icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

elllla
23. mar 2011

@nat28 ahoj, kludne mozes 2-3-4 DC 35mg denne (1cps), 5-6DC 70mg (2cps)

nat28
23. mar 2011

@elllla a tie 2 kapsule mozem uzit naraz, alebo je lepsie rano aj vecer po 1ks. Ci je to jedno?

lucka_0906
23. mar 2011

@nat28 obe kapsule hned rano 🙂

guginenka
23. mar 2011

@yasminne dakujem za odpoved.
ja mam za sebou len hysteroskopiu a manzel spermiogram. moj cyklus 28-30 dni. ovulácia bývy medzi 11-13 dnom. bazalnu teplutu som si zatial nemerala ale pouzivala som personu.
uzivala som - femibion, calibrum baby plan, kyselinu listovu, vitamin C, vitamin E, femi kvapky valovic, mlady jacmen, chlorellu, jod. proste hocico.
manzel - vitamin E, vitamin C, qenzim q10, l-karnitin, zinok, selen, mlady jacmen, chlorella, macu. tot vsjo. ani neviem co by som vam u napisala :o)

yasminne
23. mar 2011

@guginenka tak ak mas cyklus v poriadku a ovulujes pravidelne tak to nechajte pekne na prirodu 😉 Btw ako dlho sa snazite?

guginenka
23. mar 2011

@yasminne snazime sa od leta 2009. okolo nas maju vsetci naokolo deti. zostali sme sami ☹ moj manzel je odomna starsi a uz citit v nasom vztahu, ze nam je dvom smutno.
vy sa ako dlho snazite?

guginenka
23. mar 2011

@yasminne myslis, ze mam vyskusat soyu?

yasminne
23. mar 2011

@guginenka takto ti poviem tymi izoflavonmy dosiahnes to ze ti narastie pekny folikul (ak zacne uzivat od 1DC mozu narast aj dva foliky) takze rozhodnut sa musis sama...ja som bola tiez OK co sa tyka cyklu a ovulky tiez HP...a na soju som sa dala, ked nam nevyslo prve IUI a nasla som tuto temu, tak som sa rozhodla, ze namiesto hormonalnych stimuliek skusim nieco prirodne...dala som tomu sancu 3 cykly a nic, po debate s manzelom sme sa rozodli vratit spat k IUI. Teraz som 2DPO, tak uvidime... My sa snazime od Dec 2008, manzel ma naopak excelentyn spmg., ja som bola pred rokom na laparke a odsranili mi male loziska endometriozy..no a furt ten bocian kdesi bludi 😠
Ozaj nasla si nejake prospesne info k spermiam na tej strake do Soldi co by ste mohli vyuzit?

nat28
24. mar 2011

@lucka_0906 dakujem 🙂

guginenka
24. mar 2011

@yasminne pozerala som sa na tu stranku a nenasla som. no, ja soyu tiez vyskusam. za skusku nic nedam. napriklad dnes som bola u noveho gyndosa a povedal,ze sa tomu mozeme zacat venovat od augusta. aj tak som to chcela kedze teraz menim zamestnanie a jar je vraj velmi dobry cas na prirodzene otehotnenie.
dufam, ze vam iui vyslo. no, moja kolegyna mala velmi silnu endometriozu a otehotnela prirodzene. brala taku hormonalnu liecbu. islo vlastne o to, ze jej ju vysusovali a ani nevie ako a otehotnela prirodzene. teraz sa im narodila krasna dcerka. takze verim a dufam, ze sa to podarilo. dufam, ze mas nohy vylozene a oddychujes?
pekny den

dadaba
24. mar 2011

@yasminne ahoj !!! drzim ti palce!!! aj mna to caka!!! 🙂

berunka1975
25. mar 2011

ahojte baby ako sa mate?? dnes bude krasne pocasie...
@yasminne vies co si myslim, ty to tu podla mna cele odstartujes, velmi ti to prajem aby ti to vyslo, potom sa ostatne k tebe pridame 🙂
ja som teraz druhy cyklus so sojou, do mojich narodenin v juni ak sa nepodari, tak pojdem dokimu a zacnem to riesit...

