Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu
rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵
@marikac 2 cps denne, ak sa to uziva vkuse pri menopauze.. ty budes brat len 5dni na zaciatku cyklu, potom uz viac nie...
viac folikov asi nebude, vacsinou co babulky otehu so sojou, tak cakali jedno dietatko 🙂
ano, na plodny hlienik je dobre pit grepovy dzus - 100% (mame odskusane, ze najlepsie chuti relax, nie je taky horky a funguje 🙂 ), mozes od CD8-9 az do ovu, staci 3-5 dl denne 🙂
@elllla
Potrebovala by som poradit. Rada by som si fytosoju vyskusala. Pravdepodobne vsak iba na mesiac, o ten mesiac sa chystam do CAR.
Podla lekara mam anovulacne cykly (3 mesiace za sebou nevidel ziaden dozrievajuci folik, robil vsak len 1 folikulometriu za cyklus), toto su moje grafy: http://www.fertilityfriend.com/home/32395f
Cast je skreslena, lebo koniec predchadzajuceho cyklu + prva polka tohto cyklu som mala zapal mocovych ciest. A minuly cyklus 19DC som zmenila ortutovy na digitalny (5min meriam) teplomer, lebo posledny ortutovy som rozbila.
HP som mala robeny 5 a 21DC, mala som vysoky testosteron a nezvysil sa mi progesteron. Este jeden hormon som mala nizky - FSH alebo LH, viem, ze to bol nejaky, ktory som vtedy este nepoznala, urcite to nebol estrogen.
Lekar ma chcel bud poslat do CAR alebo dat clostyl. Ja som si vybrala clostyl, ale instrukcie mam, ze iba ak uz budem absolutne zdrava. Manzel ma spg skoro ok (jediny problem je patologia 75%, povedali mu, ze je tam len drobna odchylka, ale ze u nho problem nemoze byt).
Medzicasom som sa rozhodla, ze chcem do CAR, ale na Antolsku, kde budu mat az vo februari zmluvu s mojou poistovnou.
Takze teraz mam este mesiac, kedy mozem nieco pred CAR vyskusat. Menstruaciu dostavam 10 dni po duphastone, takze mam este 8 dni, medzitym este pojdem k endokrinologovi na vysetrenie, lebo stitnu zlazu mam raz ok, raz nie ok, vzdy som mala na male, aby ma tam lekarka poslala, ale potom zrazu zazracne dobre vysledky. Takze urcite sa spytam toho endokrinologa aj na jeho nazor.
Tot moje problemy. A k nim otazka: myslis, ze je dobry napad vyskusat v tomto stave tu soju? Ak ano, tak ake davkovanie, kedy? (clostyl som mala instrukcie 2x1 5-9DC)
@marikac 🙂))) zeby som urobila este vyskum na to kuracie maso a pizzu?? 🙂))
@jankaknm prvy den cyklu sa rata vzdy od jasne cervenej krvi, ak je to po 18:00, tak az dalsi den je CD1.
@jaya47 nie som lekarka, ale jednoznacne by som povedala, ze stitka ti nepracuje spravne... takze na tvojom mieste by som nasla nejakeho naozaj skuseneho endokrinologa, dala porobit vsetky vysetrenia este raz u neho a hor sa na liecbu... to je podla mna zaklad este pred CARom, lebo zbytocne ta budu napchavat clostilom a posielat ta na IUI, ked hormony nespolupracuju... a ako som citala, na SK ti poistovna preplaca 3 pokusy v CARe a je skoda to minut bez uspechu a az potom hladat priciny nezdaru.. takze najprv endo, potom soja/clostil na 3 mesiace, potom mozno laparka... a ak sa ani potom nezadari, tak prichadza na rad CAR s ich metodami (iui/ivf/isci a pod...)
@soldi co ty na moj nazor???
@elllla, ahoj eli, raz som tu uz pisala a poradila si mi ako mam uzivat soju. Bohuzial zatial som sa k tomu vobec nedostala, lebo stale mrcha neprisla. Dnes som uz 49 DC, no katastrofa. Myslis, ze soja by mi mohla pomoct, aby mrcha prisla? Ak ano, kedy by som ju mohla zacat brat a v akom mnozstve? (mam tu soju kde 1 kapsula-25mg).
Dakujem.
