Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu
rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵
@zuzana36 nie som mesiac.budu dva za par dni. Len som mala jednu mrchu za ten cas. Lekarka mi povedala,ze po zdravotnej stranke nevidi ziadnu prekazku. Som ok. A tiez ako som uz spomenula na prvy krat to nevyjde,to je zakon schvalnosti, tak preto nebudem a nechcem velmi stracat cas.
@soldi endokrinologicka sa vyjadrila, ze s vysledkami ake mam sa to ani okrajovo MA nemohlo tykat. Dodnes nepoznam pravu pricinu. Ale tak nasadila mi liecbu,lebo som bola nad hornou hranicou normy 5,522 (5,5 bola norma v laboratoriu)a nasla mi aj uzlik na stitnej.
@zuzana36 hadam pomoze toto:
So I have done some research, and have found that Pineapple core helps with Implantation of the embryo.Pineapple Core has what is called bromelain that will help with implantation.
Using Pineapple to Assist Implantation: Pineapple contains bromelain. Bromelain is a proteolytic enzyme that breaks up proteins that inhibit embryo implantation. Consuming a whole pineapple (focusing on the core as it has the highest concentration of Bromelain) during a fertility cycle can be beneficial.
For IVF [in vitro fertilization] cycle: one pineapple, divided into 5 portions - consume one portion each day, over five days, beginning on the day of your embryo transfer.
IUI [intra-uterine insemination] cycle: one pineapple, divided into 5 portions - consume one portion each day, over five days, beginning on the day of your IUI.
Timed intercourse cycle: one pineapple, divided into 5 portions - consume one portion each day, over five days, beginning on the day after ovulation.
Note: Be careful not to start consuming pineapple too early in the cycle. Beginning to consume pineapple BEFORE the recommended days above can actually affect your vaginal and cervical mucus PH, making it more acidic.
@soldi http://www.laboratoria.sk/?id=24 tu je 4,2 horna hranica
http://www.medirex.sk/odborne-informacie/refere... tu je 5 a konkretne oni mi robili rozbor u nas v MI a norma bola 5,5. MOzno maju nejak nakalibrovane inak stroje, neviem.
co laborka , to ine cisla.
@soldi dakujem Soldi za radu, hned z roboty som utekala do lekarne a kupila som si fytosoju forte, tabletky su uz aj zjedené. Na ktorý cyklus si otehotnela ty? Merala si si aj bazalnu teplotu? Este sa chcem spytat mozem popri soji uzivat aj femi kvapky (bylinkové kvapky, kt. priaznivo ovpl. cinnost vajecnikov- tie uz uzivam 3. mesiac a ovu zatial vzdy bola)
Baby a namiesto bromelainu , mozem jest aj cerstvý ananás vsak?
@domenique ano, merala som BT, na prvej stranke je aj moja krivka 🙂 otehotnela som hned prvy cyklus so sojou, ale bolo to biochemicke 😒 ten dalsi cyklus taham doteraz 😵
ja by som tie femi kvapky vysadila, mylim, ze sa to aj odporuca po troch mesiacoch si dat pauzu 🙂
a ano, miesto bromelainu mozes aj ananas. ananas rozdel na 5 kruzkov- dolezity je ten tvrdy stred, a kazdy den po ovu jeden po dobu 5 dni
Tak som si precitala vsetky prispevky a dnes ako 3 DC som si dala 5 kapsul Fytosoje...t.j.125mg. Spravne? A mam pokracovat do 7DC v nezmenenom mnozstve?
ahojte dievčatá, vaša téma ma zaujala a keďže dnes som 1 DC, tak sa Vás chcem opýtať, nakoľko už vyše roka sa nám nedarí otehu. Cyklus mám pravidelný 29 dní, ovuláciu mávam pravidlene 12-15DC (meriam aj BT). Chodím do CAR a mám za sebou vyšetrenia HP, folikulometria, všetky stery, akurát neviem či mám priechodné vaječníky, manžel perfektný speriogram. Jediné čo mi našli tak trošku zvýšený hormón štítnej žlazy, a poslali ma na endokrinologiu, keď som však bola na vyšetrení, tak už som TSH nemala zvýšený bol na hornej hranici 3,8 (norma do 4), akurát som mala zvýšené protilátky a záver chornický zápal štítnej žľazy. Normálne by mi doktorka nedala žiadne lieky, ale keďže chceme otehu a nedarí sa, tak mi dala euthyrox25 na zníženie TSH a zároveň sa vyjadrila, že s týmto by nemal byť problém otehotnieť a môžme sa snažiť. V CAR mám pauzu, pôjdem tam až v apríly po výsledkoch z endo a zatiaľ by som chcela skúsiť prirodzene otehu. A vlastne čo si vy myslíte mohla by mi sója pomôcť, keďže skoro všetky výsledky mám OK? Ak to má u mňa význam rada to vyskúšam. A zaujal ma aj ten grepový džúsik na hlien, lebo ja mám pocit ako keby som ho v čase ovu ani nemala. Ďakujem Vám pekne za odpoveď. Fúú nejak som sa rozpísala 😉
@trik a ake dlhy cykly mas priblizne? v cykle, ked som otehotnela som mala presne taketo davkovanie, ako si si nasadila 🙂 mozes si dat na posledne dva dni davku 150 mg 🙂
@tinara23 ahoj, zo skusenosti mozem napisat, ze aj mala nerovnovaha na stitke moze sposobit problem s otehotnenim. nemas niekde grafy merania BT?
