Štítna žľaza a snaha o otehotnenie

janca1_2
14. feb 2024

Ahojte,

Snažíme sa o bábätko už dlhší čas a gynekologička ma poslala k endokrinologičke,kde mi zistili hypotyreózu a mám teda tabletky na úpravu hodnôt.

Chcela by som sa Vás ale baby opýtať po akom čase sa Vám od liečby štítnej žľazy podarilo otehotnieť.

Ďakujem Vám krásne ☺️

babydesire
14. feb 2024

@janca1_2 mas euthyrox ? Tiez som ho uzivala pri oboch detoch,kedze hodnoty vyskocili v tehu a bolo to riziko, najma ked som prve potratila (bez nasadenej liecby s.zl.).. s otehotndnim som problem nemala..riziko bolo uz v tehu, preto ta liecba..

janca1_2
autor
14. feb 2024

@babydesire áno dostala som euthyrox 50 , ale o 8 týždňov mám ísť na kontrolu,kde sa uvidí či nepotrebujem vyššiu dávku lieku. Hodnoty štítnej žľazy mám ale vseobecne v norme , že by nebolo potrebné upravovať liekmi, ale pre otehotnenie je vraj potrebné sa dostať pod hodnotu TSH 2,5 a preto mi nasadila ten euthyrox a asi to mohol byť dôvod prečo som nemohla doteraz otehotnieť.

gejb
14. feb 2024

@janca1_2 po 6 tyzdnoch by sa malo telo nasýtiť a hodnoty upraviť... AK! bola štítna jediný problém tak o také 3 mesiace už by sa vám mohlo podariť. (Podľa mojej mudr.)

babydesire
14. feb 2024

@janca1_2 neviem ci to moze/nemoze sposobovat problemy pri otehotneni..ale, mne moja endo povedala presne to iste co tebe..uz roky som sledovana na endokri. s tym ze je tam so s.zl. problem ale v stave kedy sa nelieci,,otehotnela som sice rychlo a hned mi bol nasadeny euth.50 a to az do porodu.potom vysadila a znovu som zacala uzivat, vyssiu davku dala pre istotu, o rok a pol lebo sme planovali dieta,este sme sa nesnazili, blizila sa nasa svadba. Nasadila radsej skor aby boli hodnoty upravene ako pise @gejb a pre pripad ze otehotniem..tiez som otehotnela hned,,uzivala som euthyrox zasa az do porodu,no a aktualne som bez liecby,len sledovana.

mikitilik29
15. feb 2024

@janca1_2 nám sa podarilo otehotnieť do pol roka, ale my sme boli na umelom oplodnení. A ďalšie dieťa prišlo prirodzene po 2 rokoch.

linda5678
15. feb 2024

@janca1_2 moja skusenost je, ze hned v nasledujcom cykle po nasadeni liecy som otehotnela-ci to bola len nahoda veru netusim. Na problem sa prislo pri vysetreni HP po asi pol roku neuspesneho snazenia. Dovtedy som mala vzdy hranicne hodnoty hypotyreozy, keby neplanujeme babo tak mi liecbu ani netreba

adrbat
15. feb 2024

@janca1_2 Ahoj, my sme sa snažili rok kým sme prišli na to,že mam priblem so štítnou. Začala som brat euthyrox a hneď ten cyklus som otehotnela. Teraz chcem druhé a už 4 cykly mám úpraveve a zvýšené lieky a stále nič.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre