Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu
rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵
Vidím, že v tejto téme už skoro nikto nie je tuším...ale predsa skúsim šťastie- do koľkých dní by s fytosójou mala prísť ovulácia? Som 7DC a od 2DC som brala 5-5-6-6-7 .ĎAKUJEM !
ahojte žienky, ked ste mali clostil, tak ste nebrali soju však?
@micak ja som mala so sojou teraz ovu na 16DC, inokedy som mala na 10-12DC, takže teraz u mňa bola posunutá, neviem či to bolo sojou, alebo čím, brala som ju od 3DC, nerobíš ovu testy? tie ti ukážu ovu najlepšie 🙂
ahojte baby viete mi poradiť dávkovanie soje? Mám soju 35
@stastnunka a ako si brala soju? mala si tu v ruzovej krabicke?
@manamani1 fytosoja forte 500mg, v takej žltej fľaštičke
@stastnunka
@stastnunka ja mam tu v ružovej krabicke.tá nie je dobrá???
@manamani1 a koľko gramov je v jednej tabletke? ja som si objednala tú, čo bola spomínaná na začiatku diskusie, je tam link na lekáreň kde sa dá kúpiť, neviem či mi pomohla soja, alebo alchemilka, ale po vyše roku som mala tento mesiac konečne ovu.
@soldi @stastnunka
@elllla baby poradte, chcem zacat brat fytosoju, aktualny graf je takyto, vyzera to na anovulak http://www.fertilityfriend.com/home/26f403
mozem zacat brat soju uz dnes, alebo pockat na mrchu.... nechce sa mi cakat, kym dojde... pokazim tym nieco, ked zacnem teraz? a v akych davkach si to davat... nikdy som nemala problemy s ovu, len posledne mesiace sa mi strieda ovulacny cyklus s anovulacnym, aj pri tych ovulacnych som si nie moc ista ovulkou, aj ked FF mi ju oznaci...
@magic08 mozes si dat soju aj uprostred cyklu. ale ak si doteraz nemala problem s cyklom, tak by som skor hladala pricinu, ze preco su zrazu anovulacne cykly.
lebo soja nie je vseliek, ona dokaze trochu pomoct, ale zazrak neurobi. vie pomoct pri dlhych cykloch, ale ak je pricina hlbsia, tak nie.
ak chces,mozes skusit soju hned, zacni nejakou mensou davkou asi, skus 100 100 125 125 150. cize 5 dni po sebe.
stitnu zlazu mas v poriadku?
@soldi dik za radu, ale to sme uz skusali niekolkokrat... 😔 preto som chcela skusit tu soju, ci mi nepomoze s ovulkou... a kojit prestat nechcem, mala sice nie je kojena casto, pocas dna len rano a vecer a v noci len niekedy, no aj tak by som este cchela aby papala moje mliecko, pokial ona o to bude stat. Nasilu odstavovat nechcem urcite.
Je to taky bludny kruh 😝
Nevie mi niekto poradit, kolko mam prat soje na dalsi cyklus, ked som minuly mesiac dobrala od 5 dna dve tablety clostilbegitu?
@manamani1 ahoj, uz nemam velmi cas sledovat tuto diskusiu, ale ked som otehotnela s viki, tak som brala soju, pila grepovy dzus, pouzila preseed, merala BT a pouzivala ovulacne testy.. kazdopadne som so sojou pekne citila ovulku a aj sme ju dobre vystihli.. otehotnela som druhy cyklus brania soje..
teraz to uz islo bez soje a bez nejakej vacsej namahy 🙂))
@andreasp 2tbl clostilu je 100g/den, cize to zodpoveda 200mg soje.. ako si na ten clostil reagovala?
@soldi chcela som sa opytat.lekarka mi vždy núka antikoncepciu..mame 2deti a dalsioe neplanujeme.ja som sa tiež liečila klostilom.pre nepritomnost ovulacie.menzes som ani nemavala iba pod liečbou.mohla by mi fitosoya pomôcť?vpodstate mi ide aby som mala aky taky cyklus ani nemusí byť pravydelný.len nech mam menzes,už mi to riadne lezie na nervy ,že pcham do seba nejaké lieky.budem vvelmi vdačná za rady,už som rozmyslala nad bylinkami ale aj to ma zaujalo
@manamani1 na prvej stranke najdes kopu bab, ktorym soja pomohla 🙂
pressed je gel na otehotnenie, ulahcuje prezitie spermii a ich cestu k vajicku.
@ematko29 pokial nemas ovulaciu a nechces dalsie deti je absolutne nelogicke do seba pchat nejake hormony s cielom mat pravidelny cyklus.
urcite by som radsej riesila pricinu, kedze hormony (vratane soje) su len docasne riesenia nasledkov. z byliniek mozes vyskusat kontryhelovy- alchemilkovy cas. od prveho dna cyklu ho pi cca 14 dni. 2x denne po 2dcl, horuci, nesladeny, cerstvy. maximalne 3 cykly po sebe. potom pauza aspon mesiac.
@elllla Ked som ho brala prvy mesiac, bola som aj na sone,ale vraj ani jedno vajicko nedorastlo do takej velkosti, ktorej by malo zodpovedat na 12 a 16 DC. Nasledne na to som o 3 tyzdne dostala injekciu na vyvolanie cyklu. A na dalsi mesiac po douzivani dalsej krabicky clostilbegitu som uz sice nebola na kontrole, ale menzes mi prisiel pekne na den. A kedze moje teploty opat nenaznacuju,ze by sa nieco dialo (36,4-36,7) pravdepodobne sa zasa nezadarilo, a asi bol cyklus anoovulacny.

Dnes 6DC a 5.deň so sójou. Sem-tam cítim celkom ostrú bolesť vo vaječníkoch - spôsobuje to táto fytosója alebo Agnucaston ? Máte s tým skúsenosti? dakujem !