valilienka2
25. mar 2011

ahojte kočky posielam vám môj prvý graf pri braní sóje http://www.fertilityfriend.com/home/340e5c som zvedavá ako to nakoniec dopadne 😒 😀 a všetkým držím moc moc palce..

yasminne
25. mar 2011

@dadaba ahoj a co ta caka uzivanie sone ci iui? 😉
@berunka1975 vdaka za mile slova bodaj by sa naplnili 🙂. ty si ako na tom? kolky dc si? ako na teba posobi soja?
@valilienka2 vitaj, mas pekne slubny graf tak drzim palce nech to tam je! 😉 teploty su vyssie ako minule no este dva dni a uvidis. Ty si brala soju? bo nemas to zaznacene v grafe skus da sa to aj spatne piznacit ako ''E''strogen.😉

yasminne
25. mar 2011

A kam nam zmizla nasa ''sojovka'' Peta @petula?

valilienka2
25. mar 2011

@yasminne ďakujem, môžem to tam vyznačiť, veď práve že za dva dni sa ukáže na čom som, aj keď neviem, testík na 11DPO bol negat ale ak ten pokles teploty na 9DPO bol implementačný tak to ešte test nemusel ukázať, ale nejak som presvedčená že opäť nič ☹ ale tebe moc držím palce aby sa podarilo 😉

zuzana36
25. mar 2011

ahojte, no dnes by som mala dostat ms,a le zatial ani naznak. testik negat. takze sa mi zase predlzi cyklus. uz dnes je to o den. som 31dc 😒

koriina
25. mar 2011

@elllla Ahojky 😉 moc mě zaujala Vaše diskuze o soji,ráda bych ji taky zkusila.....máme za sebou 2x IUI druhé úspěšné bez hormonů bez clostilu jen s Pregnylem,bohužel v 9TT MA ☹ brala jsem clostil za celou dobu skoro čtyřletého snažení dvakrát po třech měsících(šíleně trpím na bolesti hlavy,nadýmání,bolesti prsou,pms jak vyšité 😠 ),naposledy teď v lednu teď mám pauzu....reakce na clostil 2x1 tableta 13dc folík 22mm,2.měsíc 1x1 tableta 14dc dva folíci 18mm,3.měsíc 1x1 tableta 12dc folík 22,6mm,všechny tři cykly i s pregnylem...spermiogram snížená pohyblivost spermií....prosím o dávkování soji,budu mít tu s rostlinnými izoflavony (25 mg), http://www.lekarna.cz/fytosoja-osteo-cps-60/#ut... děkuji za jakoukoliv odpověď a jakoukoliv radu..... 🙂

elllla
26. mar 2011

@koriina ahoj, hormonalny profil mas vporiadku? berie tvoj drahy nejake vitaminy/lieky na zlepsenie spermiogramu? podla mna aspon Selezin ACE by mohol nasadit na take 2 mesiace, to je taky muzsky zaklad 🙂
ak chces skusit soju, tak skus prvy cyklus CD 3-4 100mg/den, CD5-6 125mg/den a CD7 150mg/den. uvidime, ako budes reagovat a podla toho by sme dalsi cyklus davkovanie upravili. skus si ju davat vzdy rano a pi aspon 1.5-2L tekutin denne..

elllla
26. mar 2011

a ostatne babulky - pozdravujem vas velmi a som rada, ze si viete navzajom poradit, pomoct, povzbudit.
drzim vam velmi velmi palce a posielam nejake tehu bacilky... 🙂
TTTT
TTT
TT
T

steffany
26. mar 2011

@elllla Ahojky, prosim Ta bola by si taka dobra a odporucila mi davkovanie na druhy cyklus soje ? Koncim prvy a teda budem pokracovat.Tu je moj graf: v porovnani s predchadzajucim sa takmer nic nezmenilo, ale uvidime, co dalej.
http://www.fertilityfriend.com/home/3337a1
FF mi vyznacil ovulku presne na 36 ty den, ako v munulom cykle...
Chcela som vediet, ci mozem zvysit davkovanie, kedze nepocitovala som ziadne "side effects" a od kedy ju mam zacat brat. Buduci tyzden ocakavam ms. Brala som ju takto:2-3dc75, 4-5dc 100, 6dc 125. Dakujem Ti velmi pekne a zelam este krasne tehu 🙂

