Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu
rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵
@carmenuska ananas osup a stredovu cas, tu, ktoru normalne nepapas rozdel na 5 rovnakych casti a uloz do chladnicky. Kazdy den rano nalacno zjedz 1 koliesko, po dobu 5 dni.
@katarina104 Informací mám poměrně dost 😉. Doktorka mi diagnostikovala PCOS dle UZ, mám přesná polycystická ovaria, spoustu malých folikulů a žádný dominantní. Inzulín mám OK, už jsem psala. Cysty se mi nedělají. A nepravidelnost rozhodně není vysazením HA, nikdy jsem jí nebrala dlouho (dvakrát asi 9 měsíců) a problémy byly už před prvním užíváním. Opravdu se mi nechce v cestě za miminkem spoléhat na to, že vychytáme jednu nebo dvě ovulace v roce a jen nečinně čekat 😅. Jinak možná to bude amenorea, ale od vysazení HA před rokem jsem MS sama od sebe nedostala, vždy jsem si došla pro agolutinovou injekci nebo měla Clostil - to přišla MS tak 12-14 dní po ovulce, nebo jsem brala Proveru v druhé časti cyklu. Ke Clostilu jsem nebrala nic víc, jen pregnyl...
@emmili ano, mozes to brat rovnako ako ine sojove isoflavonoidy, ked si reagovala dobre na 2 tbl clostilu denne, tak teraz si mozes kludne dat nasledovne davkovanie: dnes si si dala 5 tbl, co je 125mg isoflav., zajtra daj 6tbl, pozajtra 7 tbl a posledny den 8tbl... tieto 4 dni stacia, kedze uz si dost DC... ak tento cyklus merias BT, tak som zvedava, ako telo zareaguje.. mala som na FF kamosku, ktora si takto dala soju v strede cyklu a pomohlo to - caka tiez majovciatko (kvetnatko) 🙂 potom ked zacnes novy cyklus, tak skus ten sarapis soju od CD3 (CD 3-4-5 175mg/den, CD6-7 200mg/den)
dovod, preco sa velmi v tejto teme o sarapis soji nepise je, ze je to relativne drahe na to, ze to obsahuje rovnake mnozstvo isoflavonoidov ako lacnejsia fytosoja... ked si spocitas, kolko ta to vyjde pri uzivani cca 3 mesiace, tak radsej volim lacnejsiu moznost s rovnakym ucinkom...
@carmenuska ananas ocisti, stred nevyhadzuj, ale rozkroj na 5 casti a kazdy den si daj jednu patinu toho stredu 🙂
@elllla Děkuji velmi 😵. Právě už zkouším nějak tělo vyprovokovat už v tak pokročilé části cyklu, abych zas nemusela pro dávku hormonů 😒. Snad se to nějak hne 🙂.
Já Sarapis koupila tady http://www.vegallshop.cz/SNM.0006-Sarapis-Soja-... i s poštovným za 473Kč - 60tbl+15 zdarma a ještě navrch pán poslal 30tbl. jako dárek 🙂, takže 105tbl. levněji, než bych sehnala těch 60 v lékárně.
@emmili no pcos je diagnostikovaná zvýšenou hladinou testosterónu, zvýšeným ochlpením a pod 😉 tie folikulky ktoré neprasknú sa menia na cysty žltého telieska,sú to také mlé hrbolčeky na ováriach, tvoria taký perlový náhrdelník 😉 potom pomôže aj odstránenie pri laparoskopii 😉 ani by si neverila koľkým babám rozhádzala cyklus hak 😉 aj zle vplýva na hlien krča a ničí jeho bunky, tvoj cyklus sa dá upraviť, skús tú sóju a určite si daj proveru alebo duphaston až po ovulácií, ináč ak k nej nedôjde tak začneš krvácať z poklesu estrogénu a sliznica sama odchádza, 😉 Je lepšie mať dlhý cyklus s ovulkou, ako cyklus vyvolaný progesteronovými liekmi ako je dufík,provera a pod.to som brala aj ja 2 roky a nebola som tehu, len mršku som mala akože pravidelnú, len je to z vysadenia a vôbec tam nemusí byť ovulka, pozrela som tie tvoje linky, a ten prvý je anovulák krvácanie z poklesu estrogénu a druhý je predpokladám že pichli pregnyl ak bol folik dozretý a praskol, ak nebolo tehu, môže to byť zlým hlinenom krčka, ktorý je poškodení hak 😉 robili ti HP hormonálny profil aké sú výsledky
@katarina104 Ten první graf byl ovulační 😉, byla jsem na folikulometrii, dostala jsem pregnyl 14DC když byl narostlý folík. Pak už jsem nic nebrala. Druhý končil agolutinem, ano. Jinak testosteron mám určitě zvýšený - ochlupení, hodně svalové hmoty, padání vlasů.... HP ještě dělaný nemám, jen prolaktin, taky už jsem to psala. A tu HA jsem brala opravdu spíš symbolicky, pár měsíců v životě, vůbec bych jí vliv nepřipisovala.
Proveru jsem měla dva měsíce od 16DC, s ovulací jsem opravdu nepočítala, že by přišla, měla jsem jí jen jakoby aby dorazila MS. Byl to takový mezičas, než mi mohla doktorka znovu napsat Clostil. Ale já teď řekla ne, když mi ho chtěla dát podruhé, a že dále to budeme řešit (případně s Clostilem) až v létě.
