icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

elllla
31. dec 2010

@16katka16 ano, PMS je predmenstruacny syndrom.. cize ked uz mas pocit, ze pride mrcha - mas nafuknute bolave brucho alebo si podrazdena alebo unavena.. u kazdej je to ine a su zeny, ktore uz z toho vedia, ze mrcha sa blizi..
ovu bolesti by som dala skor ako krce, cize Cramps
ten graf - uloz si to do PC ako obrazok (klikni na graf pravym - Ulozit obrazok ako - a pripona JPG) a supni sem ako obrazok, pozrieme sa na to..

elllla
31. dec 2010

@16katka16 tam, kde si zapisujes teplotu na ff, tak ides nalavo na - Sharing -> Home Page Setup (druhe zhora)
tam mas odkaz na tvoje grafy... Your Charting Home Page Web Address:

16katka16
1. jan 2011

@elllla ahoj, tak to skusam stale donekonecna, no ked kliknem na sharing a nasledne dam home page set up, tak medzi napisom "your intro message" a vyberom na liste - chart, calendar, wheel...... nemam vobec tu cast , ktoru si vyznacila na prilozenej fotke. neviem ako je to mozne, ze ty to tam mas a mne sa to neukazuje. tak to skusim este raz ulozit ako obrazok.

16katka16
1. jan 2011

@elllla aaaaa, uz to mam. tam bolo treba najprv si vytvorit svoju home page. 🙂))))) ze ma to nenapadlo. 🙂

takze tu to je - to je terajsi, dufam ze vitazny 🙂
http://www.fertilityfriend.com/home/32d7b6
este prist na to, ako vlozit tie predchadzajuce grafy 🙂

16katka16
1. jan 2011

@soldi
@elllla
ahojte baby, tak ja som si vsetky tie grafy ulozila do albumu, mohli by ste sa na ne pozret ked budete mat cas? myslim ze chyba bola, ze sme fakt presvihli ovu, a tiez mozno ze sa nesnazime dost casto- muzova praca nam neumoznuje castejsie tulenie sa. :( viete mi trosku pomoct v odpovedani na moju otazku? - preco v grafoch za oktober, november ked prebehla ovu je ciara na znazornenie ovu len ciarkovana a teraz v tomto decembrovom je plna? ma to nejaky vyznam alebo nie? vopred dakujem za vasu ochotu pomoct. ste fakt uzasne, klobuk dole pred vami. :o))))))

soldi
autor
1. jan 2011

@16katka16 ahoj, tak ja uz som Ti napisala rovno aj ku grafom 🙂

prerusovana ciara je vtedy, ked si ff nie je uplny isty ovulkou, mas dost kratku lutealnu fazu a trosku rozhadzane teploty, takze aj to asi zohrava urcitu ulohu.
a pomozes mu napr. znacenim si plodneho hlienu a inych znakov plodnosti 🙂

16katka16
1. jan 2011

@soldi aha, no inak som si trosku myslela ze mozno plna ciara znamena krasnu ovu. 🙂 inak sa mi zda ze zo vsetkych troch grafov vyzera byt tento najlepsi. teda mozno nadejny. co si myslis? nechcem si nahovarat, lebo sklamania som si uzila viac nez dost vzdy ked ms prisla, no ked pozeram tie grafy co mi pomohla vytvorit FF stranka, tak uplne zbytocne som cakala ze sa podarilo v oktobri i v nobembri. kebyz som si bola vtedy znacila na tejto stranke, tak by som nebola zbytocne napata. 🙂 Ta stranka je fakt uzasna, a aj tebe aj elle som nesmierne vdacna za vsetky rady co ste mi dali. budem sa nimi riadit, pockam ci sa zadarilo, a potom pri novom cykle nasadzam aj alchemilkovy caj, aj soju. 🙂

soldi
autor
1. jan 2011

@16katka16 ha, ze krasna ovu, to je vtipny vyraz 😀

kazda ovulacia je krasna, lebo kazda moze znamenat zrod noveho zivota 😵

ono z troch grafov tazko nieco usudzovat, tehotenstvo zistis tehotenskym testom, nie podla teplot, ale tak trosku plati, ze ked je graf iny ako predchadzajuce, ze je tam vacsia nadej na uspech, len dva grafy su malo na urcenie toho, co uz je ine 🙂