@elllla ahoj, elka, mne blbne tento hnusny kon, vobec mi neuazalo, ze si ma "volala" 🙄
@jaya47 ako pise elka, najprv treba dat dokopy hormony-ktore sa ukazuju ako pricina neuspechu a nie liecit uz len dosledok- anovulacne cykly. a stitka je velmi dolezita pri hormonalnej rovnovahe, takze urcite riesit najprv tu, nez do seba pchat (pravdepodobne) zbytocne hormony.
@amarena ahoj 🙂 je velka skoda, ze nemerias BT, lebo nevieme, v akej faze cyklu sa prave nachadzas.. ci ovu vobec tento cyjlus bola alebo este nie alebo ci su niekde pred mrchou... ak ti nevadi trosku zaexperimentovat, tak si skus teraz na 3-4 dni nasadit soju, daj si 5 kapsul denne (vzdy rano). ak ovu este nebola, tak je mozne, ze este po soji do 2-3 dni pride... kazdopadne nas potom priebezne informuj 🙂
@soldi
@elllla
Okej, ďakujem vám ;) Tak teda tento mesiac iba prírodné vecičky ako alchemilka, ľanový olej, grep a hlavne návšteva endokrinológa. Dúfam, že je to dobrá lekárka, ku ktorej som objednaná, je v súkromnej kliniky, kde mám zatiaľ zväčša veľmi dobré skúsenosti s lekármi, tak by mohla byť. A povedať, či teda je tá štítna v poriadku, alebo nie.
Ahojte,
dlho som na našom fóre nebola, ale vaša téma fytosóje ma veľmi zaujala. Až tak, že som si ju včera už aj kúpila. Nie však tú, ktorú uvádza soldi, ale 35 mg lebo inú u nás v lekárniach nemajú. BT teplotu si nemeriam, ale ovulku mám, už pár krát som bola na kontrole práve vtedy, keď prebiehala. Lekárka mi dala clostil, ten ale nezabral ☹ 😠 Mám za sebou neúspešné IVF-ka s jedným MA. Ovuláciu dobre cítim, mám dosť veľké bolesti v podbrušku medzi 12 až 15 DC.
MS mi má prísť na 100 % zajtra. Preto sa na Vás obraciam s otázkou, či mám od tohto cyklu vyskúšať sóju, alebo odporúčate merať BT teplotu a až na základe grafov mi potom, ak budete také láskavé 😵 😵 , pomôžete.
Ďakujem Vám všetkým za pomoc a soldi a elle z úprimného srdca gratulujem 😵 😵 😵 😵 😵 😉 😉 😉 😉
@piskota80 ahoj, vitaj a sme radi, ze sme zaujali 🙂)) tento cyklus uz soju nedavaj, kedze sa berie na zaciatku cyklu pocas 5 dni rovnako ako clostil. takze tento cyklus vyuzite ovulku naplno bez soje a dalsi cyklus skus soju od CD3-4. kolko clostilu si brala? 1 alebo 2 tbl denne? inak, skus si tento cyklus kupit bromelain a ked budes vediet, ze si po ovu, tak od 2-3 dni po ovulke pocas 5 dni si daj cca 600mg denne (podla toho, ci budes mat 300 alebo 500 mg tablety)
@miminkad na hlienik su aj ine pripravky, jasne, len ten grepovy dzus je taky najakceptovanejsi.. takze ak mas alergiu na citrusy, je tu par inych moznosti.. ci uz alchemilka (caj sa pije od mrchy do ovu) alebo skusala som aj sirup robitussin expectorans (iba tento jediny obsahuje guaifenesin, ktiory posobi na hlienik, berie sa pocas cca 5 dni pred ovulkou 3xdenne 10 ml), odporucam aj preseed (da sa kupit vyhodne cez ebay UK, ja som otehu rovno prvy cyklus, kedy som ho skusila, ale kup radsej taky v tube a daj si cca 2 gramy, viac nie)...
Ahoj ellle, ja mám len zajtra dostať MS :o) preto sa pýtam 😵 😵 😵 a ďakujem za skorú odpoveď a som rada, že opäť mám silu bojovať a verím že soja mi pomôže 😉 😉
najhoršie je to, že neviem ako som brala ten clostil ale nie je problém zistiť si to, v pondelok môžem zavolať lekárke. Tabletky sa berú ráno alebo večer?
