icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

riami78
28. mar 2011

@sarafortuna Aj ja som brala teraz 1. mesiac a prave naopak, prsia ma zatial vobec nebolia a to som 26 DC.

lucka_0906
28. mar 2011

@sarafortuna 😀 Takze uzivam kvapky FEMI
Grepovy dzus pred ovulkou pijem aj ja.. tiez ho mam velmi rada a ked som mala ovulku (vdaka Clostilu) tiez som mala veeeela ovulacneho hlienu. Spolu s nim som uzivala aj ACC proti kaslu - vraj je dobry na vsetky druhy hlienov a kedze Clostil hlien zhustuje, urcite prave tieto dve veci pomohli.

soldi
autor
28. mar 2011

@sarafortuna ahoj, sari, podla mna ta tekutina ziadno nesuvisi so sojou, skor so zvysenym prolaktinom 😒

a bromelain sa s duphastonom nebije, pracuju na uplne inej baze 🙂 duphaston je na podporu zlteho telieska a bromelain je na lepsie prekrvenie sliznice a ulahcenie hniezdenia.

inak, aj minuly rok to bolo takto na jar o nicom s tehotnenim, ale v aprili sa o rozbehlo 😵

a soju je zbytocne brat len jeden cyklus, ona posobi postupne, cize aspon tie dva tri cykly po sebe treba uzivat, aby si spozorovala efekt 🙂

@yasminne si zlatko, ze sem takto chodis a dohliadas na nove prichodziace 🙂 keby nieco, kludne ma "zavolaj" 🙂

sweat
28. mar 2011

Ahojte kocky. Dnes alebo zajtra ocakavam 1 DC,zacala som spinit,takze podla toho,kedy sa to rozbehne. Idem skusit 2 kolo so sojou,minuly mesiac som brala 5,6,7 DC 50 mg a 8,9 DC 75 mg. Teraz mam ale kapsule,ktore obsahuju 50 mg,mozem teda 8,9 dc zvysit na 100 mg? Ovu mam inak pravidelne tak 16 dc.

sweat
28. mar 2011

A este otazocka. Ak by som zacala so sojou uz 1 dc,vytvorilo by sa viac folikov,ak som to spravne pochopila. Nemoze sa ale stat,ze mi to rozhadze cely cyklus?

sarafortuna
28. mar 2011

@soldi , diky soldi... tie moje "mliečne prsia" 😀 😀 potom asi budú z PMS - mala som od 4DPO strašne boľavé prsia... také som mala iba pri tehu, inak nikdy... 😀 😀

no - kúpim ešte jednu pixľu soje a dám potom ešte aspoň na 2 cykly - no bodaj by už radšej netrebalo kupovať...

minulý rok ale až taký útlm nebol.. 😉 veď len ja som bola z pätice tehuliek v priebehu 3 týždňov...
asi to "spadne" nejako naraz 😉

35tt!!!!
tak sa držkajte, držím palce ! 😉

soldi
autor
28. mar 2011

@sweat ahoj, ked mas kratke cykly je zbytocne davat soju od 1dc. pri clostile sa traduje, ze ked ho uzivas skor je viac folikov a ked neskor tak je jeden dominantny, ale myslim, ze to je velmi individualne. napr. ja som pri jednej tabletke clostilu od 5 dc do 9 dc mala bezne dva foliky. soju som brala skor a myslim, ze bol len jeden.

ked nemas tabletky s mensim obsahom, tak ber tie dva dni po tych 100.

ovplyvnila Ti nejako tento cyklus soja?

@sarafortuna veru tak, bodaj by si uz nic nepotrebovalo a konecne sa podarilo 😵
v teme na emimi sme mali statistiku jedna tehu tyzdenne v priemere a od maja sa to krasne rozbehlo, ze niekedy aj styri tehotne pribudli v priebehu tyzdna, tak dufam, ze tento rok to bude rovnake alebo aj lepsie 🙂

dik, mne teraz cele snazenie pripada ako len taky kratky zanedbatelny okamih v mojom zivote. urcite sa uz coskoro pridas, toto ma byt rok lasky a plodnosti 😵

kathrin17
28. mar 2011

@soldi ahojcek prosim ta pekne mohla by si mi poradit?Nevies o kolko moze soja posunut ovulku ked som brala od 4teho dna cyklu, tak prisla 21DC teraz by som ju potrebovala tak o 6 dni skor 😀 myslis, ze ked zacnem 2DC, moze sa to posunut az o tolko?Mam manzela prec, tak musim spekulovat ako sa len da 🙂

soldi
autor
28. mar 2011

@kathrin17 ahoj, noo, myslim, ze takto sa to neda naplanovat, lebo rast folikulov je ovplyvneny aj predchadzajucim cyklom, ale mozes ju skusit zacat brat skor a vo vyssej davke a pit vela grepoveho dzusu. v plodnom hliene dokazu spermie prezit aj 5 dni 🙂

v teme mame kocku, ktora ostala tehotna z jedneho styku tri dni pred ovulaciou 😵

jania023
28. mar 2011

@yasmine
@soldi
ahoj neviete ako je to z digi ovu testikmi??ja som brala clostil 3-7dc a na 15 DC som mala ovu test pozit..problem je v tom ze je pozit. uz 3 dni a nema neja chut LH klesnut,co si o tom myslite nemoze byt viac folikov a preto tie 3 dni??