16katka16
1. jan 2011

@soldi ten "vtipny yraz" bolo myslene obrazne. myslela som to v tom zmysle, ze teda pravdepodobne prebehla, nie ako v ostatnych dvoch pripadoch kedy prebehla iba mozno.ostatne grafy mi pravdepodobne muz omylom vyhodil ked sme robili poriadky- tie boli vyznacene v doma vyrobenej tabulke. prepac ak zniem trosku "stupidne" no som z toho taka rozcarovana- myslim obrazne- lebo ta stranka mi pekne ukazala ako to zhruba prebehlo, ze min. mesiac som fakt cakala zbytocne ze sa zadarilo no tento graf mi pride nadejny. dufam. cakam na tento zazrak uz strasne dlho, viem ze niektore snazilky cakaju dlhsie ako ja, no pre mna je to uz nesmierna doba cakania na ten malicky zazrak. tak pevne verim, dufam ze sa tentokrat zadarilo. Uz vas tu nebudem otravovat, predsa je tato tema o niecom inom, tak navstivim tu druhu vami zalozenu temu. Este raz vam dakujem za vase nazory a rady :o)))

aspasia77
1. jan 2011

Ahojte Soldi, Ella. Mozem brat fytosoju aj ked bez liekov menzes nedostanem? Napr. mohla by sa brat aj na vyvolanie ms? S tým, ze by som ju brala potom uz podla vasich odporučani? Teda ak by ms prisla..Máte s tým skusenosti? Snazime sa uz dva roky. Mám PCOS.Manzel je v poriadku..Metformin nezabral..Ste zlaté..Dakujem za odpoved 😉

soldi
autor
1. jan 2011

@aspasia77 ahoj 🙂

ked nemas ms bez liekov znamena to tolko, ze nemas ovulaciu. a mame celkom dobre skusenosti aj s tym, ze sa soja zacala brat uprostred cyklu a ovulka prisla hned o par dni, takze by to stalo za pokus 🙂

miminkad
1. jan 2011

ahojte,mozem poprosit o radu ohladne soje,ucinkoch.pravdepodobne mavam anovulacne cykly,pripadne ovulacia prichadza az neskor.moze mi to pomoct otehotniet?dakujem

soldi
autor
1. jan 2011

@miminkad ahoj, jasne, mozeme pomoct, ale keby sa Ti chcelo, skus si precitat prvu stranku temy, je tam toho dost popisane, nech nemusim vsetko pisat odznova 🙂

ked uz potom zacnes brat soju, dolezite je vediet, kedy presne mavas ovulaciu. nerozmyslala si nad meranim bazalnej teploty? casto je problem prave v tom, ze zena nevie kedy ma plodne dni 🙂

aspasia77
1. jan 2011

No super, 🙂 Tak to teda vyskušam, hned ako si to kupim..Kolko mam brat v tomto prípade?Brala som aj clostilbegyt, aj som mala foliky, sice az pri dávke 3krát denne. No ale nepodarilo sa mi otehotniet.Este raz dakujem za radu 🙂

miminkad
1. jan 2011

@soldi dakujem za radu.bt som merala,ale u mna to zial az take smerodajne nebolo.momentalne sa skor orientujem podla hlienov a bolesti v podbrusku.

miminkad
1. jan 2011

@soldi precitala som si,zaujimalo by ma,ci si mozem sama nasadit soju,bez dohovoru s lekarom.s manzelom sme zdravy,len obcas mi vyskakuje prolaktin.je dost kolisavy.ale skusili sme uz vselico,takze by som urcite skusila aj toto

soldi
autor
1. jan 2011

@aspasia77 jasne, vyskusaj, elka Ti pomoze s davkovanim, ale pis cez ten zavinac radsej, inak neviem, ze sem pises 🙂