@piskota80 prepac, ja som zle precitala, ze zajtra ma prist ovulka 🙂 skus tu soju CD4-5-6 3 tbl soje a CD7-8 si daj 4 tbl soje denne (pocitala som tvoje 35mg tablety). daj si to vzdy naraz rano, treba zapit vela vody a aj celkovo je dobre pit vela tekutin, lebo obcas sa stava, ze zienky zo soje trochu boli hlava, ak malo piju...
@miminkad hej, skus tych 75mg denne, ak sa budes dobre citit, po 3 dnoch mozes tie zvysne dva dni zvysit na 100mg, ale na tvojom mieste by som asi tento prvy cyklus ostala pri tych 75...
@piskota80 grepovy je najlepsi 100%, ananasovy dzus netreba pit, kup si jeden cely ananas, ocisti, ten stred nakrajaj na 5 kruzkov a kazdy den si daj jeden kruzok... alebo si kup tabletkovu formu - bromelain - a od 2DPO si daj pocas 5 dni 600-1000 mg denne (rozdel na 2 davky - pol rano a pol vecer)
ahojte,
zaujala ma tato tema a priznam sa, ze soju som este neskusala. Mame za sebou 2 roky snazenia, 2 neuspesne IUI. Vykaslala som sa na lekarov a uz rok sa liecim sama. Zbavila som sa cyst, ktore sa u mna objavili po hormonalnej liecbe a aj cyklus uz mam aj bez agolutinu. Co je u mna obrovsky uspech. Len tehu zial este nie som ☹
Kazdy den si odstavim dva cervene alebo ruzove grepy a pijem ich aj s duzinou. Myslite, ze to moze mat nejaky nepriaznivy vplyv? Podla lekarov nemam ziadnu ovulaciu, aj ked hormonalny profil je uplne v poriadku, ani folikuly sa mi netvoria. Ale to bolo pred 2 rokmi. Na poslednej preventivnej prehliadke som mala krasny foliku, aj ked este nebol dostatocne velky. Myslite, ze mozem zacat so sojou? Pijem bylinkove caje, nebude to problem?
@elllla ahoj, chcela by som Ťa poprosiť o radu v dávkovaní. Snažíme sa o mimi 16 mesiacov...Užívala som doteraz 2 cykly clostillbegyt - neúspešne 😝 Prvý cyklus folikul narástol v 12DC na 22mm, potom mi pichol pregnyl. V druhom cykle bol clostil menej úspešný, v 15 DC mal folikul len 20mm. Užívala som 1x1 tabletu. Ako by som mala užívať fytosoju? Ďakujem pekne 😵
babulky, soja nie je zaruceny uspech ovulky... som rada, ze vas to zaujalo, su to len informacie, ktore som nasla a podavam dalej... inak, podla statistiky vychadza, ze najuspesnejsi je cca 2. az 3.cyklus brania soje, dokonca vacsina zien aj citila ovulku na druhy cyklus...
@evkapo je divne, ze lekari tvrdia, ze HP mas vporiadku a nemavas ovulaciu.. ak si mala krasny folik, tak je to super. urcite by som na tvojom mieste skusila sojove isoflavony, zacala by som CD3 a skusila by som davku 120mg/den pocas 5 dni prvy cyklus... merias BT? alebo bolo by mozne sa s lekarom dohodnut, aby znova pozrel na sone okolo CD12, ci vidi dominantny folik?
@lussynka podla mna na clostil si pekne reagovala... ale viem, ze je to riadne svinstvo a moze sa brat iba parkrat za zivot... takze ak uz neplanujes brat clostil, nahrad ho sojovymi isoflavonmi, CD4-5-6 100mg/den a CD7-8125mg/den. neviem, ci nejakym sposobom tiez sledujes ovulku, bolo by dobre, aby si den-dva po ovulke skusila brat 5 dni bromelain (pripadne stred ananasu)
@lussynka podla mna ano, ako som uz pisala, vela babuliek zacina pocitovat ucinok soje az druhy cyklus a na rozdiel od clostilu sa moze aj viac cyklov po sebe nez 3. tento cyklus si mozes zobkat soju, pozorovat ovulku, dalsi cyklus uz idete naostro a verim, ze skonci krasnymi dvomi ciarkami 🙂

@jankaknm dakujem za odpoved, nebola som si ista...ci 5 ,ked na obale su 2 naordinovane 🙂
tak hadam to zafunguje aj na mne...ale ja som ovulku nikdy necitila...myslis,ze budem teraz????je mozne,ze dozrie viac folikov?nebola by som proti......
@elllla tak balenie mi dlho nevydrzi 🙂