Som Rh- a nemôžem otehotnieť s partnerom Rh+

zulaj
5. aug 2017

Už 10 rokov sa snažím o dieťa, mám krvnú skupinu s faktorom Rh-. Som rozvedená a s bývalým manželom Rh+ som nemohla otehotnieť. Môj terajší partner má tiež Rh+ a zase nič. Lekárka mi stále hovorí, že to nemá vplyv pri prvom tehotenstve ale aj moja mama je rozvedená a mám adoptovaného brata lebo nemohla otehotnieť s manželom a až po rozvode, keď spoznala môjho otca Rh-, otehotnela. Máte prosím niektorá s tým skúsenosť? Ako ste to riešili? Ďakujem

sonazitnanova
5. aug 2017

Ja si myslím že to nemá vplyv na to lebo kamarátka tak otehotnela z mužom a celkom rýchlo tiež ona mala - a on +.....a nerobili vám žiadne vyšetrenia prečo či není niekde inde problém?

medovka14
5. aug 2017

Tak isto myslím že to vplyv nemá. Svagrina je rh- svagor rh+ a majú tri deti...

uzanka16
5. aug 2017

Tiež si myslím že to nemá s tým nič,lebo kamoška je RH- a už ma 3 detičky s mužom co ma RH+,podľa mňa bude problém inde

janja2502
5. aug 2017

ja mam - a manzel + a mame 2 deti.

janynkaaa
5. aug 2017

To asi neni tym ja som rh - a manzel rh + a cakame teraz 2 dieta ....

magdi21
5. aug 2017

@zulaj nema to vplyv. Tiez som Rh- a muz Rh+ a mame 3 deti. Rodicia su takisto - a + a bez problemov.

fitdeska
5. aug 2017

Ja mám rh- a manžel rh+. máme syna umelým oplodnením, ale to pre manželov zlý spermiogram. Moja sestra je tiež rh- a jej prvý partner rh+, s ním má 2 zdravé deti. So súčasným partnerom rh+, má ešte jedno zdravé dieťa.

mirka2405
5. aug 2017

Takisto som RH- a partner Rh+ a otehotnela som už po mesiaci bez problémov.

rawmamka
5. aug 2017

Toto nemá žiaden vplyv na otehotnenie, ja som v presne rovnakej situácii (ja Rh- a manžel Rh+) a celkovo som otehotnela 5 krát - máme tri deti, žiaľ 2x spontánny potrat (avšak príčinou nebol Rh faktor), takže žiadne problémy s otehotnením. Pre pokoj duše sa spýtaj ktoréhokoľvek odborníka, či už hematológa alebo gynekológa.

zulaj
autor
5. aug 2017

@uzanka16
@fitdeska
@mirka2405
@janja2502 Zväčša to nie je problém ale ako som písala, aj moja mama tiež neotehotnela s Rh+ partnermi. Ja som v poriadku aj môj priateľ , no aj tak nič. Čas uteká, tak hľadám riešenia, ak je to skutočne v krvi. Či sa vôbec ešte niekto s tým stretol.

pitik
5. aug 2017

ja mam rh- a manzel rh + a mame 3 deti a vzdy som otehotnela velmi rychlo

dai
5. aug 2017

@zulaj som dalsi priklad ze to nema vplyv - som rh- moj muz rh+ - vsetky deti rh+ - otrhotnela som vzdy bez problemov... byt tebou tak hladam realnu pricinu preco nemozes otehotniet, dovodov moze byt milion ale toto medzi ne nepatri..

mon895
5. aug 2017

Moja mama (rh -) otec (rh +) sa snazili 10r ked na to prestali mysliet sme traja 😊 ja som tiez rh - partner rh + a mame syna

zulaj
autor
5. aug 2017

@dai podla lekárov som úplne v poriadku. Mám druhého partnera ale stále som presvedčená, že je to ako s mojom mamou. Otehotnela iba s mojím otcom, čo bol Rh- inak nič. Tak ja už neviem ☹

mircalla
5. aug 2017

@zulaj To nema ziadny vplyv na na otehotnenie, ale moze to mat negativny vplyv nna plod pocas tehu a to az pri 2. a dalsom tehotenstve, mozu sa tvorit protilatky proti plodu, aj to len vtedy ak plod zdedi RH+ po otcovi. Riesi sa to pichnuti po prvom tehu (ci uz ukoncenom porodom alebo potratom) pichnuti injekcia Rhega. Ja som Rh negat, 4 tehu, z toho 2 spontanne potraty, nikdy sa mi protilatky netvorili.
Neviem, preco si myslis, ze to ma vplyv na otehotnenie. - nema, a to som si ista na 99.9%. Moja segra ma 2 deti s 2 manzelmi, jeden RH plus a druhy RH -
Pises, ze podla lekarov si v uplnom poriadku - otazka je nakolko podrobne ti robili vysetrenia, napriklad take neprichodne vajcovody sa daju zistit len laparoskopicky. Druha moznost - v poriadku nie su tvoji partneri. Nestracaj cas nerealnymi uvahami a radsej sa daj poriadne vysterit a partner tiez

poska28
5. aug 2017

Ja mám tiež rh- a manžel rh+ a máme dve deti.Otehotnela som hneď ako sme začali skúšať.Myslím, že rh faktor nemá vplyv nato, že nemôžeš otehotnieť.Ten rh faktor je nebezpečný až v tehotenstve, keď je matka rh- a otec rh+ a rh plodu je tiež +, tak vtedy môže začať telo matky tvoriť protilátky, ktoré ničia červené krvinky plodu.A preto sa takéto matky sledujú a robia im testy z krvi, či sa im nezačínajú tvoriť protilátky.Lebo to môže byť nebezpečné.

sono2
5. aug 2017

@zulaj ak máš V tele protilátky, tak by to mohol byť problém, lenže si tehu ešte nebola, náhodou transfuzia? Veď nech ti zoberie Dr krv či máš V nej protilátky, alebo nie, ak nie, problém bude inde. Ja by som toľko rokov nečakala stráca len čas A rh faktor nezmenis. Tiež som minus a mm plus a mame dcéru, ktorá je tiež negatív. A presne tam je problem s udrzanim tehu, nie s otehu ako takým. Moja kamoša vynosila s protilatkami bez problémov, len ju sledovali.

dada7701
5. aug 2017

@zulaj uz si si to vsugerovala s mamkou....prestan na to mysliet lebo sa zblaznis....vsetci napisali,ze to vplyv nema, ja som tiez ten pripad - manzel + a jame dcerku...neviem nakolko ste riesili s lekarkou ze sa nedari....robili ste nejake kompletne vysetrenia...desat rokov je dlha doba ?!

vandica
5. aug 2017

Ja som A-, priatel je A+ a podarilo sa nam to na druhy pokus.

axelina
5. aug 2017

JA ma Rh- a manzel Rh+. Prve islo hned na prvy sup, Teraz cakame druhe. To vobec nie je v krvy. Musi byt iny probl.

ivana11155
5. aug 2017

To si si vsugerovala preto sa vam nedari. Ja mam tiez rh- a manzel rh+ a mame dve deti.

johanka_de_arko
5. aug 2017

Nema to vplyv. Je to len tvoje psycho a este aj akasi vyhovorka na spojitost s mamou. My sme nemohli otehotniet 12 rokov. Dg. Nevysvetlitelna neplodnost. Obaja plodni, len lekari nevedeli vysvetlit preco nie spolu. Riesili sme vsetko mozne, od lekarov po šamanov...3x insem., 3x umele, fraxiparin viac nez rok a nic. Sme tiez takto s krvou rh- a rh+ , ale nic to s tym nema. Nakoniec sme sa dali na adopciu, prestali sme to riesit a fuk ho - otehotnela som. A po prvom sa to uz nedalo zastavit. Otehotnela som znova bez akychkolvek problemov a treti krat som otehotnela aj napriek antikoncepcii, takze problem je v hlave. Krv a vyvijanie protilatok sa riesi a ma vplyv az po narodeni 1.dietata. moji rodicia su v rovnakej kombinacii a mama otehotnela na otcov opustak z vojenciny. Prvy sex a bolo.

rokina13
5. aug 2017

Keď si ešte nebola nikdy tehotná tak RH faktor nemože mať vplyv na otehotnenie. Tvoje telo sa v takom prípade ešte nestretlo s RH faktorom a nemôže vytvárať protilátky, ktoré by zabíjali plod. Ak tomu nechceš veriť povedz svojmu lekárovi nech ti dajú vyšetrit protilatky voči Rh. Inak keď ti zisťuju krvnú skupinu a si neg.tak zvyknú skontrolovať automaticky aj to. Ja som tiež Rh negativ a čakám babo s Rh poz.mužom. Aj počas tehu mi 2x už kontrolovali tie protilátky. Ak to budeš mať negatívne tak príčinu treba hladat inde. Spravit si špec. vyšetrenia ako laparoskopia, reprodukčna imunologia, endokr., atd..

marianeta
5. aug 2017

Tiez sme Rh inkompatibilní s muzom a mame 2 deti...skor to moze mat vplyv na vyvoj plodu..bud ho tvoje telo v prip.ze dieta ma krv.skupinu otca odmietne co konci potraom alebo sa dieta moze narodit s nejakymi defektami..v takýchto prípadoch sa sleduju nejake protilatky a ak je tam riziko podavaju sa nejake lieky...po porode pichaju nieco (neviem tomu dojst na meno) aby si pri dalsom tehotenstve tvoje telo tieto protilatky nevytvaralo...Moji chalani maju obaja Ks po otcovy a su zdravy..

magdi21
5. aug 2017

@marianeta Rhega😉

marianeta
5. aug 2017

@magdi21 ano to😀

anavianavi
6. aug 2017

Ja si tiez myslim, ze je to mytus. Ani na klinike reprodukcie sa nikdy nepytaju, ci nezistuju krvne skupiny. Ak by to malo vplyv urcite by sa o tom zmienili.

denka01
6. aug 2017

Kocky a neviete ako to je ak ja som A- partner je A+ mame syna on je po partnerovi A+. Druhe sa nedari raz som potratila hned na zaciatku tehotenstva. Po narodeni syna mi bolo pichnute Rhega ale myslim ze az 2alebo 3dni po porode. A muslim ze by da to malo podat do 24hodin. Moze mat toto vplyv ze da nedari? Ake testy a kde sa daju na to urobit?

cickamon
6. aug 2017

pozri sa na to logicky ty si s partnerom krv nevymienas takze na otehotnenie to nemoze mat vooobec ziadny vplyv potom ked uz otehotnies to uz moze mat vplyv ale iba na dieta ked bude mat rh faktor po otcovi ale to NAJPRV MUSIS BYT TEHOTNA aby sa tvorili protilatky aj to sa tvoria az pri druhom tehotenstve ako ti pisali baby a to by sposobilo bud potrat alebo by sa mohlo vytvorit iste postihnutie a aj na to uz davaju ockovanie pri prvom tehu ked je partner s inym rh aby sa tomu zabranilo .....takze u tvojej mamky tiez iba nahoda ze sa podarilo prave s partnerom kt. mal rh-

sonazitnanova
6. aug 2017

@denka01 si myslím že skúste toto povedať svojej gynekologické ona ak by vám zobrala krv a tam sa dajú asi zistiť tie protilátky za opýtanie nič nedáte ....ja s tým skúsenosť nemám