@elllla vsak poradis aspasii s davkovanim? chi, Ta teraz stale otravujem 😀

@miminkad a mas niekde grafy? my s elou sa v bt celkom vyzname, urcite je spolahlivejsia nez hlien a bolesti podbruska, tie mozu klamat- pisem z vlastnej skusenosti 🙂 podla hlienu a bolesti som sa v urceni ovu sekla o 4 dni 🙂

soldi
autor
1. jan 2011

@miminkad ano, soju si mozes nasadit aj bez konzultacie s lekarom, su to estrogeny take vseobecne pre zenu prospesne, len sa musia skutocne uzivat tak, ako Ti elka napise 🙂

prolaktin je taky zvlastny hormon, je normalne, ze kolise, napr. jeho hladina zalezi aj od stresu, so stupajucim stresom, stupa aj prolaktin 🙂

aspasia77
1. jan 2011

@soldi Dakujem Vam 🙂

miminkad
1. jan 2011

@soldi mam nejake zaznamy,ale potom som ju prestala merat.bola by som rada,keby mi poradite,ako soju uzivat.no stresu mam najma v praci pozehnane,endokrinologicka mi odporucila marodit.

elllla
1. jan 2011

@aspasia77 na FF bola so mnou sojova spolusnazilka, ktora mala veeeeelmi dlhe cykly (aj 50 dni)... potom nasadila soju, najprv ked uz bola zufala, supla si ju 4 dni v strede cyklu a do tyzdna jej prisla krasna ovulka.. na dalsi cyklus otehotnela.. skusim najst jej grafik..
http://www.fertilityfriend.com/home/2e3707
sojove iso - skus 175mg/den pocas 4-5 dni (ak chces v strede cyklu, tak staci 3 dni za sebou.. potom novy cyklus zacni od CD2 -> CD2-3-4 175mg/den a potom CD5-6 200mg/den)

@miminkad ak chces, skus s nizsou davkou soje, 75mg/den CD4-8, ale najprv by som rada videla nejake tvoje grafy, aby som videla priebeh, dlzku cyklu, ovulku a tak...

miminkad
1. jan 2011

@elllla ja to v grafoch mam len na papieri ☹

elllla
1. jan 2011

@miminkad to vobec nevadi, odfot a hod si do albumu alebo sem...

soldi
autor
1. jan 2011

@miminkad tak skus odfotit 🙂

alebo ak si dobra v anglictine, tak prepisat do grafu na stranke www.fertilityfriend.com 🙂

miminkad
1. jan 2011

@elllla hned ako to bude mozne,tak to odfotim.lebo nemame baterky vo fotaku a mobilom to je nejake o nicom.no skusim nieco.priemerne mam cyklus 27-30dnovy.velmi ojedinele byva dlhsi.teplota mi nevyskocila viac ako na 37,3,vacsinou bola 36,8,pocas mrchy klesla

normastontas
1. jan 2011

@miminkad , nemusis ani ficat na anglictine, tu si pekne zaznacis cely graf a je to v cestine www.womenzone.cz

jankaknm
1. jan 2011

@elllla ahoj, neviem, preco som znizila davku, nemam skusenosti s liekmi na ovu, ale tento mesiac dodrzim velmi rada tvoju radu a davkovanie a potom sa ozvem, dufam, ze mi urobi doktor sono niekedy okolo ovu aby som vedela. Dik zatial. Majte sa krasne vsetky a drzim paste vsetkym tehulkam aj snazilkam. 🙂 tento rok bude na 100% lepsi

miminkad
2. jan 2011

@normastontas dakujem,skusim to na tejto stranke,lebo na tej anglickej som sa vcera akosi zamotala.uz som bola asi vecer moc ospala.teda ani nie zamotala,ako ak som to spravne pochopila,starsie data sa do grafu nejak nedali ulozit.chcelo to zacat odznovu asi merat.tak asi budem musiet opat najst teplomer 😕

soldi
autor
2. jan 2011

@miminkad ta ceska stranka je o nicom, ta anglicka je najlepsia, chce to len na zaciatku sa trosku zatat ale potom zistis, ze je uplne jednoducha 🙂 ak potrebujes s hocicim pomoct, napis mne alebo elke, poradime 🙂

miminkad
2. jan 2011

@soldi skusim sa na to este zajtra v noci pomoct.inak je vhodne uzivat soju,ked su estrogeny zvysene?