kathrin17
28. mar 2011

@sweat ahoj moja tusim sme sa s tou mrcho dohodli, i ked nechcene, ale dorazila obom ☹ fnuk, ale hor sa do dalsieho kola 🙂

kathrin17
28. mar 2011

@soldi dakujem moja, si zlata, ze si si nasla cas na odpoved, dobre, tak zajtra ju skusim zacat brat a uvidime ako to dopadne 🙂 a dzusu pijem hektolitre 😀

jania023
28. mar 2011

@soldi ja som skusala tiez grep dzus ale vobec mi nepomohol ziaden hlien nic ☹ a teraz kedy brat bromelaine??ja nema ani potuchy kedy je alebo bola ovulka vyzara to zak ze akoze jedna v sobotu a jedna dnes..ale sanca na tehu je dost slaba lebo tutu mutu bolo v piatok vecer a manzel nieje doma 😢

soldi
autor
28. mar 2011

@jania023 nemas grafik? tri dni mozu byt ovu testy v pohode pozitivne, niekedy sa stane, nemusi to nutne suvisiet s poctom folikulov.

a kolko cyklov a v akom mnozstve si pila ten grepovy dzus?

sanca na otehu je vzdy 😵 aj vtedy, ked to najmenej cakas 😵

@kathrin17 jasne, staci "zavolat" a ja pridem 🙂 vsak preto sme tuto temu zalozili 🙂

raz sa to podari a ako som uz niekolkokrat pisala, ked budes tehotna, tak Ti cele snazenie pride uplne zanedbatelne 🙂 ja som sa tym vzdy utesovala a je to vazne pravda 🙂

jania023
28. mar 2011

@soldi grepovy dzus som pila tak od 5DC az do 14DC 0,5l dennenormalne mavam ovu test pozit iba jeden denasponta tak som to doteraz mala pozri grafik ale aj on je divny leno vcera som mala 36,9 a dnes iba 36,6 ale spala som iba necele 5h tak neviem ci sa to pocita..ja si meriam stale 2x denne BT a podla toho viem ze aka bude BT rano ked vecer mam 37,3 tak rano 37,0..vcera vecer som mala 37,2 a rano iba 36,6 a dnes vecer mam 37,3 tak rano by mala byt 37 ale to sa uvidi
http://www.fertilityfriend.com/home/347dcf

sweat
28. mar 2011

@kathrin17 a co keby sme sa dohodli,ze tento cyklus otehotnieme? Myslis,ze by to fungovalo? 😉
@soldi dakujem za odpoved,myslela som,ze by sa tym zvysila sanca,keby boli 2 foliky. Uz zacinam byt zufala,tak vymyslam 😉 inak cyklus mi nejak vyrazne neovplyvnila,prsia ma zacali bolet az od 9 dpo,co obvikle zacinaju omnoho skor,neviem,ci za to vdacim soji,ale takyto efekt by som prijala. Tak som zvedava na toto kolo.

yasminne
29. mar 2011

@lucka_0906 cauko novinky zatial ziadne takto o tyzden idem na krv...a nezvyknem testovat takze este cakaaaaam 🙂 len som cudna z toho ze posledne cykly sa mi vzdy po ovulke zvacsili a boleli prsia a teraz nist 😒 tak neviem ci to bol len ucinok soje ale mam pocit ze este pred tym nez som zacala soju vobec uzivat to tak tiez byvalo ze sa v druhej polke cyklu zvacsovali a bolievali...no mozno ze to tak ma byt 😉

yasminne
29. mar 2011

@lucka_0906 prepac este som sa zabudla spytat co Ty? sem tam sledujem grafiky ktora sa blizi ku koncu ze ako to s nou dopadne ale o tebe nemam prehlad 😀

yasminne
29. mar 2011

@soldi ahojcek no ja sa akosi neviem zaradit v inych rozbehnutych temach a tu mi je dobre, tak som si povedla ze ved co snazilka ako snazilka 🙂

yasminne
29. mar 2011

@kathrin17 & @sweat baby ja som vam tak strasne fandila aby vam tie teplotky ostali vysoko a nasli ste si // ☹
no co uz som rada ze nezvdavate a idete dalej tak je to spravne soja vas nabudila a teraz uz to pojde a verim ze budete mat viac stastia ako ja 😉 nechcem vam do toho nejako zasahovat ale ak mate moznost precitat si na FF fore prispevky ohladom uzivania soje tak zistite ze vela zenam sa to podarilo ked nasadili najvyssiu moznu davku 200mg a to pocas 5 dni. a boli z toho v niektorych pripadoch aj dvojicky 😀 no ale dobre zvazte co a ako je to na vas 😉
Ja som chcela ist s takouto davkou na IUI ale u nas je iny pripad nemohla som klamat ze neberiem predpisane lieky...
ale keby som to bola citala skor, tak si v tretom sojovom cykle nasadim takuto davku...
Drzim vam palce!!!!

