icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

yasminne
4. mar 2011

@hadassah ahojcek s tymto som mavala aj ja problem ale zacala som to rozpoznavat tak ze az sa to pustilo upne na plno a bolo to syto tmavo cervene a bolo to masivne krvacanie tak to som si znacila ako 1DC 😉
A este pockaj az naozaj vyrazne klesne teplotka aj ked to mozno nie je celkom smerodajne ak mas v tele nejaky zapal tak teplota moze ostat zvysena aj ked sa ti ms rozbehne naplno.

yasminne
4. mar 2011

@soldi hej mas vlastne pravdu ze testy signalizuju prichadzajucu ovu a nie den ovu 😉 ja by som uz mala dat pauzu moc to asi sledujem az mi z toho uz prepina 😀 ale ked som na MK akosi mi tie dni rychlejsie ubiehaju a ked tu citam nieco pozitivne tak ma to vzdy povzbudi. 🙂 dnes som napr. zvedava ako dopadne @lucka_0906 na folikulometrii.

si31si
4. mar 2011

@soldi @elllla tak som bola na tom odbere a mali ste pravdu zistili mi zníženú funkciu štítnej žlazy ☹ dúfam len že to není velký problem potom otehotnieť 😒

soldi
autor
4. mar 2011

@si31si ahoj, super, ze sa to podchytilo, predpokladam, ze Ti nasadili lieky, nevies ake si mala hodnoty? po liekoch sa to zvykne upravit a mali by sa Ti upravit aj cykly, takze to, ze sa to lieci, Ta zas posuva o kusok blizsie k tehotenstvu. lebo znizena funkcia sposobuje aj potraty a dlhe cykly, takze som velmi rada, ze si dala na nasu radu a sla si tam 🙂

mata71
4. mar 2011

@marrad ahoj uz som doma vsetko dobre dopadlo,len ma boli cele telo,stehna aj brucho fialove,,ale vydrzim ,,,,,

sarafortuna
4. mar 2011

@hadassah , MS to určite ešte nie je vzhľadom na teplotu... počkaj či klesne (ak klesne) a potom to bude mrcha

hadassah
4. mar 2011

@sarafortuna určite klesne, z tohto veru nič nebude. Čítala som o špinení všetko, ale aby nejaká žena otehotnela tak, že špinila od ovulácie 2 týždne, tak takú som nenašla 😀 Väčšinou len krátke špinenie v čase MS, ale toto nie.

petula22
4. mar 2011

@kathrin17 Ahoj jestli ti můžu poradit... Já si internetové transakce na platební kartě vždy povoluji, jen na tu platbu, tzn. v nastavení karty povolím internetové transakce, provedu platbu a pak zase v nastavení vypnu, aby mi na to nikdo nemohl. Jestli máš obavy, tak se zeptej ve své bance, jestli to taky umožňují...

sarafortuna
4. mar 2011

@hadassah , nič nie je nemožnéééééé... ale proste MS spoznáš až podľa teploty,
ale maš to fakt zvláštne... ešte som sa s tým nestretla...
ja mávam pri anovulákoch v čase ovulky špinenie - krvavé, ale iba na papiery, málokedy niečo "samo vylezie" - ale mne to asi spôsobujú folikulárne cysty z neprasknutého foliku... 😠 😠
trochu nechaj oddýchnuť telo od byliniek a vitamínov... cca 10 dní neber nič - na prečistenie organizmu... možno to pomôže k spamätaniu 😕 😕

hadassah
4. mar 2011

@sarafortuna tak to aj plánujem, nasledujúci cyklus okrem listovky neberiem nič. V podstate si chcem dať nejakú 6 mesačnú pauzu od tohto všetkého a znovu skúšať od septembra. Aj tak plánujem ešte našetriť nejaké peniaze do rezervy, lebo to čo mám odložené, sa mi zdá málo.

lucka_0906
4. mar 2011

Ahojte dievcence a @yasminne tak som sa vratila od lekarky z ultrazvuku. Som 16ty den, nic od utorka nedorastlo 😖 Je celkom mozne, ze moj lavy vajecnik strajkuje. Predchadzajuce 2 cykly som mala vzdy foliky na pravom. Tento mesiac nezaragoval ziadny na soju.
Vo stvrtok ide moj chlap na spermiogram, ak bude ok, mozem podstupt laparoskopiu a objednavame sa do CAR.

sarafortuna
4. mar 2011

@hadassah , tak vypni od toho... 😉
škoda že ja neviem, kde mám ten vypínací gombík... 😀 😀
ahoj

yasminne
4. mar 2011

@lucka_0906 ahooj ☹ a toto co je?? A ovu este nebola? ake davky soje si mala? Neskusis to este so sojou aj dalsie cykly podla mna sa to moze postupne nastartovat 😉 No ved uvidis, este netreba hadzat flintu do zita 😀

lucka_0906
4. mar 2011

@yasminne no vidis ☹ Ovu nebola a ze tento mesiac ani nebude. Jasne, ze skusim soju este dalej.. kym sa nedostaneme do CAR, tak to budem skusat. Lekarka mi nuka aj Clostil, ale neviem ci ho uz chcem. Myslela som, ze mam vajecniky nastartovane po Clostile, kedze so sojou som zacala hned po dobrati Clostilu. Nuz uvidime.. dnes je taky krasny slnecny den, ze ani nie som smutna 🙂 Odplakala som si to v utorok, ked som bola prv krat na folikulometrii 🙂

yasminne
4. mar 2011

@lucka_0906 skus sa zamerat na vyzivu vajicok 😉 ja som nedavno objavila par clankov o tom : tu je jeden co ma janviac zaujal: http://natural-fertility-info.com/increase-egg-...