elllla
26. mar 2011

@steffany hmmmm, podla mna si ovu nemala vobec minuly mesiac... takze ked pride MS, nasad soju hned od 1.DC a davkovanie zvysime..
CD1-2 125mg/den, CD3-4 150mg/den a CD 175mg

steffany
26. mar 2011

@elllla dakujem pekne. No a myslis, ze tento bola ? Vies ten minuly mesiac som prvy krat merala teploty, tak mohlo to byt skreslene...ale preco potom FF vyznacil ???? dik

elllla
26. mar 2011

@steffany zatial je to take otazne, tie teploty su este stale dost nizke na poovulacnu (lutealnu) fazu... preto musime tvoje vajecniky nastartovat... a ucinky soje sa vacsinou prejavia az na 2. cyklus, takze dalsi cyklus tomu davam sancu...
FF je len program a vacsinou vyznaci ovu ak po nizkej teplote nasleduju 3 vyssie teploty, ale to neznamena, ze ovu naozaj prebehla.. ale ak by sa teploty drzali este aspon 5 dni hore, tak je sanca, ze sa s telom nieco deje a ze sa rozhybe... drzim velmi palce, podla mna aj mensie uspechy treba brat pozitivne 🙂

steffany
26. mar 2011

@elllla dakujem velmi pekne 🙂 suhlasim...aj ciastkovy uspech je uspech...inak, posledna question:
FF neberie teploty pred ovu...kdesi som citala, ze nejakych 10 teplot pred sa berie do uvahy ? hmm...??

elllla
26. mar 2011

@steffany FF prave podla tych teplot pred ovu robi tu horizontalnu ciaru, takze ich berie do uvahy.. bohuzial netusim, kolko tych teplot presne berie, to by si mozno niekde vycitala na FF stranke.. ale preto mas tie cervene ciary v grafe ciarkovane, lebo FF si nie je 100% isty presnostou..

steffany
26. mar 2011

dakujem kraaaaaaaaaasne a zelam pekny dnik 🙂

koriina
26. mar 2011

@elllla moc děkuji za odpověď 🙂 ,horm.profil o.k. jen zvýšený prolaktin,ten upraven dostinexem.....ale naposled mi ho dělali tak dva roky zpět...no s drahým a vitamíny je to těžší,od té doby co mu primář v Caru řekl,že to na nic nemá vliv,tak nic nebere,na začátku bral sel,zinek,éčko 400,ale spermiogram byl i po delším užívání stejný,a on je proti veškeré chemii,takže nic nebere...nakonec jsme otěhu,když nic neužíval,ani já...jen ten Pregnyl....díky moc za dávkování soji,zkusím a uvidíme,i když s tím pitím to bude horší,vypiju tak litr denně,v tom jsou už i dvě kávičky,no pokusím se 😉 .....jak píšeš....hezký víkend všem 🙂 a děkujiiiiiiiiiiii 🙂

berunka1975
26. mar 2011

@yasminne ahoj, nooo ja som dnes 8DC no a poviem ti ze pocitujem velke rozdiely ako beriem soju, ako hlava ma neboli ani nic podobne, no ms som mala zvlastnu neviem ci je to sojou, ale dostala som tak ako uz asi 20 rokov nie, v noci som sa zobudila na to ze som mokra a aj mala dlhsi priebeh, vlastne dnes ou 8-mi den spinim, takto som nezvykla byt... dokonca aj ovu som pocitovala so sojou intenzivnejsie... a ty, si vo faze cakania ze? nepocitujes nejake priznaky alebo daco? kolky den dpo si?

dadaba
26. mar 2011

@yasminne ahoj..caka ma iui..tento cyklus som brala soju..este skusim dva a ak nic idem na iui..