Problémy so štítnou žľazou a snaha o otehotnenie

28. feb 2024

Ahojte, sú tu prosím také ženy, ktorým sa nedarilo otehotnieť a zistili im problém so štítnou? Ako dlho po nastavení liečby sa vám nakoniec podarilo otehotnieť? Vôbec nemám predstavu ako dlho trvá kým lieky zaúčinkujú. Ďakujem.

e1i
28. feb 2024

Pre otehotnenie je idealne mat tsh do 2,max 2,5

maciatkolulu
28. feb 2024

Neviem,mám chorú štítnu žľazu,kým sa na to prišlo som už mala dve deti. A obe tehotenstva pri absolútne neliecenej štítnej boli doslova na prvý šup. A tretie vo vyššom veku pri ako tak udrziavanej liečbe,tiež na prvý šup. Takže by som problém s otehotnením úplne nespájal so štítnou,samozrejme je ideál mať dobré nastavený liečbu. Takže také tri mesiace a malo by byť všetko ok. Ake máš výsledky?

7lenka11
28. feb 2024

Ja sa liečim od 15tich.
Otehotnela som až po umelom oplodnení. Prekvapenie prišlo 7 mesiacov po pôrode prvej dcéry, keď som otehotnela znova a dokonca prirodzene. TSH som mala v tom čase 22, dva mesiace predtým 136 🙈 A to ma doktorka strašila, ze budem rada ak otehotniem aspoň o dva roky, kým sa dá všetko dokopy..

7lenka11
28. feb 2024

Mimochodom pre tehotenstvo ke kľúčový hormón FT4, ktorý koluje v krvi a dostáva sa k bábätku. TSH vypovedá o fungovaní štítnej žľazy. Ja som sa liečila priamo v endokrinologickom ústave v Lubochni, po umelom oplodnení som mala TSH 3,4 alebo 3,6 a nedali mi lieky. Bola som len sledovaná. Napriek tomu sa mi v tehotenstve hodnoty samé pekne upravili a rodila som s TSH 1,9.

michaelagburova
28. feb 2024

@7lenka11 dobrý deň ešte je to liečenie v lubochni aktuálne ? To funguje na odporúčanie či ako ? Ďakujem

pato88
28. feb 2024

Mne endokrinologicka rovno povedala, ze ak chcem druhe dieta, tak to ma najprv vediet ona a az potom moj manzel :D Uz som sa na stitnu liecila aj pred prvym tehotenstvom a aj pocas a vysledky stale idealne. Ale ked sme chceli druhe, neviem ci to bolo sposobene covidom, ale strasne mi ostala zle stitna zlaza po prekoneni ochorenia oproti ako som ju mavala predtym, to som k nej sla asi v aprili/maji len na kontorlu ci je vsetko OK a mozme sa snazit a vysli mi zle vysledky a dala mi silnejsie tabletky. Nakoniec mi tusim v juli dala zelenu, ze z jej pohladu ju mam uz ustalenu a ze je to bezpecne aj pre mna aj pre babo. Inak otehotniet som nemohla asi dva roky, ale nemyslim, ze kvoli stitnej zlaze, vysledky boli stale dobre, nakoniec som otehotnela cez Vianoce a to mi zase na jesen trocha zacala skakat stitna takze vysledky som nemala uplne v miere. Teraz mi povedal gynekolog, ze co 3.5 je to OK ale aj to FT4 mi stale kontroluju, to mam v poriadku.

7lenka11
28. feb 2024

@michaelagburova áno, zavolajte si tam a pridelia vám lekara.. len čakacie lehoty sú dosť dlhé.. iba tehotné a akútne stavy berú ihneď

blonde_bella
3. mar 2024

Ja mám pomalu štítnu a mám deti ..

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre