icon

Sójové isoflanovoidy ako náhrada Clostilbegytu

soldi
1. dec 2010

rozhodla som sa zalozit tuto temu, aj ked neviem, ci najdem odozvu 🙂 , na pomoc vsetkym snazilkam, ktore do seba nechcu pchat umele hormony. na to, ze soja sa da pouzivat ako prirodny clostil prisla @elllla na zahranicnych forach. mnohym dievcatam pomohla otehotniet, su to vlastne prirodne estrogeny. tak ak niekto chcete, napiste a ja a mozno pride aj elka, sa s vami podelime o nase skusenosti 😵

nemko
11. jan 2011

@elllla prosim Ta vedela by si mi hodit link, ktora soja je najlepsia? srdecne dakujem 😉

elllla
11. jan 2011

@nemko nemko, no tazko povedat... ked som ja hladala sojove isoflavonoidy v lekarni, tak som nasla drahe aj lacnejsie, pre mna bol dolezity obsah tych isoflavonov z arozumnu cenu a vysla mi z toho Fytosoja Forte, kde je v jednej kapsli 25mg isoflavonov, v baleni je 60 kapsul a cena je okolo 8.5eura... ale viem, ze babulky nasli aj trosku drahsiu soju, kde jedna kapsula obsahuje 35 isoflavonov, len teraz to neviem nikde najst.. ja som otehu pocas brania tej fytosoje forte a tu teda aj odporucam dalej 🙂) (http://www.mojalekaren.sk/fytosoja-forte-60cps/)

nemko
11. jan 2011

@elllla dakujem moc - zajtra si to idem kupit

zoe2009
12. jan 2011

@elllla chcela by som sa opytat či sa môže soja brať ak sú cisty v prsníkoch. Či to nemôže mat nejaký negatívny vplyv. A este či nevieš ako dlho sa môže pit čaj gynastan. Ďakujem.

si31si
12. jan 2011

@elllla no znie to zaujimavo takže ak berem clostyl od 5 do 9 dna stačí tu soju 1 tab od 5 do 9 dna?

elllla
12. jan 2011

@zoe2009 ahoj zoe, bohuzial s tymto ti velmi neviem poradit, lebo neviem, nakolko estrogeny ovplyvnuju cysty na prsnikoch, mozno by bolo dobre, keby si sa poradila s endokrinologom..

@si31si ten pomer medzi clostilom a sojou je 1:2, cize 50 mg clostilu zodpoveda 100 mg sojovych isoflavonoidov a to davkovanie podla vlastnej skusenosti by som u soje posunula o jeden az dva dni skor, cize na taky CD3-4..

si31si
12. jan 2011

@elllla a ty si takto otehotnela ked si brala soju 3 mesiac? a prečo sa to dávkovanie posúva?

elllla
12. jan 2011

@si31si hej, ja som otehotnela na treti cyklus brania soje... neviem, preco sa davkovanie posuva, isla som podla davkovania, co som si urobila prieskum, vacsina babuliek brali soju od CD3-4 a vyslo to..
toto je taka statistika, ktoru som nasla este predtym, nez som zacala so sojou, bohuzial potom nikto nepokracoval v doplnani tej tabulky...

andrejta
13. jan 2011

ahojte, chcem sa opytat, ci niekto nema skusenosti so skorym menzesom po uzivani soje. brala som ju 5-9 DC a popritom som popijala gynastan. 18 DC (vcera) som zacala spinit a dnes sa mi mrcha (teda asi) rozbehla takym sposobom, ze som zakaslala a mala som pocit ze sa zo mna vylial liter 😒 . povodne som si myslela ze to su ovulacne bolesti, lebo zvyknem mat ovulku okolo 17 DC, tak ale asi nie. z coho to moze byt? dakujem za akukolvek odpoved

zubrienocka
13. jan 2011

@elllla Ahoj Elli, treti cyklus beriem clostil. Teraz mi da pravdepodobne lekar prestavku, predpokladam mesiac. Myslis, ze mam skusit brat tu fytosoju,ci ten jeden cyklus je uplne zbytocny? V Tvojich prispevkoch si pisala, ze to obycajne zabera tak okolo 2-3 cyklu.

elllla
13. jan 2011

@andrejta ahoj, brala si soju prvy cyklus? a kolko mg denne si brala?
zda sa mi nepravdepodobne, ze by to sposobila soja.. ak pocitame, ze ovu nastane cca niekolko dni po dobrati soje a priemerna lutealna faza (od ovu po MS) je okolo 12-14dni, tak mi z toho soja nevychadza..
doteraz si mavala pravidelny cyklus? akym sposobom zistujes ovu? len podla ovu bolesti?
viem, ze z casu nacas sa u zeny moze vyskytnut tzv kratky 19-dnovy cyklus, je to v pripade, ze ovu nastava az prilis skoro este pocas MS... om zvedava na tvoje doplnujuce info...

elllla
13. jan 2011

@zubrienocka ahoj, clostil ucinkuje este aj po dobrati, takze so sojou skus este pockat.. uvidis, ci ti da doky prestavku a ci ti potom navrhne dalsi 3-mesacny cyklus s clostilom... ja by som mesiac pockala a potom skusila skor 3 mesiace so sojou a ak to ani potom nevyjde, mozes sa rozhodnut pre dalsi 3-mesacny cyklus s clostilom...
aku davku clostilu beries a v ktore dni? a ako na neho reagujes? chodis aj na folikumetriu? picha ti doky aj pregnyl?

andrejta
13. jan 2011

@elllla ahoj, dakujem za reakciu. brala som po 150 mg denne prvy cyklus (po clostilbegyte). zvycajne mam pravidelny cyklus zhruba 28-30 dni. ale naposledy som mala 2-dnovu mrchu, tak to moze byt aj preto? ovulaciu sa pokusam zistovat pomocou ovutestov, ale tento mesiac nejako nereagovali 😀

lussynka
13. jan 2011

ahojte, ja užívam už tretí deň sóju po 105mg denne (keďže mám tablety 35mg, tak mi to tak vychádza, že 3 denne), strašne ma z nej bolí hlava a to pijem 2 litre vody denne. No ale ak to má pomôcť nejako tú bolesť oželiem 😅

bublinka11
14. jan 2011

Ahojte, aj ja by som sa chcela spytat. Vasa tema ma velmi zaujala...momentalne sa nesnazime otehotniet, ale som sledovana a chodim na folikometriu kvoli nizkej vystelke maternice. Mam nasadeny duphaston po ovulacii...ale tu mavam posunutu az na 18-20 DC. Mne to nevadi, ale asi s tym ma problem moja Dr., lebo vzdy ma objedna na 12 DC a folik sa jej zda maly...
Rozmyslam len skusobne nasadit soju, co by to spravilo...nema to fakt ziadne neziaduce ucinky? Ze len vyskusat nasledujuci cyklus, ci sa folik zmôze a narastie rychlejsie...ci to nemam riskovat, ked este nechcem otehu?

zubrienocka
14. jan 2011

@elllla Ahoj, moj DR. mi dal dnes recept na dalsi clostil. Brala som 2x1 3-7 DC. Nemala som ziadne problemy, okrem strasneho bolenia prs po ovulke az do mrchy.Dnes som bola v heliose na konzultacii a tam mi DR. predpisal ku clostilu aj pregnyl a duphaston. Moj DR. mi ho predtym nikdy nedal.

soldi
autor
14. jan 2011

@zubrienocka ahoj, ja som zacala so sojou hned po dobrati clostilu, som jeho doznievajuce ucinky este znasobila sojou a hned ten cyklus som otehotnela- bohuzial to bolo biochemicke. ten dalsi cyklus ale taham uz siesty mesiac 😀

a aky mas vlastne problem, ze Ta napchavaju tolkymi hormonmi? pregnyl je na to, aby folikul praskol a duphaston je na nizku vystelku maternice, ktoru clostil znizuje.

@bublinka11 ahoj, ja by som si na Tvojom mieste nic nedavala, 35 dnovy cyklus sa stale berie ako normalny, ja som otehotnela s ovulkou na 24 dc a vobec mi to nevadi 🙂 kasli na doktora a jeho tabulky, dolezite je, ze krasne ovulujes, je zbytocne telo blbnut niecim, co nepotrebuje aj ked to nema ziadne vedlajsie ucinky 🙂

@lussynka ach, to mi je luto, ze Ta tak boli hlava, je to pre dobru vec a je celkom slusna pravdepodobnost, ze dalsi cyklus (ak nejaky bude 😵 ) Ta uz hlava boliet nebude 🙂

zubrienocka
14. jan 2011

@soldi Som po dvoch laparkach, drilingu vajecnikov a aj prefuky mi robili, plus syndrom PCO a stale sa nam nedari otehotniet. Myslis, ze by ta soja mohla ovplyvnit hormonalny profil? Buduci mesiac by som si ho mala dat urobit....

soldi
autor
14. jan 2011

@zubrienocka a na pco Ti neskusili robit test na inzulinovu rezistenciu? partner ma dobry spermiogram?
ano, myslim, ze soja by mohla ovplyvnit hormonalny profil. ale HP sa robi 2-3 dc, soju mozes nasadit 3dc, ked prides z HP 🙂

lussynka
14. jan 2011

@zubrienocka podľa mňa sója ovplyvní hormon. profil

zubrienocka
14. jan 2011

@soldi Nemam priamo PCO. Mam sklerocysticke vajecniky, co poriadne ani neviem,co znamena a ked som sa na to pytala, tak mi povedali,ze to je ako PCO. Inzulinovu rezistenciu mi veru nerobili :(. HP mi chcu robit na 3 a 14 den, tak to asi nijako neoklamem :(

zubrienocka
14. jan 2011

@lussynka No nic...budem bez... bez liekov hadam ani MS nedostanem, och.... :(

bublinka11
15. jan 2011

@soldi Dakujem moc za odpoved 😉

soldi
autor
15. jan 2011

@zubrienocka tak pockaj na HP a uvidime, co ten ukaze. pco byva sposobene casto tou inzulinovou rezistenciou, vtedy sa nasadi metformin, vsetky kamosky po nom do troch mesiacov otehotneli 😵 a ten spermiogram mate aky?

@bublinka11 rado sa stalo a dufam, ze ked uz budes chciet otehotniet, ze to pojde ako po masle 😵

nemko
15. jan 2011

@zubrienocka mne robili inzulinovu minuly tyzden, tiez mi hapruju vajecniky, ale ovu mavam a rezistenciu mam dobru, ina vyborna lekarka je v Ruzinove - MUDr.Vojtkova

jania023
15. jan 2011

Ahoj pripajam sa k teme..Ja zcinam 1cyklus s clostilbegytom tak sa uvidi vysledok...bude to zaujimave lebo niesom nikym a nicim sledovana..ziaden ultrazvuk a tak tak ja ani neviem co to vobec bude robit z mojim telom..Co sa tyka tofo fertilityfriends tak ja som tam novaci ..mam problem z grafom vobec sa mi tie bodky nespajaju ako do jednej krivky prote tam su len bodky ak rozumiete a este k tomu moj graf konci stupnicou 36.7..dnes som mala tolko a uz mi to tam nevyrazilo tak neviem co je s tym ..myslela sm si ze ked zadam vyssiu teplotu tak sa to tam prida ale zatial nic...Poradte mi kocky neviem co s tym a ani nerozumiem ze t sistem sam vyhotovy kedy bola ovulka ci ako??ako sa pridava fotka z FF ??

andrejta
15. jan 2011

@jania023 a ak sa mozem opytat, to si si ten clostil. naordinovala sama? a vies ze z toho moze byt aj viacpocetne tehotenstvo? napriklad, ze patorcata (trosku extremizujem, ale aj tak)?

jania023
15. jan 2011

@andrejta.ahoj nie dal mi ich lekar ale kedze nezijem na sr a lekar mi ich dal na sr tak ma nikto nesleduje..zatial nemam dojem ze sa nico deja nic necitim ziadne bolesti alebo tak akurat mam MN-spinenie..normalne mam 6dni menstruaciu a teraz je uz 8DC a ets stale spinim:((Inak to ze by ich tam bolo viac mi nevadi🙂mala som 2xIVF a tam mi dali transfer 3embria🙂)Nevies co s tym grafom nahodou??

andrejta
15. jan 2011

@jania023 aha. s tym grafom ti neporadim, tak daleko som este nedospela - som na to trosku leniva 😀 . ale skus tuto stranku, mozno je zrozumitelnejsia http://www.womenzone.cz/ . po zaregistrovani si mozes v casti "kalendar" nastavit a vyznacovat takmer co len chces.

zubrienocka
15. jan 2011

@soldi Spermiogram...no nie moc dobry. Prvy nam vysiel 3,9 miliona a druhy 10 milionov. Dufame,ze po vitaminoch sa to zlepsi.