Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu
rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵
Ahojte
@evkapo mrzi ma ze mas take neprijemnosti ja uz radsej nejdem nikomu radit ohladom soje citim sa dost blbo...nie som lekar tiez som sa toho chytila ked tato tema zacala, vela somsi pocitala aj na cudzich forach a urobilo to na mna celkom,dojem...no podla mna najoptimalnejsia cesta pri brati soje by bola ako pri uzuvani clostilu ze sa robi folikulometria aby sa vedelo ako folik rastie a tym by sa v niektorych prioadoch mohlo predist aj tomu ze ak je folik uz velky a nepraska lekar moze pichnut pregnyl a dopomoct k prasknutiu...a nemusela by tak vznikat cysta...to je moj nazor....kazdy sme iny na niekoho soja nema takmer ziaden ucinok nech jedavka akokolvek vysoka ...a na niekoho zase posobi az prilis ze folikul privelmi rychlo narastie ovu je uz okolo 8-11 dc a celkovy cyklus sa vyrazne skracuje... naozaj mi je ta luto a prajem aby to malo,stastny koniec a vajecnik sa zachranil!!!
@yasminne dakujem za odpoved, skusim sem dat link na moj graf, ked sa podari 😖 http://www.fertilityfriend.com/home/3245a7
skusim dnes pozhanat tie ovu testy, len skoda, ze u nas sa tazsie zhanaju.. raz som ich skusala, ale to je uz vyse roka a vlastne ani neviem ako mi pomozu.. 😅 no viem, ze mi ukazu //, ale kedy viem, ze je ovulka? ked su obe rovnako silne, alebo to je uz po ovulke?? som z toho jelen 😀
pls, ako funguju ovu testy??
@yasminne ahoj, tak ja teraz prvym mesiacom som zacala zo sojou.troska som o travovala elllku, a podla nej beriem takto: 3-4DC 75mg, 5-6DC 100mg a 7DC 125mg- len som si to nechtiac posunula a zacala som az na 4DC. doporucila mi ta, v pripade otazok. ze si zbehnuta uz v tomto 🙂 chcem sa spytat, ci to nieje mala davka, podla toho co citam tu, kolko kocky davaju. ja mavam ovu uz styri mesiace po sebe 16DC, raz som mala na 17DC.ale myslim ze sa mi to takto pekne upravilo vdaka duphastonu. min.cyklus som ho vsak uz nenasadila, kvoli priberaniu. 😒 brala som ho hlavne kvoli lutealnej faze, ktoru som mala iba 10dni. po brani tohto progesteronu sa mi pekne upravila na 12-14dnovu. vies mi poradit, ako s tym davkovanim dalsi cyklus?-lebo dnes som uz 7DC a zajtra mam posledny den soje(v tomto cykle). a este sa chcem spytat, pocula som dobre veci aj o Femi kvapkach od Valovica, a beriem ich dva krat denne 12 kvapiek ako je to v pribalovom letaku. mozem ich vlastne brat aj popri soje? tu prikladam pre lepsie zorientovanie sa aj graf:
http://www.fertilityfriend.com/home/357d12
baby, su taketo teploty pri brani soje normalne?http://www.fertilityfriend.com/home/357d12
pred ovulkou takto "vysoko"..je to ok?
babyyyy ja som stastnaaaaaa.....mne sa taaaak krasne so sojou upravil cyklus...nikdy som nevedela, kedy bude ovu a teraz?Teraz to viem urcite s presnostou na dva dni to je uzasne....v rozpati od 21 do 23 DC, teraz to tak bolo uz 4ty krat....parada
@kathrin17 ako dlho už berieš sóju? Aj pozoruješ nejaké nové pocity?
Ja som brala iba jeden mesiac 2-4DC 50 mg a 5-7DC 100mg, potom som mala ATB, tak som to radšej nechala tak. OVU bola ukážková až na druhý mesiac, ale už dva mesiace mám pocit nafúknutého brucha, po MS to nezmizlo, tak ako vždy predtým.
