela, čo robia vaječníky. Užíva sa to ako clostil vačšinou od 2DC a 5dni. Ale ak chceš tak skús užívať ak máš ovu, tak od 2DC do 6DC (100-120mg za deň ). Ak neovuluješ tak zvýšiť postupne dávku od 2DC - 3DC (150mg), 4DC-5DC ( 175mg), 6DC (200mg)
@ria294 ahoj no akoze minulý mesiac mi musel vyvolávať menzes doky. Teraz mám spinenie po 3 dňoch meškania. Tak uvidím či sa rozbehne. Akoze úprimne chcem spraviť pre to všetko čo sa dá aby sa zadarilo lebo môj doky to necíti tak ako ja. Proste nechápe že dieťa už dlho chcem. Furt hovorí že som mladá a že mám čakať. Ale na čo to nepovie.
@sibrez tak pravdepodobne ovu nemáš, keď aj ms nechodí. Tak skús tu sóju, ako som ti písala, pozri kolko mg obsahuje a podľa toho si daj počet tabl. Soja účinkuje lepšie až ten druhy cyklus, pokial všetko iné je ok. A čo sa týka tvojho HP, pripadne AMH vieš aké máš? Nejaké iné problémy ?
@sibrez HP je hormonálny profil , ktorý sa berie z krvi od 2DC do 5DC , zisťuje ti hladinu hormónov, AMH je ovarialna rezerva , určuje počet vajíčok a vyšetruje sa tiež z krvi, ale hoci ktorý deň cyklu. Mala by si Dr povedať, nech ti zoberie krv, aby sa vedelo ďalej pokračovať a zisťovať prípadnú príčinu neúspechu.
@ria294 no mne okrem bežnej preventivky urobil raz folikulometriu kde na 13DC bol folik 20 MM . A na kontrole v tom istom cykle na 16DC mál 21 MM. Čiže nepraskol. Povedal že mám počkať ako pravidelny menzes budem mať a snažilkovat sa. Pritom to už bol druhý cyklus po sebe anovulacny podľa jeho slov.
Ahojte dievcata. ☺️
My sa sice snazime kratko (2 mesiace), ale rada by som vyskusala tu soju.
Ide len o to ze neviem kedy, kolko a ako dlho ju uzivat, prosim poradila by mi v tomto niektora?
Cykly mavam pravidelne 27-28 dnove, ovu bola minuly mesiac na cca 17DC (ostatne mesiace neviem, lebo iba nieco vyse mesiaca si sledujem BT).
Dnes je 4DC, rada by som si mozno uz zajtra kupila tu soju a zacala ju brat, dufam ze do vtedy niektora z vas poradi. ☺️
Aktualne s priatelom uzivame infolic a folandrol.
Dakujem pekne ☺️
@andrejkavid92 ak chceš skús užívať tak, že ak máš ovu, uživaj od 2DC do 6DC (100-120mg za deň ). Ak neovuluješ tak zvýšiť postupne dávku od 2DC - 3DC (150mg), 4DC-5DC ( 175mg), 6DC (200mg) Ak ju začneš užívať skôr od (2DC) , tak má vplyv na tvorbu folikov, ak neskôr od (4DC), tak podporí rast dominantného .
Ahoj, chcela som sa opýtať či by aj v mojom prípade mohla sója pomôcť. Nemám ovu už takmer rok. Zo začiatku bola diagnóza oligoovulacia, neskôr aovulacia (čiže žiadna ovu). HP mi robili v Ľubochni kde vyšiel úplne ukážkový. Môj gynekológ mi potvrdil syndróm polycystickych vaječníkov, vajcovody sú vraj ok,povedal ze mam počkať na výsledky z lubochne a potom môžem začať s liečbou.. A hlavne mam pribrať, vraj moja ovu môže súvisieť s mojou zevraj nízkou váhou. MC mam v poslednej dobe viac menej pravidelný, mam síce agresívnejší PMS (vracanie, kŕče, ospalosť). Kým som mala ovu, tak mi často chodila pomaly tesne pred začiatkom cyklu, vôbec nie v polovici. O bábätko sa snažíme už skoro pol roka. Chcela by som teda vedieť ci by bolo možné začať so svojou, a ak áno tak v akých dávkach.

mozes aj teraz hned zacat. Pocas menzesu pauza a potom opät. Cize. 1-7dc pauzb do konca cyklu uzivat. Takto to mozes robit 6mesiacov. Po tom 2mesiace pauza.