@emmili okej si príliš chudá? prolaktín znižuje B6 tak si kúp, ten prvý cyklus by možno dospel k ovu ak by sa tam nedal agolutin 😉 dobré by bolo merať teplotu a sledovať hlien dá sa z toho veľa vyčítať 😉
@katarina104 Ach, tys jen obrátila ty linky. Správně jsi to napsala.
@katarina104 Prolaktin mám v pořádku, jen na něj mi dělali test. Chudá nejsem. Spíš silnější, ale ještě tak v normě. Chtěla bych sundat tak pět kilo, ale spíš jen pro dobrý pocit... Teplotu měřím pravidelně. Tady je aktuální graf... http://www.fertilityfriend.com/home/3006b0
@emmili tak skús zhodiť tú váhu a možno sa ti cykly upravia, vieš užívaním hak sa utlmuje FSH a LH a chvíľu to trvá než sa to rozbehne 😉 najprv treba vyskúšať všetko čo sa dá a potom to riešiť takými liekmi ako clostil a pod. budem ti držať palce, nech sa to upraví 😉
@katarina104 Třeba v 15 letech jsem měla o 10kg míň a taky byly zlé cykly, MS nechodila... Pochybuju, že tím bych to ovlivnila. Váhu mám normální, BMI tak na vrchní hranici normálu, 67kg...
Když mi doktorka napsala Clostil, myslela si, že je to jen na rozběhnutí, protože jsem po vysazení HA přišla už podruhé na vyvolávačku. Až pak diagnostikovala PCOS, když další cyklus jsem znovu přišla na vyvolávačku bez ovu. Pro mě to bylo jako zázrak, že existuje něco, co mi ovu navodí. Neřešila jsem, co je to za lék nebo jak silný.
@emmili tak fajn, čakaj na ovulku ak nepríde tak budeš krvácať z poklesu estrogénu a tam môže byť aj hlien tak treba mať styk v tedy 😉 odporúčam čakať, ak sa objaví hocijaký hlien je to znak toho,že foliky rastú 😉 vtedy treba mať styk,v téme máme aj tabuľku kde si píšeme hlien, ak chceš tak sa pridaj,pa 😉
@katarina104 Děkuji 🙂. Mám svou tému na cz koníku... A znaky jako hlen a čípek zapisuji na FF.
@emmili tak fajn, nech sa ti to čím skôr upraví, možno tá sója pomôže, tak pa 😉
@emmili ahoj, som rada, ze si prisla k nam do temy 🙂
elka Ti uz napisala davkovanie soji, tak super 😵 vahu vobec riesit nemusis, to je viac menej len taka povera, ze to k niecomu pomoze, ale prakticky je vplyv zanedbatelny.
a tiez si myslim, ze hak u Teba nezohrala nejaku vyznamnu rolu.
ja som ju brala tri roky a po nej som mala tiez dlhe anovulacne cykly, cakala som dva roky, ci sa to upravi a ked nic, tak som tiez vyskusala soju a clostil, takze myslim, ze postupujes spravnym smerom 😵
urcite by ale stalo za to, to vysetrenie stitky a HP.
podla Tvojho grafu a toho, co si pisala, by som povedala, ze u Teba je problem v praskani folikulov a dozrievani. skus tu soju a ak nepomoze, tak som si ista, ze by Ti pomohol drilling vajecnikov, vtedy sa vlastne poprepichuju, kamoska mala podobne problemy ako Ty, a po tomto zakroku hned otehotnela, lebo ovulacia sa sama rozbehla a bol nahodne dobre nacasovany sexik 🙂
@elllla - dakujem a je to tak isto ucinne ako bromelain?
@carmenuska ano 🙂
@emmili drzim palce, ja som nasla // prave v tom mesiaci, ked som sa mala ist dohodnut s lekarkou o laparke 🙂
Ahojte kocky, uz som do tejto temy raz pisala...ovulaciu mavam, ale neskôr, co teda problem nie je. Moja lekarka sa vsak vyjadrila, ze mam velmi slabu (nizku) sliznicu. Zatial to nechavame tak, lebo otehotniet teraz nechcem (som po dvoch MA), ale mam prist predtym, ako sa do toho budem chciet pustit a nasadi mi clostyl. Tak teraz neviem...ci by nebolo vhodnejsie najprv k nasadit soju a vyskusat to...ci teda ma aj soja, resp. isoflavonoidy vplyv na sliznicu maternice...hm? Poradite mi?
@bublinka11 ahoj, mne tu kočky radili, že na sliznicu je dobré do ovulky piť čaj z alchemilky.
@tinara23 Ahoj...ja pijem alchemilku uz aspon 2 mesiace. Ale aj pred ovulkou...lebo chodila som na folikometriu kvoli slabej MS a mala som slabu sliznicu. Preto aj to naordinovanie clostylu...
@bublinka11 no ja mám tiež problém so slabou ms, dva dni a koniec, aj to strašne slabá. Ja som len tento cyklus začala s alchemilkou aj sójou, takže sa uvidí či sa niečo udeje. S dávkovaním sóje ak ju chceš užívať ti pomôže ella, alebo soldi.

@emmili keď som ja mala 20 rokov, tiež som mala menzes asi len 5 x za rok. Prvú menštruáciu som dostala keď som mala 17. No a potom, keď som mala cca 25 rokov, tak mi dala doktorka prvý krát antikoncepciu, aby sa mi cyklusupravil. Po vysadení sa mi zase cyklus skrátil na cca 25-26 dňový. Hlavne, že ovulujem. No ale tým som chcela povedať, že u mňa tie hormóny nefungovali nikdy poriadne.