Ahoj tak ja mám soju prvý ciklus a neuverite ale mala som ovulku skoro na 13dc čo inokedy mám 17dc a ešte k tomu som mala aj ovu bolesti ako pri clostile 😀 No uvidíme koľko folikov sa vytvorilo...mala som soju 3-7dc 150-150-175-200-200mg
@riami78 ahojcek...nooo tak s nafuknutym bruchom mam skusenosti aj ja, ale to fakt pripisujem soji....ale inak zmizli mi bolesti prsnikov, predtym ma boleli hned po ovu, teraz az tak 2 dni pred ms coz je parada, potom kratsia MS predtym som mala osem dni, teraz len 5 a jeden dva dni potom este slabe spinenie, takze aj to je pokrok, ovulka ukazkova a aj citim kedy je, lebo ma picha v podbrusku....takze konecne viem urcit, kedy ovu je....takze pre mna ma soja viac pozitiv ako negativ a odkedy ju beriem?Od januara....teraz to bol 4ty cyklus
Tak to som rada, už len nech sa zadarí!!! Ja sa ešte len chystám na budúci mesiac. Ty si na Slovensku?
@elllla
@kathrin17
@yasminne Ahoj neviet najky clanok o soje na FF co mam zadat do vyhladavaca ked si chcem prezriet grafy pri uzivani soji?ja mam prvy cyklus a je to nejake cele divne mala som dojem ze mam ovu na 8dc a test negat. a teraz test pozit uz 4 dni tj ze ciarky su rovnako silne a ou bola na 13dc co u mna zvykne byt az na 17dc a teploty su nejake nizne ja zvyknem mat po ovu nad 37..ja som mala normalne pocit akoby som mala viac ovuliek podla bolesti 😒 😒 zvlasne..
Ahojte, chcem sa spýtať, môžem popri clostyle brať aj sóju. Ešte mi zatial clostyl nepomohol, takže či si tou sojou trocha nepomôžem. Mám totiž zaspaté vaječníky do HAK.
ahojte kočky, iba chcem dať do pozornosti článok o sóji, hlavne kočky, ktoré máte problém so štítnou žľazou. Nechcem haniť sóju, určite mnohým pomohla u mňa ten účinok bol bohužiaľ asi iný. Liečim si štítnuˇžľazu a z TSH 0,27 (predtým 3,88) som vyletela až na TSH 7,58 čo nechápala ani doktorka, brala som sóju dva cykly. Neviem či to má na svedomí sója, ale pre istotu.
http://www.clinic24.eu/clanky/84/fakty-o-soji.aspx
ahojte kočky tak pridávam môj graf pri braní sóje - 3 mesiac a je to taaaam 😀 dúfam že teraz to dobre dopadne, tak držte palce 😉 http://www.fertilityfriend.com/home/340e5c
@riami78 nechcela som nikoho vystrašiť, len pre istotu, ak ma niekto problém so štítnou, tak nech radšej sóju neberie. Ja neviem či u mňa nastala takáto reakcia so soje, pretože som ju brala naposledy koncom marca a na krvi som bola 25.5., každopádne keby som toto bola vedela tak ju nejem, takže možno niekomu to pomôže v rozhodovaní či užívať sóju.
Citujem z článku:
Lož: Sójové estrogény (izoflavóny) sú prospešné.
Fakt: Sójové izoflavóny sú fytoendokrinnými narušiteľmi. Môžu zabraňovať ovulácii a stimulovať rast rakovinových buniek. Už konzumácia tak malého množstva, ako 30 gramov denne (4 čajové lyžičky), môže spôsobiť hypotyroidizmus (zníženie funkcie štítnej žľazy) sprevádzaný príznakmi letargie, zápchy, priberania na váhe a únavy.
Hm, zaujímavé! Ja som brala sóju v marci, v apríli nie, lebo potom som bola chorá a mala som ATB.
Ale aprílová MS bola slabšia a kratšia a OVU presne naopak a skôr ako zvyčajne.

@yasminne počuj,ale ja mám tuto soju..http://www.mojalekaren.sk/fytosoja-forte-60cps/ kolko tabliet mam teda brat?