a tu priechodnost by som si tiez veru dala zistit- neoperovali Ti niekedy slepe crevo, alebo netrpis na zapaly mocovych ciest?
@soldi tu je môj graf posledný na spodu : http://www.fertilityfriend.com/home/323948
občas som mávala mykozy, ale slepák nemám operovaný a zápal močového mechúra som mala možno dva razy, ale už strašne dávno
@tinara23 teploty mas pekne, problem by mohol byt v tom hlieniku. este sa tak dlho nesnazite, tak vyskusaj to spojenie grepoveho dzusu a soje. soju si daj 4-8 dc, prve tri dni 125 mg, potom dva dni 150 mg, mozno Ti @elllla poradi lepsie davkovanie, viac sa v tom vyzna ako ja 🙂
pokial by nezabrala prve tri cykly, odporucala by som, aby ste si nechali urobit postkoitoalny test, stery na chlamydie a prefuk vajcovodov. ale verim, ze soja pomoze 😵
@kathrin17 no asi tak som dopadla, ze v nedelu na 16DC som si spravila tehutest a bol negativny, hned som vzsadila utros a az dnes na 20DC sa mi sputila mrcha ale tak vela a tak ma to boli ako este hadam nikdy 😖
Takze idem do dalsieho kola so sojou a uvazujem nad davkovanim. Minuly cyklus som brala od 3DC po 140mg teraz zvazujem ci neskusit postupne zvysovanie napr.: 2-3DC = 125mg, 4-5DC = 150mg a 6DC = 175mg.
@elllla prosim Ta co si myslis o vyssie spomenutom davkovani? tento dalsi cyklus uz ziaden utrogestan pekne nasadim bromelain 🙂
@tinara23 grepovy dzus mozes pit hocikedy 🙂 zacni okolo toho 8 dc 3-5 deci denne, vyraznejsi ucinok ma ale soja aj grep az v druhom cykle uzivania. ale dzus musi byt 100% z ruzoveho grepu 🙂
ozaj, a potom sa nezlakni, keby si nahodou mala velmi nizke predovulacne teploty, niekedy to soja sposobi 🙂
@yasminne ajajaaaaaaj tak toto poznam.....raz alebo dva krat sa mi stalo, ze som mala taku mrchu hrozne silnu a velke bolesti pri nej.....som si myslela, ci som nahodou vtedy neprisla o babo....lebo vraj vtedy sa to moze stat....ze vypadavaju az kusy takej zvlastnej hmoty.....ked je narastena velka sliznica maternice....ale neviem...mozno je to len moj dohad.........tak drzim silno palec do dalsieho snazenia....dalsieho cyklu so zazracnou sojou 🙂
@trik myslim, ze davkovanie mas OK
@tinara23 u teba by som skusila soju okolo tych 100-125mg/den od CD4 do CD6 a potom 125-150mg/den CD7-8... mozno prvy cyklus velmi zmenu nepostrehnes, druhy by mohol byt vitazny... skus prvy mesiac aj grepovy dzus od CD8, cca 3 deci denne... pripadne odporucam preseed, staci 2g cca 15 minut pred keksikom... (podla mna je lepsi taky v jednej tube, ktory sa podla potreby nabera do aplikatorov... tie, co uz su v takych malych davkovacoch podla mna nemusia vyhovovat mnozstvom kazdemu...)
@yasmine skor by som to kvoli tomuto kratkemu cyklu posunula.. 4-5DC = 125mg, 6-7DC = 150mg a 8DC = 175mg.

@marikac ano, tak som to myslela. pokial nemas horucky nad 38 stupnov, malo by to byt uplne v poriadku. vacsia zien je na zaciatku tehu chora, lebo je oslabena imunita, caste su aj zapaly mocovych ciest ci chripky a nachladnutia. ale ako pise zuzana, ked sa to ma udrzat, tak sa to udrzi.
nemohol byt ten Tvoj MA sposobeny skor stitnou zlazou?