elllla
4. mar 2011

@lucka_0906 tak mi napadlo, co ak bude tento cyklus ovulka az okolo 25-30DC? to este na sone nemusi byt teraz nic vidiet, ale neznamena to, ze ovulka nebude... otazne je, ci na sone neboli foliky vobec ziadne alebo len nebol ziadny dominantny...
a mozes mi pls napisat, kolko soje v ktore dni si brala tento mesiac??

yasminne
4. mar 2011

@lucka_0906 veru to co pise Ellla to napadlo aj mna aj ked netusim ake cykly mavas... zistujes si nejak OVU?

berunka1975
5. mar 2011

@elllla budes taka dobra pozri na moj graf, dufam ze sa mi ho sem podari prekopcit, myslis ze ovu bola naozaj tak ako mi to vyznacil ff lebo ten 14 DC som mala vecer slabo pozitivny ovu test a rano 15 DC bola ta testovacia ciarka ohodne silnejsia, myslela som ze ovu prebehne az 15-16 DC, co ty na to? sice podla teplot... neviem sa z toho vymotat... chcem si dat ten stred ananasu pocas 5 dni, mozem si dat uz dnes??? aj piridoxin, ten si mam dat ake davkovanie? dakujem za odpoved 🙂

berunka1975
5. mar 2011

@yasminne graf mi nejde skopcit asi som blba ale ja tam ziaden link nemam... ☹

berunka1975
5. mar 2011

jeeej niesom az taka blba 😀

lucka_0906
5. mar 2011

@yasminne zaujimavy clanok, zbezne som ho zatial pozrela, musim prestudovat detailnejsie 🙂 Beham, cvicim Pilates, zdravo sa stravujem, ziadne cigarety, sem-tam vinko 😎 Co vsak urcite nevplyva dobre a som si toho plne vedoma, je stres. Ale toho sa zbavit fakt neviem 😖
@elllla cyklus mavam vdaka Duphastonu ako hodinky - 28 dni. Aj ked pri Clostile sa mi trochu posunul asi o 2-3 dni.
Ovu si nemeriam nijako, kedze poslednych 6 mesiacov som chodila vzdy na folikulometriu, pravda, len v strede cyklu. Lekarka vcera spominala nejaku "tekutinu", ktora chyba a ze vraj ovu tento mesiac nebude..vcera som bola 16ty den.
Soju som brala 2-3 150mg, 4-5 175mg, 6 200mg.
Na sone videla 2 foliky, vcera nevravela o velkosti, ale na 13ty den boli cca 9mm a boli 2.
Kocky, dakujem 🙂

elllla
5. mar 2011

@berunka1975 celkovo mas dost vysoke teploty, hmmm... stitku mas vporiadku? toto je tvoj prvy graf?

@lucka_0906 tento mesiac si si ale este duphaston nedala, ze? a ake si mala foliky poslednych 6 mesiacov podla folikumetrie? podla mna treba este pockat a dalsi mesiac dat zase soju - rovnake dni, rovnake davkovanie...

steffany
5. mar 2011

@yasminne cauko, len pre zaujimavost. Ten vitex sa nachadza v Agnucastone. Ten sa ma prat min. 3 mesiace aj pocas ms. Je to liek na prirodnej baze. Neviem vsak, ci sa moze kombinovat so sojou, nakolko ma inhibicny ucinok na prolaktin. Aj ked sa plati plna suma, je potrebny predpis od lekara.

steffany
5. mar 2011

ahojte, nevieme mi prosim povedat, pri akych hodnotach ( a coho ) by mal lekar poslat pacientku na vysetrenie stitnej zlazy ? Dakujem.

berunka1975
5. mar 2011

@elllla netusim, nebola som na ziadnych vysetreniach.... hej moj prvy graf

lucka_0906
5. mar 2011

@elllla vcera som si Duphaston dala, kedze mi lekarka povedala, ze ovu isto nebude.
Prve dva mesiace bol foliky male, potom bol nasadeny na 3 mesiace Clostil. Prvy mesiac nezabral, druhy a treti ano. Bol pichnuty Pregnyl a k ovulke s najvacsou pravdepodobnostou doslo. Tento posledny mesiac soja a zatial bez ovulky..
Chystam sa aj na tento mesiac so sojou..tak uvidime.

berunka1975
5. mar 2011

@elllla dokonca sa teraz objavilo spinenie,prave som bola na vecku a len na papieri so slizkym hlienikom, mal taky ruzovy nadych, moze to byt napr. pri prasknuti foliku? takze zeby ovu bola len teraz, hmmm, prosim porad ak vies...

soldi
autor
5. mar 2011

@steffany ja som povedala obvodnej, ze mam podozrenie na stitku, zobrala mi tsh a FT4. keby neboli v poriadku, tak by ma poslala na endokrinologiu.
niekedy tieto hormony berie aj gyn ako sucast hormonalneho profilu.

soldi
autor
5. mar 2011

@berunka1975 ahoj, fuu, vazne mas dost vysoke teploty. skus si precitat tento clanok : http://www.fertility.sk/riesenie-problemov/horm...

povedala by som, ze ovu este nebola, moze byt dnes, tiez som ju niekedy mala v prvy den stupajucej teploty. 🙂