yasminne
29. mar 2011

@jania023 ahoj asi moc neporaditm, ale mne sa to raz stalo tiez, ze mi ovu testy 3dni ukazovali silnu ciarku...no digitalny som nikdy nepouzila...moc to neries uvidis nechaj na prirodu 😉
btw pozeram tvoj graf a nie si nahodou nejak v predstihu s meranim BT??? dnes je len 29.3. a ty uz si na 31.3. 😀
Mam pocit, ze cim viac sa pozorujeme, tym viac je to stresujuce a stres nam nerobi dobre ked chcem byt tehu, ci nie? 😕

lucka_0906
29. mar 2011

@yasminne cauko..ja tiez nezvyknem testovat pred..resp. skoro nikdy..takto sa lahko clovek vyhne sklamaniu 🙂 Veelmi drzim paste o tyzden na krv 😉
Ja stale nic ☹ Som dnes 41 den a MS nikde. TT som robila pred 3 dnami a negativny. Idem vo stvrtok k lekarke. Uz som z toho trochu nestastna, dufam, ze sa nic vazne nedeje..Brala som Duphaston a vzdy zaberal..teraz je to prvy mesiac co to takto meska 😖
Soja nakupena, takze len cakam, kedy si MS uraci prist 🙂

jania023
29. mar 2011

@yasminne Som tam natukala hociake replotu n'a zajtra aby mi to vyznacilo ovu tak preto podvadzam 😀 Neviem jà si myslim ze ovu bola v sobotu ale ved sa uvidi..

yasminne
29. mar 2011

@lucka_0906 tak ked sa ms uraci kolky cyklus ides? 2 ci 3? ake davky si brala tento cyklus?

yasminne
29. mar 2011

@jania023 no teda 😀 to by ma nenapadlo. Pocuj neriesis to az priliz? 😀 daj si pohov a relaxuj 😉

lucka_0906
29. mar 2011

@yasminne ked sa jej uraci, tak idem so sojou 2 cyklus. Mala som davky 2-3 (150mg) 4-5 (175mg) a 6 (200mg)..

kathrin17
29. mar 2011

@yasminne ahojcek no ja by som si taku davku aj slahla, ale kedze mam manzu doma len kazdy druhy vikend, tak to teraz neriesim, budem riesit az od maja, ked uz bude drahusik doma, takze mozno uz dalsi cyklus, si to mozem az tak fuknut 😀 a co ty?Ako sa citis moja?

sweat
29. mar 2011

@yasminne ved mne teploty ani moc neklesli a mrchana prisla 😒 ja som cosi studovala na FF v diskusiach, a prave som tam aj narazila na to, ako tam jedna kocka varovala, ze pokial mas pravidelny cyklus, soja ti ho moze rozhadzat a sposobit anovulak, tak preto by som sa bala takych vysokych davok.

Kocky treba pri soji robit nejaku pauzu, dajme tomu po 3 mesiacoch?

evkapo
29. mar 2011

@yasminne
ahoj, soju som brala takto: 2. a 3.DC 150 mg, 4. a 5. DC 175 mg a 6. DC 200 mg. Mám stanovené anovulacné cykly - málo LSH hormonu (hladina nie je kriticky nizka, ale nizsia ako by mala byt). BT si na nete neznacim, nerozumiem tomu fertilityfriend.com 😒 BT som mala vyssiu na 12.,13. a 14. DC, potom klesla na moju obvyklú teplotu. Dnes som v 34. DC a menzes nikde. Mám strasne nepravidelný cyklus, niekedy je to 38 dní, niekedy 60, naposledy 3 mesiace 😢 takto sa ale snazilkovat neda a uz som z toho na nervy. Ráno pijem na lacno caj z vitexu, potom druhý z rebrícka. Oba upravujú hladinu hormonov, ale volajako neucinkuju. pomoooooooooooooooc 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢 😢

yasminne
29. mar 2011

@evkapo je mi luto ze mas taketo problemy s cyklom o to je to snazenie este tazsie 😒 no ale pricina toho vsetkeho moze byt celkom niekde inde. ake vysetrenia mas spravene myslim take cerstve nie starsie ako 2mesiace...
Tvoja hmotnost nevymyka sa normam? beries nejake lieky?? co lekari na tvoje dlhe anovulacne cykly? prepac ze tolko vyzvedam no tazko ti nieco radit ked ta nepoznam 😉 a co stres mas mat z coho? treba sa kazdy den uvolnovat aspon 20 -30 min si najst pre seba, verim ze aj toto vela zmoze ak mas cez den napatie.
hm teraz si brala soju 1x hej?no skus ju urcite aj dalsi cyklus zatial ostan na tom istom davkovani. Tu ovulku zistujes teda len orientacne podla BT? Hm no skus este napisat nieco o sebe a uvidime 😉